Restoran Sukhumvit Garden MRR2 - Blog by Ana Suhana

Aug 11, 2014

Restoran Sukhumvit Garden MRR2


Restoran Sukhumvit Garden MRR2 Kali nie untuk edisi makan-makan, kami ke Restoran Sukhumvit Garden MRR2.. Bersebelah dengan shell.. hari-hari duk lalu depan restoran nie tapi tak berkesempatan singgah.. Masakan kat sini bertemakan ala thai..



Restoran Sukhumvit Garden MRR2
Restoran Sukhumvit Garden MRR2
Restoran Sukhumvit Garden MRR2
Restoran Sukhumvit Garden MRR2

Dekorasi dalam Sukhumvit Garden memang cantik. Sesuai kalau nak sambut birthday ke,  anniversary  ke. Ala-ala garden gitu. Kalau nak datang dengan kumpulan yang besar pun boleh. Dekat sini ada di sediakan satu bilik untuk cater permintaan korang. Kawasan larangan merokok pun ada tau. Best kan. 



Restoran Sukhumvit Garden MRR2
Restoran Sukhumvit Garden MRR2

Restoran Sukhumvit Garden MRR2
Restoran Sukhumvit Garden MRR2

Restoran Sukhumvit Garden MRR2
Restoran Sukhumvit Garden MRR2

Restoran Sukhumvit Garden MRR2
Restoran Sukhumvit Garden MRR2

Restoran Sukhumvit Garden MRR2
Restoran Sukhumvit Garden MRR2

Restoran Sukhumvit Garden MRR2
Restoran Sukhumvit Garden MRR2


Restoran Sukhumvit Garden MRR2
Restoran Sukhumvit Garden MRR2...

Jom tengok menu yang di sediakan pulak... Dekat sini dah ada set-set menu untuk di pilih in case korang malas nak pikir nak makan apa kan. Nak ala carte pun boleh. Takde masalah. Ikut cita rasa korang macam mana. 


Antara set-set yang ada:


Restoran Sukhumvit Garden MRR2
Restoran Sukhumvit Garden MRR2


Restoran Sukhumvit Garden MRR2
Restoran Sukhumvit Garden MRR2


Restoran Sukhumvit Garden MRR2
Restoran Sukhumvit Garden MRR2


Restoran Sukhumvit Garden MRR2
Restoran Sukhumvit Garden MRR2


Restoran Sukhumvit Garden MRR2


Restoran Sukhumvit Garden MRR2
Restoran Sukhumvit Garden MRR2

Menu ala carte yang ada:


Restoran Sukhumvit Garden MRR2

Restoran Sukhumvit Garden MRR2

Restoran Sukhumvit Garden MRR2


Restoran Sukhumvit Garden MRR2


Restoran Sukhumvit Garden MRR2



p/s: gambar2 nie dari sini Fb Sukhumvit Garden (maklumla mak jemah pakai camera hp je, so bila tangkap gambar time malam kat tempat2 suram nie hasilnya tak berapa nak sedap mata memandang)

Kami pilih set yang RM59 tuk 3 orang makan.. add on sotong celup tepung, kerabu mangga dan pulut mangga..

Restoran Sukhumvit Garden MRR2
Telur dadar udang dan kailan ikan masin..
Siakap 3 rasa, kerabu mangga, tomyam, ayam goreng kunyit..
Restoran Sukhumvit Garden MRR2
close up kerabu mangga..
close up siakap 3 rasa.. rasa sedap semua cukup rasa..
Restoran Sukhumvit Garden MRR2
Pulut mangga.. nampak cam tak menarik tapi rasa ada tau.. lemak-lemak manis ok..

p/s: gambar2 atas nie kami punya..so harap maklumlah kalau gambar tak memuaskan..


Overall kami berpuas hati.. boleh repeat lagi la senang kata..makanan semua ada rasa.. tomyam dia pun ok..cuma dari review beberapa customer ada yang tak berapa suka rasa tomyam nie.. sebab dari pandangan kami mungkin sebab rasa lala yang kuat  menyebabkan kuah tomyam nie rasa dia lain sikit..

Time kami datang, servis memang cepat..tak sampai 15 minit semua dah makanan dapat..maybe sebab customer tak ramai lagi kot..sebab lepas kami dapat makanan, ramai customer yang datang..

Total kami kena termasuk air RM94..so seorang dalam RM33.. ok la tue..

6 comments:

  1. dah lama tak singgah :)
    nasib baik bukan masa puasa post ni. klu tak sure terliur. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Liza, sy pun lama x update sbb bz ngan si kecik..
      jgn kata awk je terliur, sy mesti over lg..hehe..

      Delete
  2. Blog yg best menarik dan jelas

    ReplyDelete
  3. Ada tak nombor phone kedai ni ?

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤