Idea untuk GA ke-2 di Yubiso

Assalamualaikum.



Minggu lepas masa window shopping di Setapak Central sis ternampak satu kedai yang sangat menarik perhatian. Dari jauh semacam dah melambai-lambai jer panggil sis masuk ke dalam. hehe. Bila tengok nama kedai tu baru teringat tahun lepas ada viral tentang kedai YUBISO ni. Apa tu YUBISO? 

 

YUBISO merupakan sebuah rangkaian kedai berasal dari Jepun yang menekankan 3 teras utama iaitu kualiti, fesyen dan harga yang rendah. Kebanyakan barangan di dalam kedai YUBISO adalah dari Korea, China, Malaysia, Thailand dan lain-lain negara.

Terdapat pelbagai barangan yang di jual di sini seperti produk kecantikan, barangan hiasan rumah, alatan tulis, permainan kanak-kanak, beg, aksesori dan pelbagai lagi. Harga pula bermula serendah RM5. Memang rambang mata dibuatnya. Orang perempuan kalau dah masuk kedai ni harap maklumlah ye. Boleh jadi lupa diri sekejap. Dan sis pun tak terkecuali. Semua barang sis nak belek dan beli. Mana tak nya, comel-comel belaka semua. Geram jer sis tengok. Yang tak boleh tahan siap berangan dah nak bagi hadiah apa untuk segmen GA yang kedua. Ada yang nak join lagi ke GA sis?

Buku nota dengan cover yang sangat comel.

Yang ni best sebab kita boleh warnakan sendiri ikut kreativiti kita. katanya handmade and washable.

Patung kucing ni pun comel jer. Geram jer tengok.

Selipar santai pun ada.

Favorite Syafi. 5 kotak dia sambar hari tu. Satu RM5.

Beg ala-ala Von Dutch pun ada. RM45 satu.
Karpet pelbagai design.
Headband warna warni gebu gebas pun ada.

Aksesori rambut pun banyak yang menarik

Hand towel ni sis beli 2 sebab comel. RM10 satu.

Yang ni sis amik dari FB Yubiso Malaysia.

Siapa minat stationery boleh lah ke sini. Macam-macam ada.

Antara skin care yang di jual. Mask pun ada. RM5 untuk 2 pek.

Colorful tumbler. Geram pulak sis tengok.




Lepas ni nampaknya keraplah sis ke YUBISO ni sebab tak puas tengok semua barang-barang dekat sini. Korang pun jom lah ke YUBISO ni. Tak beli pun takpe, cuci-cuci mata pun ok dah. Tapi tahan ke korang dari tak membeli??? hehe.


Tumbler humidifier ni pun sis beli juga. RM45 satu. Aromatic oil tu memang ada so tambah je dalam ni. Buat wangi rumah.


Ana Suhana

‪Life comes with both happiness and sadness. Learn to be patient when sad and grateful when happy. He will reward you and elevate your status

46 comments:

PeRdU cINta said...

Ya Allah Kak Ana...kenapa semua cute2 sangat...kalau macam ni kak..tak mungkin cuci mata kot..mau cuci poket..hihi..

Noor Azlan said...

Designnya comel-comellah...buku nota tu cute....

Tiara Sapphire said...

xpernah dengar pun nama kedai ni. kat mana lg kedai ni buka? barang dia comel giler rasa nak serbu sekarang juga..hihi

Ana Fatihah said...

Saya pun suka sangat kalau pergi kedai yg jual barang comel2 dan murah macamni. Hihi. Pastu mulalaa beli benda yg tak diperlukan pun sebenarnya. :P

I am LZ said...

LZ pernah masuk YUBISO banyak sangat barang cute, rambang mata.. Bila masuk habis masa membelek satu-satu barang.. LZ pun suka tumbler humidifier tu Ana.. Comel letak tepi katil, hehehe 😄

irazulkeffele said...

Semuanya comel la Kak Ana, lagi lagi patung kucing tu aduiii menggugat iman betul ni

Ana Suhana said...

Kak Ana pun berpendapat yang sama. Tak mungkin hanya cuci mata jer kan. Semua comel-comel tu. At least 2-3 barang mesti ada yang terbeli. Hehe 😘

Ana Suhana said...

Pandai marketing strategy dia buat comel-comel sebab dia tau org mesti "tergoda". hehe.😀

Ana Suhana said...

Baru lagi beroperasi di Malaysia. Yang kak Ana tau dekat berjaya times square dengan setapak central jer. Kalau awak masuk confirm rambang mata tengok satu-satu barang dia. Comel-comel belaka 😘

Ana Suhana said...

Boleh lah ke setapak central ana. Dekat dah dengan uia tu. Hehe. Samalah kita. Beli semata sebab comel. Guna atau tak belakang cerita. Hehe 😍

Ana Suhana said...

Ana confirm LZ mesti lama dekat section stationary kan sebab LZ kan suka dengan benda2 macam tu. Hehe.
Humidifier tu ana letak dekat ruang tamu. Lagi bertambah selesa nak lepak2 depan tv. 😍😍

Ana Suhana said...

Kak Ana pun suka tgk patung kucing tu. Kedai tu susun banyak2 depan belakang pulak tu, mata memang pandang kucing tu je lah. Selamat iman kuat lagi. Kalau tak dah terbeli. Hehe 😘

C i k R e n e x said...

Alalala comeynyaaaa..
Kalau sy masuk kedai ni boleh jadi gila sbab semua comel2. 😂😁

Ana Suhana said...

Gila sekejap ye CR. Hehe. Tapi hasil kerja tangan CR lagi comel rasanya 😘

Hanafi Abdullah said...

Saya lagilah pertama kali tahu tentang YuBiso

Ana Suhana said...

Boleh lah cuba singgah ke sini nanti 😀

Husniey Husain said...

Husniey kalau dah masuk kedai macam ni niat asal nak window shopping saja jalan jalan mesti terbeli, sebab semua macam comel, macam cantikk sangatt ni.. :D

Mrs Fuzy sweetsourՆĕγʀǟ said...

comel2 barangan kat situ..hari tu pergi Setapak Central pastu siapplepie Aca pun sibuk nak notebook tu pastu nak tumbler la...pokaiii hehe

Noor Maizan said...

Bestnya barang-barang tu, takda pun kat tempat mai T_T. Mestilah nak join GA kak Ana, hihihi. Sorry haritu mcm mana tak tau boleh terlepas pandang GA tu, tak da rezeki la tu. Tapi next time mai nak join tak kira!!!

Julie Nida said...

Takleh cuci mata kat sini. Bahaya!!! Hahahaha.

Anum Abdullah said...

comel comel semuanya..

Ana Suhana said...

Samalah kita. Mesti ada yang tersangkut untuk di beli sebab semua molek-molek belaka. Padahal tak guna pun apa yang di beli tu 😘😘

Ana Suhana said...

Agak bahaya bawa tentera2 ni kak sebab mak tentera pun boleh terjebak sama. Hehe. Tentera Ana pantang nampak kereta mainan,tak boleh tak beli. Selamat murah jugak lah dekat sini. Hehe 😊😊😘

Ana Suhana said...

Eh takpe lah Mai. InsyaAllah lepas ni kak Ana buat GA lagi ye. Mana tau rezeki Mai pulak kan dapat barang2 comel YUBISO ni 😘😘😘

Mrs Pip said...

Comelnya semua...
Memang tergoda nak beli...
Mcm mrs pip ni, mmg suka dgn brg2 stationery yang cute cute...

Ana Suhana said...

Sangat berbahaya. Boleh cuci poket juga. Hehe.😘😘😘

Ana Suhana said...

Memang comel. Geram je tengok 😍

Ana Suhana said...

Haa boleh sangat lah ke YUBISO ni Mrs Pip. Hari tu ana tgk comel2 juga stationery dia. Mesti Mrs Pip suka juga 😍😍😍

Noor Azlan said...

Kalau saya pun dah capai 1, 2 barang dah... hehe

Seorang Syed said...

Comelnya barang-barang dekat YUBISO ni kak. Dia ala-ala macam DAISO dengan KAISON eh? Akak nak buat segmen apa tu? hehehe.

Ana Suhana said...

Dia lebih macam Daiso. Cuma di Daiso harga semua rm5.30 kan tapi dekat sini harga bermula dari rm5.

Tu lah tengah fikir lagi nak buat segmen apa. Ada idea?? 😊

Shikin Razali said...

Comelnya barangan di Yubiso nie... =)

Ana Suhana said...

Kan. Next GA boleh lah Ana beli dari sini je 😘

Ana Suhana said...

hehe. berbahaya kedai ni ye :p

Fhatin Amelia said...

bestnyaa hehe kenapala kat area seberang jaya ni tak de shop cenggini .. Nak kena p pulau je ada kedai camni.

Ana Suhana said...

Biasanya kedai2 macam ni dorang open dekat kawasan tumpuan utama kan. Mana tau akan dtg ada yg di buka di seberang jaya pula kan. 😀

Zafirah Nazri said...

eh , rasanya dekat area qb ke mana ntah ada kedai mcm nih . ke saya salah . hehe

Ana Suhana said...

Skrg tak silap kak ana dah ada 2-3 kedai mcm ni. Tak kedai dari jepun dia kedao dari korea. Konsep sama jer. Cuma harga kak ana tak tahu.

Shahida Dzulkafli said...

Sha pernah masuk.. Memang jenuh tahan nafsu membeli.. Barang-barangnya ohsem.. comel dan memukau mata.. hehehe

Ana Suhana said...

Kan. Rambang mata di buatnya. Silap percaturan, boleh kempis beg duit. Hehe 😊

That Ravenclaw said...

I love yubiso too! i always visit the store when I go home from my boarding school haha >< The stuffs are very cute and cheap, you should try visit Miniso, it's almost the same as yubiso but with wider range of stuffs imo

Ana Suhana said...

A lot of cute stuffs and you can waste so much time there too. Haha. By the way, thanks for the info. I'm sure I will fall in love with Miniso as well. But I have to bring a lot of money too though.😊

Nour Adieb said...

ya Rabbi, kalau sy pi YUBISO tu, confirm akan cuci dompet terus. awatlah comei bebenor colorful tumbler tu 😂 benda wajib yg sy mesti beli tu 😍😍😍

Ana Suhana said...

Hehe bahaya betul ni. Kena fikir banyak samada nak masuk atau tak. Sekali dah masuk susah nak keluar balik. Hehe 😘😘

Nour Adieb said...

tu la, kat sp ada kedai dlm 1 mall ni jual benda2 comel juga 😁 time tu confuse dah nak pilih colorful tumbler tu 😂 semua comei

Shahida Dzulkafli said...

Hahaha.. kempis beg duit.. tangan penuh menjinjing.. hehehe

Post a Comment

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤