Sukhumvit Garden

Assalamualaikum..



Kali nie untuk edisi makan-makan, kami ke Sukhumvit Garden di MRR2.. hari-hari duk lalu depan restoran nie tapi tak berkesempatan singgah.. Masakan kat sini bertemakan ala thai..



Nak senang masuk ikut Shell nie..


Dekorasi dalam Sukhumvit Garden tue...










Dessert's corner...
Menu yang di sediakan pulak...


Antara set-set yang ada:













Kalau nak ala carte pun ada:











p/s: gambar2 nie dari sini Fb Sukhumvit Garden (maklumla mak jemah pakai camera hp je, so bila tangkap gambar time malam kat tempat2 suram nie hasilnya tak berapa nak sedap mata memandang)

Kami pilih set yang RM59 tuk 3 orang makan.. add on sotong celup tepung, kerabu mangga dan pulut mangga..

Telur dadar udang dan kailan ikan masin..
Siakap 3 rasa, kerabu mangga, tomyam, ayam goreng kunyit..
close up kerabu mangga..
close up siakap 3 rasa.. rasa sedap semua cukup rasa..
Pulut mangga.. nampak cam tak menarik tapi rasa ada tau.. lemak-lemak manis ok..

p/s: gambar2 atas nie kami punya..so harap maklumlah kalau gambar tak memuaskan..


Overall kami berpuas hati.. boleh repeat lagi la senang kata..makanan semua ada rasa.. tomyam dia pun ok..cuma dari review beberapa customer ada yang tak berapa suka rasa tomyam nie.. sebab dari pandangan kami mungkin sebab rasa lala yang kuat  menyebabkan kuah tomyam nie rasa dia lain sikit..

Time kami datang, servis memang cepat..tak sampai 15 minit semua dah makanan dapat..maybe sebab customer tak ramai lagi kot..sebab lepas kami dapat makanan, ramai customer yang datang..

Total kami kena termasuk air RM94..so seorang dalam RM33.. ok la tue..

Ana Suhana

‪Life comes with both happiness and sadness. Learn to be patient when sad and grateful when happy. He will reward you and elevate your status

6 comments:

  1. dah lama tak singgah :)
    nasib baik bukan masa puasa post ni. klu tak sure terliur. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Liza, sy pun lama x update sbb bz ngan si kecik..
      jgn kata awk je terliur, sy mesti over lg..hehe..

      Delete
  2. Blog yg best menarik dan jelas

    ReplyDelete
  3. Ada tak nombor phone kedai ni ?

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤