KFC Parmesan Truffle Crunch Menu Gastronomi Terbaru KFC - Ana Suhana

Jan 9, 2019

KFC Parmesan Truffle Crunch Menu Gastronomi Terbaru KFC


KFC Parmesan Truffle Crunch Menu Gastronomi Terbaru KFC | Assalamualaikum. Kisah Syafi lagi hari ni.  Semalam Syafi request daddy dia beli kan KFC Gochujang tu. Semua ni sebab dia dok layan Maharaja Lawak Mega lah ni. Sekali bila daddy pergi KFC rupanya dah takde KFC Gochujang tu. Haha. Last last daddy beli kan KFC Parmesan Truffle Crunch Menu Gastronomi Terbaru KFC.
KFC Parmesan Truffle Crunch
KFC Parmesan Truffle Crunch
KFC Parmesan Truffle Crunch Menu Gastronomi Terbaru KFC

Bila daddy Syafi kata KFC ada menu baru Ana was likee....krik krik krik. Kenapa Ana tak tau pasal ni. Selalunya bab menu baru ni Ana tahu je. Haha. Rupa-rupanya baru sangat launching menu KFC Parmesan Truffle Crunch ni. Baru dalam 2 hari lepas macam tu. No wonder lah. Fresh from oven lah kiranya ni.

Kalau korang nak tau, KFC Parmesan Truffle Crunch Menu Gastronomi Terbaru KFC ni merupakan menu gastronomi gabungan keju parmesan premium dan Truffle bersama ayam Hot & Spicy KFC.
KFC Parmesan Truffle Crunch
KFC Parmesan Truffle Crunch
Korang boleh dapatkan menu KFC Parmesan Truffle Crunch ni pada set kombo 2 ketul ayam - RM17.90 atau set kombo 3 ketul ayam - RM24.50. Setiap kombo tersebut didatangkan dengan whipped potato, coleslaw, shredded parmesan cheese dan air Mountain Dew. Oh ya set KFC Parmesan Truffle Crunch ni tak disertakan dengan bun tau. Jangan pula korang tercari-cari bun dalam kotak tu. Hehe.

Macam Ana, Ana beli set KFC Parmesan Truffle Crunch kombo 3 ketul ayam tu. Kalau ikut details pada website KFC, untuk set kombo  3 ketul ayam akan dapat 2 shredded parmesan cheese tapi apa yang ada dalam kotak tu hanya sebekas kecil parmesan keju. So Ana macam blurr apa maksud 2 shredded parmesan cheese tu? Adakah staff tu terlupa masukkan lagi satu bekas keju parmesan dalam tu. Ana pun unsure tentang tu. Tapi takpe lah. Sikit punya hal.

Ok berbalik pada cerita asal.
.
.
.
.
Istimewa tentang KFC Parmesan Truffle Crunch ni ialah limpahan parmesan & truffle dressing oil tu sendiri. Sebab kalau nak citer bab ayam surely korang sendiri sedia maklum tentang rasa ayam KFC Hot & Spicy tu kan. Kalau tengok dalam iklan kemain lagi dressing tu dia simbah dekat atas ayam tu kan. In reality, dressing tu macam gambar dekat bawah ni. Hehe. But still kuat lah rasa dressing tu. So dimaafkan lah part tu.
KFC Parmesan Truffle Crunch
KFC Parmesan Truffle Crunch
Apa rasa dressing tu? Bagi Ana, sekali rasa dressing tu macam rasa ala kari dalam versi light. Then bila makan dan makan lagi baru terasa pedas Truffle tu datang menyengat. Bayangkan Syafi tengah syok makan tiba tiba rasa pedas tu datang menggelabah dia cari air. Haha.
Macam Ana bagitau dekat atas, kombo KFC Parmesan Truffle Crunch ni didatangkan dengan shredded parmesan cheese kan. Bila nak makan tu kita akan tabur hirisan keju tu dekat atas ayam tu lah kan. Bila dah makan dengan extra keju ni, automatik rasa keju parmesan memonopoli keseluruhan rasa pada ayam tu dan rasa pedas Truffle tadi sedikit tenggelam. Which is good pada mereka yang tak suka pedas macam Syafi.

Ada lagi satu yang Ana suka dengan KFC Parmesan Truffle Crunch Menu Gastronomi Terbaru KFC ni iaitu lapisan kulit ayamnya yang  lebih rangup berbanding kulit ayam Hot & Spicy biasa tu. Memang layan lah bila makan tu. Non stop kejap mengunyah bila ada bunyi krup krap krup krap tu kan. Hehe.

Overall Ana suka lah dengan rasa KFC Parmesan Truffle Crunch Menu Gastronomi Terbaru KFC  ni. Kena dengan selera Ana. Walau masa daddy Syafi bawa balik KFC ni Ana baru lepas bedal 2 ketul pau Yik Mun, tapi sebab ayam ni sedap punya pasal Ana boleh makan lagi. Hehe. Tapi seketul je u olls sebab tangki perut tak besar mana pun. Cuma part harga tu Ana rasa agak mahal. Seketul jatuh RM8 kot. Maybe sebab Truffle tu lah kan.

Haaa...korang dah rasa ke KFC Parmesan Truffle Crunch Menu Gastronomi Terbaru KFC ni? Suka tak? Kalau yang belum rasa tu boleh lah cepat-cepat rasa sebab katanya menu ni pada masa terhad je. So selamat mencuba dan menjamu selera.

*** Perlu diingatkan bahawa apa yang Ana share ni adalah berdasarkan pendapat peribadi. Rasa sedap adalah subjektif. Bagi Ana mungkin sedap tapi tak pada korang. Rasa KFC Parmesan Truffle Crunch ni mungkin berbeza antara satu cawangan dengan cawangan yang lain.

20 comments:

  1. Wah.. KFC ada menu baru.. Macam menarik untuk dicuba.. sebab keju tu..

    ReplyDelete
  2. belum try lagi ana...dah jarang makan kfc sekarang...tp tgk macam sedap jer hihi

    ReplyDelete
  3. Belum try lagi. Sebab kerap dah makan KFC sebelum ni hehehe.

    ReplyDelete
  4. Bila ada tempoh tu yang selalunya terlepas..hihi..tapi bila dah rezeki in sha Allah dapat rasa juga nanti..aamiin.

    ReplyDelete
  5. dok tengok jugak menu ni kat iklan. hampeh nau, kat iklan limpahan betoi keju nya. hahahahahhahahaha

    ReplyDelete
  6. ouh ayam yang ada parmesan ingatkan kuah sos parmesan >,< tnkiu sebab buat review

    ReplyDelete
  7. hihi biasa tu kat yiklan memang gempak habis =P

    ReplyDelete
  8. Wahh mcm best je menu baru ni.. teringin nak try jugalah nanti

    ReplyDelete
  9. oh ada menu br...tkde nmpk plak iklannye..br je mkn kfc aritu

    ReplyDelete
  10. ada parmesan tentu lagi sedap ni

    ReplyDelete
  11. aduh terus terliur tengok menu bru kfc ni.tapi ada jugak viral ritu yang diaorang tak dapat macam dalam gambar

    ReplyDelete
  12. Terliur pulak tengok Ana dan Syafi makan KFC baru ni.. Lama dah tak gi jenguk menu baru kfc

    ReplyDelete
  13. Tak berpluang lagi nk try.
    nampak cam sedap
    .

    ReplyDelete
  14. dengar truffle je terus akak terbayang mahal.
    boleh lah nanti nak cuba yang kombo 2 ketul tu :)

    ReplyDelete
  15. Taktau pun KFC ada menu baru, kalau husband tau ni memang dia ajak pi terjah KFC terus rasanya..

    ReplyDelete
  16. busyra beum pernah cuba lagi yg ni.. sedap pulak tetiba tringat kfc. hehe

    ReplyDelete
  17. Teringin jugak nak try tapi tak sempat lagi nak ke KFC. Heheh. Tengok dalam iklan nampak menarik & sedap.

    ReplyDelete
  18. dah makan..dressing dia masin giler..hahaa

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤