Hj Sharin Low Seafood Restaurant

Assalamualaikum..


Wah pejam celik pejam celik xsangka dah 4 bln  blog nie terabai.. rasa baru macam sebulan dua je..pantas betul masa berlalu.. nampak sgt kesibukan keje yang bertali arus dari november sampai la hari nie menyebabkan kami xsedar berapa banyak masa yang dah berlalu.. nie br ada masa nak mengupdate apa2 yang patut di update.. sbb di beri  'kelonggaran' masa utk berehat sebelum bersalin dalam tempoh beberapa hari nie je lagi.. so xreti2 nak guna masa nie buat ape2 yang patut..;p

Baru2 nie kami makan2 di sebuah lagi restoran Cina muslim, Hj Sharin Low di area rumah kami di Bandar Baru Selayang... actually sebelum nie dh pernah pun rasa makanan kat restoran nie tapi di cawangan lain..xberapa nak berkenan.. tapi entah camne kali nie boleh tergerak hati lak nk cuba lg..kami makan2 makanan yang bergoreng2 je.sebab kalau nak makan ikan ala2 sweet sour ke, 3 rasa ke kami lagi prefer ke Mohd Chan Abdullah..sebab anak tekak nie dah serasi ngan makanan kat situ..dan kalau nak di bandingkan dari segi harga, rasanya Mohd Chan Abdullah lagi murah.. banyak gak beza harga dia rasanya.. 



Menu 1; Kueh Tiaw Goreng.. Simple yet nice.. RM7.00.. Kalau sape2 tak nak makan nasi boleh la mkn kueh tiaw nie..x menghampakan..

Menu 2: Nasi Daging Masan Man..RM7.50.. gravy dia rasa ala2 masam manis..daging tue rasanya di goreng dulu sbb time makan mmg rasa crunchy but still lembut.. antara menu yang menjadi pilihan kami...

Menu 3: Kueh Tiaw Sup Daging.. RM7.00.. Bagi yang nk makan makanan berkuah boleh la cuba nie..Daging lembut & sup pun sedap.. nak lgi sedap makan ngan cili potong..

Menu 4: Kong Fu Yee Mee.. RM6.00..sesetengah tue kuah dia terlalu pekat sampai rasa muak..tp yang nie kuah dia just nice..pastu mkn ngan yee mee.. kruup kraap kruup kraap bunyinye.. kami juga penah rasa mihun kantonis kat restoran nie.. kuah dia sama je ngan kong fu yee mee nie..pun sedap jugak.. licin je mihun tue lalu kat tekak nie haa...
 
Close up menu 4 kat atas nie..

Menu 5: Nasi Ayam Kong Pau..RM7.00.. Kong Pau nie nama melayunya cili kering..so dengan erti lain menu nie ayam masak cili kering.. rasa xpedas mana pun..cili kering dia mmg byk..sesuai dgn nama menu nie..
 
Dessert : Longan Seacoconut..RM4.50.. hidangan yang sangat simple tapi bila hirup rasa segar kembali...especially after makan kongfu yee mee tue... isi longan dans eacoconut pun banyak..best!!



Overall makanan kat sini memuaskan hati.. harga pun mampu milik gitu..kalau sape2 rasa nak belanja kawan2 makan boleh la bawa  makan kat sini.. total kami makan nie utk 7 orang dengan air sekali hanya RM58.90.. dalam RM8++ seorang.. ok la kan..


P/s:

Ana Suhana

‪Life comes with both happiness and sadness. Learn to be patient when sad and grateful when happy. He will reward you and elevate your status

2 comments:

Liza Licha said...

licha pernah makan kt sharin low ni :) hehehe .. ada jugak yang best.
singgah sini

Syahmi-Suhana said...

nnti cuba la kat mohd chan abdullah plak..mne tau kena ngan citarasa awk kan.;)

Post a Comment

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤