Menikmati Eksklusif New Year Eve Dinner Dari Tingkat 18 Hotel Grand Bluewave Shah Alam Sambil Menyaksikan Pancuran Bunga Api - Ana Suhana

Dec 30, 2017

Menikmati Eksklusif New Year Eve Dinner Dari Tingkat 18 Hotel Grand Bluewave Shah Alam Sambil Menyaksikan Pancuran Bunga Api


Menikmati Eksklusif New Year Eve Dinner Dari Tingkat 18 Hotel Grand BlueWave Shah Alam Sambil Menyaksikan  Pancuran Bunga Api | Assalamualaikum. Sekejap je kan dah nak sampai hujung tahun. Rasanya baru semalam sambut tahun baru 2017 tup tup dah nak sampai akhir tahun. Azam banyak dah ke tertunai?? Ngeee.. Bercakap tentang tahun baru ni, kalau korang takde plan nak ke mana-mana malam tu apa kata kita beramai-ramai menikmati eksklusif New Year Eve Dinner dari tingkat 18 Hotel Grand BlueWave Shah Alam sambil menyaksikan pancuran bunga api. Tak perlu nak bersesak-sesak di dataran atau padang dah.
New Year Eve Dinner Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner
Hotel Grand BlueWave Shah Alam
Menikmati Eksklusif New Year Eve Dinner Dari Tingkat 18 Grand BlueWave Shah Alam Sambil Menyaksikan  Pancuran Bunga Api

Apa yang istimewa tentang New Year Eve Dinner ni ialah ianya hanya available pada 31 Disember 2017 sahaja!! Dan korang boleh start enjoy early dinner seawal pukul 6.30 petang sehingga 1 pagi. Plus minus 6.5 jam juga lah korang boleh lepak enjoy makan malam tu sambil menunggu countdown new year dan persembahan bunga api. Makan in slow and steady mode orang kata.

Kemua makanan malam tu akan disediakan oleh Senior Chef de Cuisine iaitu Chef Al-Hafiz bin Redzuan. Dan jangan risau kerana makanan-makanan yang disediakan di Hotel Grand BlueWave Shah Alam ni telah mendapat sijil halal JAKIM.  Semuanya halalan toyyiban. 

Sajian yang akan dihidangkan pada malam tu terdiri daripada seksyen appertizer, carving station, main dish, western dan juga dessert. Kesemuanya sedap-sedap belaka. Serius tak tipu.

Appertizer :
Parade of Cold Seafood on Ice, Cold Vut Display, Italian Seafood Salad, Orzo Pasta Salad with Roated Baby Roma dab banyak lagi.
New Year Eve Dinner Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner
Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner
Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner
Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner
Hotel Grand BlueWave Shah Alam

Carving Station :
Braised Ribs, Roasted Lamb Leg, Roasted Chicken Whole with Italian Seasoning, Beef Wellington dan lain-lain.
New Year Eve Dinner Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner
Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner
Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner
Hotel Grand BlueWave Shah Alam

Main Dish :
Spicy Prawn with Cracker, Percik Chicken, Beef Cozy, Mixed Vegetables dan banyak lagi.
New Year Eve Dinner Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner
Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner
Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner
Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner
Hotel Grand BlueWave Shah Alam

Western :
Chicken Teriyake Sesame, Mussel Au Gratin, Smoked Salmon Quiche dab lain-lain
New Year Eve Dinner Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner
Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner
Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner
Hotel Grand BlueWave Shah Alam

Dessert :
Pudding, Cookies, Christmas Stollen, Yule Log, Assortee French Pastries, Tarlets, Caramel Popocorn and Chocolate Fountain.
New Year Eve Dinner Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner
Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner
Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner
Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner
Hotel Grand BlueWave Shah Alam

Bagi yang berminat nak menikmati ekslusif New Year Eve Dinner dari tingkat 18 Hotel Grand BlueWave Shah Alam sambil menyaksikan pancuran bunga api, kena cepat-cepat booking tau sebab tempat adalah terhad kepada 50 orang sahaja. Dah nama pun exclusive dinner kan mana boleh ramai-ramai.
New Year Eve Dinner Hotel Grand BlueWave Shah Alam
New Year Eve Dinner
Hotel Grand BlueWave Shah Alam

Untuk info lebih lanjut boleh hubungi maklumat seperti di bawah:

Harga:
Dewasa - RM90.00 nett
Kanak-kanak - RM43.45 nett (4-11 tahun)


Telefon :
03-5511 8811 samb 2612 /2613

Laman Sesawang :

Facebook :

Instagram:

Alamat :
Royale Songket Restaurant,
Aras Bawah,
Persiaran Perbandaran, Seksyen 14,
40000 Shah Alam, Selangor.














48 comments:

  1. wow, sedap sedap je tengok makanan tu semua :) ni nak p check out nanti

    ReplyDelete
  2. tringat2 menu macaroni with braised lamb yg menunya sethn skali je bak kata chef

    ReplyDelete
  3. waah...mussel au cratin tu sgt menyiurkan huhuhu

    ReplyDelete
  4. Kak Sue suka yang mussel tu.. sedap kan..

    ReplyDelete
  5. Wahhh semua menunya nampak sangat mengancamlah! Ada bunga api lagi. Mesti kelas!! Hihi

    ReplyDelete
  6. ok. kak ana nak kena cubit ni sebab tunjuk gambar makanan time mya lapar . tapiii... macam bestnye kalau dapat dinner sini .

    ReplyDelete
  7. Dessert tetap menjadi tumpuan PC la kak..bagi pasangan pengantin baru...atau sesiapa yang sedang mencari sesuatu yang istimewa untu insan tersayang rasanya sangat sesuai ni.

    ReplyDelete
  8. Sedap makanannya..maa ada anak kecik ni sesuai. Senang anal2 nk berehat instead ddk padang utk count down

    ReplyDelete
  9. Lapar pula tengok makanan sedap-sedap belaka ni...

    ReplyDelete
  10. Alaaaa...sedapnyaaaa...berbunyi terus perut akak...ntah bila nak pi makan kat sini..jom ler kita plan makan2 kat sini...

    ReplyDelete
  11. bestnya klo dpt g sana...tp jauh la plak

    ReplyDelete
  12. Memanglah makanan dia sedap sedap tapi bila tengok harga dia tak sampai hati nak makan Ana haha....

    ReplyDelete
  13. Bestnya dapat makan macam-macam. Semua nampak sedap. Menternak lemak betul ni ☺

    ReplyDelete
  14. Ya Allah..makanan...buat kemurungan setahun tgk

    ReplyDelete
  15. Sedapnya semua lagi syok makan sambil tengok bunga api tak sedap bape pinggan nanti

    ReplyDelete
  16. Menggodanya semua makanan tu tapi mata lagi tertarik tengok appetizer dia.. Q_Q

    ReplyDelete
  17. Rawlins masih ketinggalan sebab masih tak sampai lagi kat Grand Blue Wave nie. Dah banyak review best tapi berkesempatan. Adakah akan ke sana untuk New Year kelak? jeng jeng jeng

    ReplyDelete
  18. bestnya ana. dah le mkn sedap dpt enjoy pemandangan best lagi

    ReplyDelete
  19. alaaaa....tengok makanan lapar terus perut ..Grand BlueWave Shah Alam tak pernah mengecewakan dan part yang best HALAL !!

    ReplyDelete
  20. Apa yg penting? Makanan tu hehehe kalau dgn bf lg sweet romantic je kan hahaha

    ReplyDelete
  21. Dekat sangat dah ni dengan rumah. Tengok makanan dia ewah, memang menyelerakan betul. Banyak pilihan pulak tu

    ReplyDelete
  22. semua nampak menyelerakan. Laparrr

    ReplyDelete
  23. Makanan semua dengan deko yang menarik dan menyelerakan.

    ReplyDelete
  24. Wow sedapnya tengok makanan tu terliur sangat hehehehe tak sabar nak tengok bunga api nanti akan pancur bunga api dari masjid tu ker...

    ReplyDelete
  25. Wow, dapat menikmati pancutan bunga api sambil enjoy buffet.

    ReplyDelete
  26. Tgok gambar dah nampak sedap..apatah lagi kalau dapat merasa, tapi tgok harga cm nk nngis je

    ReplyDelete
  27. nampak sedap makanan utk tahun baru ni..makan slow2 selama 6 jam..hehe - jmr23.com

    ReplyDelete
  28. food looks so good.. I am salivating... nanti nak ajak kawan lah....

    ReplyDelete
  29. Suka stay kat bluewave ni! Bilik dia cantik! Menarik gak ni kalau celebrate tahun baru di bluewave kan.

    ReplyDelete
  30. Sedapnya..kalau dekat boleh la ajk suami food hunting kt sni...
    Mmg taste kami sgt ni

    ReplyDelete
  31. Tak pernah menjejak kaki disini... Teringin juga nak menginap di lokasi yang boleh nampak pemandangan sekitar bandaraya Shah Alam...

    ReplyDelete
  32. Wow.. Meriah betul menu makanan dia.. Kalau Sha nie kenyang dengan appetizer je.. hehehe

    ReplyDelete
  33. Memang niche makan blog ana ni

    Semua jalan jalan cari makan

    ReplyDelete
  34. akak paling suka desert tu la ana.. laju2 baca tak sabar tengok gambar desert.. haha

    ReplyDelete
  35. uish terliurnya tengok haih bila nak lunch ni

    ReplyDelete
  36. bestnye.. grand blue wave jb ade buat tak ek..

    ReplyDelete
  37. Utk 50 orang aje? Wow ni mmg betul2 ekslusif ni

    ReplyDelete
  38. Lumayan makanannya.. padu dan sedap.. kalau nak mulakan tahun baru mungkin ini la tempat yang menarik

    ReplyDelete
  39. Sedap sedap lah makanan dia termasuk dessert

    ReplyDelete
  40. seronoknya kalau dapat ni..Tengok bunga api sambil makan sedap2..heheh..

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤