Jom Layan All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi di Agehan Japanese Restaurant - Ana Suhana

Feb 13, 2018

Jom Layan All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi di Agehan Japanese Restaurant


Jom Layan All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi di Agehan Japanese Restaurant | Assalamualaikum dan Konnichiwa. Calling all sushi lover.....Jom Layan All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi di Agehan Japanese Restaurant di Hotel Grand BlueWave Shah Alam. Confirm korang tak kan menyesal.
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi
Jom Layan All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi di Agehan Japanese Restaurant

Bila cakap pasal sushi ni, teringat pengalaman first time Ana beli sushi. Nampak memang menyelerakan habis. Bila nak cuba makan memang tak boleh masuk tekak. Seriously!! Nak jadi cerita satu hari ada potluck dekat pejabat. Ada sorang staff ni buat homemade sushi. And surprisingly Ana boleh makan sushi tu padahal sama je isi dia. Since then Ana jadi seorang pencinta sushi sejati gitu.
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi

Dan bila Ana tau yang tentang adanya promosi All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi di Agehan Japanese Restaurant di Hotel Grand BlueWave Shah Alam ni, Ana tak lepaskan peluang untuk merasai sendiri kemewahan buffet sushi yang disediakan. Bukan sushi je yang ada tau, Teppanyaki dan Teriyaki pun ada juga. Yang bestnya sekali bayar boleh oleh makan sampai lebam orang kata u olls. Nak lagi best AGEHAN JAPANESE RESTAURANT MENDAPAT HALAL JAKIM SEJAK 1 NOVEMBER 2009 lagi tau. Tak kan jumpa dekat luar sana tu tau!! 
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi

Masa Ana masuk je ke dalam Agehan Japanese Restaurant ni dah rasa macam berada di Jepun pula rasanya. Mana taknya DEKORASI dan SUSUN ATUR meja restoran sama seperti restoran di negara matahari terbit tu. Kalau korang datang berkumpulan jangan risau sebab ada  bilik khas disediakan di sini untuk memberi ruang yang lebih privacy kepada korang.
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi

Pelbagai Menu di All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi di Agehan Japanese Restaurant

Ok berbalik pada cerita menu, kesemua menu All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi di Agehan Japanese Restaurant ni disediakan oleh CHEF CHRISTOPHER LEONG, Japanese Sous Chef di Hotel Grand BlueWave Shah Alam ni.
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi

Antara menu-menu menarik negara Jepun yang dihidangkan ialah:

SUSHI
✅ TEMAKI
✅ NOODLES
✅ TERIYAKI
✅ MAKIMONO
✅ TEPPANYAKI

Untuk bahagian favorite Ana iaitu di SUSHI SELECTION terdapat pelbagai sushi yang sangat sedap disediakan seperti Tobikko Sushi, Chuka Kurage Sushi, Tako Sushi, Salmon Sushi, Tuna Sushi, Chuka Idako Sushi dan White Tuna Sushi. Memang non stop Ana makan sushi malam tu especially Tuna Sushi dan Tako Sushi. En Suami pun terjebak makan sekali tau. Padahal dia tak suka langsung makan sushi. Korang rasa???
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi

Selain dari sushi, ada lagi satu bahagian favorite Ana dekat sini iaitu MAKIMONO SELECTION. Makimono ni lebih kurang je macam sushi tu cuma bezanya Makimono di gulung bersama seaweed di bahagian luarnya. Untuk Makimono Selection ni korang boleh makan  Futo Maki, Tuna Mayo Sushi, Kani Maki, California Maki, Tuna Maki, Kappa Maki, Salmon Maki, dan Kani Sushi. Antara banyak-banyak Makimono tu yang paling disukai ramai ialah California Maki dan Kappa Maki. Dah lah sedap, lembut pulak tu. Terbuai-buai kejap dibuatnya.
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi

Kalau korang jenis yang suka makan Temaki jangan risau sebab TEMAKI SELECTION juga ada disediakan di sini. Antaranya ialah California Temaki, Ebi Temaki, Tuna Temaki, dan Salmon Temaki.
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi

Kalau ada kawan -kawan atau ahli keluarga korang yang tetap tak boleh nak makan sushi, makimono atau temaki jangan risau. Ana 200% sure yang dorang mesti boleh makan menu yang disediakan di Teppanyaki Selection dan Teriyaki Selection.

Untuk TERIYAKI SELECTION ada disediakan Tori Teriyaki dan Saba Teriyaki.
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi

Manakala untuk TEPPANYAKI SELECTION ada menu seperti daging, sotong, sosej ayam, peha ayam dan sayur-sayuran.
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi

Tak lupa juga ada NOODLES SELECTION seperti Kake Udon, Tsukimi Udon, Tanuki Udon dan Zaru Udon. Untuk udon ni Syafi yang paling suka makan sebab berkuah. Ana pun suka juga. Korang try lah juga tau udon ni.
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi

Macam biasa PENCUCI MULUT yang terdiri dari pelbagai jenis kek, puding dan buah-buahan serta pelbagai salad turut disediakan untuk para pelanggan.
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi

Tempahan All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi di Agehan Japanese Restaurant
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi
All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi

Amacam banyak kan menu yang disediakan di All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi di Agehan Japanese Restaurant ni. Rambang mata kembong perut orang kata. Bagi yang berminat nak menjamu selera di sini, korang boleh lah membuat tempahan melalui 03-55118811 sambungan 2723 atau 2724 ATAU emel di e-marketing@bluewavehotels.com.

Harga :
Dewasa : RM78.00 nett
Kanak-kanak (4-11 tahun) : RM45 nett

Hari :
Jumaat & Sabtu SAHAJA

Masa :
6.30 petang - 10.30 malam

Tempat :
Agehan Japanese Restaurant
Tingkat 1A

49 comments:

  1. Jogging pagi dekat sini sambil tgk cuci mata tengok sushi ! banyaknya menu pilihan disediakan =D

    ReplyDelete
  2. all you can eat...mmg layan...mkn smp ketat perut...hehe

    ReplyDelete
  3. Bagi penggemarnya inilah detiknya...PC dan En Suami suka sushi kak...lagi satu kami suka tengok warna-warnanya yang menarik..potongan yang comel-comel...kalau beli yang dah di pack tu..sebelum makan tenung dulu..kikiki...rasa kesian nak makan...haha..tapi memang sedap.

    ReplyDelete
  4. saat ini terus terasa lapar .... jgn lupa lepas makan banyak2, kena pi exercise yer Ana ... muehehe ...

    ReplyDelete
  5. wahhhh seronoknyaaaaa saya sushi lover jugakkkk hehehhe

    ReplyDelete
  6. Menggiurkan...terasa² kt mulut dah ni..kiki

    ReplyDelete
  7. Bestnya....nasib la akak nyer tekak masih tak ok..kalau dah ok sure belasah makan kat sini ni....nampak sedap semua makanan tu ha..

    ReplyDelete
  8. Memang layan ada banyak pilihan sushi rambang mata lagi-lagi ada desert yang nyum..nyumm

    ReplyDelete
  9. Kak Sue yang tak pandai makan Japanese food pun tersuka dah bila makan kat sini.. Banyak pilihan kan Ana..

    ReplyDelete
  10. All you can eat? worth leh.. I mau pergi makan! Japanese food my fav..

    ReplyDelete
  11. Wahh macam macam pilihan ada. Semua nampak sedap pulak tu.

    ReplyDelete
  12. Alahai.. sssedapnya tengok semua tu ana.. dilah kalau makanan jepun ok lagi.. susshi memang suka.. tp kalau makanan korea tak pandai makan.. haha

    ReplyDelete
  13. Emi kurang gemar sikit makanan jepun. Tapi layan jugak la sometimes, cuma tak boleh makan banyak. Haha. Kadang-kadang pergi makan makanan jepun pun sebab temankan member je.

    ReplyDelete
  14. Fuh all u can eat.. bestnya.. Ada noodle teppanyako seMua tu

    ReplyDelete
  15. saya suka makanan jepunn! ni kira macam buffet jugaklah kan? harga dia okaylah tak sampai rm100 :D
    nampak mewah betul restoran tu dgn makanan yg disediakan

    ReplyDelete
  16. Sedapnya.. suasana pun mcn kat restoran jepun dah. Berbaloi dgn harga pulak tu. Penggemar sushu harus datang nih

    ReplyDelete
  17. Wow, nmpak menarik

    Bantulah Tarot dalam fundraising ini, Tarot amar menghargainya
    http://tarotthefool.blogspot.my/2018/01/memohon-sumbangan-untuk-program_21.html

    ReplyDelete
  18. wahh menarik nya..
    (blogwalking & follow)

    https://thoughtsbytila.blogspot.my/

    ReplyDelete
  19. ya alllah... sedapnya... kalo macam ni punya menu, mau makan 2 3 round..hahaha

    ReplyDelete
  20. Wow sangat berbaloi ni.. Bermacam pilihan ada.. Kalau dekat, ni terus pergi bila teringin.. Puashati la bayar harga tu, pernah makan di Su*** tu harga jumlah lebih kurang dengan harga diatas.. tapi makanannya tak banyak mana pun.. Haihhh sukanya Husniey tengok 'all you can eat'😍😍

    ReplyDelete
  21. alahai dah leleh2 dah ni.. meneyelerakan betul tengok sushi ni semua

    ReplyDelete
  22. Kalau rm78 memang heaven la makan puas2... kalau tak, mau terbang 3-4 ratus makan sushi saja..

    ReplyDelete
  23. wow gaya makan orang kaya hahahaha, rm78 untuk solo memang syok lah tapi untuk 4 kepala.. hahaha botak kepala duh, kalau makan banyak perut besar berbaloi kalau perut kecil aduh membazir, can keep rm78 for emas heheeeee

    ReplyDelete
  24. wahh memang berbaloi sangat ni! rindunya nak makan sushi! kalau ajak geng2 sekepala pun lagi syok. keke.btw gambar2 tu pun buat terliur je. hihi

    ReplyDelete
  25. Whattt? Buffet unlimited makan teppanyaki dan shushi ni wujud? Confirm datang sini weekend nanti.

    ReplyDelete
  26. Terliur nampak gambar" makanan,dahlah susyi favourite ai. Rasa macam nak pergi makan sekarang jugak

    ReplyDelete
  27. Uihh... memang terliur tengok gambar2 nie semua... Kalo ada rezeki, boleh la singgah sini.. ^_^

    ReplyDelete
  28. TB tak pernah makan lagi Teppanyaki, Teriyaki semua.. rasa teringin pulak nak rasa macam mana.. apa yang TBpernah makan sushi je lah.. itupun kalau sushi buatan hubby TB sebab kat luar mahal.. tapi yang dalam gambar sis ni semua nampak meneyelerakan.. rasa macam nak ngap je semuanya.. huhuhu

    ReplyDelete
  29. Alahai Kak Ana.. All of these are my most favourite food.. Review akak nie membuatkan saya terliur aje..hihi

    ReplyDelete
  30. best makan maknanan Jepun kat sini sebab semua versi ada.

    ReplyDelete
  31. Lama dah tak makan makanan jepun. Last pon tahun lepas masa kat tokyo. Balik malaysia terus x jamah. Boleh tey ni kt sini

    ReplyDelete
  32. Bestnya macam-macam ada.
    Sesuai untuk mereka yang pandai makan boleh makan sampai lebam.
    Kalau Mrs. A punya motif makan dah kenyang stop rugi kalau makan stail buffet ni bayar mahal makan sikit.

    ReplyDelete
  33. tak la mahal sangat harganya. kalau peminat tegar sushi mmg berbaloi

    ReplyDelete
  34. Sushi! Feveret kami sekeluarga ni. Nampak menarik pakej di Agehan ni. Harga pun sangat berbaloi tu..nak kena try ke sini la nanti.

    ReplyDelete
  35. Bukan peminat Japanese Food but still terliur tengok review kak Ana! hahah ^^

    ReplyDelete
  36. Kita pun bukan peminat Japanese food tapi bila tengok kak ana review ya Allah sedapnya terliur pula haha!

    ReplyDelete
  37. Menariknya tempat niii! Boleh ajak suami yg mmg suke sgt sushi. Tq sebab share <3

    ReplyDelete
  38. perghhhhhhhhhhhh
    best nya
    nampak sedap tu
    yang penting halal

    ReplyDelete
  39. Wowww harga dia lebih murah berbanding dekat satu hotel yang pernah bro menginap dulu...

    ReplyDelete
  40. Byk pilihan dia ea. Pernah try sushi buffet tp xde la semeriah mcm ni. Menarik ni. Leh masuk dlm list tuk date time anniversary..hehe

    ReplyDelete
  41. Tengok orang makan sedap sedap belaka..Makanan Jepun okey x ana?Mimi tak pernah try

    ReplyDelete
  42. nampak menarik mesti kena cuba jugak nanti. memang hantu kalau makan shushi nie. pergi jepun pun tak dapat makan banyak2 huhuuhhu

    ReplyDelete
  43. ah nak menangis tengok entry ni!!! geramnya sushi tuuuu

    ReplyDelete
  44. Nampak sedap2 menu kat hotel ni..masa pi Jepun haritu, tak try sgt mknanan jepun..ada try pun, udon & ramen...

    ReplyDelete
  45. aduhai ini memang godaan dunia ni sedapnyaaa.. eat all you can tu paling best..

    ReplyDelete
  46. Wah! this is very worth it too and the place is near my office. I can go.

    ReplyDelete
  47. Godaan dan cubaan haha. Banyak tu boleh kita makan dengan harga tu. Berbaloi. Setakat ni baru cuba sushi je. Teppanyaki tu belum try lagi

    ReplyDelete
  48. Menggodanya smua makananan ni. Hehe. Busyra tak prnah makan lg teppanyaki.

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤