Atasi Masalah Kelemumur Dengan Safi Shayla Anti Kelemumur - Ana Suhana

Aug 17, 2019

Atasi Masalah Kelemumur Dengan Safi Shayla Anti Kelemumur


Atasi Masalah Kelemumur Dengan Safi Shayla Anti Kelemumur l Assalamualaikum. Masalah kelemumur adalah perkara biasa yang dialami rakyat Malaysia. Lagi-lagi dalam keadaan cuaca panas di sini kan. Kemain gatal kepala dibuatnya. Tak boleh nak tahan dari menggaru. Kenapa nak terus gatal kepaa kalau sekarang ni korang boleh Atasi Masalah Kelemumur Dengan Safi Shayla Anti Kelemumur.
Atasi Masalah Kelemumur Dengan Safi Shayla Anti Kelemumur
Atasi Masalah Kelemumur Dengan
Safi Shayla Anti Kelemumur
Atasi Masalah Kelemumur Dengan Safi Shayla Anti Kelemumur

Walaupun kelemumur perkara biasa tapi kesannya boleh menjejaskan keyakinan seseorang tau. Lagi-lagi bagi wanita yang berhijab. Rasa tak selesa seharian boleh menyebabkan kerja seharian terjejas serta hubungan dengan rakan sekerja terganggu.

Apa tu kelemumur? Kalau korang nak tau, kelemumur merupakan satu proses pengelupasan sel-sel kulit kepala yang boleh menyebabkan kegatalan kepada kulit kepala. Selalunya ianya disebabkan oleh jangkita kulat Malssezia namun ianya tidak berjangkit.
Atasi Masalah Kelemumur Dengan Safi Shayla Anti Kelemumur
Atasi Masalah Kelemumur Dengan
 Safi Shayla Anti Kelemumur
Terdapat beberapa punca yang menyebabkan terjadinya masalah kelemumur. Antaranya ialah disebabkan oleh kulit kering, dermatitis seborrhoeic, tak cuci kulit kepala dengan sempurna, terlalu menggunakam syampu rambut, kulit sensitif, ekzema dan juga psoriasis.

Namun menurut kajian, punva terjadinya kelemumur adalah hasil daripada tiga faktor iaitu:

1. Minyak pada kulit yang dikenali sebagai sebum atau rembesan sebum.

2. Mikroorganisma kulit daripada produk metabolik kulit atau lebih spesifik, kulat Malassezia.

3. Individu yang sensitif kepada alahan.

Terdapat beberapa cara untuk atasi masalah kelemumur yang sering menghantui kita. Salah satu cara mudah adalah dengan menggunakan produk penjagaan rambut anti-kelemumur yang sesuai seperti set Safi Shayla Anti Kelemumur ni.
Dekat bawah ni Ana sharekan step by step cara untuk guna produk Safi Shayla Anti Kelemumur untul rujukan korang :

1. Safi Shayla Minyak Rambut Anti Kelemumur

Mula kan penjagaan rambut dengan  minyak rambut Safi Shayla. Ianya penting kerana minyak rambut bertindak menjadikan rambut lebih lembut, licin serta memberikan kilauan rambut yang sihat menawan.
Atasi Masalah Kelemumur Dengan Safi Shayla Anti Kelemumur
Atasi Masalah Kelemumur Dengan
 Safi Shayla Anti Kelemumur
Selain tu minyak rambut Safi Shayla juga mampu mengurangkan kelemumur dengan berkesan, melegakan kulit kepala yang gatal dan memberi kesegaran kepada kulit kepala dengan rasa sensasi dingin hanya dengan 3 bahan utama iaitu :

Minyak Organik Habbatus Sauda
• Berfungsi memberi nutrien dan kelembutan kepada rambut serta bertindak sebagai anti bakteria dan pelindung matahari

Minyak Zaitun Tulen
• Memelihara atau memberi kelembapan pada rambut kering, kusam dan kerinting

Ejen Anti Kelemumur & Mentol
• Bertindak mengurangkan kelemumur, minyak dan kegatalan kulit kepala serta memberi kesan sensasi dingin dan kesegaran kepada kulit kepala dengan penggunaan yang berterusan

Cara penggunaan : Goncang sebelum guna. Kemudian urut minyak dekat kepala secara perlahan sehingga hujung rambut. Biarkan selama 3-5 minit. Masa nak bersihkan, guna syampu dengan amaun yang banyak sedikit, urut dan biarkan seketika sebelum bilas sehingga bersih. Guna 1-2 kali seminggu.

2. Syampu Safi Shayla Anti Kelemumur

Seterusnya gunakann syampu Safi Shayla Anti Kelemumur yang berfungsi menghilangkan 99.9% masalah kelemumur dan kegatalan kulit kepala dari cucian pertama dengan haruman kekal sehingga 24 jam.
Atasi Masalah Kelemumur Dengan Safi Shayla Anti Kelemumur
Atasi Masalah Kelemumur Dengan
Safi Shayla Anti Kelemumur
Ianya diformulasi menggunakan kombinasi Micro Bamboo Charcoal dan Habbatus Sauda serta Micro ZPT Complex yang bertindak aktif menentang kelemumur.

Micro Bamboo Charcoal
• bahan semulajadi yang diaktifkan untuk menghilangkan minyak dan bau dari kulit kepala dan rambut

Habbatus Sauda
• menghalang pembiakan bakteria serta menyihat, melindung dan mencantikkan rambut

Micro ZPT Complex
• merupakan ejen anti kelemumur yang berkesan untuk menghapuskan kulat yang menyebabkan kelemumur

Cara penggunaan : Buihkan syampu pada rambut yang basah dan bilas sehingga bersih.

3. Safi Shayla Masker Penyegar Kulit Kepala Kawalan Kelemumur dan Gatal

Akhir sekali gunakan Safi Shayla Masker Penyegar Kulit Kepala Kawalan Kelemumur dan Gatal terbukti mampu mengurangkan masalah kelemumur dalam cucian pertama berdasarkan ujian ke atas 100 orang. 
Atasi Masalah Kelemumur Dengan Safi Shayla Anti Kelemumur
Atasi Masalah Kelemumur Dengan
 Safi Shayla Anti Kelemumur
Dihasilkan menggunakan bahan aktif seperti Micro Bambo Charcoal+Minyak Organik, Habbatus Sauda dan Mentol yang bertindak menyegarkan dan menyamankan kulit kepala.

Cara penggunaan : Ratakan masker pada kulit kepala dan urut kulit kepala perlahan-lahan selama 1 minit. Kemudian bilas. Untuk hasil terbaik gunakan dengan Syampu Safi Shayla.

We Bare Bears Sling Pouch LE x Safi Shayla

Pada korang yang berminat nak cuba rangkaian Safi Shayla ni, korang boleh dapatkan segera di Tesco, Econsave, Giant, Aeon Big dan hypermarket berdekatan korang.
Atasi Masalah Kelemumur Dengan Safi Shayla Anti Kelemumur
Atasi Masalah Kelemumur Dengan
 Safi Shayla Anti Kelemumur
Ni Ana nak share dengan korang yang korang boleh bawa pulang We Bare Bears Sling Pouch Limited Edition secara percuma sepanjang Ogos hingga Oktober 2019 dengan produk Safi Shayla. Ada 4 koleksi kesemuanya.
Atasi Masalah Kelemumur Dengan Safi Shayla Anti Kelemumur
Atasi Masalah Kelemumur Dengan
 Safi Shayla Anti Kelemumur
Atasi Masalah Kelemumur Dengan Safi Shayla Anti Kelemumur
Atasi Masalah Kelemumur Dengan
 Safi Shayla Anti Kelemumur
Tapi dengan syarat korang beli produk Safi Shayla minimum RM35 dalam satu resit. Rugi kalau tak grab sebab pouch beg ni tersangat lah comel. Limited edition lagi. Mesti anak-anak korang suka.
Atasi Masalah Kelemumur Dengan
 Safi Shayla Anti Kelemumur
Atasi Masalah Kelemumur Dengan
Safi Shayla Anti Kelemumur
Untuk maklumat lanjut mengenai produk Safi Shayla, korang boleh layari laman sesawang  SAFI MALAYSIA seperti di bawah ini :

Facebook :

Instagram :
@safimalaysia

Youtube :



26 comments:

  1. Kinah pun guna safi shayla anti kelemumur ni kak ana. Wangi sangat rambut. Dapat pulak percuma beg yang comel tu lagi la best. Tapi dah kena kidnap dengan anak dara ni ha

    ReplyDelete
  2. Macam2 dah produk shafi sekarang kan. Alahai kak min tertarik dengan beg tu hahah ok nak gi beli la sebab nak kumpul beg2 comel tu haha

    ReplyDelete
  3. Bestnye beli safi shayla dapat bag bear. Nanti nak beli shampoo shayla la

    ReplyDelete
  4. glad you sharing where to shop and get the bag collection. so cute the bags, sure I like to collect them too

    ReplyDelete
  5. selalu tukar2 shampoo ni tapi tak pernah try safi shayla maybe next time boleh try shampoo ni pula :)

    ReplyDelete
  6. Produk Safi Shayla ni memang dah terbukti sangat berkesan kepada wanita yang bertudung. Wife saya sendiri guna syampoo Safi Shayla ni sebab tu berani kata begitu :) Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  7. suka bila pakai masker rambut tu.. terasa beza la

    ReplyDelete
  8. aida akan beli set ni, ana. berkenan plak.
    memang aida & anak2 dara pengguna safi shayla tau.
    kaler hijau. yg ni mcm ok, complete set.
    pakai tudung, kan. rambut sgt penting. if not, aduhai, tak selesa bila seharian bertudung!

    ReplyDelete
  9. Tidak sangka produk Safi semakin menjadi pilihan utama di Malaysia kerana produk ini pandai mencari satu solusi satu2 masalah

    ReplyDelete
  10. Ada masalah kelemumur?? Gatal2 kepala? Rambut cepat gugur. Korang boleh cuba produk safi shayla ni. Abam dh cuba. Rambut makin lebat. Recommended

    ReplyDelete
  11. dandruff is a lot of ppl problems. lucky we have Safi Shayla Anti Kelemumur now. I think many people will love it like you do.

    ReplyDelete
  12. geram betul kita tengok bag-bag tu. tetiba rasa macam nak kumpul je semua. btw produk safi ni makin hari makin cantik pakaging dia.

    ReplyDelete
  13. tapi weih, yang bestnya, bukan takat kelemumur yang dia settlekan, dengan rambut gugur skali dia elokkan. memang kena guna secara berterusan lah shayla ni.

    ReplyDelete
  14. haritu pakai this one brand (quite famous) rambut my sister yang berhijab terus jadi nipis and kulit kepala dia banyak kelemumur. Sampai tak tau nk pakai shampoo apa dah. Maybe kena try this one.

    ReplyDelete
  15. I'm waiting for September to come I wanna collect the cute bags and it'll be easier to grab them by then hopefully sempat lai

    ReplyDelete
  16. wahh boleh dapat bbeg2 comel tu ya dengan pembelian produk safi nie ? okay nanti nak belilah. sebab memang pakai produk penjagaan rambut safi. dari dulu lagi, bagus dan rambut jadi sihat dan mudah diuruskan

    ReplyDelete
  17. Kita nak beg yang Panda tu memang cantik dan comel lah kegemaran kita hehehe bila boleh dapat ni nak beli syampu tu tapi kita tak banyak rambut siapa nak kita hadiahkan syampu tu tapi beg tu kita nak hehehehehe...

    ReplyDelete
  18. LeYa dan keluarga pun memang menggunakan Syampu Safi Shayla ni.. Memang best

    ReplyDelete
  19. Rabia pakai safi Shayla yg warna hijau tu wangi je rambut

    ReplyDelete
  20. AM memang pengguna setia produk safi terutama syampoo sbb masalah kelemumur AM berjaya diatasi bila menggunakan safi shayla.. AM suka dgn bau dan keberkesanan produk safi shayla ini

    ReplyDelete
  21. pernah cuba tapi macam tak sesuai huhu

    ReplyDelete
  22. rambut tak ngam dengan produk shampu safi ni. Not sure kalau formula baru dah improvised and sesuai dengan semua jenis rambut. Comel sangat sling bag We Bare Bears tu

    ReplyDelete
  23. dari dulu suka sangat dengan safi shayla ni.. yelah sbb dia mmg khusus untuk rambut wanita berhijab juga kan.. wangi n fresh! ada pula kempen mcm gini.. beli produk dpt beg comey comey.. haaa lagi lah suka.... best sgt!! thanks to SAFI =D

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤