Hotel Sentral Kuantan Hotel di Tengah Bandar Kuantan - Ana Suhana

Apr 17, 2019

Hotel Sentral Kuantan Hotel di Tengah Bandar Kuantan


Hotel Sentral Kuantan Hotel di Tengah Bandar Kuantan l Assalamualaikum. Ni entri lama tapi sebab eksiden terpadam entri ni last 2 weeks maka Ana publish sekali lagi. Huhu. Hotel Sentral Kuantan Hotel di Tengah Bandar Kuantan antara hotel yang Ana suka bila bermalam di Kuantan. Kenapa Ana suka jom sambung baca.
Hotel Sentral Kuantan Hotel di Tengah Bandar Kuantan
Hotel Sentral Kuantan Hotel di Tengah Bandar Kuantan
Hotel Sentral Kuantan Hotel di Tengah Bandar Kuantan

Kisahnya lepas lepaskan rasa teringin nak makan cendol di Mustafa Cendol, Ana terus ke hotel untuk check in dan berehat. Hotel Sentral Kuantan Hotel di Tengah Bandar Kuantan ni terletak di lokasi yang agak strategik sebabnya korang boleh jalan kaki kalau nak ke Masjid Negeri dan juga Kulacakes. 
Hotel Sentral Kuantan Hotel di Tengah Bandar Kuantan
Hotel Sentral Kuantan Hotel di Tengah Bandar Kuantan
Masa Ana sampai Hotel Sentral Kuantan Hotel di Tengah Bandar Kuantan ni dalam pukul 2 macam tu. Ada rezeki kami sebab dah boleh check in terus. Tapi kalau kata kena tunggu pun takpe sebab ruang lobi di sini sangat selesa. Tak pun boleh lepak dekat Kulacakes seberang jalan tu je. Pekena mango cheese cake. hehe
Hotel Sentral Kuantan Hotel di Tengah Bandar Kuantan
Hotel Sentral Kuantan Hotel di Tengah Bandar Kuantan
Masa stay sini Ana booked triple room dengan harga RM155 semalam beserta breakfast untuk 3 orang. Bagi Ana murah dah harga dia tu. Masuk-masuk je bilik Ana tersenyum puas hati. Tak expect pun bilik dia besar macam tu. Yang penting bersih dan kemas je. Semoat dak kecik tu posing masa Ana sibuk amik gambar bilik ni.

Hotel Sentral Kuantan Hotel di Tengah Bandar Kuantan
Hotel Sentral Kuantan Hotel di Tengah Bandar Kuantan
Hotel Sentral Kuantan Hotel di Tengah Bandar Kuantan
Hotel Sentral Kuantan Hotel di Tengah Bandar Kuantan
Hotel Sentral Kuantan Hotel di Tengah Bandar Kuantan
Hotel Sentral Kuantan Hotel di Tengah Bandar Kuantan
Paling penting bagi Ana ialah tandas dia kena bersih. So dekat sini memang bersih sebersihnya dan juga luas. Tempat shower di asingkan dan ada sliding door. So takde lah masalah lantai licin, becak dan sebagainya.
Hotel Sentral Kuantan Hotel di Tengah Bandar Kuantan
Hotel Sentral Kuantan Hotel di Tengah Bandar Kuantan
Kalau korang penat dan malas nak keluar boleh jer order makanan dari hotel. Tapi rugi lah kalau tak jalan-jalan cari makan bila dah sampai di Kuantan ni kan.Apa kata korang dinner di Ana Ikan Bakar Petai Tg Lumpur. Antara tempat makan popular di Kuantan ni.
Hotel Sentral Kuantan Hotel di Tengah Bandar Kuantan
Hotel Sentral Kuantan Hotel di Tengah Bandar Kuantan
Antara sebab lain yang buat Ana suka stay di Hotel Sentral Kuantan ni ialah sebab Sungai Kuantan terletak betul-betul di belakang hotel. Kalau ada rezeki korang boleh dapat bilik yang menghadap sungai. 
Hotel Sentral Kuantan Hotel di Tengah Bandar Kuantan
Hotel Sentral Kuantan Hotel di Tengah Bandar Kuantan
Next time kalau ke Kuantan, Ana nak stay sini lagi sebab plan nak bawa mak ayah pula. Boleh lah ayah Ana memancing sampai lebam dekat Sungai Kuantan tu. Memang ramai tau yang memancing dari malam sampai ke siang. Boleh dapat banyak ikan lagi-lagi bila air laut tengah pasang dan masuk ke dalam Sungai Kuantan. Antara ikan yang yang boleh dapat ialah ikan pari dan ikan baung. 
Hotel Sentral Kuantan Hotel di Tengah Bandar Kuantan


Ada satu taman awam terletak di tepi Sungai Kuantan dan kiranya bersebelahan dengan hotel Sentral Kuantan ni. Masa Analalu waktu malam ramai je yang outing di sini. Tapi Anasinggah belah siang je. Kalau yang ada anak kecik memang sesuai lah ke sini.
Hotel Sentral Kuantan Hotel di Tengah Bandar Kuantan
Hotel Sentral Kuantan Hotel di Tengah Bandar Kuantan
Hotel Sentral Kuantan Hotel di Tengah Bandar Kuantan
Tentang menu untuk breakfast pula ok lah. Tak banyak pilihan tapi masih mampu mengenyangkan. Pagi tu ada nasi goreng, bihun goreng, telur goreng, roti-roti, kuih-muih dan air buah dan air panas. Ana sempat balun 2 pinggan bihun dia. Hehe.

Overall Ana sangat puas hati dan enjoy stay di Hotel Sentral Kuantan ni. Staff pun friendly Korang kalau datang Kuantan tak tahu nak stay mana boleh lah cuba check in dekat sini. InsyaAllah puas hati.

13 comments:

  1. Yang penting tandas bersih berkilat. Hehe

    ReplyDelete
  2. menarik ni senang kalau nak jalan2 di bandar kuantan nanti

    ReplyDelete
  3. Nieyl pun kalau pergi hotel ke motel ke mesti akan check toilet dlu...
    kalau bersih..ON...klu x, memang nieyl akan panggil org tu bersihkan dlu...
    tapi ok la cantik ,kemas berish...

    ReplyDelete
  4. Cantik dan kemas hotelnya. Memang puas hati sangat kalau macam tu.. Pemandangan kat taman tu pun menarik. Eh! Nampak sangat dah lama tak ke Kuantan ni. Hehehe..

    ReplyDelete
  5. lama nya tak datang kuantan. cantik dah :)

    ReplyDelete
  6. Selalu lalu dekat depan Hotel Sentral Kuantan ni kalau pergi Kuantan sebab stayed dekat hotel yang baris-baris situ juga. Cumanya tak gah yang macam ni la.

    ReplyDelete
  7. kiranya kalau g kuantan mmg disyorkan menginap hotel ni ya? ;-)

    ReplyDelete
  8. Hotelnya tampak bersih dan banyak spot instagramble ya ..
    Keren untuk fefotoan :)

    ReplyDelete
  9. nice sangat hotelnya.. nampak bersih je..

    ReplyDelete
  10. Nampak cantik dan bersih.. suasana pun tenang. Nak bergambar pun bnyk spot2 menarik ni.

    ReplyDelete
  11. dah lama tak ke Kuantan..cantik dan bilik pun nampak bersih, next time boleh la try book hotel ni

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤