Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian - Ana Suhana

May 7, 2019

Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian


Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian l Assalamualaikum. Siapa tak kenal Jakel kan? Destinasi wajib untuk shopping kelengkapan raya kot tu. Macam Ana sendiri, wajib setiap tahun ke Jakel. Sebab apa? Sebab senang tau korang, semua under one roof. Tak yah pergi banyak tempat. Tapi korang yang tak sanggup nak bersesak atau yang jauh dari Jakel, jangan risau sebabnya Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian.
Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian
Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian
Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian

Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian akan dibuka bermula 10 Mei 2019 akan datang ni atas permintaan ramai daripada para pelanggan. Dan Ana sendiri rasa teruja sebab sangat memudahkan orang ramai untuk shopping kan. Lagi-lagi untuk korang yang jauh seperti di pantai timur, belah utara dan Sabah Sarawak. Lepas ni senang lah. Korang hanya duduk dekat rumah / pejabat, pilih mana yang berkenan, bayar, tunggu barang sampai. Selesai!!

Kenapa ramai sangat yang gilerrrrr kan baju-baju dari Jakel ni??  Bagi pendapat peribadi Ana sendiri sebagai pengguna tegar baju-baju Jakel ni, kualiti kain yang diguna merupakan faktor utama Ana pilih Jakel. So far baju-baju yang Ana beli di Jakel takde yang rosak lagi walau dah bertahun-tahun beli. Termasuklah baju melayu dan kurta Syafi dan En Suami. Warna dia tak luntur walau dah basuh banyak kali. Memang puas hati lah. Ni salah satu contoh baju dari Jakel. Nak cari yang sedondon pun senang. 
Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian
Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian
Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian
Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian
Haaa kalau korang nak tau, Jakel sangat mementingkan kepuasan pelanggan. Elemen seperti pemilihan fabrik berkualiti tinggi, pemadanan warna yang bersesuaian serta perincian rekaan secara kemas dan rapi sangat dititikberatkan. Selain dari itu, sebagai sebuah tekstil utama dia Malaysia, Jakel mengimport sendiri fabrik-fabrik ke dalam Malaysia tanpa melalui orang tengah. Sebab tu harga yang ditawar sangat berpatutan.
Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian
Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian
Jakel Barulah Raya Kini Atas Talian
Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian
Jakel Barulah Raya Kini Atas Talian
Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian
Untuk koleksi raya tahun 2019 ni, pihak Jakel menjangkakan permintaan yang sangat tinggi dari para pelanggan kerana koleksi kali ni merupakan koleksi yang terkini dari Jakel dan memfokuskan pada corak dan warna yang lebih segar dan moden serta eksklusif. Oh ya, rekaan-rekaan terbaru ni semuanya dibeli direct dari Eropah dan disuaipadankan dengan corak dan warna citarasa terkini. Curlass kan. Apa orang kata, kualiti setanding butik-butik mewah tapi pada harga mampu milik.

Lelong Besar-besaran Sehingga Malam Raya

Ada orang kata mana ada murah baju-baju dekat Jakel tu. Eh ada lah korang. Harga dia kadang lagi murah dari kedai-kedai dekat luar sana tau. Korang kena bijak masa nak beli tu. Salah satu tips dia ialah beli masa ada happy hour atau lelong. Lelong ni katanya sampai malam raya tau. So takde alasan tak sempat nak shopping dekat Jakel.
Jakel Barulah Raya Kini Atas Talian
Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian
Rugi tau kalau korang tak grab harga promosi ni sebabnya korang boleh dapat harga diskaun sehingga 85% tau!!! Banyak gilerrrr boleh save kan? Bayangkan koleksi baju melayu di Jakel korang boleh beli pada harga serendah RM99 sahaja - lengkap dengan KAIN SAMPING dan BUTANG BAJU MELAYU PERCUMA!! Yang rimas dok pakai baju melayu tu boleh beli kurta. Lagi sempoi dan ringkas.
Jakel Barulah Raya Kini Atas Talian
Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian
Untuk baju kurung pulak korang boleh beli dengan harga serendah RM100 sahaja. Manakala untuk baju kanak-kanak, ada koleksi dari Lara Alana dan Yusof Iskandar yang dijual bermula dengan harga RM39 sahaja.

Sesi Lelong Bersama Duta-duta Jakel

Menjadi salah satu aktiviti tahunan dalam Kempen Jakel Barulah Raya untuk bawa duta-duta Jakel turun padang untuk sesi sembang santai bersama peminat sekaligus mempromosikan rekaan koleksi baju raya yang terbaru.
Jakel Barulah Raya Kini Atas Talian
Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian
Jakel Barulah Raya Kini Atas Talian
Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian
Baru-baru ni (5.5.2019) bertempat di Jakel Shah Alam. 5 duta Jakel iaitu Aaron Aziz, Nabil Ahmad, Ayda Jebat, Upin & Ipin serta duta terbaru Jakel, Abam Bocik turun padang bertemu peminat serta membuat sesi lelongan jualan pada harga runtuh. Apa lagi, bukan main riuh bangunan Jakel dibuatnya. Ye lah rugi tu kalau tak dapatkan koleksi raya terkini pada harga rendah.
Jakel Barulah Raya Kini Atas Talian
Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian
Jakel Barulah Raya Kini Atas Talian
Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian
Nak lagi riuh bila Jakel Shah Alam turut memberi baucar Baju raya Percuma kepada 100 orang pelanggan pertama yang membeli baju melayu bernilai RM150. Korang boleh bayangkan sendiri kehangatan dekat Jakel Shah Alam pada hari tersebut.

Koleksi Baju Raya 2019

Untuk koleksi baju melayu, Jakel menampilkan koleksi terkini Aaron Aziz, Nabil Ahmad, Awal Ashaari, Hairul Azreen dan juga Abam Bocik. Apa beza antara satu koleksi ni dengan koleksi yang lain korang boleh baca dekat bawah :

Koleksi Baju Melayu Aaron Aziz - direka khas dan khusus yang memberi kekemasan dan keselesaan melalui penggunaan pelbagai jenis fabrik dan warna yang sesuai dipakaioleh semua orang.
Jakel Barulah Raya Kini Atas Talian
Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian
Koleksi Baju Melayu Nabil Ahmad - koleksi Nabil masih mengekalkan konsep moden kontemporari yang berpotongan slim fit dan menekankan kekemasan pada bahagian leher dan poket. Menambah keistimewaan pada koleksi Nabil tahun ni, Jakel telah melakukan revolusi melalui perincian zip di sisi baju (bahagian pesak) dan di pergelangan tangan (sleeve) yang memudahkan untuk ambil wuduk.
Jakel Barulah Raya Kini Atas Talian
Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian
Koleksi Baju Melayu Awal Ashaari - koleksi Awal tahun ni memfokuskan pada potongan, warna dan kualiti fabrik untuk menonjolkan gaya dan keyakinan si pemakai.
Jakel Barulah Raya Kini Atas Talian
Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian
Koleksi Baju Melayu Hairul Azreen - keistimewaan koleksi baju melayu Hairul tahun ni terletak pada kekemasan perincian jahitan tangan di bahagian kolar. Selain dari tu untuk koleksi baju melayu Hairil, terdapat juga baju melayu berpotongan teluk belanga iaitu berleher bulat.

Koleksi Baju Melayu Plus Size - macam Ana bagitau dekat atas tadi, tahun ni Jakel memperkenalkan Abam Bocik sebagai duta terbaru mereka yang mewakili koleksi baju melayu plus size di mana saiz yang ada sehingga 7xl.
Jakel Barulah Raya Kini Atas Talian
Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian
So bagi korang yang berbadan besar, dah tak perlu pening pening dah nak cari baju melayu bersaiz besar dekat mana. Korang datang je kat Jakel Shah Alam ni. Mesti ada punya. Boleh lah nanti melaram habis di hari lebaran.

Manakala untuk koleksi baju kurung, korang boleh beli di bawah koleksi Scha Alyahya, Ayda Jebat atau Hanis Zalikha.
Jakel Barulah Raya Kini Atas Talian
Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian
Jakel Barulah Raya Kini Atas Talian
Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian
Tentang konsep baju kurung pada tahun ni pula, koleksi-koleksi yang ada lebih kepada konsep baju kurung moden - sesuai dengan citarasa wanita kini yang bekerjaya yang inginkan penampilan ceria dan moden tapi pada masa yang sama ingin kekalkan imej sopan dan ayu.
Jakel Barulah Raya Kini Atas Talian
Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian
Jakel Barulah Raya Kini Atas Talian
Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian
Bagi kaum lelaki yang rimas untuk berbaju melayu pada hari lebaran nanti, korang boleh mencuba koleksi kurta yang dihasilkan menggunakan fabrik cotton dari koleksi Aaron Aziz, Nabil Ahmad, Awal Ashaari atau Hairul Azreen. Koleksi kurta tahun ni juga berkonsepkan mesra wuduk di mana lengan baju boleh dilipat dan dibutangkan pada bahagian sisi lengan.
Jakel Barulah Raya Kini Atas Talian
Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian
Akhir sekali, Jakel juga mempunyai beribu pakaian untuk kanak-kanak baik lelaki atau pun perempuan di bawah koleksi Upin Ipin, Lara Alana dan Yusof Iskandar. Oh ya istimewa untuk koleksi baju melayu Upin Ipin, setipa pembelian baju melayu Upin Ipin akan diberi samping dan butang baju melayus secara PERCUMA.
Jakel Barulah Raya Kini Atas Talian
Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian
Jakel Barulah Raya Kini Atas Talian
Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian
Jakel Barulah Raya Kini Atas Talian
Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Kini Atas Talian
So tunggu apa lagi, jom ramai-ramai kita ke Jakel Shah Alam untuk shopping raya. Tak perlu pening nak pergi 3-4 tempat nak cari kelengkapan raya kan. Dan pada yang jauh atau tak berkesempatan untuk turun ke Jakel Shah Alam ni, jangan lupa korang boleh shopping Jakel secara atas talian or online bermula 10 Mei 2019 ni.

Untuk maklumat lanjut tentang Jakel Shah Alam serta promosi-promosi yang sedang berlangsung korang boleh layari laman web atau media sosial Jakel Shah Alam seperti di bawah :


Online Shopping :

19 comments:

  1. Senang nak shopping kalau dah ada atas talian..

    ReplyDelete
  2. tahun ni pun zie beli kat jakel.. beli siap2 kang hujung2 ramadhan xlarat nak jalan.. hahaha

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah dah boleh beli atas talian...jimat masa dan tenaga..tapi kalau nak lebih puas hati turun dan datang terus ke mana-mana jakel berhampiran...

    ReplyDelete
  4. ingt jakel ingat raya...bj melayu husband akak pn slalu beli kt jakel yg aaron aziz

    ReplyDelete
  5. Sekarang memang tinggal pilih dan sedia duit je. Semua boleh dapat atas talian. Hehe

    ReplyDelete
  6. Bagusnya ada Abam Bocey, baru la plus size happy nak shopping dekat Jakel!

    ReplyDelete
  7. Tahun nie pun ingat nak cari baju melayu kat Jakel juga. Harga berpatutan dan banyak pilihan.. memang puashati..

    ReplyDelete
  8. wah, senang dah ada online. di hujung jari je

    ReplyDelete
  9. wahh..bagusla skrg dah ade atas talian...
    perlu nak bersesak-sesak kan...

    ReplyDelete
  10. wah...koleksi baru Jakel dah keluar website ke.

    ReplyDelete
  11. Lagi senang laa nak shopping baju raya Jakel dah ada online ni

    ReplyDelete
  12. Cantik2 baju jakel sekarang ni kan ana

    ReplyDelete
  13. nak belikan baju melayu untuk abah la..cantik2 semua baju...nasib nasib baik dh ada baju raya ..beli online je je senang

    ReplyDelete
  14. Esok dah boleh shopping online ni hehehe

    ReplyDelete
  15. Senanglah boleh beli online je.. Tak yah nak bersesak-sesak dah..

    ReplyDelete
  16. Nampak banyak pulak design lawa tahun ni.. Best ni boleh shopping online.. 😍

    ReplyDelete
  17. wah cantik2 la yg ayda jebat pakai pun cantik

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤