Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat


Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat l Assalamualaikum. Best kan kalau dapat bercuti ke Sarawak - negeri terbesar di Malaysia. tak dapat explore seluruh negeri pun takpe janji dapat jalan-jalan di bandar Kuching pun dah ok sangat. Korang ada yang planning nak ke Kuching ke? Kalau ada why not korang drive je sendiri nanti. Sekarang ni dah ada banyak syarikat yang menyediakan perkhidmatan  Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat. Tapi dalam banyak-banyak tu, Ana nak cadangkan korang amik dengan Ikram Transports. Confirm tak menyesal punya.
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat

Macam Ana bagitau dekat atas tadi, Sarawak merupakan negeri terbesar di Malaysia. Bila kata terbesar tu sure lah terdapat banyak tempat-tempat menarik yang ada di sana. Yang pastinya korang tak kan dapat habis explore dalam sekali trip saja kan.
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
Bayangkan bandar Kuching itu sendiri dah terbahagi kepada 3 daerah - Kuching, Bau dan Lundu dan mempunyai lebih dari 20 tempat menarik yang korang boleh lawati seperti :

1. Kuching Waterfront
2. Sarawak River Cruise
3. Muzium Sarawak
4. Kubu Margherita
5. Muzium Islam Sarawak
6. Pasar Serikin
7. Masjid Bandaraya Kuching
8. Medan Niaga Satok
9. Kampung Melayu
10. Kampung Budaya Sarawak
11. Kampung Annah Rais
12. Pusat Hidupan Liar Semenggoh
13. Kuil Tua Pek Kong
14. Astana Kuching Sarawak
15. Muzium Tekstil
16. Taman Negara Gunung Gading
17. Taman Negara Kubah
18. Gua Fairy
19. Bangunan Steamship Sarawak
20. Square Tower

Orang kata alang-alang dah sampai Kuching ni, kalau boleh nak lah explore sehabis mungkin walau tak dapat semua. Disebabkan faktor ni lah, memandu sendiri merupakan pilihan yang terbaik. Macam Ana sendiri yang dah berkeluarga ni, Ana lagi selesa untuk sewa kereta sebenarnya sebab mudah nak bergerak , selesa untuk anak-anak dan warga tua serta menjimatkan masa dan tenaga.

Nak cari  Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat apa kata korang tempah dengan Ikram Transports yang dimiliki oleh Ikram Global Transport (PG0450644-X), sebuah syarikat Bumiputera. Kalau korang nak tau, Ikram Transports ni merupakan antara syarikat perkhidmatan kereta sewa yang dipercayai, selamat dan paling penting fast response di Kuching. Makna kata, Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat dari Ikram Transports ni memang sangat boleh dipercayai. So korang tak perlu nak ragu-ragu takut kena tipu ke apa kan.
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
Kenapa Ana beria sangat suruh korang tempah  Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat dengan Ikram Transports ni? Haa sebabnya lepas compare beberapa syarikat kereta sewa  yang ada di Kuching ni, Ikram Transports yang paling best. Seriously!! Sebabnya :

1. Harga Sewa Yang Murah
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
Bila sebut bab bercuti ni, bab bajet antara yang kita akan betul-betul jaga. Kalau boleh semua nak yang murah tapi berkualiti. Betul kan? So kenapa nak pilih syarikat kereta sewa yang lain kalau dekat Ikram Transports korang boleh dapat harga yang murah!!! Dan istimewa lagi, kalau korang sewa kereta untuk 3 hari, boleh dapat diskaun lagi. Untung kan??

2. Pelbagai Pilihan Kenderaan

Korang nak sewa kereta apa, semua ada dekat  Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat Ikram Transports ni. Baik dari kereta jenis ekonomi hingga kereta jenis mewah dan besar. Dan kebanyakan kereta sewa di sini 'berbau kedai' lagi tau. Memang syok lah nak drive nanti.

3. Proses Tempahan Yang Cepat dan Mudah

Nak sewa kereta dengan Ikram Transports mudah je korang. Hanya perlu isi beberapa butiran dah selesai proses tempahan korang tu. Tak sampai 5 minit pun. Korang boleh buat tempahan sama ada di http://ikramtransports.com/booking-form/ atau Whatsapp di wasap.my/0199853904.

4. Penghantaran & Pengambilan Percuma ke Airport
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
Penjimatan berganda!! Tu yang korang akan dapat bila sewa kereta dengan Ikram Transports. Dah lah harga sewa kereta murah, ada diskaun pulak tu. Kemudian siap boleh amik dan hantar ke airport secara percuma lagi. Dah jimat duit tambang teksi atau grabcar.

5. Kemudahan Stroller dan Baby Cary Car Seat Percuma
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
Part ni yang paling menarik perhatian Ana. Jarang-jarang nak jumpa syarikat sewa kereta yang sediakan kemudahan stroller dan baby car seat secara percuma. Ingat lagi masa Ana ke Korea dulu, car seat tu kena sewa lain tau. Lepas tu dok angkut stroller keluar masuk aiport. Leceh sangat. Hanya ibu-ibu saja yang tahu. So korang yang ada anak kecik tu, kalau nak bercuti ke Kuching, sewa je dengan Ikram Transports ok. Tak kisah lah jenis kereta apa pun.

6. Kondisi Kereta Dalam Keadaan Baik
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
Salah satu perkara penting yang kita kena utamakan masa memilih satu-satu kereta sewa tu ialah kita kena tengok kondisi kenderaan tersebut. Ada sesetengah kereta sewa yang Ana pernah guna masa belajar dulu, sangatlah menyedihkan. Dah lah buruk, aircond pulak rosak. Tu belum lagi kes tak boleh masuk gear. Huhu.
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
Tapi semua tu korang tak perlu risau bila sewa kereta dengan Ikram Transport sebabnya keselamatan pelanggan menjadi keutamaan mereka. Kesemua kenderaan mereka diselenggara dan dijaga mengikut jadual yang sepatutnya. Selain tu, kereta sewa di Ikram Transports  juga akan sentiasa dipastikan dalam keadaan bersih sebelum disewakan untuk keselesaan pelanggan.

7. Pakej Explore Kuching 3H2M 
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
Kalau korang tak nak pening-pening kepala susun itinerary atau rasa malas nak drive untuk lawat tempat-tempat menarik yang ada di Kuching ni, korang boleh je amik pakej explore Kuching 3H2M dengan Ikram Transports.
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
Harga murah murah je korang. Lebih dari 10 tempat menarik dorang akan bawa korang sepanjang berada di Kuching ni. Confirm korang tak kan menyesal punya.

8. Percutian Bas Coaster
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
Haaa kalau korang tengah plan nak buat family day atau acara tahunan dalam skala yang ramai, dan berhasrat nak datang ke Kuching, korang boleh tempah percutian bas coaster ni. Hanya RM850 sehari dengan kapasiti 28 orang. Murah tu. Seorang jatuh RM30++ je sehari. Harga yang korang bayar tu dah termasuk kos minyak dan gaji pemandu bas. Murah kan???
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
Lepas tu pemandu yang disediakan pula bukan beshe beshe. Semuanya terlatih, berpengalaman dan profesional.
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
Rata-rata pelanggan yang dah guna perkhidmatan percutian bas coaster ni semua puji kata pemandu sangat peramah dan bagus.

9. Perkhidmatan Homestay
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
Ikram Transports bukan je sediakan perkhidmatan kereta sewa je u olls. Korang nak sewa homestay sekali pun boleh. Senang kata semua under one roof. Setakat ni ada 4 buah homestay yang disediakan dengan harga RM250 sebuah. Kalau sewa 3 hari macam biasa boleh dapat diskaun lagi.
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
Lokasi homestay terletak lebih kurang 12 minit dari bandar Kuching dan 25 minit dari aiport Kuching. Setiap unit homestay ada 4 buah bilik dilengkapi aircond, 2 bilik mandi dengan heater, kemudahan dapur untuk memasak, tv dengan siaran Astro, mesin basuh, peti sejuk, seterika dan banyak lagi.

10. Testimoni Pelanggan

Cakap banyak pun tak guna kan. Nak bukti korang baca sendiri testimoni-testimoni dari pelanggan yang dah pernah gunakan perkhidmatan Ikram Transports ni.
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
 Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat
So pada yang tengah plan atau akan ke Kuching dan masih tercari-cari kereta sewa atau homestay, korang jangan ragu-ragu untuk guna perkhidmatan Ikram Transports. InsyaAllah fast response dan korang akan berpus hati. Nak hubungi mereka korang klik link di bawah. Nanti dah sampai Kuching jangan lupa belanja Ana kek lapis ok.

Kereta Sewa Kuching - Murah, Selesa, Selamat Reviewed by Ana Suhana on July 19, 2019 Rating: 5

22 comments:

  1. Boleh diwarwarkan pada kawan-kawan dan family ni kak Ana..pulak hujung tahun cuti sekolah panjang.Ada ada pakej dan tawaran perkhidmatan macam ni memudahkan urusan pergerakkan.

    ReplyDelete
  2. Terbaik...kalau ke kuching nanti boleh guna perkhidmatan ni..

    ReplyDelete
  3. Wah, okey jugakan sewe kereta dekat sana. Nak jalan senang tak payah tunggu teksi

    ReplyDelete
  4. Murah juga sewe kereta dia. Nak pergi mana2 senang

    ReplyDelete
  5. Rasa nak pergi Kuching lagi sekali laaaa.....

    ReplyDelete
  6. senang dengan ikram ni ye..semua servis dia ada

    ReplyDelete
  7. Terbaiklah.. kalu pergi Kuching ni boleh try guna perkhidmatan ni

    ReplyDelete
  8. senang ada servis yg macam ni.. x payah pening kepala... tempah smua then enjoy cuti dgn happynya.. suka... kalau ada rezeki ke sana nk try lah servis dari company ni

    ReplyDelete
  9. belum sampai ke kuching lagi..
    nanti kalau pergi bole cuba servis ni

    ReplyDelete
  10. Entah bila la zaza nak jejak sarawak.. Moga ada la rezeki nanti nak jalan2 sana

    ReplyDelete
  11. Murah dah tu Ana. Berbaloi baloi. Nak save lah nanti senang nak rujuk kalau nak ke Sarawak

    ReplyDelete
  12. Terima kaaih diatas perkongsian ini, boleh bookmark entri ni senang nak guna service ni nnt
    Yq

    ReplyDelete
  13. kalau nak ke kuching kena pastikan semua telah diatur dengan lancar termasuklah hal pengangkutan kan

    ReplyDelete
  14. Good sharing Ana.. nanti kalau jalan-jalan ke Kuching boleh refer sini..

    ReplyDelete
  15. Tengok gambar pertama terus terasa rindu dengan Jambatan Darul Hana.

    ReplyDelete
  16. Nak berjalan dan sewa kereta memang kena cari yang trusted. risau kena tipu

    ReplyDelete
  17. Lama rasanya tak ke Kuching. Hmmm..dengan kemudahan yg ada ni macam nak ajak Mr. Otomen jalan-jalan berdua je ke sana.. Terima kasih Kak Ana sudi berkongsi pakej transport murah ni

    ReplyDelete
  18. klu ke kuching nanti boleh la guna servis mereka

    ReplyDelete
  19. Bagus kan kalau pergi with whole family or group its better to sewa kereta, timing lagi flexible and jimat juga.

    ReplyDelete
  20. Wah lepas ni kalau pergi Kuching boleh sewa kereta kat sini. Memang murah

    ReplyDelete
  21. suka kuching.. kucing pun suka gak hehe.. kena take note no ni mana tau nak pi kuching nanti

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤

All Rights Reserved by Ana Suhana © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.