2x Penghidratan Segera Dengan Safi Balqis Oxywhite Whitening Hydrating Lotion


2x Penghidratan Segera Dengan Safi Balqis Oxywhite Whitening Hydrating Lotion l Assalamualaikum. Hi korang. Ni Ana ada berita baik nak share dengan korang yang ada masalah kulit muka kering especially dalam cuaca panas hari ni. Korang tau tak yang sekarang kulit korang tu boleh dapat 2x Penghidratan Segera Dengan skincare khas seperti Safi Balqis Oxywhite Whitening Hydrating Lotion. Suka tak?
Safi Balqis Oxywhite Whitening Hydrating Lotion
Safi Balqis
Oxywhite Whitening Hydrating Lotion
2x Penghidratan Segera Dengan Safi Balqis Oxywhite Whitening Hydrating Lotion

Ye dik non sekarang ni cuaca dekat Malaysia tersangat lah panas. Keluar rumah sidai baju kejap dah rasa "terbakar" kulit. Apa lagi kalau korang yang kena kerja di luar untuk jangka masa yang lama kan. Silap hari bulan boleh sunburn teruk muka korang tu. Sayang kulit muka kita tu wei.

Nak buat treatment nak cerahkan kulit dekat spa atau salon bukan murah u olls. Dah lah harga dia mahal, kena pergi banyak sesi pulak tu. Tapi kalau korang mampu why not kan. Tapi untuk rakyat marhaen macam Ana ni, 2x Penghidratan Segera Dengan Safi Balqis Oxywhite Whitening Hydrating Lotion dah lebih dari cukup.

Baca juga : 8 Manfaat Kecantikan SAFI FAIR BEAUTY

Baru-baru masa bercuti di Terengganu, Ana tak lupa bawa Safi Balqis Oxywhite Whitening Hydrating Lotion sekali. Maklum lah, bila ada aktiviti memancing ni, for sure lah kena berjemur bawah panas matahari kan. Kulit pun cepat je rasa kering. Tu belum masuk bab sunburn bagai bila berjemur tepi laut.
Safi Balqis Oxywhite Whitening Hydrating Lotion
Safi Balqis
Oxywhite Whitening Hydrating Lotion

Belajar dari pengalaman lepas bila kesan sunburn amik masa yang sangat lama untuk recover, kali ni Ana apply sesiap Safi Balqis Oxywhite Whitening Hydrating Lotion ni sebelum keluar rumah. Nak pakai pun senang je. Tak yah tengok cermin pun boleh. Macam Ana, Ana pakai macam pakai serum. Tuang kat tapak tangan  sikit, then dap dap je dekat seluruh muka. Dah siap.
Safi Balqis Oxywhite Whitening Hydrating Lotion
Safi Balqis
Oxywhite Whitening Hydrating Lotion

Mesti korang tertanya apa fungsi sebenar Safi Balqis Oxywhite Whitening Hydrating Lotion ni kan? Tektur dia macam losyen tangan tu ke? Eh kejap, tak pernah dengar pun tentang produk ni.

Baca juga : SAFI EXPERT SOLUTION Mencerahkan Flek Hitam dalam 2 Minggu

Haaaa kaau korang nak tau, Safi Balqis Oxywhite Whitening Hydrating Lotion ni sebenarnya merupakan produk terbaru dari Safi. Apa yang istimewa tentang produk ini ialah berfungsi sebagai penyegar dan pelembap dalam satu botol. Ringkas namun mampu memberi kesan lembapan dan segar yang optimum.

Baca juga : SAFI SHAYLA Pakar Rambut Wanita Bertudung

Teksturnya yang berbentuk cecair jernih mudah meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan kesan melekit. So kulit akan rasa selesa, segar dan ringan lepas guna  Safi Balqis Oxywhite Whitening Hydrating Lotion ni.
Safi Balqis Oxywhite Whitening Hydrating Lotion
Safi Balqis
Oxywhite Whitening Hydrating Lotion

Selain dari itu, Safi Balqis Oxywhite Whitening Hydrating Lotion juga bertindak meningkatkan rintangan perlindungan kulit untuk mengunci lembapan secara mendalam sepanjang hari dengan formulasi 5 jenis Hyaluronic Acid :

• Macro Hyaluronic Acid
• Nano Hyaluronic Acid
• Bio-Hyaluronate
• Oligo-Hyaluronic Acid
• Super Nano Hyaluronic Acid

Tapi macam mana Safi Balqis Oxywhite Whitening Hydrating Lotion bertindak untuk lindungi kulit Ana dari jadi gelap akibat panas sinaran matahari? Ini jawapannya.....
IR.OXYWHITE = 
NANO OXYGEN + NANO BIOWHITE

IR.OXYWHITE = NANO OXYGEN + NANO BIOWHITE berfungsi sebagai perisai dengan mencegah kulit dari menjadi gelap akibat radiasi infrared (IR). Formulasi Nano Oxygen bertindak membebaskan oksigen tambahan ke dalam epidermis kulit agar kekal segar, bermaya dan berseri manakala Nano BioWhite  pula bertindak memperlahankan kesan pembentukan pigmentasi ke atas kulit untuk tona kulit sekata dan cerah sempurna.

Baca juga : SAFI DERMASAFE Produk Mesra Kulit

Ni rupa kulit Ana lepas 3 hari berjemur bawah panas semasa bercuti di Terengganu. Tak nampak pun kulit Ana jadi gelap  kan. Kesan sunburn pun tak ketara langsung. Thanks to Safi Balqis Oxywhite Whitening Hydrating Lotion for the amazing job. I love it so much.
Safi Balqis Oxywhite Whitening Hydrating Lotion
Safi Balqis
Oxywhite Whitening Hydrating Lotion

So pada korang yang berminat nak mencuba Safi Balqis Oxywhite Whitening Hydrating Lotion ni, korang boleh dapatkan di pasaraya utama dan pasaraya hyper di seluruh Malaysia. Harga untuk sais 100ml hanyalah sekitar RM23.

Untuk maklumat lanjut tentang jenama SAFI, korang boleh layari media sosial SAFI seperti di bawah :





2x Penghidratan Segera Dengan Safi Balqis Oxywhite Whitening Hydrating Lotion Reviewed by Ana Suhana on July 01, 2019 Rating: 5

20 comments:

  1. Akak pun suka guna safi, sebab selamat dan diyakini kan..lama x pakai safi..lepas ni nak cari semula la..

    ReplyDelete
  2. akk pakai ..best senang bawa pi travel ni kan ana.

    ReplyDelete
  3. Safi ni best tau. Brand paling lama. Now ada produk baru yang wajib cuba ikut kesesuaian kulit muka kan. Senang di bawa ke mane2 ni.

    ReplyDelete
  4. Kena beli produk ni nanti....

    ReplyDelete
  5. it looks like such a great travel companion

    ReplyDelete
  6. Safi semakin banyak keluarkan produk kan kak..alhamdulillah PC serasi dengan Safi..tapi yang ni belum cuba.

    ReplyDelete
  7. kene cari ni sebb penyegar dan pelembap..dua dalam satu..muka kit mmg kene pelmbap dan penyegr lagi2 kalau time panas

    ReplyDelete
  8. Skrg ni mmg ni je el pakai..sng kan 2in1...

    ReplyDelete
  9. memang best guna safi ni..kulit lembab dan segar jer..

    ReplyDelete
  10. Liez suka sgt pakai safi baru ni..bau wangi dan tak melekit.
    pakai setiap hari gantikan serum..

    ReplyDelete
  11. Memang best kan Ana pakai produk Safi ni. Kulit muka pun jadi lembut dan lembab je

    ReplyDelete
  12. Kak Sue pun suka pakai Safi yang nie.. wangi dan buat kulit kita rasa segar dan lembut..

    ReplyDelete
  13. best safi ni.. lotion dia smooth je. tak lekit

    ReplyDelete
  14. Suka Lah Safi nanti nak Cuba la

    ReplyDelete
  15. suka juga Safi baru ni! sebab tak melekit dan cepat meresap!

    ReplyDelete
  16. Best lotion ni. Sebab dia wangi & tak melekit

    ReplyDelete
  17. I pun nak cuba sebab ramai yang dah try feedback bagus

    ReplyDelete
  18. sangat berbaloi harga dan kebaikan yang diberikan..

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤

All Rights Reserved by Ana Suhana © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.