D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam Makan Banyak Bayar Murah - Ana Suhana

Nov 21, 2018

D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam Makan Banyak Bayar Murah


D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam Makan Banyak Bayar Murah l Assalamualaikum. Weekend lepas Ana dan family jalan-jalan dekat Shah Alam. Saja amik angin cuci  mata katanya kan. Bila dah jalan tu perut mula lah berdondang sayang. Jalan tak seberapa tapi lapar dia bukan main lagi. Hehe. Google punya Google tempat makan best dekat Shah Alam ni sekali ternampak satu port baik punya iaitu D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam Makan Banyak Bayar Murah.
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam Makan Banyak Bayar Murah

Kalau korang Google tempat makan dekat Shah Alam ni sure nama D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam Makan Banyak Bayar Murah ni akan keluar dalam carian tersebut. Memandangkan lately ni kami sekeluarga suka nau makan grill dan bbq steamboat so tu yang terus on untuk makan dekat situ.

Pada yang tercari-cari lokasi D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam Makan Banyak Bayar Murah ni korang boleh guna waze terus. Lokasi dia berdekatan dengan Stadium Melawati Shah Alam. Nak lebih tepat di shop lot bawah Sri Acapella service apartment. Senang lah nak cari. Dan tempat parking pun banyak. So don't worry. 

Best ke D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam Makan Banyak Bayar Murah  ni? Selalu nya kalau pakej yang mur mur ni pilihan makanan dia agak limited kan. Tu mungkin dekat tempat lain tapi bukan dekat sini. Kalau tak, tak kan lah sampai masuk dalam rancangan popular Malaysia seperti JJCM, Time Out, Nasi Lemak Kopi O, Selangor Food Channel dan banyak lagi.
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam
Tak caya cuba korang try test datang masa weekend. Macam Ana pergi hari tu, kebetulan baru habis 100 orang makan dekat sini. Kemudian ada lagi 100 orang yang tengah makan dekat bahagian dalam. Tu belum masuk lagi sekumpulan pelajar dari IKBN yang akan datang belah malam. Memang macam pisang goreng panas meja dekat sini. So better korang RSVP dulu sebelum datang. Takut-takut kalau korang walk in dah takde meja kosong. 
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam
Betul ke D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam Makan Banyak Bayar Murah? Betul u olls. Dengan harga serendah RM33 (weekend) korang boleh menikmati lebih daripada 24 jenis menu berperap yang terdiri daripada ayam, daging dan kambing serta lebih daripada 12 jenis makanan laut yang segar.  Pilih lah mana yang korang suka janji jangan sampai membazir.
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam
Jangan lupa makan menu BBQ korang tu dengan pelbagai salad segar yang ada. Ala ala orang Korea gitu. Celup pula dengan sos yang ada. Terangkat beb. Bukan 1 tapi 9 pilihan sos yang ada. Seriously sedap makan macam tu. Tau tau dah sendawa kekenyangan. Hehe.
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam
Bab grill BBQ selesai cerita. Sekarang kita cerita bab steamboat pula. Untuk steamboat terdapat pelbagai pilihan seperti bebola, fishcakes, noodles, telur dan banyak lagi. Macam Ana hari tu amik kuah tomyam. Memang ngam sangat lah. The best part is korang boleh refill sup tomyam tu. Unlimited omputih kata.
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam
Nak makan BBQ dengan nasi pun boleh. Nak makan dengan kuew teow goreng pun ada juga. Spaghetti bolognese pun ada untuk korang yang suka makanan western ni. Makanan berkuah seperti mee kari pun turut disediakan.
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam 
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam 
Dah puas berBBQ dan berSteamboat, relax relax kan perut dengan pencuci mulut yang ada. Ada ice cream, rojak, buah-buahan dan juga kek.
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam 
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam 
Amacam puas hati kan dengan pilihan makanan yang disediakan? Dengan pilihan yang banyak macam tu memang syok bila dapat makan dengan keluarga atau kawan-kawan kan. Nak lepak lama-lama pun boleh sebab kemudahan surau ada disediakan.
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam
D'Kayangan Grill & BBQ Steamboat Shah Alam 
Bagi yang bercadang untuk ke sini, macam Ana bagitau dekat atas tadi korang kena call dan RSVP dulu. Nombor untuk di hubungi seperti dekat bawah. Ok selamat mencuba.

Harga :
Dewasa - RM29.90 nett (Isnin - Khamis) 
Dewasa - RM33.00 nett (Jumaat - Ahad) 
Kanak-kanak - RM12.50 nett
Kanak-kanak bawah 4 tahun - PERCUMA


D’KAYANGAN STEAMBOAT BBQ BUFFET
Sri Acappella Servis Apartment,
Restauran D'Kayangan,
No. 1, Jalan Lompat Tinggi 13/33M, 
Seksyen 13,
40100 Shah Alam,
Selangor. 

📢 : 3 petang - 12 malam
☎️: 03-55234979 / 012-2971091 / 012-3970091

Untuk RSVP Whatsapp : 













28 comments:

  1. aduhhh meriahnya makanan dia.. kalau nak pergi makan sini kena perut betul2 kosong hahaha

    ReplyDelete
  2. Ramai betul blogger up pasal Dkayangan steamboat & buffet hurmmm... bilalah Mrs. A nak sampai sini

    ReplyDelete
  3. Meriahnya makanan. Famous tempat ni. Memang kalau search makan sedap shah alam, tempat ni wajib muncul kat first page. Tapi ai tak pernah lagi pergi walaupun dekat je.

    ReplyDelete
  4. Dkayangan steamboat & buffet looks wonderful, from your photos I've spotted so many of my faovirte food! I will try it out with my family soon.

    ReplyDelete
  5. Macam sedap. I have spotted some of my favorite. Time to book my table d

    ReplyDelete
  6. Banyaknya pilihan...the best part harga pun murah kan...

    ReplyDelete
  7. sedap nya ana..tk pernh lg try mkn sini..meriah juga tu..mcm2 pilihan

    ReplyDelete
  8. love your pics and now I am hungry, yeah need to think when to go this place to dine. My dear and I like to eat bbq too, my kids also like to try this place.
    I also have follow your gfc feel free to follow mine on www.mymumbest.com

    ReplyDelete
  9. Puas hati ni kak..kalau banyak pilihannya..boleh bawa keluarga.

    ReplyDelete
  10. Kenapa murah sangat harga tu? Satu lagi -kenapa jauh sangat lokasinya dari Bangi? Kalau dekat memang Rawlins datang menyerang dan makan dah hehe

    ReplyDelete
  11. Alamak sedapnya dah dekat dgn akak.pula tu

    ReplyDelete
  12. Alahaiii sedap ni Ana, lama tak makan stimbot dan bbq camni.

    ReplyDelete
  13. Memang berbaloi makan kat sini. Pilihan pun banyak fresh juga. Bagus buat gathering and makan kat sini.

    ReplyDelete
  14. Aduhhh kalau steamboat ni memang tak boleh nak say no. Mesti ada pilihan makanan yang akan berkenan di tekak. Hehehe.

    ReplyDelete
  15. Ramainya orang, meriahnya d kayangan ni.. banyak tu rancangan pernah shooting sini

    ReplyDelete
  16. Alamak... Memang murah laaa...!! Berbaloi-baloi ni bawak seisi keluarga makan kat sini. Menu pun nampak meriah dan banyak pilihan. Cuma agak jauh dari rumah Nina

    ReplyDelete
  17. heavennya makanan kat sini..semuaya enak dan menarik..dan paling best bayaran yang dikenakan cukup murah dan berbaloi

    ReplyDelete
  18. Banyak betul pilihan makanan dekat sini ye..tengok seleksi seafood and salad memang teruja dan lapar terus rasanya. Macam nak g terjah jeee

    ReplyDelete
  19. Dekat sini memnag banyak pilihan makanan kan ana. Yang best sup boleh refill tanpa caj pun. Mimi pun jadi rambang mata nak pilih makan yang mana satu masa pergi. Lepas ni nak repeat lagi.

    ReplyDelete
  20. RM30 untuk semua tu? Memang berbaloi la kan. Patutlah pelanggan sentiasa ramai. Nak kena singgah nanti

    ReplyDelete
  21. hari tu zie pun sambut besday Fina kat sini.. food pun sedap2.

    ReplyDelete
  22. Bawah rm30 untuk semua hidangan? Pehhh berbaloi gilekkkk ni memang kena datang bawa perut kosong balik kenyang ular sawa hahaha

    ReplyDelete
  23. i've been looking for a place like this.. Selection looks good!! boleh try ni..

    ReplyDelete
  24. Bestnya..byknya menu dia dkt jer dgn umah kak..mwriah betul menu dia

    ReplyDelete
  25. murah dan berbaloi la.. adeyyyy sedapnya steamboatt.. hehe

    ReplyDelete
  26. Kak Sue pernah juga makan kat sini.. memang puashati dan banyak pilihan..

    ReplyDelete
  27. Klu dibandingkan harga dan hidangan yg ada tu, mmg sgt2 berbaloi.. best sgt!

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤