All You Can Eat Dimsum Buffet di Hotel BlueWave Shah Alam - Ana Suhana

Jul 17, 2019

All You Can Eat Dimsum Buffet di Hotel BlueWave Shah Alam


All You Can Eat Dimsum Buffet di Hotel BlueWave Shah Alam l Assalamualaikum. Gara-gara diri sendiri up entri tentang dimsum di GreenTown Dimsum Cafe last week, tetiba terasa macam craving giler nak makan dimsum. Nak ke Ipoh semata nak makan dimsum memang tak lah kan. Masa dok serach dimsum halal dekat Google ternampak tentang All You Can Eat Dimsum Buffet di Hotel BlueWave Shah Alam ni. Haa apa lagi, moh ler kita cuba try test.
All You Can Eat Dimsum Buffet
All You Can Eat Dimsum Buffet
All You Can Eat Dimsum Buffet di Hotel BlueWave Shah Alam

Memandangkan Ana pernah makan di Hotel Bluewave Shah Alam ni so Ana tak ragu-ragu nak makan All You Can Eat Dimsum Buffet dekat sini sebab makanan cina di Tung Yuen Chinese Restaurant ni memang dah terjamin status halal dia. Halal JAKIM lagi tau. 

Dengan harga bufet serendah RM59 seorang, Ana rasa cukup murah dah tu. Ye lah kalau makan dekat restoran Cina dekat luar tu, harga paling murah yang akan dibayar ialah RM30- RM40 seorang. So alang-alang tu baik kita makan All You Can Eat Dimsum Buffet di Hotel BlueWave Shah Alam ni je. Lagi berbaloi. Tak caya korang boleh tengok menu-menu yang ada dalam bufet dimsum ni.
All You Can Eat Dimsum Buffet
All You Can Eat Dimsum Buffet
Bagi korang yang pencinta dimsum sejati, korang boleh mencuba hampir 13 menu dimsum yang ada dekat sini. Bila dah kata bufet tu kan, korang boleh repeat order sebanyak mana yang korang nak tapi dengan syarat, semua dimsum yang korang order masa mula-mula tu dah habis. Makna kata selagi tak habis dimsum yang ada atas meja korang, korang tak boleh order dimsum lagi. Ye la kang order bebanyak tak habis kan dah membazir.
All You Can Eat Dimsum Buffet
All You Can Eat Dimsum Buffet
All You Can Eat Dimsum Buffet
All You Can Eat Dimsum Buffet
All You Can Eat Dimsum Buffet
All You Can Eat Dimsum Buffet
Macam Ana setakat makan 2 orang dewasa + 1 kanak-kanak, mencungap juga nak habiskan 13 jenis dimsum termasuk pau ni. Tapi sebab masa dinner agak lama (4 jam), so orang kata slow and steady. Janji habis semua yang ada atas meja tu.

Baca juga : All You Can Eat Teppanyaki, Teriyaki & Sushi

Kalau tanya Ana, dimsum mana Ana paling suka. Ana akan vote for Fresh Prawn Crystal Dumpling, Deep Fried Beancurd Roll with Spicy Chili Sauce dan Steam Jade Dumpling. Macam Ana, Ana prefer steam dimsum sebab rasa dia lebih bersih dan tak cepat haus berbanding dengan fried dimsum. Takut takut end up kenyang air je. Hehe.
All You Can Eat Dimsum Buffet
All You Can Eat Dimsum Buffet
All You Can Eat Dimsum Buffet
All You Can Eat Dimsum Buffet
All You Can Eat Dimsum Buffet
All You Can Eat Dimsum Buffet
Macam En Suami dan Syafi dorang lebih suka Deep Fried Viatnamese Spring Roll which is sedap juga.
All You Can Eat Dimsum Buffet
All You Can Eat Dimsum Buffet
Mesti korang cakap, ala dimsum je kot. Tak kan tak leh habiskan. Ye wak, kalau setakat dimsum je memang kitorang 3 beranak boleh habiskan. Tapi All You Can Eat Dimsum Buffet di Hotel BlueWave Shah Alam ni bukan hanya dimsum je dorang hidangkan, tapi ada lagi 5 menu Szechuan termasuk nasi goreng dihidangkan bersama. Ko ghase??
All You Can Eat Dimsum Buffet
All You Can Eat Dimsum Buffet
All You Can Eat Dimsum Buffet
All You Can Eat Dimsum Buffet
All You Can Eat Dimsum Buffet
All You Can Eat Dimsum Buffet
All You Can Eat Dimsum Buffet
All You Can Eat Dimsum Buffet
All You Can Eat Dimsum Buffet
All You Can Eat Dimsum Buffet
Tapi serius berbaloi makan All You Can Eat Dimsum Buffet di Hotel BlueWave Shah Alam ni sebab semua nya sedap sedap belaka. Baik dimsum atau Szechuan cuisine dia.

Untuk legakan rasa 'penat' makan tu korang akan dihidangkan dengan Chilled Longan with Sea Coconut. Memang menyegarkan rasa dia tapi sayangnya Ana dapat rasa sikit je sebab 2 mangkuk desert tu habis dekat budak kecik tu je. Pffttttt.
All You Can Eat Dimsum Buffet
All You Can Eat Dimsum Buffet
So pada korang yang teringin nak makan dimsum, Ana recommend korang untuk try All You Can Eat Dimsum Buffet di Hotel BlueWave Shah Alam ni. Dimsum sedap, service cepat, restoran sangat luas dan cantik, kemudahan solat semua selesa dan harga pula sangat berpatutan.
All You Can Eat Dimsum Buffet
All You Can Eat Dimsum Buffet
Kalau korang nak maklumat lanjut atau untuk menempah, korang boleh hubungi Sales & Marketing Department di talian 03-55118811 ext. 28012804 atau 2806 ATAU emel ke dosm@bluewavehotels.com ATAU layari laman sesawang www.bluewavehotels.com. Nak senang WhatsApp je di nombor 019-2736801 ok.


26 comments:

  1. dimsum sedap kt grandbluewave....yummyyy....ank akak br je ckp..lama tk pegi mkn kt grandbluewave hehe

    ReplyDelete
  2. wahhh sedap sangat ni terliur kita tengok

    ReplyDelete
  3. Lamanya tak makan dim sum..bestnyaaaa...nak terjah Dolly Dimsum la....

    ReplyDelete
  4. Dina suka sangat Dim sum. Selalu makan dekat dolly dim sum je. Boleh lah cuba buffet pula.

    ReplyDelete
  5. Seriously all you can eat! Rugi tauke tu

    ReplyDelete
  6. manyaknye ana... sedap ke semua? nampak cm sedap..

    ReplyDelete
  7. Ala.. sedapnya Ana.. teringin nak rasa. Ada rezeki next time nak cuba yang nie pulak lah..

    ReplyDelete
  8. marina memang suka gilerr makan dimsum. lama dah tak makan dimsum.

    Jom baca pendapat Marina pasal movie ni. Movie Review : Spiderman - Far From Home.
    Jom follow Marina https://marinabashah.blogspot.com .Marina dah follow blog ni.:)

    ReplyDelete
  9. ya Allah sedapnya ana..akk belum sempat lg try dimsum dia..terliur2 je tengoknya

    ReplyDelete
  10. Alamak, sedapnya Dimsum dia Kak Ana.

    Yang dekat ada, Shah Alam. Buat apa nak pergi yang jauh ke Ipoh. Hehehe.

    Harga pun ok. Berbaloi dengan hidangan 13 dimsun dan menu sampingan :)

    ReplyDelete
  11. Dimsum halal ye kat sini.. Mcm sedap je.. Teringin nk nginap kt hotel ni kalau dtg shah alam.. Nnti nk cuba la dimsum ni

    ReplyDelete
  12. PC tak pernah makan dimsum kak..tapi bila tengok ni menyelerakan la..rasa nak cuba juga..

    ReplyDelete
  13. Rupa dimsum yg pelbagai jenis tu nampak menggoda

    ReplyDelete
  14. nampak sedap la tengok gambbar..hehe

    ReplyDelete
  15. Banyaknya dimsum dah la zira suka makan dinsum, puasnya dapat makan banyak

    ReplyDelete
  16. Rare ni dim sum buffet...harga pun berbaloi tu ana

    ReplyDelete
  17. Allah.. Sedapnya la hai.. Kita pulak rasa tergoda nak rasa. Kita tak pernah makan dimsum tau.

    ReplyDelete
  18. wow byk pilihan lah mesti best kan ana

    ReplyDelete
  19. Sedapnya dimsum... Alahaiii bila dh duduk jauh ke dlm ni ssh nk dpt mkn mcm2. ehehheehh Tergoda nora tgk dimsum byk2

    ReplyDelete
  20. Alahai teringinnya nak makan dim sum. Tak tahu nak ajak siapa dalam family ni.

    ReplyDelete
  21. Aduh sedapnyaa lama tak makan dimsum. Teringin nak merasa buffet unik macam ni 😊

    ReplyDelete
  22. Jahatnya waaaa sedap nak jugak. One day nak pergi

    ReplyDelete
  23. teringin gila nak makan dim sum banyak2 macam ni

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤