Tahniah!! Kini Anchor Legendairy Berusia 133 Tahun


Tahniah!! Kini Anchor Legendairy Berusia 133 Tahun l Happy birthday to you, Happy birthday to you, Happy birthday to Anchor, Happy birthday to you. Happy birthday Anchor. Tahniah!! Kini Anchor Legendairy Berusia 133 Tahun tau korang. Memang betul-betul lejen kan? Tak semua mampu capai sambutan ulangtahun yang lama macam Anchor Legendairy ni.
Tahniah!! Kini Anchor Legendairy Berusia 133 Tahun
Tahniah!! Kini Anchor Legendairy Berusia 133 Tahun
Tahniah!! Kini Anchor Legendairy Berusia 133 Tahun

Baru-baru ni Ana berkesempatan untuk menghadiri sambutan ke-133 tahun Anchor Legendairy yang bertemakan "Our Birthday, Your Celebration : Rejoicing 133 Years of Quality Anchor Dairy". Rasa bertuah sangat tau. Ye lah, Anchor Legendairy kot. Siapa tak kenal dengan jenama di bawah Fonterra New Zealand yang terkenal di seluruh dunia ni.
Tahniah!! Kini Anchor Legendairy Berusia 133 Tahun
Tahniah!! Kini Anchor Legendairy Berusia 133 Tahun
Seperti yang kita tahu, jenama Fonterra terkenal kerana produk tenusunya yang penuh dengan 100% kebaikan semulajadi. Ini kerana New Zealand mempunyai iklim sederhana yang membolehkan lembu-lembu meragut di padang rumput yang hijau segar sepanjang tahun. Ini membolehkan susu yang berkualiti tinggi dapat dihasilkan dan seterusnya digunakan untuk membuat krim, mentega, keju dan keju krim ke pasaran seluruh dunia.

Di Malaysia, seperti yang kita tahu produk Anchor digunakan oleh hampir setiap keluarga termasuk home-bakers. Kebanyakan produk yang digunakan ialah mentega dan keju. Manakala untuk restoran, bakeries, kafe dan saluran perkhidmatan makanan, Anchor Diary menyokong mereka menghasilkan makanan berkualiti dan sedap melalui penggunaan mentega, krim, keju krim, keju dan susu semulajadi dan yang diproses termasuk rangkaian keju premium Mainland.

Tapi korang tau tak bila Fonterra masuk ke pasaran Malaysia?? Haa kalau nak tau, Fonterra yang terkenal dengan tagline Trusted Goodness ni telah bertapak di Malaysia sejak tahun 1960 lagi. Kira hampir 60 tahun juga lah kan. Lama tu. Sejak itu, nama Fonterra semakin kukuh dan terus kukuh dalam menyediakan produk tenusu yang berkualiti dan berkhasiat. Dan pada hari ni, Fonterra telah mempunyai tapak pengilangan dan hab perniagaan global nya sendiri di Kuala Lumpur dan telah membuka peluang pekerjaan kepada lebih 700 rakyat Malaysia.
Tahniah!! Kini Anchor Legendairy Berusia 133 Tahun
Tahniah!! Kini Anchor Legendairy Berusia 133 Tahun
Berbalik pada majlis sambutan ke-13 tahun Anchor Legendairy, Mr Hunter Nottage (Suruhanjaya Tinggi New Zealand di Malaysia dan Brunei Darussalam) turut menghadiri memeriahkan majlis. Menurut Mr Hunter, produk Anchor Dairy telah dijual di lebih daripada 80 negara di seluruh dunia dan ini merupakan pencapaian terhebat oleh Fonterra - sebuah multinational dairy co-operative yang dimiliki lebih daripada 10,000 petani New Zealand.
Tahniah!! Kini Anchor Legendairy Berusia 133 Tahun
Selain itu, majlis tersebut turut dihadiri oleh Pengarah Bersekutu Perkhidmatan Makanan Fonterra Brands Malaysia iaitu Mr Jack Tan. Mr Jack Tan berkata sambutan ulangtahun Anchor ke-133 ni mengiktiraf kejayaan mereka di Malaysia dan pihak Fonterra berterima kasih pada semua rakyat Malaysia di atas kepercayaan dan kesetiaan yang tidak berbelah bagi untuk jenama Anchor Dairy. Ni termasuk pemilik dan pengusaha lebih dari 6000 restoran, bakeries dan kafe di seluruh negara yang terus menggunakan Anchor di dalam menu mereka.

Mr Jack Tan juga mengumumkan Anchor Food Professionals turut mengadakan 3 months partneship dengan CARING MOMS Malaysia - a unique entrepreneurial home-grown platform.
Tahniah!! Kini Anchor Legendairy Berusia 133 Tahun
Bermula dari 1 Oktober hingga 31 Oktober 2019, seramai 20 orang Anchor Dairy Endorsed Bakers dari CARING MOMS yang terpilih akan mempamerkan hasil seni dalam produk makanan yang dihasilkan menggunakan produk Anchor Dairy yang disediakan. Pihak Anchor berharap  semoga usaha yang dihulurkan dapat membantu meningkatkan hasil pendapatkan mereka.
Tahniah!! Kini Anchor Legendairy Berusia 133 Tahun
Ana sempat merasa pelbagai jenis pastries termasuk kek yang dihasilkan CARING MOMS menggunakan produk Anchor Dairy seperti krim, mentega, keju dan keju krim. Serius memang sedap sangat u olls. Rugi tak rasa.

Anchor Legendairy Contest

Bersempena dengan sambutan ulangtahun ke-133 ni, Anchor Food Professionals menganjurkan #anchorlegendairy contest dengan kerjasama lebih dari 1,330 restoran, bakeries dan kafe diseluruh Malaysia dan Brunei bermula 1 Oktober 2019 hingga 5 Januari 2020. Antaranya seperti Secret Recipe, BBQ Chicken, Jombali, Bread Talk, Kings Confectionery, Mr Dakgalbi dan banyak lagi.
Tahniah!! Kini Anchor Legendairy Berusia 133 Tahun
Tahniah!! Kini Anchor Legendairy Berusia 133 Tahun
Mudah saja contest tu tau korang. Rugi sangat kalau korang tak join. Apa yang korang perlu buat hanya pergi ke mana-mana cawangan yang mengambil bahagian kemudian beli satu produk Legendairy 133 Celebration Best Seller, amik gambar resit tersebut dan WhatsApp ke 010-9508205. Tu je. Mana tau terselit rezeki korang berpeluang memenangi hadiah utama berupa Smart Phone bernilai RM6,000 serta hadiah lain yang bernilai sehingga RM50,000.

Korang sangat dialukan untuk jadi sebahagian daripada Anchor Legendairy 133 Celebration dengan ikuti Anchor Food Professionals di laman Facebook atau Instagram mereka. Manakala untuk maklumat lanjut tentang #anchorlegendairy contest, korang boleh layari laman web mereka. Hanya klik link di bawah.

Website :

Facebook :

Instagram :


Tahniah!! Kini Anchor Legendairy Berusia 133 Tahun Reviewed by Ana Suhana on September 26, 2019 Rating: 5

18 comments:

  1. Lumayan hadiahnya.
    Bolehlah cuba nasib

    ReplyDelete
  2. 133 tahun???? Patut la semua org kenai brand ni. Tahniahh

    ReplyDelete
  3. follow sini.. nanti senang nak bw.. hehehe

    ReplyDelete
  4. lama dah ye jenama anchor ni. Memang jenama legend ni

    ReplyDelete
  5. nape la baru skrg abe kie menyedari kewujudan jenama ni?

    ReplyDelete
  6. Wow tahniah mampu bertahan hingga skrg

    ReplyDelete
  7. Tahniah anchor. 133 thn lama betul tuuu... Lumayan sungguh hadiah yg ditawarkan. Good luck sapa yg join.

    ReplyDelete
  8. mak aihh dah 133 tahun rupanyaaa...

    ReplyDelete
  9. Kalau manusia dah jadi onyang dah ni

    ReplyDelete
  10. lama gila rupanya brand ni.. ada peraduan best nak joinla nanti..

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤

All Rights Reserved by Ana Suhana © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.