Kopi O - Blog by Ana Suhana

Nov 24, 2014

Kopi O

Assalamualaikum..

Kopi O.. kalau pekena time petang2 sambil duduk kat pangkin bawah pokok di halaman rumah pastu cecah pulak dengan biskut kering... perrghhhh terangkat tue... Teringat zaman kanak2 ribena dulu.. memang nostalgia habis.. rindunya zaman itu.. kalau la dapat di putarkan balik alangkah bestnye... 

Tapi Kopi O yang kami pergi kali nie bertempat di level bawah Kenanga Wholesale City.. Saja jalan2 ke KWC nie sbb nak survey barang2 untuk meniaga katanya.. 


Signboard yang besar memudahkan pencarian..
Bahagian dalam...


Antara set yang ada time kami pergi..
Kesian anak onda.. kepenatan kononnya..padahal bukan kena jln pun..haha..meja nie nampak dari atas cam meja biasa je kan...tp sebenarnya nie meja mesin jahit..tapi tak tersnap plak pic bawah meja nie..ggrrrrr...
Muka kelaparan.. Sebelum jln survey barang2, kena isi perut dulu..
Set A- Nasi goreng kampung dan ayam goreng + dadih + ice tea = RM13.90..  Nasi goreng rasa standard nasi gireng kampung la.. Takde beza pun dgn nasi goreng kat kedai tomyam.. Tp sebab malas nak pikir, order je la set nie..
Set B- Nasi putih, Tomyam ayam, telur dadar + dadih + ice tea = RM12.90.. Tomyam dia rasa pedas2 manis... sedap..

Nasi Lemak dengan kari ayam.. RM9.90..pun sedap juga.. nasi tak terlalu lemak so tak la mengantuk sangat lepas makan..
Yee Mee Cantonese Style.. RM7.90.. Nampak macam banyak tp bro kita makan sekejapan je..


Total 4 orang makan selepas di campur dengan caj perkhidmatan..

Pada yang akan ke KWC nie kalau tak tau nak makan kat mana, boleh singgah kat Kopi O nie.. Nasi campur pun dorang ada.. Jangan risau sebab tukang masak semua Muslim... Bila dah kenyang, baru la boleh shopping dengan penuh tenaga..

3 comments:

  1. Nampak mcm best jer..luqman xpernah lagi pergi KWC.. insyaallah nanti boleh pergi n singgah makan sini..huhu

    ReplyDelete
  2. luqman, harus pergi..tp make sure bw kawan sbb ble beli byk ley dpt harga sgt murah.. ;)

    ReplyDelete
  3. sempoi je nampak kedai ni :) bestnyaaa

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤