Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation Yang Awesome


Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation Yang Awesome | Assalamualaikum. Hi korang. Sihat ke semua? Harap semuanya sihat sejahtera. Ana Alhamdulillah sihat juga. Bertambah sihat rasanya bila baru balik dari Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation Yang Awesome yang pertama untuk tahun 2019 ni. Alhamdulillah.
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation 
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation Yang Awesome

Weekend staycation ni memang unplanned and very last minute. Kebetulan takde aktiviti pun nak buat minggu tu, so ke Bangi Resort Hotel lah Ana 3 beranak. Lagi pun Selayang - Bangi Resort Hotel dekat je dalam 45 minit je. So kitorang agree untuk bercuti dekat sini. In case ada yang belum tahu, Bangi Resort Hotel ni lebih dikenali dengan nama Hotel Bangi Putrajaya sebelum ni tau. Kenapa dia tukar nama nanti Ana cerita dalam next entry.

Disebabkan terlalu excited dan nak elak jammed sebenarnya, Ana tersampai awal dekat Bangi Resort Hotel ni. Adalah dalam pukul 11 lebih macam tu. Memandangkan waktu check in pukul 2 so lepak lah dulu dekat area lobi tu. Ada banyak ke kerusi disediakan. Memang selesa sangat lah. Kalau nak lepak dekat area pool pun boleh. Tapi sebab cuaca panas Ana lepak je dekat lobi.
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation 
Tetiba tekak pulak haus u olls. Selamat ada welcome drinks disediakan. Apa lagi cecepat lah minum segelas dua. Perghhh refreshing giler rasa air dia. Lain dari yang lain. Ana sempat lah tanya staff yang ada dekat sana air apa ni sebab tak pernah rasa pun air macam ni sebelum ni. Rupa-rupanya air lemon grass with asam boi. No added sugar lagi. Serius sedap. Syafi pun suka. Boleh buat sendiri kat rumah nanti. Hehe.

Baca juga : 10 Sebab Kenapa Bangi Resort Hotel Patut Menjadi Destinasi Percutian Seisi Keluarga

Tunggu punya tunggu dah pukul 2. Ana pun saja lah tanya kat recep kot-kot bilik dah ready kan. Memang nasib Ana baik sebab bilik dah ada. Apa lagi naik lah terus. Nak tunggu apa lagi kan. Kali ni Ana stay dekat bilik Premier di tingkat 6 dengan pemandangan padang golf dan hotel farm yang menghijau. Terapi mata sangat. Siap ada balkoni lagi untuk relax relax. Harga bilik semalam dalam RM258++.
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation 
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation 
Dengan keluasan 42 meter persegi dan bercirikan rekaan villa ala Sepanyol, katil yang disediakan adalah katil saiz king. Tilam dia jangan cakap lah. Kemain empuk. Rasa nak tidur nak lepak-lepak je atas katil tu. Lagi-lagi dengan aircond yang nyaman dan sejuk. Hehe.
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation 
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation 
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation 
Selain tu sofa dan meja kerja pun ada juga tau. Sesuai lah untuk korang yang datang bekerja dekat sini. Kemudahan wifi pun disediakan. Dengan kelajuan 200mbps lagi ok khas untuk para tetamu yang menginap dekat sini. Laju kan. Memang takde masalah loading langsung u olls. Seronok Ana layan K-drama. Hehe.
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation 
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation 
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation 
Bab tandas pula jangan cakap lah. Luas seluasnya. Siap ada bathtub lagi. Seronok lah dak kecik tu. Berjam-jam berendam dalam tu. Shower area pula disediakan secara berasingan. Toiletries dan hair dryer pun ada juga.
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation 
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation 
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation 
Kemudahan lain yang turut disediakan ialah iron & ironing board, mini refrigerator, tea & coffee making facilities, safety box dan extra pillow.
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation 
So far Ana sekeluarga memang sangat puas hati dengan bilik Premier ni. Luas dan yang paling penting bersih sebersihnya.
.
.
.
.
.
Dah puas rehat dan dah solat, masa untuk ronda-ronda di sekitar kawasan hotel. Memang plan bercuti kali ni tak nak keluar pergi mana-mana. Nak stay dekat hotel je. Makan minum semua dekat hotel je. Nak tau Ana makan apa korang boleh baca dekat sini --------> Bangi Resort Hotel : 5-Star Halal Food Trail Pada Harga Berpatutan.

Masa nak jalan ke lif tu Ana perasan dari koridor tu boleh nampak seluruh bandar Bangi. Eh aku ni dekat tempat tinggi ke? Tunjuk dekat En Suami sekali dia bagitau yang Bangi Resort Hotel ni terletak di puncak tertinggi di Bandar Baru Bangi. No wonder lah boleh nampak seluruh bandar Bangi. Kalau dapat bilik yang lagi tinggi siap boleh nampak bangunan-bangunan tinggi Kuala Lumpur lagi walau samar-samar sikit. Best tu.
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation 
Plan nak jalan-jalan dekat area pool. Masa nak jalan ke arah pool sekali Syafi menjerit excited. Ana punya lah terperanjat. Ingatkan apa sekali dia nampak ada kolam dengan ikan koi yang sangat banyak dan besar ok. Bijak pulak tu. Kita datang kat tepi tu ikan-ikan tu pun datang dekat. Sayang pulak tak bawa makanan ikan.
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation 
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation 
Sekali terpandang dekat signboard makanan ikan boleh dibeli dekat kiosk di tingkat 1. Apa lagi terus En Suami beli 2 bungkus. Satu bungkus RM5. Ok lah kan. Syafi lah paling seronok.
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation 
Esok pepagi lepas sarapan terus bawa Syafi mandi kolam. Dekat sini ada 3 kolam termasuk 2 kolam untuk kanak-kanak. Waktu operasi kolam ialah 7 pagi - 7 malam setiap hari.  Dan kolam akan dicuci setiap hari untuk keselesaan dan keselamatan para tetamu serta untuk menjamin kebersihan air kolam.
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation 
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation 
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation 
Sementara Syafi main kolam Ana duduk je lah atas kerusi tepi kolam tu. Sambil perhatikan Syafi sambil layan suasana hijau taman dekat hotel ni. Hilang semua rasa stress yang ada. Angin pula sepo-sepoi bahasa. Mengundang untuk lelapkan mata sungguh.
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation 
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation
Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation 
Overall Ana sekeluarga memang happy dapat stay dekat Bangi Resort Hotel ni. Dengan  bilik yang luas dan bersih, kemudahan yang lengkap, makanan yang sedap dan pekerja hotel yang sangat friendly nothing more I could ask for. Alhamdulillah for the opportunity.

So pada korang yang tercari-cari percutian di sekitar Kuala Lumpur dan Negeri Sembilan. Ana memang recommend korang ke Bangi Resort Hotel ni. InsyaAllah korang akan puas hati dengan layanan, kemudahan dan makanan hotel bertaraf 5 bintang.


BANGI RESORT HOTEL
Off Persiaran Bandar,
43650 Bandar Baru Bangi,
Selangor, Malaysia

☎ : +603 8210 2222 / +603 8925 1111
📠 : +603 8210 2888





Bangi Resort Hotel : 5-Star Weekend Staycation Yang Awesome Reviewed by Ana Suhana on January 22, 2019 Rating: 5

15 comments:

  1. cantik hotel ni..slalu juga tgk tp bila ntah nk pi check in....pool die cantik....syok dlm bilik ada bathtub

    ReplyDelete
  2. Wah nyaman tgk. Bilik dia luas la

    ReplyDelete
  3. Dah lama tak ke Bangi so tak tahu pun pasal hotel ni dekat Bangi :O

    ReplyDelete
  4. best ni ana.. hotel pun nmpk kemas & selesa.

    ReplyDelete
  5. wah ana...dekat je ngan rumah lina..tapi tak pernah pegi pun...teringin plk nak pegi sebab cantik tempatnya...tenang plk tu kan..

    ReplyDelete
  6. PErnah tidur sini, masa tu nama hotel ni Equatorial Hotel. Memang best dan tenang ddk sini. Pool di apun cantik

    ReplyDelete
  7. Cantiknya view kat hotel ni Ana..

    ReplyDelete
  8. Cantik bilik dan view dari bilik ohsem sangat. Nice staycation!

    ReplyDelete
  9. pergh tengok pun best dan puas hati..menarik la..

    ReplyDelete
  10. Cantik tempat ni.. bilik pun kemas dan selesa. Pengalaman staycation yg menarik.

    ReplyDelete
  11. Seronok ni jauh dari hiruk pikuk kota kan.. 😍 😍

    Kalau bawa anak, tengok ada pool tu kemain seronok la kan

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤

All Rights Reserved by Ana Suhana © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.