Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events - Ana Suhana

Aug 9, 2019

Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events


Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events l Assalamualaikum. Hujung tahun dah nak dekat ni. Ada yang masih survey Pakej Perkahwinan Lengkap untuk majlis perkahwinan korang? Kalau ada, Ana nak cadangkan korang untuk tengok pakej-pakej perkahwinan lengkap yang ditawarkan oleh MAHSA Events ni. 
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events

Sekarang ni terlalu banyak pakej-pakej perkahwinan yang ditawarkan oleh perancang perkahwinan di luar sana. Tapi sebelum memilih satu-satu pakej yang ditawarkan, banyak benda yang bakal pengantin kena teliti. Baik dari segi lokasi dewan, kredibiliti pihak katerer, kelengkapan perkahwinan yang disediakan dan banyak lagi. Bukan apa takut-takut tersalah pilih pakej, merana tuan punya badan.

Dalam banyak pakej-pakej perkahwinan yang ditawarkan, pakej perkahwinan lengkap antara pakej yang menjadi pilihan utama oleh bakal raja sehari hari ni. Rata-rata mereka nak senang keje. Tak nak peningkan kepala dan susahkan kaum keluarga dengan persiapan perkahwinan yang agak rumit. Kerana sambutan untuk pakej perkahwinan lengkap sangat releven pada hari ni, MASHA Events turut menawarkan pakej-pakej perkahwinan yang sangat menarik.

Siapa MAHSA Events

Sebelum tu Ana nak cerita sikit tentang MAHSA Events. Kot ada yang tak familiar kan. MAHSA Events ni sebenarnya salah satu unit dibawah pentadbiran MAHSA - sebuah pusat kecemerlangan terkenal di Malaysia. Jurusan di MAHSA pada mulanya (tahun 2005) memfokuskan pada bidang kesihatan, kejuruteraan dan perniagaan. Namun kemajuan demi kemajuan telah mendorong MAHSA untuk mewujudkan satu lagi bidang baru iaitu industri perhotelan di mana MAHSA Events ini ditubuhkan dibawahnya.

Antara perkhidmatan utama MAHSA Events ialah menawarkan pelbagai jenis ruang acara (events spaces) beserta dengan kemudahan yang lengkap untuk pelbagai jenis majlis termasuklah majlis perkahwinan, konvokesyen, persidangan, konsert / persembahan, pelancaran produk dan banyak lagi.

Terdapat 6 lokasi yang korang boleh pilih untuk disesuaikan dengan majlis atau acara yang korang rancang iaitu di The Ballroom (pilihan pertama utama wedding reception) dan Twelfth Floor di Bandar Saujana Putra, The Grounds dan M Theatre di MAHSA Avenue KL, yang akan datang adalah The Event Hall, Klang dan. The Park, Bandar Saujana Putra (Tempahan ruang acara dibuka tahun 2020).
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Selain tu MAHSA Events juga menawarkan kemudahan seperti laboratories, clinical skills lab, stimulation ward, dewan kuliah dan auditorium untuk syarikat-syarikat atau pusat-pusat kecemerlangan luar.

Tapi untuk kali ni Ana just nak share dengan korang kan tentang Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events di salah satu lokasi utama mereka iaitu di The Ballroom by MAHSA Events, Bandar Saujana Putra.

The Ballroom by MAHSA Events

Bagi korang yang tercari-cari lokasi perkahwinan yang sangat selesa, luas dan mewah, The Ballroom by MAHSA Events, Bandar Saujana Putra ni adalah tempat yang paling tepat sekali.
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Masa memula Ana dengar nama lokasi majlis perkahwinan ni Ana tak expect something yang mewah. Ye lah ballroom universiti je kot. Tapi tanggapan Ana meleset sama sekali. The Ballroom ni nampak sangat eksklusif serta mempunyai sentuhan mewah untuk menjadikan majlis korang tu satu majlis yang akan diingati oleh para tetamu.

Antara elemen yang menjadikan The Ballroom ni satu lokasi majlis perkahwinan yang nampak eksklusif ialah bentuk dewan itu sendiri yang sangat gah serta kehebatan 6 biji chandelier besar yang memancarkan cahaya LED keemasan di dalam dewan. Memang cantik sangat.
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Tu belum masuk lagi dengan pelamin yang tersergam indah di atas pentas yang besar, meja makan beradab dan meja VIP yang dihias cantik, walkaway aisle yang dipenuhi dengan bunga-bungaan serta laluan karpet merah untuk para tetamu. Wow sangat kan.
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pada yang tertanya tentang keluasan dewan, The Ballroom ini mampu menampung seramai 800-1000 orang dengan selesa pada satu-satu masa.
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Mungkin ada yang terfikir bila dah ramai, kalau duduk jauh-jauh macam mana nak tengok pengantin bersanding kan? Jangan risau bab tu sebab ada 3 skrin disediakan untuk para tetamu - 1 LED skrin di bahagian tengah dengan 4k resolutions siap dengan sokongan audio visual dan 2 skrin sisi di kiri dan kanan dewan.
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Selain tu apa The Ballroom juga mempunyai foyer ala taman di bahagian luar yang dihiasi dengan siling kaca yang tinggi. Bila cahaya matahari masuk ke ruang foyer, suasana dalam tu nampak cantik sangat.
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Actually kawasan foyer ni korang boleh guna untuk jadikan tempat akad nikah yang simple and sweet.
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Cantik kan? Senang sangat lah bila semua acara boleh dijalankan dalam satu tempat. Takde dah isu terkejar dari satu tempat ke satu tempat yang lain. Bilik persalinan untuk kegunaan pengantin pun ada disediakan. Tak perlu nak sewa hotel semata nak siapkan pengantin.
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Kemudahan seperti tandas yang bersih, surau yang selesa dan tempat parkir yang luas dan selamat turut disediakan.

Pakej-pakej Perkahwinan Lengkap The Ballroom MAHSA University

Ok jom kita tengok pula pakej-pakej perkahwinan lengkap yang ditawarkan oleh MAHSA Events ni. So far terdapat 3 pakej yang ditawarkan iaitu untuk 500, 800 dan 1000 pek yang bermula dari harga RM41,000 hingga lah RM98,000.

Harga yang dicaj termasuk harga dewan, pelamin, meja tetamu, meja makan beradab, PA system, fotographer, katering, hiasan dewan dan banyak lagi mengikut pakej yang korang nak tu. Makin tinggi harga pakej makin banyak perkhidmatan yang korang boleh dapat. Butiran pakej korang boleh refer pakej-pakej di bawah ni.
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Oh ya cakap tentang katering, untuk pakej perkahwinan di MAHSA Events ni, semua menu akan disajikan oleh Makngah Catering.  Ana dah rasa menu-menu yang disajikan hari tu, memang semua sedap-sedap belaka especially lauk-lauk kampung seperti daging salai masak lemak, sambal udang petai dan asam pedas pari.
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Kuih muih pun tak kurang hebat. Cukup rasa lemak semua. Rasa seperti kuih muih yang mak mak kita buat sendiri di rumah. Kuih kole kacang Makngah Catering ni yang paling Ana suka. Bertambah-tambah kitorang makan. Haha.
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events
So macam mana, tertarik dengan keindahan dan kemewahan yang ada di The Ballroom ni? Pada sesiapa yang berimpian nak melangsungkan perkahwinan yang ada sentuhan kemewahan, korang patut pilih Pakej Perkahwinan Lengkap MAHSA Events ni. Dengan kecekapan dan dedikasi kakitangan yang profesional, MAHSA Events akan memastikan majlis yang dirancang berjalan dengan lancar.

Untuk makumat lanjut tentang pakej-pakej perkahwinan dan pakej-pakej lain yang ditawarkan, korang boleh hubungi MAHSA Events seperti butiran di bawah :

Telefon : 
016-8520583 / 010-9033709

Emel :

Facebook : 

Instagram :




37 comments:

  1. sekarang ni apa2 pun kalau ada duit or budget yangbanyak ok saja. memang menarik2 package yang ada kan.

    ReplyDelete
  2. Sekarang kalau x nak berkecah rumah buat jer kenduri kat dewan2 atau hire wedding planner..siapkan duit jer la..boleh tahan gak package dia erk...

    ReplyDelete
  3. Nice place to have wedding. Will recommend my friends to come here since they plan to get married next year.

    ReplyDelete
  4. Menarik ni kalau perkahwinan saya nnti buat kt sini. Haha Impian tu dh ada cuma yg tak ada kewangan dan juga jodoh. Haha terima kasih atas perkongsian ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menarik pakej yang ditawarkan. Harga pun boleh tahan juga tu kak.

      Sekarang ni ramai yang ambil pakej macam ni kan kak ana.

      Tengok deko pelaminnya cantik. Rasa nak bersanding lagi. Kiki

      Delete
  5. sekarang dah senang nak cari pelbagai pakej perkahwinan yang menarik dan yang kena dengan bajet kita

    ReplyDelete
  6. Mmg bagus bila mereka buat mcm ni kan, senang bakal pengantin nak pilih, satu tempat je siap semua dari dewan sampai ke makan. Cantik jugak nampak deco dia dan dewan pon luas dan selesa. Lauk pauk pon nampak sedap2.

    ReplyDelete
  7. Banyak betul package perkahwinan kat sini ya. Best is all in service. Dewan cukup besar dan dapat muat ramai orang. Best if ada ceremony kat sini

    ReplyDelete
  8. Kalau buat tempat sebegini memerlukan modal yang sangat tinggi. Tidak salah berangan-angan buat di sini. Di dalam dunia realti kena berfikir 10 kali jawabnya haha

    ReplyDelete
  9. Itulah kita pelik sebab dulu memang kita kalau dengar MAHSA jer akan ingat doktor atau nurse tapi rupanya ada kos perhotelan patut mereka ada hall dan juga tempat untuk aktiviti kenduri macam boleh buat praktikal untuk student mereka kot kan...

    ReplyDelete
  10. Luas tu, sekarang tinggal pilih pakej je..sediakan duit semua ok

    ReplyDelete
  11. Agak menarik gak pakej yang ditawarkan! Bagus untuk bakal pengantin tengok dan survey sini. Lengkap semua ada!! Ada bajet semua onz jer kannn

    ReplyDelete
  12. Besarnya dewan dia. Cantik pulak tu. Suka dengan lantai dieorang tu. Lantai jenis in trend sekarang kan. Harga pakej dieorang pun not bad.

    ReplyDelete
  13. Wow terkedu sat tengok pakej yang ditawarkan. 40K ke atas untuk pakej serba lengkap. Tapi tak salah bagi yang berkemampuan. Terbaik perkongsian ni sangat sesuai bagi mereka yang ada bajet dan tengah mencari pakej yang sesuai dengan mereka untuk hari raja sehari nanti.

    ReplyDelete
  14. cantik. nampak sangat profesional. sekarang jadi lebih mudah untuk pihak "tuan rumah" untuk buat majlis tak payah penat letih badan letih otak semua nak buat sendiri.

    ReplyDelete
  15. Senang buat majlis kawin dekat dewan..dahla besar boleh muat banyak orang..lepas tu package siap lengkap..kita tinggal bayar je..tengok cantik dekorasi dia..makanan pun nampak sedap semuanya

    ReplyDelete
  16. dewan dia nampak gah sangat. wah, katering pun macam best dengan lauk2 kampung. teringat pula zaman kahwin dulu. hehe

    ReplyDelete
  17. Wah mmg lumayan.nampaknya Tempat Ni.. cantik.dan bersih tentu selesa buat majlis Kat sini

    ReplyDelete
  18. Cantik nya wedding halls diaaa. In love sangat! Dah la facilities pun macam-macam tersedia. Tak susah susah nak pikir kan. Lengkap semua ada.

    ReplyDelete
  19. Nanti nak buat macam ni lah kahwin Rabia heheh

    ReplyDelete
  20. besar... boleh muatkan ramai org kan.
    then senario dan suasana sgt inviting.
    makanan jgn ckp la, ana. sesuai lah dgn harga, kan.
    now, semakin nak ke end of the year, semakin byk pakej gini bakal keluar utk dipromosikan.
    tak sukar utk bakal pengantin nak carik ekk.
    boleh reserve and kumpul duit sama-sama. kos memang tinggi.
    tapi, tak mustahil la kot sebab kawin hanya sekali.
    meraikan diri sendiri, ahli keluarga dan kawan2, kan :)

    ReplyDelete
  21. Wah dah ada pakej perkahwinan dari MAHSA pulak ye. Makanan yang disediakan pun nampak sedap sedap belaka.

    ReplyDelete
  22. Senang dah sekarang nie kan Ana.. ada budget boleh ja pilih nak macam mana. Cantik dewan nie depa hias..

    ReplyDelete
  23. Wahh best nya, dh boleh start kumpul duit dari skrg

    ReplyDelete
  24. waduhhh cecantik lah.. menu plak leh tahan sedap nampaknya.. semua skrg dihujung jari je kan. yg penting ada ongkos nya. ehhehe

    ReplyDelete
  25. menarik tgk pakej yg ada..boleb recommend kat cousin..dia tgh surveh2 jgk tu utk tahun depan.

    ReplyDelete
  26. Menarik pakej perkahwinan ni.. Semua lengkap!

    ReplyDelete
  27. Serba serbi lengkap ni. Siapa yang tengah mencari pakej kahwin tu bolehlah tengok yang ni sekali

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  28. bagus ada pakej all include..mudahkan semua pihak!

    ReplyDelete
  29. Klu sy pergi, kang ada ckp no 2 pula. Xpe, sy impom rakan2 yg msh single mingle la

    ReplyDelete
  30. Wahhhh MAHSA pon sekarang tawarkan pakej perkahwinan. Bagus betul nie ! Manfaatkan nama yg sudah sedia ada terbina. Nanti bolehlah usha2 pakej dri dorg. Ramai kta servis dorg bagus

    ReplyDelete
  31. sgt ni sgt mudah cuma perlu sediakan $$ secukupnya dan boleh dapat pakej perkahwinan idaman kan

    ReplyDelete
  32. Semua lengkap! senang buat majlis kat sini kan

    ReplyDelete
  33. Kalau buat majlis kat sini mmg grand betull

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤