Tips Turunkan Berat Badan dan Dapatkan Bentuk Badan Cantik - Ana Suhana

Aug 30, 2019

Tips Turunkan Berat Badan dan Dapatkan Bentuk Badan Cantik


Tips Turunkan Berat Badan dan Dapatkan Bentuk Badan Cantik l Assalamualaikum. Tips Turunkan Berat Badan dan Dapatkan Bentuk Badan Cantik - antara topik yang popular sepanjang masa. Tak kira lelaki atau perempuan mesti berimpian untuk dapatkan berat dan bentuk badan yang ideal kan. Ana pun sama juga.
Tips Turunkan Berat Badan dan Dapatkan Bentuk Badan Cantik
Tips Turunkan Berat Badan dan Dapatkan Bentuk Badan Cantik
Tips Turunkan Berat Badan dan Dapatkan Bentuk Badan  Cantik

Ingat lagi masa muda-muda dulu, nak turunkan berat badan memang senang dan cepat as long jaga pemakanan. Sekarang bila usia semakin meningkat, tahap metabolisma semakin berkurang, agak bercinta juga lah nak turunkan berat badan tu. Hatta 1 kg pun. Hehe. Tapi takde benda yang mustahil kan as long ada usaha berterusan. 

Baru-baru ni Ana terbaca ada satu perkongsian tentang Tips Turunkan Berat Badan dan Dapatkan Bentuk Badan Cantik dalam masa 21 hari je. Tapi dengan syarat kena konsisten dan disiplin. Bila tengok tips dia tak susah mana pun cuma kita kena kuat buang sifat M yang menebal dalam diri tu. Jom kita baca apa tips atau petua tu.
Tips Turunkan Berat Badan dan Dapatkan Bentuk Badan Cantik
Tips Turunkan Berat Badan dan Dapatkan Bentuk Badan Cantik
1. Makan Sedikit Tapi Kerap

Orang yang ada gastrik macam Ana dah selalu dengar petua ni. Tapi rupanya bagi korang yang nak kurus dan dapat bentuk badan yang ideal pun kena follow petua ni. Senang je cara dia. Korang hanya perlu pastikan korang makan dalam kuantiti yang sikit tapi kerap. Kerap tu sebaiknya dalam masa 2-3 jam sekali.

2. Kawal Jumlah Kalori

Bab ni paling susah nak jaga sebab kita selalu terlebih dalam jumlah pengambilan kalori. To be honest Ana pun tak reti nak kawal jumlah kalori setiap kali makan. Tapi ada cara mudah sebenarnya dengan guna konsep suku suku separuh. Biasa dengar kan? Suku karbohidrat, suku protein dan separuh sayuran & buahan. Mudah kan?

3. Kurangkan Makanan Berlemak dan Minuman Manis

Ni antara tips yang paling Ana rasa berkesan terutama bab minuman manis tu. Dan makanan berlemak tu kalau boleh discard terus lagi bagus especially makanan bergoreng dan makanan yang diproses.

4. Banyakkan Minum Air Masak

Bila kita minum air masak dalam kuantiti yang dicadanhkan iaitu 2-3 liter sehari, sebenarnya kita membantu badan kita mengawal selera makan. Tapi kalau rasa tak mampu nak minum air kosong je why not buat ala ala infused water. Letak hirisan lemon ke, buah oren ke. Pun dah sedap.

5. Tidur Secukupnya

Tidur secukupnya juga penting untuk kita dapatkan berat dan bentuk badan ideal. Ianya sama penting seperti diet dan senaman. Tidur yang cukup untuk seorang dewasa ialah sekitar 6-8 jam sehari. So make sure korang dapat tidur yang cukup.

6. Bersenam

Akhir sekali, jangan lupa untuk bersenam sekurangnya 3 kali seminggu selama 30 minit. Bersenam akan buat kita jadi lebih cergas, segar dan sihat. 

7. Amalan Memakai Legging

Tips tambahan untuk korang yang nak turunkan berat dan dapatkan bentuk badan cantik adalah dengan amalkan memakai legging. Sebab tu kalau korang perasan dalam drama zaman PRamlee, kebanyakan pelakon akan pakai bengkung, korset and what so ever untuk dapatkan bentuk badan yang menawan.

Shape and Slim Legging Stay Cantik by Audrey H

Kat mana nak beli legging yang selesa dan murah? Apa kata korang beli dekat staycantik.com sebabnya Ana sendiri dah pakai  legging ni selama 3 minggu. Memang nampak lah perbezaan pada berat badan Ana sebabnya Ana dah berjaya kurangkan almost 3 kg. Maksudnya 1 minggu 1 kg. Not bad lah kan?

Sebabnya sebelum ni nak turun 1 kg sebulan pun susah tau. So bila dah pakai legging ni dan berat pun dah turun, memang jadi lagi semangat lagi lah teruskan misi kurangkan berat badan sekaligus nak capai bentuk badan yang ideal. Memang berbaloi pakai legging ni setiap hari. Pada yang tertanya tentang ciri dan material Shape and Slim Legging Stay Cantik by Audrey H ni, ni Ana kongsikan dekat bawah.

Antara ciri utama yang ada pada Shape and Slim Legging Stay Cantik by Audrey H ni ialah selain dari menampakkan kesan kurus pada tubuh ianya juga berfungsi untuk membantu membakar lemak sekaligus mengurangkan masalah selulit di bahagian perut hingga ke peha, memperbetulkan postur badan serta membantu peredaran di bahagian kaki.
Tips Turunkan Berat Badan dan Dapatkan Bentuk Badan Cantik
Tips Turunkan Berat Badan dan Dapatkan Bentuk Badan Cantik
Tentang design legging ni pula, ianya dilengkapi dengan panel yang direka khas yang berada di bahagian-bahagian badan yang bermasalah seperti di perut, punggung dan peha. Kesannya bahagian perut yang buncit tu akan nampak slimmy, punggung pula akan terletak elok dan kawasan peha dan pinggul akan semakin mengecil. Tak caya tengok gambar Ana dekat bawah ni. Nampak slim dari sebelum-sebelum ni. Pakai masa panas pun takde masalah. Tu yang buat Ana jatuh cinta lagi nak terus pakai legging dari Stay Cantik ni.
Tips Turunkan Berat Badan dan Dapatkan Bentuk Badan Cantik
Tips Turunkan Berat Badan dan Dapatkan Bentuk Badan Cantik
Sepanjang Ana pakai Shape and Slim Legging Cantik by Audrey H, Ana tak rasa rimas atau tak selesa langsung. Tak seperti sesetengah legging yang Ana pernah pakai, Shape and Slim Legging  Stay Cantik by Audrey H senang nak pakai dan juga senang nak tanggal. Especially bila kita ada urusan di tandas. Takde isu ambil masa yang lama nak buka dan pakai semula.

Kalau korang nak tau, sebab utama yang menyebabkan legging ni buat Ana rasa selesa adalah kerana material yang digunakan. Material utama Shape and Slim Legging Cantik by Audrey H ni ialah nylon, spandex, bamboo cotton dan juga tourmaline.

Gabungan kesemua material ni menjadikan pemakaian legging terasa selesa dan tidak panas walaupun Ana pakai semasa buat kerja rumah atau bersenam. Material yang strechable tu menjadikan pergerakan Ana juga tak terganggu langsung. Baik semasa Ana berdiri atau pun duduk. Takde isu legging terlipat atau tergulung semasa kita pakai.
Tips Turunkan Berat Badan dan Dapatkan Bentuk Badan Cantik
Tips Turunkan Berat Badan dan Dapatkan Bentuk Badan Cantik
Berapa lama nak pakai legging ni? Setiap hari ke? Kalau ikut apa yang disaran sebaiknya guna 7 jam setiap hari. Tapi macam Ana, Ana selang 2 hari sekali. Tapi ikut jam yang disaran. Itu pun dah nampak kesan pada diri Ana. Tu belum lagi Ana kawal makan sepenuhnya dan bersenam. Kalau tak, mesti lebih banyak perubahan yang Ana akan dapat kan. Takpe, masih ada banyak masa lagi ni. So slow and steady. Ni salah satu testimoni pelanggan yang berjaya kecilkan peha lepas guna legging ni.
Tips Turunkan Berat Badan dan Dapatkan Bentuk Badan Cantik
Tips Turunkan Berat Badan dan Dapatkan Bentuk Badan Cantik
Pada yang berazam nak turunkan berat badan atau nak dapatkan bentuk badan yang cantik, apa kata korang cuba Shape and Slim Legging Cantik by Audrey H ni. Berita baiknya kalau korang beli sekarang korang boleh jimat RM20 tau sebabnya tengah ada promo tu. Hanya RM69 sahaja. Murah sangat kan. Oh ya Shape and Slim Legging Cantik by Audrey H ni hanya ada 1 saiz saja dan boleh muat perfectly up to 72kg.

Untuk maklumat lanjut atau nak survey produk lain seperti shaping cream atau slimming brief short, korang boleh WhatsApps atau layari website seperti di bawah :

15 comments:

  1. Terima kasih kak Ana perkongsian..PC pun tengah cuba nak dapat berat badan ideal ni kak.Allahu.Nak sihat.Nak rasa lebih selesa beribadah..

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah. Berat badan skrg dah menarik. x gemuk dan x kurus. cuma amalkan pemakanan seimbang dan sihat aje.

    ReplyDelete
  3. Wah mmenarik lah leging nie Ana.. teringin juga nak cuba nanti...

    ReplyDelete
  4. Lawa design legging ni..berkenan tengok. Harga rm69 waaa murah gak tu 😍

    ReplyDelete
  5. tak aci tau kurus sorang-sorang... murah jugak harga legging ni. nak beli jugak.. leh buat pakai time zumba kat rumah jeee hihihi

    ReplyDelete
  6. Bagus tips ni baru tahu amalan pakai legging boleh bantu kuruskan badan juga hehee. Maybe sebelum ni tak berapa sedar bab itu. Patutlah orang dulu langsung even beranak pinak kan.. 😍

    ReplyDelete
  7. cantik legging dia..boleh guna macm ni time jalan2..pemakan pun ken jaga

    ReplyDelete
  8. Bagusnya ada tips cmni. Wawa skrg makin mengembang. Hahaha.. Hormon xstabil kot. Hahaha... Boleh try ni legging.. Bg shape kan body

    ReplyDelete
  9. Tips yg berguna ni Ana.
    Bestnya ana da trun berat bdn. Kena beli gak la legging ni. Nampak menarik tu. Hrga pun berpatutan. Mampu milik

    ReplyDelete
  10. great tips.. kalau body lawa memang cantik kalau pakai legging tu

    ReplyDelete
  11. best kalau pakai legging yang bantu turunkan berat badan ni.

    ReplyDelete
  12. Zumal ni walaupun makan tak sebanyak 10 tahun dulu, tapi berat tak turun2

    ReplyDelete
  13. hmmm tak taulah bila kak ayu nak mula diet ni haha. Dah nak hujung tahun dah, mula pun belom!

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤