Tunaikan Impian Anak-anak Dengan Pertandingan "I Have A Big Dream" Watsons x Chewies - Ana Suhana

Jul 25, 2019

Tunaikan Impian Anak-anak Dengan Pertandingan "I Have A Big Dream" Watsons x Chewies


Tunaikan Impian Anak-anak Dengan Pertandingan "I Have A Big Dream" Watson x Chewies l Assalamualaikum. Ingat tak masa kecik-kecik dulu, macam-macam impian kita nak jadi. Berubah-ubah pulak tu setiap tahun. Tapi bagus tau bila ada impian ni sebab ianya boleh mendorong kita untuk berusaha untuk mencapai impian tersebut. Sama juga dengan anak-anak kita hari ni. Mereka juga ada impian mereka sendiri. Disebabkan tu Ana nak seru semua ibu bapa di luar sana untuk sama-sama tunaikan Impian Anak-anak Dengan Pertandingan "I Have A Big Dream" Watsons x Chewies yang bermula hari ini sehingga 4 September 2019. Penyertaan adalah PERCUMA tau!!
Pertandingan "I Have A Big Dream" Watsons x Chewies
Pertandingan "I Have A Big Dream" Watsons x Chewies
Tunaikan Impian Anak-anak Dengan Pertandingan "I Have A Big Dream" Watsons x Chewies

Sebelum Ana jelaskan cara-ara dan syarat-syarat untuk anak-anak korang sertai Pertandingan "I Have A Big Dream" ni, Ana nak cerita dulu lah sedikit sebanyak tentang pertandingan ni.
Pertandingan "I Have A Big Dream" Watsons x Chewies
 Pertandingan "I Have A Big Dream" Watsons x Chewies
Untuk pengetahuan korang, Pertandingan "I Have A Big Dream" merupakan kerjasama antara Watsons dan AJ Research & Pharma dan merupakan kempen tahunan Tanggungjawab Sosial Korporat (Corporate Social Responsibility) Chewies 2019 yang bertujuan untuk membantu kanak-kanak mencapai impian mereka.

Sepanjang tempoh pertandingan ni berlangsung, RM1 dari setiap unit Chewies yang dijual akan akan didermakan dan wang yang terkumpul akan diserahkan kepada sekolah-sekolah para pemenang.
Pertandingan "I Have A Big Dream" Watsons x Chewies
Pertandingan "I Have A Big Dream" Watsons x Chewies
Para ibu bapa mesti dah kenal sangat dengan jenama Chewies ni kan? Pada yang tak tau, Chewies merupakan siri produk tambahan (supplement product) kanak-kanak yang terkenal dan dipercayai di Malaysia.
Pertandingan "I Have A Big Dream" Watsons x Chewies
Pertandingan "I Have A Big Dream" Watsons x Chewies
Antara produk tambahan Chewies ialah MultiVitamins, Lysine, Taurine, Vitamin C dan Immunolicious. Kesemua produk-produk ni adalah bertujuan untuk menyokong proses pertumbuhan dan perkembangan kanak-kanak.

Immunolicious Dengan Wellmune

Tapi dalam banyak-banyak produk tu, Immunolicious adalah produk yang paling popular. Selain dari rasanya yang sedap, Immunolicious sangat istimewa kerana mengandungi Wellmune - award winning ingredient yang dipatenkan dari USA.  
 Pertandingan "I Have A Big Dream" Watsons x Chewies
Pertandingan "I Have A Big Dream" Watsons x Chewies
Wellmune telah dibuktikan secara klinikal membantu menguatkan sistem imun badan untuk melawan patogen berbahaya, mengurangkan simptom batuk dan selesema serta mengurangkan peratus hari sakit kanak-kanak.
Pertandingan "I Have A Big Dream" Watsons x Chewies
Pertandingan "I Have A Big Dream" Watsons x Chewies
Memahami tak semua kanak-kanak suka makan produk tambahan terutama dalam bentuk tablets, Chewies telah menghasilkan Immunolicious dalam bentuk gummy di mana bentuk gummy ini sangat disukai kanak-kanak termasuk mereka yang so called picky eater.
Pertandingan "I Have A Big Dream" Watsons x Chewies
Pertandingan "I Have A Big Dream" Watsons x Chewies
Immunolicious terdapat dalam 3 perisa yang sangat sedap iaitu strawberi, oren dan mangga dengan saiz 30, 60 dan 10 biji (travel pack) dan boleh didapati di farmasi-farmasi berdekatan termasuk di rangkaian Watsons di seluruh Malaysia. Sehari hanya 2 biji diperlukan untuk memastikan anak-anak sentiasa dilindungi. 

Pertandingan "I Have A Big Dream"

Macam Ana cakap tadi, setiap kanak-kanak perlu tanam impian sejak mereka kecil lagi kerana impian akan mendorong mereka untuk berusaha sebaik mungkin untuk merealisasikan apa yang mereka impikan. Mungkin ada yang nak tunaikan umrah dan haji masa kecik atau pun nak jadi angkasawan kan.
Pertandingan "I Have A Big Dream" Watsons x Chewies
Pertandingan "I Have A Big Dream" Watsons x Chewies
Macam Syafi sendiri sejak berusia 3 tahun dah ada impian nak jadi abang bomba. Apa yang dia buat mesti nak relate dengan bomba. Pantang nampak balai bomba mesti berkobar-kobar semangat dia. Katanya nak jadi orang yang berguna pada agama dan negara, nak mak dan ayah bangga dengan dia. Alhamdulillah.

Tapi sebelum nak capai impian jadi seorang anggota bomba, Syafi kena lah usaha dan belajar bersungguh-sungguh. Syafi kena pastikan badan sentiasa sihat, kuat dari segi fizikal dan mental dan sebagainya. Dan sebagai ibu bapa, Ana akan sentiasa menyokong dan beri galakkan pada Syafi supaya apa yang dicita terlaksana dan yang paling penting kesihatan Syafi terjaga.
Pertandingan "I Have A Big Dream" Watsons x Chewies
Pertandingan "I Have A Big Dream" Watsons x Chewies
Tapi cuba bayangkan kalau Syafi atau anak-anak kita selalu jatuh sakit. Sedikit sebanyak mental dan emosi mereka akan terganggu. Mereka akan berasa lemah, kurang keyakinan diri dan akhirnya mereka akan berasa putus asa untuk capai impian mereka. Sebab tu pentingnya memiliki tubuh badan yang sihat untuk kanak-kanak. Dan sebagai seorang ibu bapa yang bertanggungjawab, kita perlu pastikan sistem imun mereka dilindungi dengan sebaiknya. Hanya dengan cara ini saja mereka boleh capai impian mereka tanpa perlu risau dengan keadaan kesihatan mereka.
Pertandingan "I Have A Big Dream" Watsons x Chewies
Pertandingan "I Have A Big Dream" Watsons x Chewies
Dalam kempen Tanggungjawab Sosial Korporat Chewies, setiap kanak-kanak berhak untuk memasang impian mereka. Tak kisah lah siapa mereka atau daripada mana mereka berasal. Jadi jom ajak anak-anak dan rakan-rakan mereka untuk sertai Pertandingan "I Have A Big Dream" Watsons x Chewies. Mana tau ada rezeki mereka dalam pertandingan ni kan. Tiada bayaran atau pembelian yang perlu dilakukan. Mereka hanya perlu express kan impian mereka dengan tema "I have A Big Dream" dalam bentuk lukisan atau tulisan.
Pertandingan "I Have A Big Dream" Watsons x Chewies
Pertandingan "I Have A Big Dream" Watsons x Chewies
Tajuk :
I Have A Big Dream

Kategori :
Melukis : 4-6 tahun
Menulis Esei : 7 - 12 tahun ( bahasa bebas, limit pada 100 patah perkataan)

Syarat-syarat :

1. Semua penyertaan hendaklah dihantar dalam bentuk gambar ke contesthealth@watsons.com.my

2. Semua penyertaan hendaklah di hantar selewatnya pada 4 September 2019, 11.59 malam.

3. Penilaian akan dibuat berdasarkan beberapa faktor seperti kualiti gambar yang dihantar (jelas & terang), kreativiti & keaslian dan kesesuaian tema.

Hadiah :

Hadiah Utama :
Impian 3 Pemenang Ditunaikan & 3 x RM150 Hamper Chewies untuk setiap kategori

Hadiah Saguhati :
5 x RM150 Hamper Chewies untuk setiap kategori

** Hadiah Tambahan : Jika pemenang merupakan ahli Watsons, 1000 Watsons points akan dikreditkan ke dalam akaun ibu bapa mereka.

Jadi tunggu apa lagi. Jom Tunaikan Impian Anak-anak Dengan Pertandingan "I Have A Big Dream" sekarang. Rugi kalau tak join sebab bukan susah pun syarat-syarat dia kan. Tak kan korang tak nak bantu penuhi impian anak-anak korang kan. Jom jadi ibu bapa yang prihatin dan menyokong anak-anak mencapai setiap apa yang diimpikan. Untuk maklumat lanjut, korang boleh layari laman Facebook Chewies di bawah ni : 






21 comments:

  1. chewies baru ke nih..nak kena g watsons tengok nii..

    ReplyDelete
  2. Dina nak suruh adik dina join lah

    ReplyDelete
  3. wahhhh baru eh chewies ni.. nampak sedap. blh try utk zarra.

    ReplyDelete
  4. Adik Faris pun pernah makan Chewies nie Ana.. Menariknya hadiah pertandingan nie, yang memenuhi syarat harus join kan..

    ReplyDelete
  5. It's so important for children to have dreams

    ReplyDelete
  6. menarik pertandingan ni..mcm nak suruh jer anak2 join..semua suka melukis hihi

    ReplyDelete
  7. Anak buah PC dengan chewies ni bahaya sikit..tak boleh nampak..dia ingat macam makan nasi ..huhuhuhu.

    ReplyDelete
  8. Bukan main si bujang tu..happy giler dia erk...wah...ada chewies baru

    ReplyDelete
  9. suplement baru untuk anak-anak..wah menarik ni..chewies ni mesti anak-anak suka..boleh cari ni dekat watson..

    ReplyDelete
  10. ni boleh suh kawan masuk ini.. dorg ada anak anak umur ini

    ReplyDelete
  11. Bagus kecik2 ada impian, bila besar dah tau hala tuju

    ReplyDelete
  12. Klau dlm bentuk gummy mmg anak2 suka la sbb igtkan gula-gula..

    ReplyDelete
  13. Anak2 akk mmg makan Suplemen ni. Kalau akk free nt akk join contest ni ye

    ReplyDelete
  14. Abang Syafi nak jadi bomba. Moga tercapai cita-citanya. Aamiin.

    Hadiah2 contest menarik :)

    ReplyDelete
  15. Wow this is a very fun for the kids, all the best and i can't wait to see their talent.

    ReplyDelete
  16. Thanks for sharing,.
    Visit my site at http://bit.ly/2HVKsJv

    ReplyDelete
  17. first time dengar nama chewies ni..hehe

    ReplyDelete
  18. Macam best sahaja pertandingan ini...simpan untuk aktiviti cuti sekolah nanti ni...

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤