Kekal Sihat dan Dilindungi Sepanjang Ramadan Dengan Dettol - Ana Suhana

May 21, 2019

Kekal Sihat dan Dilindungi Sepanjang Ramadan Dengan Dettol


Kekal Sihat dan Dilindungi Sepanjang Ramadan Dengan Dettol l Assalamualaikum. Tahu tak yang amalan menjaga kebersihan dapat membantu kita melindungi keluarga daripada 100 jenis kuman yang berbahaya? Sebab tu Ana nak ajak korang semua untuk Kekal Sihat dan Dilindungi Sepanjang Ramadan Dengan Dettol.
Kekal Sihat dan Dilindungi Sepanjang Ramadan Dengan Dettol

Ramadan merupakan bulan kesembilan dalam kalender Hijriah. Dalam bulan ni, umat Islam seluruh dunia akan menjalani ibadah berpuasa. Selain itu, bulan Ramadan juga merupakan masa untuk umat Islam beribadat, bersolat, membuat kebajikan dan mengamalkan kesederhanaan dalam pelbagai aspek. 

Waktu berbuka atau iftar adalah waktu yang paling di nanti-nanti bagi orang yang berpuasa. Masa ni lah seisi keluarga atau sahabat handai akan berkumpul untuk sama-sama menikmati juadah berbuka. Bukan main banyak pulak tu juadah yang ada. Ada yang masak sendiri ada yang tapau dari bazar Ramadan!!

Cakap tentang bazar Ramadan ni kan, ianya bukan sekadar menjual pelbagai makanan dan minuman yang sedap malah korang boleh merasai sendiri kemeriahan yang berlaku di sana. Tapiiiiiiiii bila dah bersesak ni, lagi lagi dengan cuaca yang panas dan lembap, risiko untuk korang terdedah dengan jangkitan kuman yang tak kelihatan adalah sangat tinggi.

Jadiiiii bak kata pepatah, sediakan payung sebelum hujan. Sebelum melangkah masuk atau selepas keluar bazar Ramadan tu, pastikan korang dah lindungi diri korang dan keluarga dengan rangkaian produk Dettol - satu jenama perlindungan 100 jenis kuman yang berbahaya yang dipercayai sejak sekian lama.
Senang je cara dia. Sebelum ke bazar tu, make sure korang dah pakai sanitizer tangan Dettol terlebih dahulu. Sanitizer ni korang boleh guna dekat mana dan bila-bila masa saja. Ianya mampu membersihkan tangan korang tanpa menggunakan air.

Lepas balik dari bazar dan sebelum sentuh makanan, make sure korang basuh tangan korang bersih-bersih dengan Sabun Tangan Dettol.
Nak basmi kuman dekat ruang dan permukaan di rumah sebab nak sambut raya ni? Mudah je apa kata korang gunakan Cecair Antiseptik Dettol. Haa barulah korang boleh kekal sihat dan sambut hari raya dengan meriah dan yakin bersih 100%.

Pengagihan Sabun Tangan Dettol di Bazar Ramadan
Memahami kepentingan menjaga kebersihan dan untuk menggalakkan rakyat Malaysia kekal sihat dan ceria dengan melindungi diri mereka daripada 100 jenis kuman yang berbahaya, tahun ni Dettol akan mengunjungi ke 20 buah bazar Ramadan di sekitar Lembah Kelang untuk meningkatkan kesedaran orang ramai tentang amalan kebersihan tangan dan mengagihkan Sabun Tangan Dettol secara percuma kepada orang ramai! So korang jangan lupa kalau nampak squad Dettol pergi amik sabun Dettol tu ok. Rugi tak amik. Rezeki tu.

Tapi kalau kata jauh dari Lembah Kelang takpe korang masih berpeluang untuk memenangi set produk Dettol tau. Lagi mudah cara dia. Korang hanya perlu komen KENAPA RUTIN MEMBASUH TANGAN ITU PENTING dekat posting IG Ana di SINI. jangan lupa join tau.

29 comments:

  1. Wah tahniah detol ada buat program csr utk pengguna di bazar Ramadhan..bagusnya

    ReplyDelete
  2. Salah satu cara ajar dan galak orang menjaga dan mementingkan kebersihan.

    ReplyDelete
  3. dettol brand dipercayai sejak dulu lagi..

    ReplyDelete
  4. Marsha punya fav brand ni ana...memang membesar dengan Dettol.

    ReplyDelete
  5. Bagus dettol ade buat leogram. Dettol memg diyakini.. Nad sendiri pakai dettol ni

    ReplyDelete
  6. Dettol memang produk yang diyakini ..mimi pun suka dettol

    ReplyDelete
  7. used to love dettol so much but taktau kenapa these days tak guna dettol dah. hiihi

    ReplyDelete
  8. Dettol ni bau nya aje pun husniey dah suka..hehe

    ReplyDelete
  9. dettol ni memang bagus dan berkesan..kat rumah lina wajib ada stok dettol

    ReplyDelete
  10. Bagus... its good to cultivate personal hygiene practice since young.

    ReplyDelete
  11. sedondon gtu tudung ngan dettol...dettol ni kalo ms awal2 dlu hanya ada 1 bauan je mmg bau hospital tp skarang dh ada pelbagai bauan wangiiii

    ReplyDelete
  12. dapat jugak yg free tu kat bazar hahaha

    ReplyDelete
  13. Bagus Dettol ni buat kerja amal agih agihkan sabun tangan detol secara percuma di 20 bazar!

    ReplyDelete
  14. Bagus Dettol ni buat kerja amal agih agihkan sabun tangan detol secara percuma di 20 bazar!

    ReplyDelete
  15. sabun dettol memang pilihan kami sekeluarga ^_^

    ReplyDelete
  16. Akak memang pengguna setia Dettol handwash 👍

    ReplyDelete
  17. Dettol ni kepercayaan kebanyakan keluarga kan. Yela, jenama yg memang tak asing lagi.

    ReplyDelete
  18. suka sabun jenama dettol ni.... sbbnya dpt hilangkan kuman dgn berkesan

    ReplyDelete
  19. Dettol memang bagus, zira dulu suka pakai dettel yg buku tu masa sekolah nak beli yg cair tak mampu cepat abis bila pakai kalau yg jenis buku lambat habis.

    ReplyDelete
  20. cuci tangan itu dah jadi satu kewajipan dah utk kesihatan semua

    ReplyDelete
  21. Product dettol ni perlu ada ada rumah akak..mmg sentiasa ada ada sbb mak akak pengguna tegar, dia dialysis kat rumah kan..so mmg product ni wajib ada..kalau x mak akak senang dpt infection

    ReplyDelete
  22. Produk ni Marsha guna dari kecik lagi sampai sekarang. memang puas hati

    ReplyDelete
  23. Memang penting jaga kesihatan waktu bulan Ramadan ni,lagi2 kalau selalu keluar pergi ke pasar ramadan tu .. ramai orang ...

    Anak saya baru je kena HFMD .. tak tahu punca dari mana. Alhamdulillah, sekarang dah beransur pulih dah.

    ReplyDelete
  24. Dah jadi rutin.. dulu jarang² juga guna deltol ni tapi sekarang memang guna betul dah

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤