Pakej Perkahwinan di Summit Hotel Subang USJ oleh Wedding Studio - Ana Suhana

Oct 1, 2018

Pakej Perkahwinan di Summit Hotel Subang USJ oleh Wedding Studio


Pakej Perkahwinan di Summit Hotel Subang USJ oleh Wedding Studio l Assalamualaikum. Sekejapan je dah nak menghampiri hujung tahun. Dan biasanya hujung hujung tahun ni mula lah penuh dengan jemputan kahwin kan. Cakap tentang majlis perkahwinan ni, Ana nak share berita baik bagi warga Lambah Klang dan yang sekitar denganya Pakej Perkahwinan di Summit Hotel Subang USJ oleh Wedding Studio yang lengkap dengan semuanya. Jom baca apa yang pakej ni tawarkan.
Pakej Perkahwinan di Summit Hotel Subang USJ oleh Wedding Studio
Pakej Perkahwinan di Summit Hotel Subang USJ oleh Wedding Studio
Pakej  Perkahwinan di Summit Hotel Subang USJ oleh Wedding Studio

Summit Hotel Subang USJ ialah hotel bertaraf 4 bintang yang terletak di Persiaran Kewajipan, Subang Jaya dan merupakan official wedding venue Wedding Studio Sdn Bhd - yang terkenal dengan pakej-pakej perkahwinan yang awesome. Untuk majlis perkahwinan di sini akan di adakan di Dewan Pahlawan 5 & 6.
Pakej Perkahwinan di Summit Hotel Subang USJ oleh Wedding Studio
Pakej Perkahwinan di Summit Hotel Subang USJ oleh Wedding Studio
Dewan ni sangat luas dan boleh memuatkan 1,000 orang dalam satu masa. Dengan pernghawa dingin yang baik, sure para tetamu dan ahli keluarga korang akan selesa dekat sini. Kemudahan seperti surau dan tandas pun bersebelahan dengan dewan je. Tak perlu nak pergi jauh-jauh.

Masa Ana masuk ke dalam dewan pada hari pratonton tu, mak ai cantik giler hiasan dan dekorasi dalam tu. Mana taknya masuk-masuk je, Ana kena lalu dekat bawah arc yang dihias indah dengan bunga-bunga untuk ke tempat duduk.
Pakej Perkahwinan di Summit Hotel Subang USJ oleh Wedding Studio
Pakej Perkahwinan di Summit Hotel Subang USJ oleh Wedding Studio
Pakej Perkahwinan di Summit Hotel Subang USJ oleh Wedding Studio
Pakej Perkahwinan di Summit Hotel Subang USJ oleh Wedding Studio
Kemudian dengan pancaran lampu yang berwarna warni serta alunan muzik yang indah  menjadikan suasana dalam dewan tu sangat romantik. Sesuai dengan tema majlis perkahwinan yang berlangsung.
Belum sampai dekat tempat duduk mata Ana dah terpaku dengan hiasan pelamin moden dekat atas pentas tu. Ya ampun cantiknya korang. Dengan hiasan lampu yang seakan kristal di belakang pentas menyerlahkan lagi kemewahan dekorasi pelamin tu.
Pakej Perkahwinan di Summit Hotel Subang USJ oleh Wedding Studio
Pakej Perkahwinan di Summit Hotel Subang USJ oleh Wedding Studio
Lagi-lagi sepanjang nak naik atas pentas tu pun, bahagian kiri kanan turut di hias dengan bunga-bunga berwarna putih.  Rasa macam nak naik duduk kejap je atas pelamin tu. Selamat lah sedar diri masa tu. Kalau tak mau kena jeling dengan En Suami.
Pakej Perkahwinan di Summit Hotel Subang USJ oleh Wedding Studio
Pakej Perkahwinan di Summit Hotel Subang USJ oleh Wedding Studio
Ok jom kita tengok pula pakej perkahwinan yang ditawarkan di Summit Hotel Subang USJ oleh Wedding Studio. Terdapat 3 pakej kesemuanya iaitu untuk 100 orang, 500 orang dan 1,000 orang. Macam pakej-pakej yang ditawarkan, harga pakej ni adalah termasuk harga sewa dewan, meja tetamu, kerusi banquet, dome VIP, pelamin, baju sanding, makeup, PA system, photographer dan juga sebuah bilik suite untuk bermalam. Details untuk pakej tersebut beserta menu asas yang dihidang boleh rujuk gambar dekat bawah ni.
Pakej Perkahwinan di Summit Hotel Subang USJ oleh Wedding Studio
Pakej Perkahwinan di Summit Hotel Subang USJ oleh Wedding Studio
Pakej Perkahwinan di Summit Hotel Subang USJ oleh Wedding Studio
Pakej Perkahwinan di Summit Hotel Subang USJ oleh Wedding Studio
Ana sempat lah merasa makanan yang disediakan malam tu, memang cukup rasa semuanya. Kena dengan selera Ana. Kalau tak sedap tak kan lah tetamu sebelah Ana siap tambah lauk berkali-kali. Berselera betul dia makan. Ana dah lama berhenti makan tapi dia masih belum nampak tanda nak berhenti. Haha. Bagus juga sebab tak lah membazir kan.
Pakej Perkahwinan di Summit Hotel Subang USJ oleh Wedding Studio
Pakej Perkahwinan di Summit Hotel Subang USJ oleh Wedding Studio
Baca juga : Majlis Berkonsepkan Taman di H Garden Cafe

Pada malam pratonton tersebut, para tetamu turut dihiburkan dengan kehadiran penyanyi Ara Johari. Kecik molek je orangnya. Malam tu Ara sempat menyanyikan 2 buah lagu popularnya iaitu Bunga dan Warkah Untukku.
Penampilan istimewa yang paling di nanti-nanti malam tu ialah kehadiran penyanyi terhangat di Malaysia iaitu Hael Husaini.
Pakej Perkahwinan di Summit Hotel Subang USJ oleh Wedding Studio
Pakej Perkahwinan di Summit Hotel Subang USJ oleh Wedding Studio
Masa Hael masuk dewan sambil nyanyi riuh satu dewan di buatnya. Nyanyi lagu Hajat pula tu. Memang suka lah semua. Serius sedap giler suara dia. Orangnya pun hensem. Pandai layan peminat pulak tu. Berebut-rebut orang nak bergambar dengan dia. Termasuklah tuan punya blog ni.

Ok bagi yang berminat untuk meraikan majlis perkahwinan atau pertunangan dekat sini korang boleh call nombor dekat bawah ni. Korang kena cepat tau sebab dengar dengar ramai yang dah plan nak kahwin dekat sini. Jangan lambat lambat nanti melepas. Tak pasal pasal kena tukar date pulak. Selamat pengantin baru buat bakal raja sehari :)

Alamat :
Lot HG88A, 
Ground Floor, Plaza Jelutong,
Persiaran Gerbang Utama, Bukit Jelutong,
40150 Shah Alam.

Waktu Operasi :
Selasa - Ahad
12 tengahari - 9 malam

Telefon :
☎️012-4292806 (Adam)
☎️012-4978827 (Habibah)












13 comments:

  1. Memang cantik pelamin dia tu rare lain dari lain tapi tengok harga pakej ummmmm kena tunggu kahwin dengan anak rajaaaaaaa 😂

    ReplyDelete
  2. pakej perkahwinan zaman sekarang bukan main meriah tauuu.. kadang sampai pening nak pilih...sedia duit je..

    ReplyDelete
  3. Konsep pakej ni memudahkan urusan keluarga juga.Terserah pada kewangan masing-masing.Lagi satu ada juga yang memilih hanya buat sekali majlis untuk pihak lelaki dan perempuan..maka pakej menjadi pilihan..

    ReplyDelete
  4. Memang cantik pelamin dan pilihan baju dia kan Ana..

    ReplyDelete
  5. Senang kan kak Ana bila ada pakej macam ni, tak payah pening nak fikir. Dah lah pelamin pun cantikkk! Wahh dapat jumpa Hael, untungnyaaa!

    ReplyDelete
  6. bagus ada pakej begini..

    kerja kahwin lebih mudah dan moden.

    yang pentimg fokus untuk cukupkan bajet je

    ReplyDelete
  7. cantiknya pelamin.. makanan pn nampak lazat tu

    ReplyDelete
  8. wah ada hael husaini haha ^^ thanks sharing nya . syaza x bolehlah sebab dah kahwin bleh bagi kat adik tinggal dia je ni lom kahwin hihi ^^

    ReplyDelete
  9. tengok makanannya sedap je..hall pun luas
    sekarang dah murah klau ambik full pakej kan..

    ReplyDelete
  10. Geramm tengok dekorasinya tu lawa.. Untung jugak kalau ambik full package gini semua dah lengkap, senang tak payah pening lagi pengantin

    ReplyDelete
  11. Menarik sekali pakej yang ditawarkan, kalau ada yang tanya nanti Bolehlah bonde sharekan info ni !

    ReplyDelete
  12. nak kena simpan ni..mana tau kot2 boleh buat kenduri kat sini..hehee

    ReplyDelete
  13. Bagus pakej yang ditawarkan.. Memudahkan urusan majlis..

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤