Real Fresh Skin Detoxer by Althea x Get It Beauty - 10 Second Wash Off Mask - Ana Suhana

Aug 8, 2018

Real Fresh Skin Detoxer by Althea x Get It Beauty - 10 Second Wash Off Mask


Real Fresh Skin Detoxer by Althea x Get It Beauty - 10 Second Wash Off Mask| Assalamualaikum. Siapa suka pakai mask angkat tangan. Kalau ada kita geng. Tahu tak pemakaian mask termasuk dalam salah satu rutin penjagaan kulit muka yang perlu dititikberatkan. Cakap pasal mask ni, hari ni Ana nak kongsi dengan korang tentang salah satu mask yang istimewa dan unik iaitu Real Fresh Skin Detoxer by Althea x Get It Beauty - 10 Second Wash Off Mask.
Real Fresh Skin Detoxer by Althea x Get It Beauty - 10 Second Wash Off Mask
Real Fresh Skin Detoxer by Althea x Get It Beauty
- 10 Second Wash Off Mask
Real Fresh Skin Detoxer by Althea x Get It Beauty - 10 Second Wash Off Mask

Seperti yang korang tahu, Althea merupakan sebuah platform beli belah atas talian yang menawarkan pelbagai produk kecantikan terkenal Korea terus ke pintu rumah korang. Bersempena dengan ulangtahun ke-3 Althea tahun ini, Althea telah berkolaborasi dengan sebuah rancangan TV kecantikan nombor 1 di Korea; Get it Beauty dan kolaborasi tersebut  telah menghasilkan Real Fresh Skin Detoxer - 10 Second Wash Off Mask ni.

Kenapa Real Fresh Skin Detoxer by Althea x Get It Beauty - 10 Second Wash Off Mask ni begitu istimewa dan unik?

1. 2 in 1 Mask + Facial Untuk Kegunaan Harian
Real Fresh Skin Detoxer by Althea x Get It Beauty - 10 Second Wash Off Mask
Real Fresh Skin Detoxer by Althea x Get It Beauty
- 10 Second Wash Off Mask
Macam Ana bagitau dekat atas, penggunaan mask adalah perlu dalam rutin penjagaan kulit wajah. Sebab tu kita boleh tengok yang pemakaian mask ni dah jadi kelaziman warga Korea malah pemakaian mask ni telah diterap semasa zaman kanak-kanak lagi. Dan hasilnya kita boleh nampak yang kulit mereka sangat lah cantik dan bersih.

Sebab tu Ana suka sangat pakai mask. Selain dapat rasa tenang, pemakaian mask yang betul dapat mengekalkan kesegaran wajah serta dapat mengelakkan wajah dari kemunculan blackhead.

Yang paling utama mask berfungsi untuk menyingkirkan sel kulit mati di lapisan bawah kulit yang tidak boleh dilakukan oleh pencuci muka biasa. Menarik kan?

Oleh itu, gabungan 2 in 1 mask + facial ni bertindak dengan membawa segala kebaikan yang ada pada mask ke dalam lapisan kulit pada 10 saat pertama dan seterusnya bertindak sebagai pencuci muka yang sangat berkesan untuk menanggalkan segala kekotoran yang terlekat pada wajah.

2. Bahan-bahan Premium Berkualiti tinggi
Real Fresh Skin Detoxer by Althea x Get It Beauty  - 10 Second Wash Off Mask
Real Fresh Skin Detoxer by Althea x Get It Beauty
- 10 Second Wash Off Mask
📷 : Althea
Antara sebab yang paling Ana yakin untuk guna Real Fresh Skin Detoxer by Althea x Get It Beauty - 10 Second Wash Off Mask ni adalah kerana ianya dihasilkan dari bahan-bahan premium berkualiti tinggi seperti kelopak bunga mawar May dan daun teh hijau muda. Kesemua bahan-bahan ini dipenuhi dengan tenaga dan kesegaran alam semulajadi untuk menjadikan kulit lebih segar, sihat dan bersih setiap hari.
Real Fresh Skin Detoxer by Althea x Get It Beauty
- 10 Second Wash Off Mask
Untuk kerja-kerja membersih pula, ekstrak kelapa yang digunakan mampu membersih secara lembut ke dalam kulit bersama dengan buih-buih petal ringan tanpa sebarang kerengsaan.

3. Rutin Pencuci Wajah Yang Lengkap Cepat dan Mudah

Hari ni kebanyakan kita terlalu padat dengan pelbagai kerja dan aktiviti. Rata-rata akan mengadu cakap tak cukup masa. Baik yang bekerja mahupun yang bergelar surirumah tangga. Kalau boleh semua perkara nak kena buat dengan cepat. Sama juga dengan rutin penjagaan wajah. Kekangan masa menjadikan kita sukar untuk kita memanjakan kulit dengan sebaiknya.

Tak seperti kebanyakan mask yang ada di pasaran, Real Fresh Skin Detoxer hanya memerlukan 10 saat untuk memastikan kulit mendapat segala manfaat yang diperlukan.  Dan dalam beberapa minit sahaja, korang dah boleh memiliki kulit wajah dah cukup bersih dan sempurna seperti mendapat rawatan di spa.

Real Fresh Skin Detoxer - Rose : Refining
Real Fresh Skin Detoxer by Althea x Get It Beauty  - 10 Second Wash Off Mask
Real Fresh Skin Detoxer by Althea x Get It Beauty
- 10 Second Wash Off Mask
Real Fresh Skin Detoxer - Rose : Refining ini mengandungi 100% kelopak bunga mawar May dari Grasse, Selatan Perancis. Kelopak bunga mawar ini hanya mekar sekali setahun selama 5 minggu sepanjang bulan May dan dipetik menggunakan tangan (manual) bagi menjamin kualitinya.
Real Fresh Skin Detoxer by Althea x Get It Beauty  - 10 Second Wash Off Mask
Real Fresh Skin Detoxer by Althea x Get It Beauty
- 10 Second Wash Off Mask
Real Fresh Skin Detoxer - Rose : Refining digunakan pada waktu pagi (morning recipe) untuk membantu melindungi dan mengimbangi tahap PH kulit 5 kali lebih baik dari bunga mawar biasa dan membantu memperbaiki peredaran darah.

Ianya juga dapat membersih dengan lembut segala kekasaran, melembapkan dan memberi kulit cerah berseri serta memastikan kulit tetap segar dan lembut.

Real Fresh Skin Detoxer - Hreen Tea : Purifying
Real Fresh Skin Detoxer by Althea x Get It Beauty  - 10 Second Wash Off Mask
Real Fresh Skin Detoxer by Althea x Get It Beauty
- 10 Second Wash Off Mask
Real Fresh Skin Detoxer - Green Tea : Purifying pula mengandungi 100% daun teh hijau muda premium yang tumbuh pada musim bunga di Pulau Jeju, Korea Selatan.

Mask ini digunakan pada waktu malam kerana mengandungi nutrisi yang sempurna untuk membersih serta melegakan kulit supaya kulit dapat berehat dan bernafas dengan sempurna sepanjang malam.
Real Fresh Skin Detoxer by Althea x Get It Beauty  - 10 Second Wash Off Mask
Real Fresh Skin Detoxer by Althea x Get It Beauty
- 10 Second Wash Off Mask
Antara kebaikan daun teh hijau ini ialah kandungan Catechinnya yang tinggi di mana ianya 5 kali ganda lebih vitamin C daripada lemon, menjadikannya sangat baik untuk melindungi kulit dari kerosakan sinar UV. Jadi kulit kita tak lah kusam dan rosak apabila terdedah pada cahaya matahari ketika bekerja di luar.

Cara Penggunaan Real Fresh Skin Detoxer by Althea x Get It Beauty - 10 Second Wash Off Mask

1. Sapu mask pada kulit wajah dengan lapisan yang agak tebal.

2. Biarkan mask selama 10 saat.

3. Amik sedikit air dan mula urut dengan gerakan bulat.

4. Bilas dengan air bersih atau suam.

5. Kulit terasa lebih segar dan lembut.

Real Fresh Skin Detoxer by Althea x Get It Beauty - 10 Second Wash Off Mask
Real Fresh Skin Detoxer by Althea x Get It Beauty
- 10 Second Wash Off Mask
Ana dah guna Real Fresh Skin Detoxer by Althea x Get It Beauty - 10 Second Wash Off Mask ni selama 2 minggu dan sangat berpuas hati dengan hasilnya. Kulit Ana jenis yang berminyak terutama di bahagian hidung namun sejak menggunakan Real Fresh Skin Detoxer by Althea x Get It Beauty - 10 Second Wash Off Mask ni Ana perasan kawasan berminyak tu semakin berkurang.

Ana juga suka dengan tekstur dan bau Real Fresh Skin Detoxer by Althea x Get It Beauty - 10 Second Wash Off Mask ni. Tekstur mask dan bubble yang ada di dalam tu sangat halus, kemudian kita boleh nampak kelopak bunga mawar dan daun teh hijau yang digunakan. Rasa best sangat. Part yang paling Ana suka ialah lepas kita bilas muka tu, kita akan rasa macam masih ada mask tu dekat muka kita sedangkan dah habis cuci. Bila kita sentuh kulit muka, kita akan rasa kulit kita lembap dan lembut Bau mask pun sangat menyegarkan. Takde yang Ana tak suka tentang produk ni.

Bagi yang berminat nak beli Real Fresh Skin Detoxer by Althea x Get It Beauty - 10 Second Wash Off Mask ni boleh lah ke laman web Althea di http://althea.kr/ atau melalui aplikasi Althea. Harga satu mask ialah RM43 sahaja (150ml). Tapi sekarang Althea tengah buat promosi di mana kalau korang beli set mask ni, korang boleh jimat 10% kerana harga yang ditawarkan hanya RM77 sahaja. Tunggu apa lagi, jom kita shopping di Althea.





20 comments:

  1. Wahhh bestnya... Betul2 boleh fresh kan kulit kalau mcm ni. Gambar-gambar ana lun cantik². Feeling kulit korea kepas ni.

    ReplyDelete
  2. Bonde suka juga dengan Fresh skin detoxer ni memang sangat wangi jatuh cinta wei..

    ReplyDelete
  3. sukanyaaaaa,, mesti muka makin fresh lepas pakai ni kan...

    ReplyDelete
  4. Memang best kan Ana.Mimi pun suka mask nih.bau wanginya semulajadi kan

    ReplyDelete
  5. Bestnya.. Kak Sue pun sekarang dok cuba juga pakai mask. Best rasa kulit muka segar dan bersih ja..

    ReplyDelete
  6. Adoiiiii menggoda betul la Althea ni. Ada juga yang shopping Althea ni sat lag haha

    ReplyDelete
  7. cayalah.. makin cantik la dia nanti ni.. insecure kitee..

    ReplyDelete
  8. Blom guna lagi kedua2 detoxer ni..blom ada masa nak memanjakan muka..haha

    ReplyDelete
  9. Wah cam best je, dh le mmg suka mask2 ni, shld make a try ni 😊

    ReplyDelete
  10. wah lepas ni makin cun melecun la Ana..

    ReplyDelete
  11. Bila tengok isi dalam botol tu nampak macam makanan. Aihhhh

    ReplyDelete
  12. suka yang rose tuuuu dia buat sha jatuh cinta dengan kulit sendiri :p

    ReplyDelete
  13. berseri2 wajah ana...bole jd model skincare ni

    ReplyDelete
  14. Huwaaaaaaaa nak jugakkkk.. tak acila.. hahaha..Bestkan ana mask scrub ni..

    ReplyDelete
  15. bestkan ana,akak suka pakai yang green tea...bau pun sedap dua² ni

    ReplyDelete
  16. Menarik ni.. packaging transparent dan bahan dia pun nampak fresh n natural.

    ReplyDelete
  17. Makin flawless puan Ana kita ni nanti.. Syoknyaa berscrub😍

    ReplyDelete
  18. makin cun melecun la lepas ni Ana

    ReplyDelete
  19. Bonde dah jatuh hati dengan real fresh skin detoxer green n rose ni.. memang rasa fresh bila lepas guna

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤