Robot Barista Tarikan Terbaru Cahaya Ramadan di Bangi Resort Hotel - Ana Suhana

Apr 23, 2019

Robot Barista Tarikan Terbaru Cahaya Ramadan di Bangi Resort Hotel


Robot Barista Tarikan Terbaru Cahaya Ramadan di Bangi Resort Hotel l Assalamulaikum. Bahang bulan Ramadan semakin terasa. Kurang lebih 15 hari je umat Islam akan berpuasa. Dan Ana yakin ramai dah mula survey tempat untuk berbuka puasa untuk syarikat dan juga untuk ahli keluarga. Kalau korang tercari-cari sesuatu yang istimewa, Ana pasti Robot Barista Tarikan Terbaru Cahaya Ramadan di Bangi Resort Hotel ni pilihan paling tepat.
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Robot Barista Tarikan Terbaru Cahaya Ramadan di Bangi Resort Hotel

Mempertaruhkan robot yang bekerja di kaunter makanan merupakan tarikan utama di Bangi Resort Hotel ni. Kalau tahun-tahun sebelum ni, Bangi Resort Hotel sangat terkenal dengan Feris Wheel dan Nasi Goreng Robo-wok; robot yang boleh menggoreng pelbagai jenis nasi goreng dalam masa seminit, tahun ni Bangi Resort Hotel memperkenalkan  pula Robbie, si robot barista yang boleh menyediakan aiskrim dan minuman berasaskan kopi dan coklat.
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Apa yang korang perlu buat hanya membuat pesanan di papan pesanan yang disediakan dan tunggu sehingga nombor korang dipanggil. Honestly Ana sangat kagum tengok kehebatan Robbie bekerja. Semua dibuat tanpa sebarang kesilapan. Tak sampai 3 minit dah siap pesanan korang tu. Ana sempat rasa aiskrim dan air coklat yang dibuat. Memang sedap. Korang pun wajib cuba ok kalau datang berbuka dekat sini.

Baca Juga : Bangi Resort Hotel - 5 Star Weekend Staycation
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Berbuka dengan makan aiskrim dengan air je ke? Eh tak lah korang. Tahun ni Restoran Funtasia bersama barisan chef yang berpengalaman bakal menyediakan lebih dari 200 pilihan hidangan Malaysia dan antarabangsa bermula dengan pembuka selera hingga lah ke pemanis mulut seperti yang dipamerkan di atas Ferris Wheel setinggi 12 kaki yang ada di sini.
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Di antara yang selalu menjadi favorite para pengunjung setiap tahun di sini ialah Kambing Golek Bakar, Satay Malaysia dan BBQ  ala Mongolia. Ana sendiri dah rasa kambing golek dan satay tu, so far sedap pada selera Ana. Cukup perapan dan tektur isi daging sangat lembut.
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Tak lupa juga dengan signature dish yang korang wajib cuba. Antaranya ialah gyoza Jepun, nasi goreng Robo-wok, hidangan eksklusif sup tulang dan sup kambing, kari kepala ikan dan juga serawa durian.
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel

Menu nasi goreng Robo-wok tu akan merubah setiap hari. Hari tu Ana sempat rasa nasi goreng BBQ chicken, memang sedap. Kena sangat dengan selera Ana. Kari kepala ikan dan serawa durian pula favorite En Suami dan Syafi. Siap bertambah-tambah dorang makan. Mana taknya, kuah yang dorang sediakan tu punya lah pekat. Memang tak sedar diri lah bila makan. Haha.

Tak cukup dengan tu, ada  banyak lagi lauk pauk tempatan dan antarabangsa untuk korang cuba. Jangan lupa makan dengan 8 jenis sambal popular tempatan yang disediakan. Confirm terangkat rasa dia.
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Macam Ana pula, Ana sangat sangat sangat suka makan sushi dengan tempura di Japanese Stall di sini. Iye, makanan Jepun pun ada u olls. Punya banyak Ana makan hari tu. Orang kata macam addicted. Mana taknya, kalau korang nak tau Bangi Resort Hotel ni terkenal dengan kesedapan makanan Jepun. Rugi kalau tak cuba.
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Menu-menu lain yang berbaloi untuk di cuba ialah nasi kerabu, murtabak, roti canai, spaghetti bologenese, carbonara, pizza,  mee sup, mee goreng dan banyak lagi.
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel

Jangan lupa juga dengan pemanis mulut yang sesedap rasa seperti homemade gelato, ais kacang, cendol, kuih muih tradisi yang popular seperti kuih ketayap, buah-buahan tempatan yang segar dan banyak lagi.
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel

Ada juga Kids Corner yang disediakan untuk menggembirakan hati anak-anak yang keletihan setelah seharian berpuasa. Dorang boleh menikmati pop corn, wedges, mashmallow, biskut dan juga gula-gula sepuasnya. Reward sekali sekala kan apa salahnya.
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Cahaya Ramadan Bangi Resort Hotel
Pada yang tertanya tentang status halal Restoran Funtasi di Bangi Resort Hotel ni, korang jangan risau sebab Dapur funtasia, Harmoni, pastry dan bankuet di sini semua telah disahkan halal oleh JAKIM. So korang boleh lah menikmati juadah berbuka puasa tanpa was was.

Harga dan Cara Menempah

Bagi yang inginkan penjimatan yang berbaloi, korang boleh lah membuat pesanan secara dalam talian atau dengan cara telefon.  Dan berita baiknya, RM3.50 dari setiap tempahan orang dewasa akan disalurkan ke tabung Islamic Relief Malaysia. Sambil makan sambil beramal orang kata.

Harga Atas Talian :
RM85++ (dewasa)
RM42.50++ (kanak-kanak)

Harga Atas Telefon:
RM90++ (dewasa)
RM45++ (kanak-kanak)

** tertakluk pada pra-bayar minimum 24 jam

Harga Biasa :
RM120++ (dewasa)
RM60++ (kanak-kanak)

Untuk menempah, korang boleh hubungi 03-82102222 atau emel ke fb_reservations@hotelbangi-putrajaya.com atau lawati www.bangiresorthotel.com untuk maklumat lanjut dan promosi terkini yang sedang berlangsung.










19 comments:

  1. cantik² gambar dia....
    rasa mcm nak makan je gambar² tu kekeke...
    makanan dkat sana semua sedap², tempat pun selesa...

    ReplyDelete
  2. Tarikan tahun nie ada Robot Barista ye Ana. Pilihan makanan pun banyak n tempat pun selesa.. suka datang sini..

    ReplyDelete
  3. wow sedap2 menunya berbaloi order online

    ReplyDelete
  4. Unik ni Kak Ana.ada robot buat penampilan.
    Bab manisan tu PC juling biji mata.

    ReplyDelete
  5. menarik. sedap sedap semua nampak tu

    ReplyDelete
  6. alahai menu dia...buat akak lapar pulak tengah2 hari gini..

    ReplyDelete
  7. menariknya ada robot buatkan air..hrp2 jgn Q pjg sudahlah ye hehe

    ReplyDelete
  8. Erkkk robot buat air .Kagum pulak Mimi tengok. Buat pun cepat

    ReplyDelete
  9. Wow! Canggihnyaaa.. pilihan makanan pun banyak yakmat!

    ReplyDelete
  10. pergh kitapun kagum tengok..senng kerja mcm ni..hehee..robot tu yang buat..

    ReplyDelete
  11. Wah! 1st time Mrs. A tengok ni robot buat air, satu kelainan yang menarik.

    ReplyDelete
  12. Alahaiiii bestnya tgk. Ada pulak robot buat air. Kreatif sgt.

    ReplyDelete
  13. Aku membayangkan gimana rasanya dilayani oleh ... barista robot, kak 😁

    Mungkin rasa kopinya sih sama saja, ya ..., tapiii .. sensasinya itu looh ...

    Setelah kagum lihat kepintaran robot .., wuaduuuh ... foto-foto makanannya .. menggiurkan semuaaaa ...

    Lapar jadinya saya wwwkkkk 😅

    ReplyDelete
  14. Zaman makin majuuu robot tolong buatkan air 😍

    Best dan nampak meriah betul menu. Tengok pulak tengah malam, hahaha bertabah sajalah 💪😂

    ReplyDelete
  15. Robot tu memang menarik teruja melihatnya...

    ReplyDelete
  16. lapo.. laponya tgk semua menu sedap2 pula tu

    ReplyDelete
  17. I was surfing the Internet for information and came across your blog. I am impressed by the information you have on this blog. It shows how well you understand this subject. Ramadan Mubarak Images For Whatsapp

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤