Restoran Riverside PWTC Menghidangkan Lebih 250 Juadah Berbuka Citarasa Warisan - Ana Suhana

Mar 12, 2019

Restoran Riverside PWTC Menghidangkan Lebih 250 Juadah Berbuka Citarasa Warisan


Restoran Riverside PWTC Menghidangkan Lebih 250 Juadah Berbuka Citarasa Warisan l Assalamualaikum. Cakap tentang tempat berbuka, Ana nak recommend korang salah satu tempat berbuka yang berbaloi di Kuala Lumpur dan kawasan sekitaranya iaitu di Restoran Riverside PWTC Menghidangkan Lebih 250 Juadah Berbuka Citarasa Warisan. Apa juadah yang dihidangkan tu? Jom kita tengok.
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Restoran Riverside PWTC Menghidangkan Lebih 250 Juadah Berbuka Citarasa Warisan 

Untuk tahun ni, juadah berbuka di Restoran Riverside PWTC yang di ketuai oleh Eksekutif Chef, Suzaini Mohamed Salih akan menghidangkan menu istimewa masakan ala kampung di mana setiap minggu menu-menu ni akan ditukar dengan menu yang lain. So takde lah isu menu yang sama je setiap hari sepanjang Ramadan tu kan. 
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Antara menu yang dijangka akan mendapat sambutan hangat dan bakal menawan selera para tetamu ialah Ayam Kampung Kerisik dan Betik Muda, Ayam Gulai Minang dan Daun Salam, Kambing Masak Kari Utara, Ikan Pari Asam Pedas Sayur Jeruk, Ikan Patin Tempoyak dan Timun Tua, ayam Brastagi, Ikan Tenggiri Masak Kari Hijau dengan Terung Telunjuk, Siput Sedut Masak Lemak Kuning, Pegaga dan Daun Kaduk serta Daging dan Paru Kari Kawah. Amacam terliur kan? 
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Selain dari menu utama dekat atas ni, antara menu yang ditunggu-tunggu setiap kali bufet Ramadan di Restoran Riverside PWTC ni ialah menu kambing panggang yang dihidang dengan sos lada hitam dan sos cendawan. Serius korang wajib makan daging panggang di sini. Antara yang terbaik di KL ni.
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan di Restoran Riverside PWTC juga turut menghidangkan pelbagai menu di 24 buah gerai makanan seperti nasi kandar, nasi kerabu, nasi beriani, satay, roti canai, nasi ayam dan banyak lagi. Pilih je mana yang berkenan dengan selera korang. Tapi Ana confirm korang mesti tergoda dengan semua menu-menu ni. Hehe.
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Tak ketinggalan 13 jenis ulam ulaman, 6 jenis keropok, 8 jenis jeruk, 7 jenis ikan masin, 14 jenis sambal, 13 jenis kerabu serta hidangan panas seperti kambing goreng berempah, fries crab salted egg and oats dan banyak lagi.
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Dah selesai makan berat, masa untuk korang nikmati pencuci mulut dan manisan pula. Antara menu yang dihidang di dessert station ialah 8 jenis kuih muih Melayu, 5 jenis kek, 4 jenis pai, aneka jeli, mousse and puddings, pelbagai jenis bubur dan biskut Melayu.
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Untuk minuman pula korang boleh pilih nak air sejuk atau air panas seperti air tebu, air mata kucing, air sirap, air barli, air batu campur, ais krim dan juga kopi panas dan teh panas.
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Kalau Ana suka sangat dengan air mata kucing tu. Rasa fresh je. Manis manis buah orang kata. Memang ngam teruk kalau berbuka dapat minum air mata kucing ni. Jangan lupa juga air teh dorang. Pekat kaw kaw orang kata.

Sebenarnya ada banyak lagi menu-menu menarik yang bakal dihidangkan sepanjang Ramadan ni. Yang Ana share ni hanya sebahagian dari menu-menu tersebut. Kang upload bebanyak gambar takut juling pulak mata korang nanti. Haha.

Kalau rasa tak larat nak teruskan makan lagi, relax dulu. Apa kata korang rest sambil berhibur dengan muzik ghazal dengan kelunakan nyanyian 2 orang vokalis daripada ReyAliff dan Kumpulan Sri Mawar. Then dah ok sambung lah makan balik kan. Macam tak biasa pulak.
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Citarasa Warisan Restoran Riverside PWTC
Pada yang tertanya tentang kemudahan solat dekat sini, u olls jangan risau sebab korang boleh je solat Maghrib, Isyak dan Terawih berjemaah bersama Imam di Surau Ar-Rahman yang terletak di Aras 3,PWTC. Segala kelengkapan solat seperti telekung dan sejadah semua dah disediakan. So jangan lah makan sampai lupa nak solat pulak kan. Baru lah berkat ibadah puasa kita semua.

Ok lah pada yang berminat nak berbuka di Restoran Riverside ni, korang boleh lah mula membuat tempahan sekarang di kaunter tempahan Aras 2, PWTC yang dibuka dari jam 9 pagi hingga 5 petang atau korang boleh terus call Restoran Riverside di talian 03-2614 6701 / 6702. Selain dari 2 cara ni korang boleh juga beli melalui platform Fave dan 11Street.

Harga Bufet Citarasa Warisan :
RM88 bersih - dewasa
RM75 bersih - warga emas
RM45 bersih - kanak-kanak (7-12 tahun)

Harga Early Bird sebelum 5 Mei 2019 :
RM75 bersih

** Pihak pengurusan PWTC juga turut menyediakan pakej berbuka puasa persendirian dan korporat pada harga bermula RM98 seorang dengan tempahan minimum 100 orang ke atas. Istimewa pakej berbuka ni menyediakan hidangan bufet, dewan khas untuk berbuka puasa, sistem audio, penyediaan ruang solat khas dan juga kadar parkir tetap bernilai RM5 bermula dari jam 6 petang. 

13 comments:

  1. amboi syafi ngan sate tu kemain die...meriah nya menu..siput sedut tu...dessert pn yummy...wah air teh ais tu sure rmi serbu kalo bln puasa hehe..trus akak rasa hauss sni

    ReplyDelete
  2. Fuhh terliur tengok satay tu. Hahah. Macam macam menu ada memang best!

    ReplyDelete
  3. tak bulan puasa pun nampk sedap, kalau bulan puasa tgk gmbr2 ni mau terliurr hehe

    ReplyDelete
  4. Setiap hariberubah menu itu yang seronok dan menjadi daya tarikkan.Ini bukan juling mata kak Ana..ni penyeksaan mata...hehehehe..

    ReplyDelete
  5. Banyaknya menu dia. Lepas tu macam banyak menu masakan kampung pula tu :O

    ReplyDelete
  6. Banyak betul menu yang menarik, dahlah tengah lapar nie.. hihi

    ReplyDelete
  7. Wah, sedap nampak semuanya..lapar terus..

    ReplyDelete
  8. mmg wajib dtg makan dekat sini untuk berbuka kan? sbb makanan danharga memang berbaloiii

    ReplyDelete
  9. Haish! dah terasa macam bulan Ramadhan pulak

    ReplyDelete
  10. Tudiaaaaa...bergelodak perut tengok semua makanan sedap..kena sedar diri akak ni..makan pun portion jaga...hahaha...apapun..seksi giler kambing tu ha..aksi pose dia menggoda kalbu...

    ReplyDelete
  11. wah laparnya tgk makanan sedap2

    ReplyDelete
  12. Lapar pulak tgk post makanan ni hehehe

    ReplyDelete
  13. Meriah betul menu berbuka dia.. Sha nampak lemang pulut hitam..

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤