Murni Discovery @ Cafe - Ana Suhana

Sep 11, 2013

Murni Discovery @ Cafe

Assalamualaikum..

Sebut je Murni mesti geng2 yg kaki makan sure kenal cafe nie.. Termasukla kami yg kuat makan nie.. Kami br je berjinak2 dgn Murni nie 2 thn lepas.. Tue pun lepas br tau yg Murni ade branch kat Kepong.. kalau x, kami tau Murni nie ada kat SS2 Petaling Jaya je..Selain tue, Murni juga ada branch kat USJ Taipan, Aman Suria, Bukit Jalil dan Mentari Court..

Bila dah try sekali, terus jatuh hati.. ala2 fall in love at first sight.. sbb utama harga dia yg sgt berpatutan dengan saiz hidangan yg di sajikan.. rasa makanan tue of course la kami suka.. after tue, terus kami msk kan dlm list as our fav tempat mkn.. sebln sekali mesti dtg sini.. Antara menu2 yang kami pernah cuba:


Chicken chop special - RM12.. ade 2 chicken chop.. kat tgh2 ade cheese..served with black pepper sauce, coleslaw & fries.. sedap  & sgt memuakkan bg yg xkuat mkn..boleh share 2 org nie..

spaghetti carbonara.. RM10.. such a creamy sauce.. luv it till d last drop.. should try to those yg suka carbonara..
 
Sphagetti bolognese...RM7...so far ok la..


American Club Sandwish..RM5.50.. roti 2 layer.. 1 layer ade telur goreng.. 1 layer ada isi ayam.. pada yg diet tue boleh la cuba yg ini..

Mee Raja..signature dish..RM8..sgt sedap..menu wajib setiap kali dtg..

Mee Raja Tomyam..RM9..pedas tp sedap.. selalu tkr2 dengan mee raja original..
 
Nasi Goreng Chicken Chop..RM12..pun ok jugak..sgt kenyang smpai terduduk once dh hbs mkn..
Nasi Goreng Napoleon..RM15.. Napoleon ialah hotdog yang di sadur dgn lapisan ham..kalau xnk ada nasi bolah amik set napoleon tue jer..RM12 (chicken napoleon)..
Sizzling chicken chop..RM15..super hot & spicy..





  




Pic nie je yg de..tue pun sbb dh upload kt ig..tgk bekas air dia besar2 kan..nama pun pelik2..ade i Love u, i miss u, i kiss u, pink panther, fair lady, be happy etc.. harga mmg berbaloi..confirm!!!
 
pic nie saja nk bgtau yg Murni pun ada nasi campur time lunch..cm kat atas nie cuma RM5 jer..consider murah la tue kan..

P/s: pics semua (except 2 dr bwh) ihsan dr FB Murni discovery (https://www.facebook.com/MurniDiscovery) ..sbb utama pics dlm hp semua corrupt..sedih kot..





So pada yg belom penah mencuba, senang2 kan diri ke sini.. confirm berbaloi2.. mesti lps tue nk dtg lagi..pada sapa2 yg nk belanja kwn2 ke family ke boleh juga ke sini..harga mampu milik tue..;)


Selamat mencuba..



~TAMMAT~

14 comments:

  1. macam best je semua menu dkt atas tue

    ReplyDelete
    Replies
    1. kucha lana, kebanyakkan menu kat atas tue mmg jd pilihan pengunjung yg dtg.. harus cuba kalau dekat.. mmg berbaloi.. boleh kongsi 2 org tau..;)

      Delete
  2. murahnya all the food :) kalau dekat sure dh pergi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mne tau ade rezeki nnti..awk kne cuba.. mmg murah bg yg teringin nak mkn western..;)

      Delete
  3. Replies
    1. bkn sekali mkn byk tue..hehe..tue kompilasi setiap kali dtg ke Murni..;)

      Delete
    2. Oh. Ahahaha... ingatkan sekali makan. :-p

      Delete
    3. kalau sekali makan tue bkn makan namanya..tp mencekik darah a.k.a mentekedarah..haha..;)

      Delete
  4. tq sbb dropping by my blo (www.arepnakbebel.com)..luqman pernah update pasal murni kt blog..tp kt murni di taipan..best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. semlm br je mkn kat taipan sbb de job kat sana.. rasa tetap sama..;)puas hati..

      Delete
  5. Owh... nampak sedap semuanya tapi ketika ini sy sudah kenyang huhuhu...

    ReplyDelete
  6. xpe..simpan entry nie tuk esok hari..hehe

    ReplyDelete
  7. Huksss..lapor la tgk gamba2 kat atas tu.. x menahan sungguh.. sampai hati tunjuk makanan sedap2 itu tatkala daku sedang berdiet(lah sangat) ni..hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ryna xpe..kami pun tgh berdiet time mkn nie..tp ble nmpk mknn trus lpe kes diet..huhu..sekali sekala xpe..;)

      Delete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤