Awwa Coklat Minuman Coklat Tanpa Gula Putih Yang Sedap Lagi Berkhasiat - Ana Suhana

Aug 20, 2019

Awwa Coklat Minuman Coklat Tanpa Gula Putih Yang Sedap Lagi Berkhasiat


Awwa Coklat Minuman Coklat Tanpa Gula  Putih Yang Sedap Lagi Berkhasiat l Assalamualaikum. Siapa suka minuk air coklat kita geng. Kalau boleh nak minum setiap hari kan. Tapi bila pikir kandungan gula yang ada dalam tu, seriau pulak rasanya. Kan best kalau ada minuman coklat tanpa gula. Eh ada lah korang. Apa kata korang try Awwa Coklat Minuman Coklat Tanpa Gula Putih Yang Sedap Lagi Berkhasiat dari IMANNI SKINZ ni.
Awwa Coklat Minuman Coklat Tanpa Gula Putih
Awwa Coklat Minuman Coklat Tanpa Gula Putih Yang Sedap Lagi Berkhasiat

Bagi yang baru pertama kali dengar tentang jenama minuman coklat tanpa gula putih ni, Awwa Coklat ni merupakan produk terbaru dari IMANNI SKINZ, sebuah syarikat bumiputera yang diusahakan oleh anak tempatan.

Mesti ada antara korang yang tertanya-tanya apa beza Awwa Coklat IMANNI SKINZ ni dengan minuman coklat yang ada di pasaran kan?
.
.
.
Haa kalau korang nak tau, Awwa Coklat ni bukan susu coklat biasa biasa tau tapi merupakan minuman coklat yang diekstrak dari buah koko terbaik dengan tambahan 8 makanan sunah yang tinggi dengan kebaikan seperti :


Kurma
• menguatkan memori & membekalkan tenaga segera

Madu
• melembapkan kulit & menyembuhkan luka

Buah Zaitun
• merawat kerosakan rambut, mencegah kulit daripada penuaan & mengatasi masalah jerawat dan parut

Kismis
• mencerdaskan minda, memperbaiki tona wajah dan keanjalan kulit & membantu mengurangkan tekanan darah tinggi

Delima
• baik untuk usus, melindungi dan memperbaiki sel kulit dari dalam & mengatasi kulit bermasalah dan kulit kering

Habbatus Sauda
• meningkatkan stamina, menambahkan susu badan & mampu merawat ekzema dan asma

Za'faran
• menguatkan daya ingatan, hindari dari batuk dan selesema & merawat kulit secara semulajadi

Al Manna
• merendahkan tahap kolestrol, bagus untuk proses pembesaran kanak-kanak & meredakan ketidakselesaan perut dan tekak

Nak lagi istimewa Awwa minuman coklat ni dihasilkan menggunakan gula nano iaitu sejenis gula tebu yang tidak mengandungi bahan kimia, kalori, kolestrol dan karbohidrat yang boleh memudaratkan kesihatan. Awwa coklat juga tanpa maltodekstrin serta rendah kalori. Jadi minuman coklat Awwa ni sesuai dinikmati oleh seisi keluarga termasuk kanak-anak setiap hari. Rasanya bukan saja sedap malah berfungsi memberi khasiat terhadap kesihatan dan kecantikan kulit kita. Menarik kan?
Awwa Coklat Minuman Coklat Tanpa Gula Putih
Untuk Awwa Coklat  ni terdapat 3 perasa yang korang boleh pilih. Tapi seriously ketiga-tiga perasa semuanya sedap sedap belaka. Bagi korang yang suka minuman coklat, pleaseeeee make sure korang cuba try test Awwa Coklat ni. Guarantee korang akan puas hati. Jom kita tengok 3 perasa yang ditawarkan oleh IMANNI SKINZ ni beserta dengan khasiat yang ada di dalamnya :

1. Awwa Coklat Kurma

Kerana Awwa Coklat mengandungi 8 makanan sunah, jadi ia mengandungi khasiat dan kebaiakn yang sangat tinggi seperti berfungsi sebagai sumber tenaga, membantu melegakan masalah sembelit serta mampu membantu merawat masalah ekzema dan gatal-gatal.
Awwa Coklat Minuman Coklat Tanpa Gula Putih
Manakala bagi ibu mengandung, Awwa coklat sangat baik untuk diminum kerana kandungan kurma mampu membekalkan tenaga yang secukupnya. Dan untuk ibu yang menyusukan pula, Awwa coklat mampu berfungsi sebagai penggalak susu (milk booster) yang baik kerana mengandungi kebaikan habbatus sauda.

2. Arwa Strawberi

Awwa strawberi merupakan minuman susu kambing dengan perisa strawberi dan mengandungi Vitamin C dan 8 makanan sunnah yang disebut di atas tadi. Awwa Strawberi juga baik untuk dinikmati oleh seisi keluarga termasuk kanak-kanak dan ibu yang mengandung.
Awwa Coklat Minuman Coklat Tanpa Gula Putih
Ini kerana kandungan Vitamin C yang ada Awwa Strawberi mampu bertindak untuk mencerahkan kulit, mengurangkan masalah jerawat dan membantu meningkatkan sistem imun badan kanak-kanak.

Selain dari tu, bahan utama yang diguna iaitu susu kambing berfungsi sebagai anti penuaan, imunisasi badan, membekalkan tenaga, menaikkan bacaan Hemoglobin (Hb) bagi ibu mengandung serta membantu menyelesaikan masalah penghadaman antioksidan.

3. Awwa Coklat Mocha

Bagi korang yang suka gabungan susu, coklat dan mocha, Awwa Coklat Mocha adalah pilihan yang terbaik. Ianya minuman tanpa kafein yang mengandungi Bahan Aktif Garcinia Cambogia beserta dengan 8 makanan sunnah. Namun Awwa Coklat Mocha ni tak sesuai untuk ibu yang mengandung dan kanak-kanak.
Awwa Coklat Minuman Coklat Tanpa Gula Putih
Jadi siapa yang sesuai untuk minum Awwa Coklat Mocha ni? Jawapannya korang yang sedang dalam proses untuk kurus dan juga ibu yang sedang dalam berpantang. Kenapa? Kerana kandungan Garcinia Cambogia yang diguna mampu :

• membantutkan nafsu makan sekaligus membantu mengurangkan berat badan
• mempercepatkan proses pengecutan rahim bagi ibu berpantang & menambah susu badan
• mengurangkan aktiviti penting enzim ATP-Citrate Lyase yang terlibat dalam proses metabolisma lemak
• meningkatkan hormon Sorotonim dalam otak yang membantu mengurangkan rasa lapar serta bertindak memberikan tenaga yang diperlukan

Mana Satu Pilihan Hati? Awwa Coklat Kurma, Awwa Strawberi atau Coklat Mocha

So macam mana? Korang berkenan yang mana? Haa kalau masih confuse, meh Ana share pendapat Ana pula. Mana tau boleh bantu korang buat pilihan kan.
Awwa Coklat Minuman Coklat Tanpa Gula Putih
Dalam 3 perasa tu, Ana paling suka Awwa Coklat Kurma Dan Awwa Coklat Mocha. Memang sedap dan kena sangat dengan selera Ana. Gabungan rasa lemak koko dengan manis kurma tu memang sangat serasi. Dan Ana sendiri tak sangka Ana akan suka Awwa Coklat Kurma dan Awwa Coklat Mocha ni. Aishh macam jatuh cinta pandang pertama pulak rasanya. Haha.
Awwa Coklat Minuman Coklat Tanpa Gula Putih
Pada korang yang tengah dalam proses nak kurus tu kan, lagi lagi yang bekerja di pejabat tu, korang kena cuba Awwa Coklat Mocha ni. Bukan je sedap tapi bantu korang untuk rasa kenyang dan kurang rasa lapar. So tak lah dok mengunyah je masa buat kerja tu kan.
Awwa Coklat Minuman Coklat Tanpa Gula Putih
Macam Syafi pula lebih suka Awwa Strawberi. Satu kotak tu boleh habis sekejapan kalau tak dikawal. Haha. Sedap sangat kata dia. Bau pun macam bau buah strawberi sebenar. Ana bila tengok Syafi suka, rasa senang hati sangat sebab Ana yakin Syafi akan dapat segala khasiat yang ada dalam Awwa Strawberi tu terutama bab meningkatkan sistem imun badan kanak-kanak.
Awwa Coklat Minuman Coklat Tanpa Gula Putih
Eh sebenarnya kan, ada banyak cara untuk korang minum Awwa Coklat ni tau. Salah satunya ialah korang boleh buat smoothie dan ice choc blended. Mak ai sedapnya. Terus rasa nak buat hari ni juga.
Arwa Coklat Minuman Coklat Tanpa Gula
Awwa Coklat Minuman Coklat Tanpa Gula Putih
Arwa Coklat Minuman Coklat Tanpa Gula
Awwa Coklat Minuman Coklat Tanpa Gula Putih

Testimoni Awwa Coklat IMANNI SKINZ

Perasan tak Ana ada mention yang salah satu kebaikan minum Awwa Coklat Kurma ni ialah ianya mampu membantu merawat masalah ekzema dan gatal-gatal. Ini kerana kandungan bahan-bahan sunnah yang tinggi dengan kebaikan dan khasiat untuk kesihatan badan.

Dekat bawah ni Ana nak share dengan korang antara testimoni para pelanggan yang dah berjaya pulih dari ekzema dan gatal-gatal selepas consume Awwa Coklat secara konsisten. Alhamdulillah.
Arwa Coklat Minuman Coklat Tanpa Gula
Awwa Coklat Minuman Coklat Tanpa Gula Putih
Arwa Coklat Minuman Coklat Tanpa Gula Putih
Awwa Coklat Minuman Coklat Tanpa Gula Putih
Arwa Coklat Minuman Coklat Tanpa Gula Putih
Awwa Coklat Minuman Coklat Tanpa Gula Putih
Arwa Coklat Minuman Coklat Tanpa Gula Putih
Awwa Coklat Minuman Coklat Tanpa Gula Putih
So kalau korang atau anak-anak korang ada alami ekzema atau masalah kulit lain, why not cuba consume Awwa Coklat Kurma ni. Mana tau serasi kan. Sekurangnya kita dah berusaha, selebihnya doa dan tawakal pada Dia.

Untuk Membeli Awwa Coklat

Oh ya lupa pulak nak bagitau. Sekotak Awwa Coklat ni ada 10 sachet setiap satu. Senang bila dah ada dalam bentuk sachet ni tau korang. Bebila rasa nak minum, korang boleh bancuh terus dengan air panas. Nak bawa travel pun mudah. Di sebabkan packaging Awwa Coklat ni pun dah sedia comel, nak jadikan hadiah dekat family dan kawan-kawan pun sesuai sangat.
Arwa Coklat Minuman Coklat Tanpa Gula Putih
Awwa Coklat Minuman Coklat Tanpa Gula Putih
Sekotak Awwa Coklat ni ialah RM35. Tapi sekarang tengah ada promosi tau korang. Sekotak hanya RM28 je. Maybe ada yang rasa eh mahalnya. Tapi kalau korang tengok balik bahan-bahan sunnah yang diguna dan khasiat di sebalik Awwa Coklat ni, insyaAllah korang akan rasa berbaloi.

So tunggu apa lagi, jom lah kita order Awwa Coklat ni. Sama-sama support produk Muslim keluaran Bumiputera. Siapa lagi nak support kalau bukan kita sendiri kan.

Pada korang yang berminat untuk mencuba minuman coklat tanpa gula Awwa Coklat dari IMANNI SKINZ ni, korang boleh hubungi nombor WhatsApp di bawah ni. InsyaAllah fast response. Bayangkan Ana order hari ni, tup tup esok abang courier dah hon depan rumah. Cepat kan?

 Facebook :

Instagram :

WhatsApp :




17 comments:

  1. Sedapnya coklat kurma tu. Baguslah minuman ni tanpa gula putih

    ReplyDelete
  2. great sharing!
    baru tahu pasal minuman ni, bukan ja sedap tapi baik untuk kesihatan

    ReplyDelete
  3. semua best.. lea suka semua perisa.. biasa yg mocha x leh nk layan sgt.. tp arwa ni best pulak.

    ReplyDelete
  4. Menarik lak tgk de macam2 perisa Arwa ni.. Rasa dia sedap sgt nampaknya...hehe

    ReplyDelete
  5. Good sharing Ana.. menarik nie, bahan yang digunakan pun bagus..

    ReplyDelete
  6. waaaaaa nampak sedap minuman arwa ni. banyak manfaat dan terbaik leh membantu mengurangkan eczema tu. Ada perisa sebagai pilihan. Terbaiklah produk keluaran mulim macam ni.

    ReplyDelete
  7. Bagusnya, produk ni tengok testimoni cepat je baik

    ReplyDelete
  8. Zaza pun dah minum minuman coklat ni.. Rasanya memang sedap. Yg straberry tu je blm cuba lagi

    ReplyDelete
  9. Nampak sedap je ana minum....nak cuba jugaklah nanti

    ReplyDelete
  10. Nampak sedap jeeeee..
    Kita fav juga dengan air coklat.
    Kalau buat milo kita xbbuh gula, susu.
    Blh la try ni.

    ReplyDelete
  11. Harganya tu berpatutan.. 😍
    Bahan yang terdapat dalam tu semua berkhasiat

    ReplyDelete
  12. produk muslim yang bagus. penuh dengan khasiat. sesuai untuk anak yang ada ekzema.semua perisa nampak sedaplah.

    ReplyDelete
  13. minuman sihat ni takde gula putih yg kurang baik utk kesihatan. gula perang juga yg terbaik

    ReplyDelete
  14. 1st time dgr brand ni, tapi mmg bagus sb tak ada gula..

    ReplyDelete
  15. dah try.. mmg sedapppp.. puashati!! paling suka yg coklat kurma tu =D

    ReplyDelete
  16. semua sedap sangt...coklat kurma dah hbis.hahaa..nak tambah stok

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤