Durian Pancake Terbaik di Sepiring Sunway Putra Mall - Ana Suhana

Mar 4, 2018

Durian Pancake Terbaik di Sepiring Sunway Putra Mall


Durian Pancake Terbaik di Sepiring Sunway Putra Mall | Assalamualaikum. Tak habis-habis dengan entri durian. Sebelum ni bukan main seronok Ana share tentang coklat durian di Harriston Signature. So hari ni Ana nak share tentang Durian Pancake Terbaik di Sepiring Sunway Putra Mall pula.
Sepiring Sunway Putra Mall
Sepiring Sunway Putra Mall
Durian Pancake Terbaik di Sepiring Sunway Putra Mall 

Korang pernah dengar tak nama restoran Sepiring ni? Ana tau restoran ni kira-kira 2 tahun lepas masa cawangan Sepiring ni di buka di Sunway Putra Mall ni. Masa tu boleh dikatakan sebulan sekali Ana akan makan dekat sini. Tapi lepas tu stop kejap sebab Ana try makan dekat restoran lain yang ada dekat sini pula.

Baru-baru ni masa ke Sunway Putra Mall ni plan asal nak makan The Chicken Rice Shop. Tapi takde rezeki sebab masa tu TCRS full house sampai meja luar. Dahsyat sungguh. Tak pernah tak ramai. Syafi dah lah request nak makan nasi ayam TCRS tu. Tetiba Ana teringat dekat Sepiring pun ada nasi ayam, so ke sana lah kami.
Sepiring Sunway Putra Mall
Sepiring Sunway Putra Mall
Sepiring Sunway Putra Mall
Sepiring Sunway Putra Mall
Ana suka masuk Sepiring ni sebab hiasan restoran dia warna warni. Cantik dan menarik. Sesuai untuk instagramable gitchuw. Tak lama pun kitorang belek menu sebab masing-masing dah tau nak makan apa kan. Dekat sini menu yang ada adalah menu tempatan macam nasi ayam, nasi ulam, kari laksa, kuih muih tradiso dan banyak lagi. So kalau korang nak makan western semua, harap maaf. Di sini bukan tempatnya. Hehe. Jom tengok apa menu favorite Ana sekeluarga.

Menu 1 : Nyonya Nasi Ulam with Ayam Percik - RM25.90
Sepiring Sunway Putra Mall
Sepiring Sunway Putra Mall
Nasi Ulam favorite En Suami. Kalau datang sini dia tak kan pilih menu lain. Sedap katanya. Memang sedap pun. Nasi ulam ni nasi kerabu lah ye. Jangan tak tau pula. Nasi Ulam ni di datangkan dengan seketul ayam percik, telur masin dan keropok lekor. Memang mengenyangkan. Sampai petang tak cari makan dah.

Menu 2 : Hainanese Chicken Rice - RM20.90
Sepiring Sunway Putra Mall
Sepiring Sunway Putra Mall
Sebab Syafi kata nak makan nasi ayam, so Ana order lah nasi ayam hainan ni. Korang perasan tak presentation nasi ayam ni? Agak-agak macam sama dengan restoran nasi ayam terkenal tu kan. Haaaa...memang rezeki Syafi hari tu. Tak dapat makan nasi ayam dekat TCRS dapat makan nasi ayam TCRS tapi di Sepiring. Kalau korang nak tau TCRS dan Sepiring ni under satu company yang sama. So rasa nasi ayam hainan ni sama macam rasa nasi ayam di TCRS. Dressing tu semua sama sebijik. Sayur pun sama.
Sepiring Sunway Putra Mall
Sepiring Sunway Putra Mall
Masa order nasi ayam ni Ana order dengan set sebab lagi murah. Dalam set tu Ana boleh dapat bubur dan air. So untuk bubur Ana order bubur Chacha dan air ais lemon tea. Sedap juga bubur Chacha ni. Terasa lemak manis tu semua.

Menu 3 : Durian Pancake - RM14.90
Sepiring Sunway Putra Mall
Sepiring Sunway Putra Mall
Taraaa... Highlight of the entry. Dekat sini nama dia durian pancake tapi dekat luar kita panggil durian crepe je kan. Durian pancake ni all time favorite kami bertiga. Kalau ikutkan tak cukup sorang satu tu, tapi sebab dah kenyang dan sedar diri kami order satu je. Sedap sangat tau korang. Isi durian dalam tu banyak dan pure sangat. Tak caya tengok gambar dekat bawah ni.
Sepiring Sunway Putra Mall
Sepiring Sunway Putra Mall

Amacam terliur tak tengok durian pancake tu. Jangan ada yang ngences sudah. Hehe. Kalau korang teringin nak cuba so far hanya ada 5 cawangan di sekitar Selangor dan KL sahaja. Boleh klik SINI ni untuk lokasi Sepiring. Dan kesemua cawangan mendapat sijil Halal Jakim. So jangan risau kalau nak makan dekat sini tau. InsyaAllah semua makanan dekat sini sedap-sedap belaka. Pekerja pula ramah tamah sopan santun yang dekat Sunway Putra Mall ni. Bukan main santun lagi. Patut mendapat pujian. Pelanggan pun rasa dialukan. So korang selamat mencuba ye.

35 comments:

  1. sedap nmpk durian pancake tu...nasi ulam tu brp harga?

    ReplyDelete
  2. oh baru prasan tk ingt ye harga..ok dlm belas2 ye

    ReplyDelete
  3. Dah biasa sebut durian crepe hahah ^^ tak sangka ada nama lain rupanya... :3

    ReplyDelete
  4. alamak.. dah le mama ni hantu doyan.. tingin la pulak

    ReplyDelete
  5. Terliur sangat tengok durian pancake tu...banyak isinya...susah juga nak dapat gitu kak...puas hati..

    ReplyDelete
  6. Terliur tengok durian pancake tu... I love durian.

    ReplyDelete
  7. bikin cair tau tengok menu2 nya...hihi

    ReplyDelete
  8. Terus lapar baca entri nie.. hahaha..

    ReplyDelete
  9. Pernah pergi sekali tp x perasan la pulak durian pancake ni. Memang nampak sedap habis.

    ReplyDelete
  10. bukan kata terliur lagi, dah telan air liur akak menengoknya ni ana...aduhhh sedapnya durian crepe tu

    ReplyDelete
  11. semua menyelerakan..tapi paling berselera durian crepe tu..nmpk presentation & rupa seimbang..rasa dia tu, kalau dh ana ckp sedap tu confirm sedap..boleh cuba ni..dkt je dengan opis saya..

    ReplyDelete
  12. Ya Allah.. terliur tengok durian pancake tu.. teringin nak makan durian crepe tp lom dapat cari lagi ni... haha

    ReplyDelete
  13. Waduhhh kenapalah tertengok durian crepe tu...terus tertelan telan air liur dah ni...hehehe. Now peut dah rasa lapor le pulak

    ReplyDelete
  14. Cam menarik gak ni..tak pernah lagi k.sal try durian pancake..

    ReplyDelete
  15. tidakkkkk...my favourite ni ana....oh my durian crepe hihi

    ReplyDelete
  16. Ooooohhh tidak, durian crepe ....
    Sedap arrr, πŸ˜‹πŸ˜‹

    ReplyDelete
  17. Marsha peminat durian crepe. Ni je satu-satunya menu yg Marsha boleh makan dengan durian selain durian ori. Nt boleh cuba

    ReplyDelete
  18. Nani selalu lalu aje sini, tak pernah singgah. Heheh. Nasi ulam tu nampak sedap lah.

    ReplyDelete
  19. Tak pernah lagi sampai di Sunway Putra Mall ni. Tapi menu paling menggiurkan tu aduhhhh, duriannnn! Chicken Hainan Rice tu pon kekZa punya favourite. Laparrrr...

    ReplyDelete
  20. Lia tak boleh tengok durian sebab mesti teringin & nak makan banyak-banyak.

    www.liahasty.com

    ReplyDelete
  21. baru nak tanya, dekat sepiring bukan ada durian crepe ke? hehe. tak pernah try tapi serious nampak sedap ni haih. kena try jugak ni

    ReplyDelete
  22. Durian pancake tu yang paling mengancam.. klaulah dekat..

    ReplyDelete
  23. Memang sedap pun.. LeYa dah makan durian pancake ni di Sepiring The Mines hari tu

    ReplyDelete
  24. Tak pernah makan dekat sepiring ni. Lalu jer depan kedai... Hehehe... ALahaiii... Terliur tengok durian pancake tu.

    ReplyDelete
  25. Adik lelaki dan ayah saya suka sangat pancake durian tu. Kami selalu pegi Sepiring di Mid Valley sbb ayah kerja dekat hotel area situ. Their food is really good! Walaupun agak pricey but the portion is no joke.

    ReplyDelete
  26. Nampak sedap tu k.ana. tapi aina tak makan durian. Suami ngan anak mmg gila durian.

    ReplyDelete
  27. saya kalau durian makan macam tu saja boleh la tapi kalau buat pancake cmni mmg awal lg dag give up..hihi

    ReplyDelete
  28. tertarik la tngok durian pancake tu.. even busyra tak makan durian tp seap pulak tngok.. hehe

    ReplyDelete
  29. Sedap nampaknya durian pancake tu, nasib husniey tak jilat skrin telefon πŸ˜‚

    ReplyDelete
  30. Sedapnya Ana. Durian pancake tu adoiii buat meleleh air liur...

    ReplyDelete
  31. Oh durian pancake tak kenal lagi tapi durian crepe kenal ngeh!ngeh!ngeh!
    Tengah lapar ni semua nampak sedap.

    ReplyDelete
  32. Nasib baik baca entry ni lepas makan..kalau tak memang meroyan perut akak

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤