Kembara Thailand : Good Times Resort Kanchanaburi Resort Berkonsepkan Taman - Ana Suhana

Dec 7, 2018

Kembara Thailand : Good Times Resort Kanchanaburi Resort Berkonsepkan Taman


Kembara Thailand : Good Times Resort Kanchanaburi Resort Berkonsepkan Taman | Assalamualaikum. Dalam entri sebelum ni Ana dah share aktiviti di  wilayah Prachuap Khiri Khan. Petang tu dari  Rajabakhti Park kami terus naik ke arah utara menuju ke wilayah Kanchanaburi untuk check in di Good Times Resort Kanchanaburi Resort Berkonsepkan Taman.
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Kembara Thailand : Good Times Resort Kanchanaburi Resort Berkonsepkan Taman

Lepas 4 jam perjalanan, akhirnya kami sampai di Good Times Resorts dalam pukul 9 malam waktu tempatan. Masa ni mula terasa sengal sengal badan duduk dalam van. Bayangkan 2 hari penuh duduk dalam bas kemudian van. Boleh bengkok dibuatnya.

Turun turun je dari van, para pekerja resort dah sedia nak bawa beg beg kami semua ke bilik masing-masing. Sementara tunggu kunci bilik diagihkan, kami di jamu dengan welcome drinks  berupa jus buah-buahan.
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Ni bahagian lobi dan reception. Banyak tempat duduk disediakan. Memang selesa lah kalau kata kena menunggu. Dekat tepi lobi tu siap ada kolam ikan lagi. Budak-budak lah yang paling suka nampak ikan ikan ni. 
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Bangunan resort ni 2 tingkat je tapi belum masuk bilik-bilik yang lain di bahagian hujung resort yang menempatkan bilik menghadap kolam dan sungai. Yang bilik menghadap sungai tu cantik tau. Tapi sure lagi mahal kan.
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Untuk malam tu Ana tidur di bilik Deluxe Triple Room. Ada satu katil double dan satu katil single. Nikmatnya lah hai bila dapat tidur atas tilam yang empuk. Lena selenanya Ana 3 beranak malam tu.
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Bilik memang luas dan selesa. Paling penting bersih sesangat. Dekorasi bilik pun nampak eksklusif dengan perabot-perabot kayu yang menarik.
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Siap ada balkoni lagi untuk lepak-lepak. Tapi sebab duduk semalam je tak merasa nak melepak pun.
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Tandas dia jangan cakap lah. Bukan main luas dan bersih. Dengan cat berwarna putih nampak sangat terang. Tu yang jadi berjam jam mandi. Hehe.
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Fasiliti dekat sini sama je macam dekat hotel. Ada coffee / tea, mini bar, tv dengan international channel, bathrobe untuk mandi pool dan untuk kegunaan dalam bilik, toiletries dan hair dryer.
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Esok pagi sebelum berangkat untuk one day trip  dengan pihak resort di Kanchanaburi ni, kami breakfast lah dulu. Tour guide awal-awal dah inform pihak resort tentang makanan halal. So dorang dah asingkan mana yang boleh makan mana yang tak.

Menariknya masa breakfast dekat sini ialah kita boleh makan sambil menikmati pemandangan Sungai Kwai In yang terletak bersebelahan resort. Boleh lah nampak bot bot penambang lalu lalang dekat sungai tu. Damai je rasa.
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Nak lagi damai, kawasan resort ni penuh dengan pokok pokok hijau. Siap ada pokok buah lagi. Sebab tu Ana kata resort ni berkonsepkan taman.
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Nak amik gambar dekat mana-mana pun boleh sebab semua tempat cantik-cantik. Pandai resort ni hias kawasan dorang. No wonder lah Good Times Resort ni diiktiraf antara resort terbaik di sini. Rating review pun tinggi.
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Tercari-cari pool?  Jangan risau sebab swimming pool pun ada. Petang tu ramai mat dan minah salleh berendam dalam tu. Bukan main happy dorang. Ye lah dengan suasana yang tenang sesiapa pun akan happy kan.
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Good Times Resort Kanchanaburi
Macam mana,  cantikkan Good Times Resort ni. Rasa tak puas dapat stay kejap je dekat sini. Kalau boleh nak duduk lelama je sebab selesa sangat. InsyaAllah kalau ada rezeki dapat ke Kanchanaburi ni lagi sure Ana akan stay dekat sini. Next entry Ana akan share aktiviti-aktiviti menarik yang korang boleh buat di sini pula ye. Stay tuned.






20 comments:

  1. Cantiknya Ana.. seronok dapat berjalan dan bercuti tempat orang kan..

    ReplyDelete
  2. resort nmpk selesa.. amboi syafi.. mcm org besar gaya gitu hehehe

    ReplyDelete
  3. cantik la resortnya...bersih je..ngan pool tu

    ReplyDelete
  4. Cantiknya resort dia.. Bersih.. Fasiliti pun cukup..

    ReplyDelete
  5. nice resort to stay, if we plan for vacation can check your post again. I like the view and the swimming pool, most important kids having a great time and family bonding time. Soon school starts and now school holidays we just stay home relax but son has tuition to attend. Wanna take a vacation break but there's no budget at the moment. :(

    ReplyDelete
  6. Have fun tengok ana dgn famly holiday. Sekali sekala bercuti bagus ntk quality time.

    ReplyDelete
  7. Cantiknya resort ni kak ana. Bersih, kemas, decoration pun cantik. Bilik kak ana tempah tu berapa ek semalam? Berkenan pulak tengok resort ni, mana tau boleh booking nanti bila plan nak ke sini hehe

    ReplyDelete
  8. Menarik tempat ni.. suasana keseluruhannya pun nampak bersih dan fresh. Mmg sesuai sgt utk refresh minda bersama keluarga. Mmg best :)

    ReplyDelete
  9. Menariknya! Seronok sangat bila emvironment taman macam ni. Rasa tenang dan selesa sangat. Takde rasa terkepok dengam keadaan bandar segala kan? Boleh rest dengan family together. Seronoknyaa. Bilalah dapat pergi sana. Hihi

    ReplyDelete
  10. Cantik dan menarik view tempat Ida, bilik pun luas sesuai yg ada anak,blhlah ajak hubby gi sini

    ReplyDelete
  11. Cantiknya dan besar biliknya... pemandangan pun cantik. Syafi bergaya sakan dia ye.. nanti liez kena gak pergi tempat2 yang ana pergi ni.. teruja pelak bila membacanya..

    ReplyDelete
  12. Serius memang cantik dan besar biliknya Ana. Air kolam tu pun meang cantik. Satu malam berapa harga bilik ni Ana? Ni yang buat nak ajak suami pergi sana juga tapi masalah bila kerja dia ni . alahai

    ReplyDelete
  13. Tak sampai lagi ke daerah ini. Masih banyak juga tempat menarik dinThailand yg belum LeYa teroka. Okay... Next destination boleh lah ke sini. Suasana dia cukup cantik dan mempesonakan.

    ReplyDelete
  14. Cantiknya resort ni. Banyak pokok-pokok hijau lagi rasa aman 😁

    ReplyDelete
  15. ah nice pictures, seems like your family had a good time at Good Times Resort. I have not been to there before. maybe can plan next.

    ReplyDelete
  16. boleh dikatakan semua benda best di thailand. lawa la swimming pool dia.. percutian akan jadi good times kalau menginap di good times. hehe

    ReplyDelete
  17. Wah.. tengok bilik air dan bilik tidurnya selesa sangat.. TB pun suka ruang yang luas.. hehehe. bestnya dapat pi thailand.. bilalah dapat merasa pi sana

    ReplyDelete
  18. Teringin pulak nak ke Thailand nih. Enjoy your vacation Ana!

    ReplyDelete
  19. cantiknya resort ni kan.. sedap mata memandang

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤