SuperPark Malaysia - Indoor Park Dari Finland Untuk Aktiviti Seisi Keluarga - Ana Suhana

Jan 8, 2019

SuperPark Malaysia - Indoor Park Dari Finland Untuk Aktiviti Seisi Keluarga


SuperPark Malaysia - Indoor Park Dari Finland Untuk Aktiviti Seisi Keluarga  | Assalamualaikum. Syafi sekarang demand dia bukan main lagi. Asal weekend je, dia tau Daddy dia tak keje kan sibuk ajak pergi sana lah sini lah. 24/7 pikir nak berseronok je. Alang alang nak berseronok tu kan, Ana terus cadang bawa dia ke SuperPark Malaysia - Indoor Park Dari Finland Untuk Aktiviti Seisi Keluarga. Best ke???
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia - Indoor Park Dari Finland Untuk Aktiviti Seisi Keluarga 

Selalu kalau sebut indoor park ni dia lebih pada aktiviti untuk anak-anak je kan. 'Kesian' dekat mak ayah sampai lenguh tunggu anak-anak main dekat indoor park tu. Sampai tak tahu nak buat apa dah. Tak kan nak bagi anak-anak main kejap je. Bayar bukan murah. Hehe.

Yang anak jadi semakin aktif dan sihat sebab boleh buat macam-macam aktiviti. Tapi mak ayah pun jadi 'sihat' in other way round. Ye lah duduk saja kan tak boleh buat apa-apa. Hehe. Nak join anak memang lah tak boleh sebab dah kategori atas umur dan berat lebih muatan. Kih kih kih.

Sebab kes mak ayah makin 'sihat' tu lah Ana bawa Syafi dan Daddy dia ke  SuperPark Malaysia - Indoor Park Dari Finland Untuk Aktiviti Seisi Keluarga ni. Sebabnya dekat sini ada dekat 21 jenis aktiviti yang sangat menarik untuk semua peringkat umur. Makna kata bukan anak-anak je boleh main dan jadi aktif, tapi mak ayah kakak abang atuk nenek semua boleh join keluarkan peluh sekali. Jom kita tengok aktiviti yang ada dekat SuperPark Malaysia ni.

>> ADVENTURE AREA <<

Macam kita semua tau, kanak-kanak yang tengah membesar akan jadi sangat aktif kan. Semua benda dorang nak cuba kan. Contoh macam Syafi sendiri. So bila datang dekat SuperPark Malaysia ni Ana tak risau nak bagi dia explore dan main semua benda especially game yang ada dalam Adventure Area ni sebab kawasan ni memang direka untuk kanak-kanak bergerak bebas dengan selamat. Eh mak ayah pun boleh join sekaki tau. Antara aktiviti yang ada dalam Adventure Area ni ialah Flying Fox, Kid's Adventure City, Kid's Freestyle Area, Kid's Gym, Pedal Car Track, Sliding Mountain dan Tube Slide.
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
Suprisingly, Syafi jadi sangat berani tau untuk cuba main semua game yang ada dekat SuperPark Malaysia - Indoor Park Dari Finland Untuk Aktiviti Seisi Keluarga ni. Tak takut langsung. Kalau tengok gambar dekat atas ni hampir semua game Adventure Area ni dia main. Berbeza sangat dengan Syafi yang dulu. Syabas Syafi :).
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia


>> GAME ARENA <<

Untuk mak ayah, permainan dekat Game Arena ni sesuai untuk korang cuba. Kebanyakan game dekat sini berbentuk cabaran. So korang boleh je challenge spouse atau kawan-kawan untuk join sekali sebab keputusan game diukur menggunakan radar dan sistem digital. Antara game yang dekat Game Arena ni ialah Baseball, Hot Stepper, Street Basketball, Superbowl, Superbowling, Superhoop, Super Pinball dan Robokeeper.
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
Tapi sebab kata SuperPark Malaysia - Indoor Park Dari Finland Untuk Aktiviti Seisi Keluarga kannnnnn, so anak-anak pun boleh main juga. Tak caya tengok lah Si Syafi tu.


>> FREESTYLE HALL <<

Freestyle Hall pula lebih kepada korang yang suka uji kemahiran yang ada dalam diri tapi dalam environment yang selamat lah. Terutama untuk kanak-kanak. Antara game yang korang boleh buat dekat sini ialah Augmented Climbing Wall, Gymnastic Area, Scate & Scoot World dan Trampoline Platform.
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
Dekat SuperPark Malaysia - Indoor Park Dari Finland Untuk Aktiviti Seisi Keluarga ni, tak kisah lah sama ada korang ni kategori begginer ke, profesional ke, amatuer ke , korang free to show off your skill. Tak pandai boleh belajar. Lama-lama InsyaAllah pasti boleh. Macam Ana sekeluarga belum berani untuk cuba main di Freestyle Hall ni. Hehe. Maybe next time.


>> ICE-SKATING & SUPER CLIMB <<

Selain dari 3 area permainan ni, ada 2 lagi aktiviti yang best yang korang boleh main dekat sini. Dan Ana pasti korang mesti suka buat punya - Ice Skating dan Super Climb. Suka tak???
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia

Harga SuperPark Malaysia

Cakap tentang harga pula, in my personal point of view harga yang dikenakan sangat berpatutan sebenarnya. Sebabnya kalau korang perasan, harga indoor park untuk kanak-kanak dekat tempat lain pun lebih kurang je harga dia. Kecik pulak tu tempat permainan dia kan. Tapi dekat sini dengan aktiviti yang sesuai untuk seisi keluarga serta kawasan yang luas, selesa dan selamat, memang berbaloi lah dengan apa yang kita bayar.
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
Lepas buat pembayaran, sebelum masuk ke dalam game area kita akan dipakaikan wristband terlebih dahulu. Wristband ni korang kena pakai setiap masa tau.
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
Dengan wristband ni juga korang boleh guna perkhidmatan loker yang disediakan. Hanya perlu scan je code yang ada dekat wristband tu untuk buka loker.
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
Kemudian pembayaran yang kita bayar tu adalah untuk satu hari tu. Maksudnya korang boleh keluar masuk ke dalam SuperPark Malaysia - Indoor Park Dari Finland Untuk Aktiviti Seisi Keluarga ni ikut suka korang. Nak pergi makan ke, solat ke, rehat kejap ke semua boleh. Janji wristband tu korang pakai sentiasa.

Last sekali, jangan lupa pakai stokin tau. Sebaiknya stokin yang anti-slip tu supaya masa korang atau anak-anak memanjat nanti tak jatuh sebab licin. Kalau takde jangan risau sebab korang boleh je beli stokin comel SuperPark Malaysia dekat sini. Tak silap RM5 sepasang. Semua saiz ada. Cakap je apa saiz korang. Hehe.
SuperPark Malaysia
SuperPark Malaysia
Pada yang tercari-cari aktiviti hujung minggu di sekitar KL ni, jom kita bawa anak-anak atau adik beradik atau pun buddies korang ke SuperPark Malaysia - Indoor Park Dari Finland Untuk Aktiviti Seisi Keluarga ni. InsyaAllah korang mesti enjoy dekat sini.
And pada yang nak buat birthday event atau apa-apa party dekat sini pun boleh tau. Ada pakej-pakej lengkap yang ditawarkan untuk korang.

Untuk maklumat lanjut tentang SuperPark Malaysia - Indoor Park Dari Finland Untuk Aktiviti Seisi Keluarga ni korang boleh layari laman web seperti di bawah :



SuperPark Malaysia
Unit 4-1, Level 4
Avenue K Shopping Mall
 156, Jalan Ampang
 50450 Kuala Lumpur
­čô× : +603 2789 1408

Waktu Operasi :
Isnin – Jumaat : 10 pagi– 9 malam
Sabtu, Ahad, Cuti Sekolah & Umum : 9 pagi– 9 malam

31 comments:

  1. lama tak ke kl dengan keluarga selalu pi kl atas urusan kerja atau meeting je, kalau rajin ke kl boleh singgah sini bawa anak-anak.

    ReplyDelete
  2. Best nyaa tempat ni. Kita suka bawak anak kita gi tempat2 camni sbb dia tu full of energy sangat, Xleh duk diam. So kalau g tempat camni, mmg dia suka lah.

    ReplyDelete
  3. Kurus ni kalau bawak anak anak ke sini hehehe.

    ReplyDelete
  4. Seronoknyaaaa! Cx tfk ana share ni pon Ya Allah menarik betul. Betul² dapat cuddle time seisi keluarga ni. Takdelah mak pak melangok tunggu anak² main bebas. Kita pon nak juga join melasak sama sama kan? Hihi best³. Nanti boleh ajak suami pergi sana bawa anak² la. Menarik sungguh

    ReplyDelete
  5. seronoknya kalau luangkan masa satu family dekat sini. banyak aktiviti boleh buat harga pun tak mahal sangat

    ReplyDelete
  6. bagusnya super Park ni ek, segala jenis permainan ada di sini bukan untuk kanak-kanak je malah sessi keluarga pun boleh join sekali, harga pun tak delah mahal sangat berbanding dengan theme park yang lelain ye

    ReplyDelete
  7. Macam-macam ada dekat SuperPark ni ye..memang super la. Yang bestnye, banyak activity utk both kids dan adults sekali. Menarik sangat.

    ReplyDelete
  8. macm best tempt ni.. boleh la main kat sini

    ReplyDelete
  9. Wah bestnyer. Kalau saya sampai sini, konfirm ngan saya-saya pun main benda alah ni. Memang kesukaan saya ni aktiviti macam ni

    ReplyDelete
  10. Akak tak pernah sampai sini lagi..bestnya kalau dapat main ni..parent yang teruja ga..anak- anak for sure la kan..hope umur2 kakak Dania bleh main la kan..eh..mak pak leh main..x kan kakak dania x leh kan...ni sure berjam- jam kat sini ni...

    ReplyDelete
  11. menariknya sebab harga dia utk sehari kan

    ReplyDelete
  12. Ala jealousnya tengok ana dan syafi try macam macam permainan dan aktiviti kat sini .Mimi tak pernah sampai lagi dekat sini tau. Lepas ni kalau turun kl nak ajak suami datang sini lah. Harga pun affordable. Kalau bawa budak budak datang sini memang seronoklah diornag.

    ReplyDelete
  13. wah bestnya sebab parents pon sesuai main. aktivitinya lebih mencabar kan. kalau anak suka aktiviti lasak memang sesuai pegi sini then selamat dari main kat luar. banyak btul permainan disediakan. berbaloi dengan harga plak tu. masa nak main pon lama.

    ReplyDelete
  14. THis is an amazing place, I kept recommending it to my family and friend, had a chance to visit their opening and it was really fun!

    ReplyDelete
  15. Ehhh bestnya ada tempat game cam ni. Anak sis kalau tgok ni sure dia nak gi ni..kalau dia gi bolehlah sis tumpang sekaki gak kan..hehehe

    ReplyDelete
  16. Woww mak ayah budak pun boleh main. Ini yang kita mahukan. Penat tau menunggu je depa habis main. Alang2 tunggu tu syok la jugak kalau kita dapat main sama. Harga pun affordable. Nanti emi nak pergi la. Beli tiket access utk sehari terus, baru puas hati.

    ReplyDelete
  17. Wow...nampaknya macam betul-betul best kan. Tempat ini bagaikan syurga untuk si kecil dan orang dewasa juga. Ha :D War....nak bawa famili untuk bermain kat sin lar.

    ReplyDelete
  18. Bestnya kat sini. Bukan setakat anak je happy, parents pun boleh happy sekali. Banyak games dan aktiviti kat sini. Memang berbaloi la klu pergi. Saya tengok ni pun teringin nak peri jugak.

    ReplyDelete
  19. Menariknya. .dari Finland eh. Best boleh buat extreme indoor activity dengan anak2 kan. Mesti diorang oun suka. Boleh bina characters diorang jugak bila buat activities mcm ni

    ReplyDelete
  20. wah best gila superpark ni, haritu i ada trip tak dapat join ! so sad ! tak pe la nanti ill go check out by myself di situ, teringin nak main yang cart tu.. heee tema biru tu memang sport habis kan... sekarang most of sport activities dalam indoor je kan kat luar cam panas :(

    ReplyDelete
  21. wowww from finland? so syok la all the activities in there! i nak pi jugak! or hopefully they buat satu dekat penang too! ahha

    How to deal with markets ups and downs?

    ReplyDelete
  22. Haaa syoknya! Best ni kalau main bersama-sama keluarga pastu ada pulak anak-anakkan. Mesti lagi meriah anak-anak,hehe

    ReplyDelete
  23. Wahhh... Menariknya tempat ni. Paling tertarik Harga yang berpatutan. Tempat untuk seisi keluarga. Sukaaaa laaaa...
    Makaseh tau sharing.

    ReplyDelete
  24. Menarik ni suka la si boy tu dapat ikut onde aktiviti camni ye..memang menarik tempt camni kan utk yg ada anak2 tu

    ReplyDelete
  25. Tempat ni nampaknya lebih complete drp yg lain.. bnyk aktivitii menarik dan juga mencabar boleh dilakukan. Seronok n menarik!

    ReplyDelete
  26. Besarnya theme park ni, nampak best utk dijadikan tempat riadat utk seisi keluarga :)

    ReplyDelete
  27. bestnya aktiviti mcm ni kak ana.. rasa enjoy gilaa

    ReplyDelete
  28. Bestnyaaa kak Ana. Nak ajak lah kawan pergi sini nanti.

    ReplyDelete
  29. For that very reason, we've created a list of our list of Best Selling Pool Cues just for you. We were going to do a Top 10 Pool Cues list Best tennis books for aspiring tennis stars

    ReplyDelete
  30. bestnya tengok..nanti nak bawak fariza ke sini la

    ReplyDelete
  31. What's the distinction between an indoor and open air table tennis table By Martin Hughes Owner and Editor. Section One ... In any case, if you really do need a table tennis table that will be left outside for all time, you'll have to guarantee that it's d why is table tennis called ping pong

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤