Terengganu Draw Bridge Ikon Ala London di Malaysia - Ana Suhana

Mar 28, 2019

Terengganu Draw Bridge Ikon Ala London di Malaysia


Terengganu Draw Bridge Ikon Ala London di Malaysia l Assalamualaikum. Masa plan nak balik Terengganu, Ana dah aim nak lepak tepi muara sungai di bandar Kuala Terengganu ni sebab nak tengok Terengganu Draw Bridge Ikon Ala London di Malaysia ni. 
Terengganu Draw Bridge
Terengganu Draw Bridge
Terengganu Draw Bridge Ikon Ala London di Malaysia

Nak meriah lagi, Ana lepak dengan Blogger Husniey dan Gee sebab dorang memang tinggal kat Kuala Terengganu ni. So petang Jumaat yang lepas kitorang plan untuk jumpa di lokasi yang dijanjikan. 

Masa sampai tu  orang bukan main ramai. Sesak sesesaknya sebab cuti sekolah kan. Ramai datang bercuti ke sini. Tapi lokasi yang kitorang jumpa ni agak tersorok so tak ramai lah orang. Thanks to Gee sebab guide Ana sampai jumpa cari tempat tu. Hehe. 

Best nya petang petang lepak tepi muara sungai sambil tengok Terengganu Draw Bridge Ikon Ala London di Malaysia ni. Memang fefeeling macam dekat London lah. Tak yah dah nak fly jauh-jauh kan. Hehe.
Terengganu Draw Bridge
Terengganu Draw Bridge
Dah alang-alang berjumpa haruslah bergambar u olls. Masa ni tak ingat anak-anak dah. Masing-masing sakan berposing. Haha.
Terengganu Draw Bridge
Terengganu Draw Bridge
Terengganu Draw Bridge
Terengganu Draw Bridge
Para suami melayan je karenah isteri memasing. Selamat semua dah masak dengan perangai blogger yang memang kuat bergambar ni kan. So kita kasi can up gambar dorang sekali haa.
Terengganu Draw Bridge
Terengganu Draw Bridge
Terengganu Draw Bridge
Terengganu Draw Bridge



Terengganu Draw Bridge sepanjang 632 meter ni suppose siap last year tapi sampai sekarang masih dalam pembinaan. Not sure apa sebab delay. 

Tapi yang pasti jambatan ni menghubungkan pusat bandar Kuala Terengganu dengan Seberang Takir. So lepas ni nak ke airport dalam 10 minit je dah sampai berbanding sebelum ni dalam 20-30 minit macam tu.

Oh ya Terengganu Draw Bridge ni juga dipanggil dengan nama jambatan angkat sebab jambatan ni boleh diangkat dekat bahagian tengah bila kapal-kapal besar nak lalu.

Tak sabar nak tunggu Terengganu Draw Bridge ni siap. Expected next month tapi macam lambat lagi. Nanti dah siap boleh try makan dekat atas jambatan tu sebab ada restoran di tingkat 14. Ada siapa nak follow sekali? 

22 comments:

  1. udah macm kat obersea..cantik..:)

    ReplyDelete
  2. cantiknya mcm luar negara ..sis boleh folow saya balik hehe

    ReplyDelete
  3. Wehh kelakarlaa ada gambar belakang tabir sekali ni.. Hehee indahnya saat itu..

    Masa pantas sungguh berlalu.. Semoga nanti Ana datang sini dah siap so kita boleh gi makan atas bridge tu pulak haha

    ReplyDelete
  4. Cantik gila Ana tempat nie.. lain kali ada rezeki nak pi lagi lah Terengganu..

    ReplyDelete
  5. Cantik kan jambatan tu, bila amek gambar dah nampak macam kat oversea pun ada..

    ReplyDelete
  6. Belum siap sepenuhnya pun dah cantik kak..ni bila dah siap sepenuhnya..lagi-lagilah cantik dan buat ramai orang tertarik nak datang..
    Patutlah biras PC cakap..kak,jomlah jalan-jalan Terengganu..boleh posing macam kat oversea katanya..hehehehehe..inshaAllah satu hari nanti..mana tau jumpa kak Ana dan Husniey serta sahabat blogger yang lain..aamiin.

    ReplyDelete
  7. Haritu masa balik kampung x sempat nak gi tengok. Padahal 10 minit je nak ke sini.

    ReplyDelete
  8. Serious lawa kan view dia k.ana. Mmg nmpk mcm overseas.

    ReplyDelete
  9. wah ala2 bridge kt london gtu...tk sangka kt ganu ada ye ..bole la feel2 london..tringat gmbr akak kt london dlu...rindu..bila ntah nk pi lg

    ReplyDelete
  10. lama dah tak pergi terengganu. cantik!

    ReplyDelete
  11. tak sangka terengganu dah
    cantik & damai je nampak

    ReplyDelete
  12. Cantik sangat jambatan dekat Terengganu ni! Lama dah tak pergi Terengganu.

    ReplyDelete
  13. mcm kat oversea.. huhu cntik view

    ReplyDelete
  14. serius cantiknya.. nnt klau jejak kaki dekat terengganu mmg nak pergi la..

    ReplyDelete
  15. cantik sungguh tempat ni..

    amat menenangkan fikiran jika berserabut

    ReplyDelete
  16. Bila la dapat ke Terengganu lagi ni eh.
    Haaaa... Tunggu jambatan ni siap la gamaknya.

    ReplyDelete
  17. gituuu haaa kemain jambatannya. cantik pulak tu !! makin famous Terengganu =D

    ReplyDelete
  18. Tempat ni mmg cantik dan sepatutnya dah siap tahun ni.. tp fahamlah sbb bnyk faktor mempengaruhi juga. Sy pun antara blogger dan media online yg terlibat dlm kerjasama ECER utk jambatan drawbridge ni.. teringin juga berkunjung lagi bila siap nanti, makan kat atas tu hehe

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤