Impian Jelajah Dunia Bermula Dengan PTT Outdoor - Ana Suhana

Apr 5, 2018

Impian Jelajah Dunia Bermula Dengan PTT Outdoor


Impian Jelajah Dunia Bermula Dengan PTT Outdoor | Assalamualaikum. Jelajah dunia siapa tak nak kan. Ana pasti semua orang pun berimpian untuk jelajah dunia satu hari nanti. Tapi apa kena mengena Impian Jelajah Dunia Bermula Dengan PTT Outdoor pulak kan? Nak tau kena lah baca apa yang Ana nak kongsi dengan korang hari ni.
DELUXE SCRATCH WORLD MAP PTT OUTDOOR
DELUXE SCRATCH WORLD MAP PTT OUTDOOR
Impian Jelajah Dunia Bermula Dengan PTT Outdoor

Selalu kan apa yang buat korang mula berimpian atau berangan nak jelajah dunia? Seingat Ana, Ana start pasang impian ni masa kecik-kecik dulu bila tengok globe peta dunia tu. Sampai ralit dok pusing globe tu tengok satu-satu negara. Sampai lah sekarang ni. Asal tengok globe tu mesti berangan nak travel seluruh dunia. Berangan je dulu. Bukan kena bayar pun kan.

Tapi kalau berangan saja tak jadi apa. Kena lah ada satu "benda" yang boleh naikkan semangat kita untuk terus berusaha ke arah tu. Korang ingat tak masa belajar dulu kita rajin tampal kata-kata motivasi dekat dinding atau meja belajar. Bila-bila kita sedih atau rasa down, kita akan baca semula kata-kata tu untuk naikkan semangat kita. Samalah macam impian nak travel seluruh dunia ni. Semangat nak travel tu berkobar setiap kali Ana belek DELUXE SCRATCH WORLD MAP dari PTT OUTDOOR ni. Tapi macam mana Impian Jelajah Dunia Bermula Dengan Peta Dunia dari PTT Outdoor ni kan? Haaa kalau korang nak tau dengan DELUXE SCRATCH WORLD MAP korang boleh gores mana-mana negara atau wilayah dalam dunia yang korang dah travel macam dalam video IG ni.
A post shared by Ana Suhana (@suhanashohairi) on
DELUXE SCRATCH WORLD MAP PTT OUTDOOR
DELUXE SCRATCH WORLD MAP PTT OUTDOOR
Macam Ana, Ana baru berpeluang ke 3 negara; Vietnam,  Indonesia dan Korea Selatan. So negara-negara tersebut Ana akan gores di DELUXE SCRATCH WORLD MAP tu menandakan I'VE BEEN HERE gitu. So setiap kali gores tempat-tempat tu Ana jadi lagi semangat nak teruskan gores negara-negara lain. Macam tahun ni Ana plan nak gores negara-negara yang berjiran dengan Malaysia. So boleh lah tambah goresan pada DELUXE SCRATCH WORLD MAP tu nanti.
DELUXE SCRATCH WORLD MAP PTT OUTDOOR
DELUXE SCRATCH WORLD MAP PTT OUTDOOR
Tentang kualiti DELUXE SCRATCH WORLD MAP bersaiz 59.4cmx82.5cm ni, korang jangan risau kerana kertas yang digunakan memang sangat tip top. So takde istilah akan terkoyak semasa gores tu. Ana dah gores pun. So far cun je lagi peta tu. Peta ni memang complete. Takde satu negara hatta daerah yang tertinggal. Rekaan DELUXE SCRATCH WORLD MAP ni pun sangat EKSKLUSIF DAN INFORMATIF. Setiap negara yang digores mempunyai WARNA-WARNA yang sangat menarik untuk di lihat. Nak belajar kenal negara-negara di dunia dengan anak-anak pun boleh. Mesti dorang suka.
DELUXE SCRATCH WORLD MAP PTT OUTDOOR
DELUXE SCRATCH WORLD MAP PTT OUTDOOR - SEBELUM GORES
DELUXE SCRATCH WORLD MAP PTT OUTDOOR
DELUXE SCRATCH WORLD MAP PTT OUTDOOR - SELEPAS GORES
Menarik kan? Ana jamin korang pun mesti akan rasa bersemangat bila dah gores satu-satu negara dalam DELUXE SCRATCH WORLD MAP ni. Bab harga jangan risau sebab murah je DELUXE SCRATCH WORLD MAP. Hanya RM30 SAHAJA dan korang boleh dapat DISKAUN RM5 kalau guna diskaun kod ni >> ANA5Off <<. So harga jadi RM25 SAHAJA DAN FREE POSTAGE. Mesti korang suka kan. Murah sangat dah tu. Bab packaging jangan risau. Sebab DELUXE SCRATCH WORLD MAP DI DITANGKAN DALAM SILINDER BOX so DELUXE SCRATCH WORLD MAP korang di jamin dalam keadaan yang baik.
DELUXE SCRATCH WORLD MAP PTT OUTDOOR
DELUXE SCRATCH WORLD MAP PTT OUTDOOR

DELUXE SCRATCH WORLD MAP PTT OUTDOOR
DELUXE SCRATCH WORLD MAP PTT OUTDOOR
Selain dari DELUXE SCRATCH WORLD MAP ,PTT OUTDOOR juga menjual pelbagai kelengkapan untuk MENDAKI,  BERLARI, BERBASIKAL  dan MELANCONG. kelengkapan termasuk dari pakaian dan peralatan berkaitan. Bab harga pula memang sangat reasonable. Dan paling best ada sesetengah item DIJUAL PADA HARGA PROMOSI.
PTT OUTDOOR
PTT OUTDOOR - HIKING
PTT OUTDOOR
PTT OUTDOOR - TRAVEL
PTT OUTDOOR
PTT OUTDOOR - RUNNING

Untuk maklumat lanjut atau untuk membeli, korang boleh layari laman sesawang, Instagram atau Facebook Page PTT OUTDOOR seperti di bawah ni:






21 comments:

  1. macam bekenan pulak dengan map tu. siap ada diskaun lagi hikhik

    ReplyDelete
  2. Salah 1 cara memotivasikan juga ni jan kak Ana...buat kita lebih teruja dan bersungguh-sungguh nak tambah goresan...hehe..

    ReplyDelete
  3. serius murah la map tu.. danliez mmg igt brg2nak hiking tu mahaltau... tapi murah je

    ReplyDelete
  4. murah tapi kalau dapat entah bila nak bergores macam kak ana punya haha

    ReplyDelete
  5. nak jugak..senang nak target next vacation kat negara lain pulak..hehe

    ReplyDelete
  6. Wah baru tau ada peta macam nie ya Ana..

    ReplyDelete
  7. Wah bestnya boleh target nak kemana lepas ni kan. Best best.

    ReplyDelete
  8. Hana memang dah lama simpan angan2 nak jadi traveler hehe >_<
    .
    Thank u for the review kak Ana

    ReplyDelete
  9. Wow macam gores dan menang pulak..bila gorea bersemangat nak g travel tu

    ReplyDelete
  10. Kita pun dapat ni. Tak sabar nak guna lah.. Best kan jadi semangat nak travel je.

    ReplyDelete
  11. Sangat menarik.. Nak jugaklah dapatkannye.. Boleh gores negara yg dah pergi.. Best3x

    ReplyDelete
  12. menarik..nanti k.sal nak order 1..

    ReplyDelete
  13. wow...disana sini ada peta...peta ni laa yeaa

    ReplyDelete
  14. menariknya.. bila dah start gores.. memang terasa nak gores semua yakni pergi ke semua negara la kan

    ReplyDelete
  15. bestnya peta tu..ni kalau gantung kat bilik anak pun lawa jugak kan hihihi

    ReplyDelete
  16. wahahah kalau ada khas peta malaysia ok jugak..
    jenuh nak kumpul penuh kalau peta dunia :D

    ReplyDelete
  17. Wow, baru taw ada peta mcm ni ya k.ana.

    ReplyDelete
  18. yg khas utk peta malaysia je xde ke ana.huu.sbb dalam malysia je byk melawatnya.ke luar blum ada rzki lagi

    ReplyDelete
  19. menarik..makan rajin nak jelajah dunia.

    ReplyDelete
  20. wahh murah jgk ni kak ana.. bagus untuk traveller.

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤