Makan-makan Sempena Hari Natal & Tahun Baru di Grand BlueWave Hotel Shah Alam - Ana Suhana

Dec 10, 2018

Makan-makan Sempena Hari Natal & Tahun Baru di Grand BlueWave Hotel Shah Alam


Makan-makan Sempena Hari Natal & Tahun Baru di Grand BlueWave Hotel Shah Alam | Assalamualaikum.  Kejap je kan dah nak hujung tahun. Esok lusa dah masuk tahun baru 2019. Selalu kalau dah hujung tahun ni ramai yang pakat perabis AL dengan amik cuti dari cuti Hari Natal sampai lah ke tahun baru. Tak tahu nak ke mana untuk spend time dengan family atau kawan-kawan, apa kata korang tempah meja dengan Makan-makan Sempena Hari Natal & Tahun Baru di Grand BlueWave Hotel Shah Alam .
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Makan-makan Sempena Hari Natal & Tahun Baru di Grand BlueWave Hotel Shah Alam 

Bersempena dengan sambutan perayaan Hari Natal dan juga Tahun Baru 2018, Restoran Royale Songket Grand BlueWave Hotel Shah Alam akan menyediakan pelbagai makanan yang sangat enak pada harga yang berpatutan untuk korang nikmati bersama insan tersayang. Sure masa yang diluang bersama akan menjadi bermakna gitu.

Eh boleh ke kita makan makanan untuk Hari Natal ni? Mesti lah boleh korang sebab Restoran Royale Songket dah mendapat pengiktirafan sebagai restoran halal dari JAKIM. So korang boleh makan tanpa was was ok.
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Dan restoran yang berkonsepkan sentuhan Malaysia dalam suasana kontemporari ini mampu menampung sehingga 150 tetamu dalam satu-satu masa dengan sangat selesa.

Promosi Hari Natal

Bagi yang plan nak celebrate Hari Natal bersama keluarga tersayang, korang boleh membuat tempahan meja di Grand BlueWave Hotel Shah Alam ni dan pilih sama ada nak Hi-Tea (minum petang)  atau dinner (makan malam).

Untuk promosi Hi-Tea Hari Natal yang akan diadakan pada 25 Disember 2018 (Selasa) bermula pada pukul 12 tengahari sehingga 4 petang, pelbagai menu khas Hari Natal bakal dihidang seperti menu tradisi klasik Yuletide, Roasted Whole Turkey with stuffing, Giblet & Cranberry Sauce dan Raisin Meat Loaf with sauce,  kebab Shawarma serta Beef Wellington & Mussel Au Gratin.
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Jangan lupa akhiri minum petang korang dengan manisan seperti Fruits Cake, Yule Log, Tarlet, Muffins, Chocolate Fountain, Hot deserts Chocolate Souffle dan banyak lagi untuk membawa korang ke alam gastronomy.
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam

Buffet Hi-Tea Hari Natal 25 Disember 2018
• 12.00 tengahari - 4.00 petang
• Dewasa -RM 68.00
• Warga Emas - RM 58.00+ (60 tahun & ke atas)
• Kanak-kanak - RM 35.00+


Buffet Dinner Hari Natal 24 Disember 2018
• 6.30 petang - 10.30 malam
• Dewasa -RM88.00
• Kanak-kanak - RM44.00+


Promosi Tahun Baru 2019

Untuk yang nak sambut tahun baru dengan kawan-kawan atau ahli keluarga tersayang, korang boleh menikmati minum petang yang sangat lazat hasil air tangan chef terhandal di sini pada 1 Januari 2019 bermula pada pukul 12 tengahari hingga 4 petang.

Baca Juga : Makan Malam Tahun Baru di Level 18 Grand BlueWave Hotel Shah Alam

Bersempena dengan Tahun Baru 2019 yang akan tiba, menu-menu yang bakal dihidang adalah berkonsepkan menu antarabangsa. Antara menu-menu tersebut ialah  Butter Rice, Chicken Cordon Bleu, BBQ Prawn Skewer, Grill Foot  Long Sausage, Satay Pizza, Butter Vegetable, Italian Seafood Salad, Cream Chicken Chowder Soup dan Cheese Bread Croutons.
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Tak lupa juga pencuci mulut yang enak untuk akhiri sesi minum petang korang seperti Caramel Popcorn, Fruits Tartlets, Assorted French Pastries dan Assorted Pudding.
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Hi Tea & Dinner di Grand BlueWave Hotel Shah Alam

Buffet Hi-Tea Tahun Baru 1 Januari 2019
• 12.00 tengahari - 4.00 petang
• Dewasa -RM 68.00+
• Warga Emas - RM 58.00+ (60 tahun & ke atas)
• Kanak-kanak - RM 35.00+

Buffet Dinner Tahun Baru 31 Disember 2018
• 6.30 petang - 10.30 malam
• Dewasa -RM85.00+
• Kanak-kanak - RM42.50+

Cara Menempah

Bagi yang berminat untuk membuat tempahan meja atau ingin maklumat lanjut berkenaan dengan promosi buffet Hi-Tea dan Dinner bersempena dengan Hari Natal dan Tahun Baru di atas, korang boleh hubungi nombor di bawah :

Website | Facebook | Instagram

Restoran Royale Songket
Aras Bawah
Persiaran Perbandaran
Seksyen 14
40000 Shah Alam
Selangor 

☏ 03-5511 8811 samb 2612 /2613
☏ 019-273 6801 / 029-275 7801

27 comments:

  1. Menariknya promosi sempena hari natal ni! Teruja betul tengok makanan yang disediakan . Tengok gambar pon dah ngences apatah lagi kalau depan² kan? Kalau mcm ni, sila jgn makan apa² sebelum dtg sini. Hehhehe Banyak pilihan makanan yang disediakan. Rambang mata! Kalau dapat pergi ni, memang happy to the moon lah! Terbaik service and offer dia!

    ReplyDelete
  2. Menarik la promosi ni..worth it..macam- macam hidangan ada tu ha..geram plak tengok turkey tu...elok jer terletak..mesti sedap..lama dah x pi dinner Christmas...

    ReplyDelete
  3. nampak sedap sedap semua makanan ni, kalau dekat boleh la try buffet ni

    ReplyDelete
  4. sukanya tengok makanan banyak2 terus lapar.semua makanan nampak sedap dan menarik. kalau airah datang sini mesti rambang mata nak pilih makanan

    ReplyDelete
  5. Suka dengan konsep meraikan kepelbagaian begini. Pengiktirafan halal setidaknya memberi peluang untuk orang Islam menikmati juadah Krismas dalam masa sama meraikan bersama kawan-kawan berlainan bangsa dan agama. Apapun, memang nampak berbaloi dengan harga yang ditawarkan. Nampak sedap-sedap belaka!

    ReplyDelete
  6. wow nice to know of this as I didn't know of it, no try out to dine this hotel before. I have no idea where to eat til you shared here. Now CNY gathering can let my friends and relatives to know. Yeah CNY is just few months away.

    ReplyDelete
  7. Nampak sedapnya juadah yang disediakan. Tak was was nak makan kat hotel Grand Blue Wave ni sebab halal. Kita pun boleh makan kat situ tanpa was was. Teruja juga kalau saya dapat makan kat situ. Tak tahu nak start kat mana dulu. hehehe

    ReplyDelete
  8. Allah...
    Gambar je dah menggugat iman. Banyak sungguh pilihan di Grand Bluewave Shah Alam ni. Memang rambang mata uiii.. Harga memang affordable. Agak berpatutan dengan food yang macam-macam tu.

    ReplyDelete
  9. Meriahnya menu tu, paling geram dessert laa..aduih harga pun berpatutan 😍

    ReplyDelete
  10. Wahhhh!!...terujanha BC tengok gambar-gambar makanan yang dihidangkan...terliur jadinya....boleh lah nanti bawak family ke sini untuk merasai kelazatan makanan yang tengah dipromosikam ini...hargapun berpatutan...terima kasih kongsi infor bermanfaat ini..

    ReplyDelete
  11. Dessert tu...haiiila.Tapi tengok menunya ok sangat..dan bab halal tu yang penting..

    ReplyDelete
  12. Menarik promosi dan makanan yang dihidangkan sempena Hari Natal ni. Rasa nak bawak anak mencuba makanan kat sana nanti,sure dia suka. Harga pun masih berpatutan

    ReplyDelete
  13. meriah hidangan hari natal and tahun baru ni...akak suka sgt dessert tu...paling suka pavlova tu...yummmm....menu2 lain pn menyelerakan...mmg bole bw seisi keluarga mkn di grand bluewave ni

    ReplyDelete
  14. Bestnya makan2 do Sinai, byk meny2 dia yg menarik sesuailah bwk family utk makan2 di sini

    ReplyDelete
  15. Menarik menu-menu yang ada di Blue Wave Shah Alam. Harga pun berpatutan kan? Seronok orang dekat Selangor boleh makan bersama dengan family dekat hotel yang sangat Muslim friendly ni kan?

    ReplyDelete
  16. Tak mahal harga nye..banding kan menu yang berbaloi. Good selection and really make me wanna check this out. One minus point.. this place super far from me. Haihhhh.. The dessert look awesome!

    ReplyDelete
  17. Dengar cerita hotel ni setiap.kali perayaan memang meriah.mcm khai dduk shah Alam akan recommend hotel ni pd pengunjung.hopefully nnti Ada la rezeki makan sini

    ReplyDelete
  18. Benci kita tau bila tiba tahun baru dan hujung tahun ni memang banyak makanan yang sedap-sedap macam kat sini semua menyelerakan geram kita nak pergi cuba hehehehe...

    ReplyDelete
  19. buffet christmas paling best kot sebab banyak makanan western. best ni semua nampak sedap, dessert pun menarik. dari segi harga tu dah okay kot. sebab banyak yang boleh kita makan

    ReplyDelete
  20. tu dia aihhhhhh, banyak betul pilihan makanan yang ada...suka join buffet ikut musim sebab kita boleh rasa kepelbagaian hidangan yang ada ...harga pun tak mahal dan berbaloi sangat , bolehlah nanti share dengan kawan2 ajak makan sini....

    ReplyDelete
  21. Mendekati peringatan hari natal tahun ini banyak sekali macam kue. Salahnsatunya adalah yang di pamer melalui foto pada postingan di atas. Tempat ini bisa jadi solusi harga terjangkau. Recommended nih ya

    ReplyDelete
  22. the price seems like quite affordable, not as expensive as those grand hotels!

    Invest in PRS to get Tax Relief!

    ReplyDelete
  23. Malaysia sangat mewah dengan makanan sedap-sedap setiap kali tiba musim perayaan..Grand BlueWave ni pun memang wajib ada buffet set setipa kali musim perayaan. harganya pun berpatutan dengan makanan yang ditawarkan tu

    ReplyDelete
  24. Ya ampun semua makanan dia nampak sedap..dessert tu semua comel je..banyak pilihan..sambut krismas dekat sini syok juga. Boleh makan-makan..hehee..borak dengan akwan kan..terbaikla grand bluewave

    ReplyDelete
  25. Sedapnya la hai makanan dia.. terliur tengok

    ReplyDelete
  26. Sedap-sedap betul makanan yang dihidangkan. Ni yang buat #cheatday lagi ni untuk LeYa. Hehe..

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤