2019 - Ana Suhana

Sep 18, 2019

Dunia Penuh Coklat di Belgische Chocolatier Mont Kiara

11:50 AM 3
Dunia Penuh Coklat di Belgische Chocolatier Mont Kiara

Dunia Penuh Coklat di Belgische Chocolatier Mont Kiara l Assalamualaikum dan hi korang. Percaya tak kalau Ana kata coklat boleh jadi terapi terbaik untuk kita? Haa tu baru satu kebaikan coklat yang korang tau. Ada banyak lagi sebenarnya kebaikan coklat untuk kesihatan kita. Cakap tentang coklat, hari ni Ana excited sangat nak share dengan korang tentang Dunia Penuh Coklat di Belgische Chocolatier Mont Kiara.
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Dunia Penuh Coklat di Belgische Chocolatier Mont Kiara

Seriously bagi korang yang so called chocoholics, korang WAJIB cuba try test datang sini. Confirm korang tak nyesal!!! Pada yang tertanya dekat mana sebenarnya Belgische Chocolatier ni, korang boleh WAZE - 163 Retail Park. Confirm tak sesat. Dan Belgische Chocolatier ni terletak di tingkat 1 bersebelahan dengan escalator dan berhadapan dengan jalan utama. Memang senang nak jumpa.
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Belgische Chocolatier Mont Kiara
At the moment korang melangkah masuk ke dalam kafe ni, deria bau korang akan mula terangsang dengan bau coklat yang mengkhayalkan yang memenuhi seluruh ruang kafe. Dengan mural yang berkonsepkan chocolate splash di dinding-dinding kafe akan buat korang rasa macam dalam dunia coklat sebenar. Ala ala Charlie in the Chocolate Factory pun ada. :)
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Walaupun saiz Belgische Chocolatier ni agak kecik dari luar but trust me, dengan konsep minimalist dan susun atur kerusi meja yang baik korang akan rasa selesa sangat selama lepak dalam kafe ni.
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Plus staff dekat sini pun tersangatlah friendly tau. Anything yang korang unsure especially what to order, just ask them. They are more happy to assist u guys.

Ok stop bebel pasal benda lain. So sekarang kita move pada menu-menu hot yang ada dekat Belgische Chocolatier ni pulak. Ana sure part ni yang paling korang tunggu-tunggu kan. Ngeeee.
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Untuk menu pertama yang Ana cuba di Belgische Chocolatier ni ialah Chocolate Fondue with Fruits. This one antara favorite menu Ana dekat sini. Giler seronok dapat dipping the fresh fruits dalam 3 coklat Belgian yang super sedap. Ada dark chocolate, white chocolate dan dark chocolate.
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Normally Ana lebih prefer milk chocolate compare to the other two. But amazingly, Ana boleh jatuh suka dengan white chocolate Belgische Chocolatier ni. Serius sedap rasa dia. Pelbagai rasa dalam satu kunyahan bila makan buah segar yang bersalut dengan coklat yang berkualiti tinggi.
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Belgische Chocolatier Mont Kiara
On that day, Ana makan lebih dari 5 cucuk buah kot. Banyak kan? Coklat jangan cakap lah. Kemain meleleh masa nak masuk mulut tu. Hehe. And the best part is, Ana tak rasa muak pun.  Best giler kan.

Kalau korang rasa menu dekat atas tu dah biasa sangat, dan korang nak coklat yang lebih pekat, lebih likat dan lebih ummpphh, why not korang cuba Three Musketeers ni. Ana mampu tengok je u olls.  Kalau korang boleh habiskan ketiga-tiga gelas yang penuh coklat pekat ni sorang-sorang, wa tabik spring lah sama lu.
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Belgische Chocolatier Mont Kiara

French Fries Churros - antara menu wajib cuba!!! Kenapa di panggil french fries churros?
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Haa ni lah keistimewaan churros di Belgische Chocolatier ni. Selalu kita makan churros, kosong je kan isi dalam tu. Tapi churros dekat sini lain dari sebab dalam churros tu penuh dengan isi kentang yang lembut dan berlemak. Tak kosong lah senang cakap. Memang sedap sangat. Bayangkan kalau makan macam tu je pun dah sedap apa lagi kalau kita dip dalam signature milk chocolate sauce mereka yang pekat tu. Nikmat senikmatnya.

Terasa nak makan pasta? Fettucine Crepe adalah jawapannya. Hirisan crepe yang dipotong ala fettucine dan dihidangkan dengan sos coklat halus bersama aiskrim. What a complete simple meal to cheer up ur day.
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Belgische Chocolatier Mont Kiara

Siapa yang akan say no to waffle and chocolate right? Then u olls should consider Belgium's Finest in ur list. 3 jenis coklat yang kaya dengan tekstur disalut di atas kepingan waffle yang gebu dan lembut ni pasti akan buat korang tersenyum kepuasan. Ana dapat rasa satu potongan tu pun dah rasa bahagia. (Padahal dah kenyang tahap gaban).
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Belgische Chocolatier Mont Kiara

Triple Heart Doughnut - antara recommended menu di Belgische Chocolatier. Tengok presentation je dah nampak tempting kan, apa lagi bila dah rasa keenakan dia. Pasti jiwa jiwa korang akan tertawan dengan kelembutan yang ada didalamnya.
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Belgische Chocolatier Mont Kiara

Nak sesuatu yang unik? Please order this menu -Chocolate Sushi Crepe. 100% berbeza dari sushi yang korang selalu makan.
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Bayangkan bila buah-buahan seperti strawberi, nenas digulung bersama sos krim, rice krispies dan sos coklat didalam satu balutan crepes. 2-3 ketul sushi confirm tak cukup. Ngeeee.
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Belgische Chocolatier Mont Kiara

Untuk peminat brownies, ada beberapa menu brownies yang korang boleh cuba. Salah satunya ialah Square Root Brownies - brownies yang dipotong kepada saiz yang lebih kecik serta dilimpahi velvelty chocolate sauce. Bagi Ana menu ni sesuai untuk anak-anak sebab mudah dimakan dan cair di dalam mulut.
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Ada a few menu lagi yang ada hari tu tapi Ana dah tak mampu nak makan sebab kenyang tahap gaban. Antaranya ada Walnut Brownies, Rocky Chocolate Cake dan Krispy Bowl.
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Last but not least, let say korang terasa nak makan something like choc hot on the plat, why not korang order Sizzling Brownies ni. Serius Ana sangat teruja bila tengok hot chocolate tu jatuh menyirami aiskrim dan brownies di atas plat tu. Berasap asap ko. Rasa dia jangan cakap lah. Kemain sedap ok. Cair dalam mulut lagi.
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Belgische Chocolatier Mont Kiara

Dah makan coklat mesti lah nak minum air kan. Menariknya dekat Belgische Chocolatier ni ada pelbagai jenis air yang korang boleh pilih seperti air soda, ice blended, ice tea, smoothies, milkshake, arabic coffee dan banyak lagi.

Tapi dalam banyak-banyak tu Ana cuba Justin Meltcalf World Barista Judge Signature Blend Coffee ni.
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Perghhh memang kaw kaw bau dan rasa dia. Pada korang yang rasa perlu top up kafein dalam badan, make sure korang rasa air coffee ni. Sure mata korang akan terbuntang besar lepas tu. Ana akui Ana surrender walau kecik je cawan tu sebab rasa dia kemain pahit dan pekat. Berpinar mata kejap lepas tu.
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Ok bab menu selesai. Sebenarnya ada banyak lagi menu yang korang boleh pilih tau. Nak tengok apa menu yang ada lagi korang boleh check di Belgische Chocolatier Menu ni.

Let say korang nak buat close / private party atau gathering dekat sini pun boleh tau. Korang just  give them a call in advance. Dan kalau kata korang nak buat majlis dekat rumah, pejabat or any event hall, dan nak ada chocolate station yang berkualiti, korang boleh hello hello Belgische Chocolatier juga sebab dorang ada provide service untuk ke rumah atau lokasi event korang tu.

Overall Ana amat puas hati dengan semua menu-menu yang disediakan. Plus harga yang dikenakan sangat berpatutan guys. Average dalam belas belas je satu menu. Memang mampu bayar sesangat.

And good news to all student out there, korang entitle for 30% discount tau. Best giler kan? Banyak tu boleh save. And pleaseeeeeeeeee bawa Ana sekali guys. Ana dah kemaruk nak makan coklat dekat Belgische Chocolatier ni.
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Belgische Chocolatier Mont Kiara
Photo : www.fishmeatdie.com
Lastly, i wanna say thank you to The Butterfly Projeck especially to Mamasan and Belgische Chocolatier for hosting such a wonder-choco-ful event. I enjoyed myself so much there. Looking forward to come here again with my lovely family.

Untuk maklumat lanjut atau perlu sebarang info, korang boleh layari website atau media sosial Belgische Chocolatier seperti di bawah :


Belgische Chocolatier
1F-16 Kiara, 163,
Jalan Kiara 1, Mont Kiara,
50480 Kuala Lumpur.

Sep 12, 2019

Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka

9:59 AM 12
Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka

Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka l Assalamualaikum. Sekarang ni kalau nak ke Melaka dah tak payah takut takde hotel atau hotel penuh sebab based on pemerhatian Ana, setiap tahun ada je hotel-hotel baru yang wujud di seluruh bandar Melaka terutamanya. Contohnya macam Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka ni.
Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka
Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka
Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka

Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka ni Ana book kira last minute juga sebab terasa nak stay awal semalam di Melaka. Kononnya takut tak sempat nak on time ke The Shore Oceanarium Melaka ni. Ye lah, kebetulan hari Jumaat kan. Kena lah amik kira masa untuk En Suami solat Jumaat semua tu kan. Walau hanya 2 jam nak ke Melaka dari KL tapi kot tetiba jem dekat highway kan. Mana kita tau.

Masa survey nak stay mana, En Suami terjumpa Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka. Katanya hotel baru ni. Wah boleh lah kita cuba try test. Harga pun berpatutan dalam RM110 semalam.

Baca juga : Melaka Euro Rich Hotel Serendah RM69/malam

Kenapa Ana kata berpatutan? Haaa korang kena tengok sendiri saiz Superior King Room ni.
Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka
Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka
Ni view bilik yang korang nampak masa buka pintu bilik. Kemain panjang rasanya bilik di Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka ni kan.

Once korang masuk ke dalam bilik, korang akan nampak dekat belah kiri korang ada tandas. Bagi Ana tandas di hotel ni luas dan yang paling utama bersih dan tak berbau.
Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka
Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka
Keduanya yang Ana suka shower area dia paling hujung. Tak kacau area toilet bowl dan sinki. Cuma partition shower area tu terlalu pendek. So bila mandi sure air akan terpercik ke arah sinki dan toilet bowl tu.
Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka
Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka
Toiletries semua complete. Dan water pressure pun kuat. Puas lah masa mandi tu especially bila mandi air panas. Sebab ada sesetengah hotel, bila mandi guna air panas, pressure water dia akan jadi low. So nak mandi pun tak syok. 

Berhadapan dengan pintu tandas ada ruang almari untuk korang simpan semua beg-beg korang. Tak perlu lah korang nak seret beg sampai ke dalam tu kan. Dalam almari tu ada disediakan laci berkunci juga.
Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka
Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka
Attach dengan almari tadi ada some space untuk tea making facilities. Lengkap dengan kettle dan cawan untuk buat air panas.

Lepas je dari "lorong" tandas dan almari baju tadi tu, korang akan memasuki "working area" pula di mana dekat belah kanan korang ada sebuah meja kerja yang panjang lagi luas. Ngeee. Memang siapa-siapa yang datang Melaka atas urusan kerja, memang sesuai lah nginap dekat Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka ni. Lagipun jarak meja kerja dengan katil jauh, so tak menggangu orang yang nak berehat in case kita nak buat kerja dengan lama kan.
Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka
Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka
Ruang untuk berjalan dekat belakang meja ni pun luas. Memang takde isu nak kena bangun nak alih kan kerusi ke depan sikit supaya orang boleh jalan dekat belakang. Kalau kata bawa extra toto pun lepas nak bentang belakang tu. Hehe.
Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka
Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka
Lepas tu kalau korang perasan dekat sudut meja kerja tu ada disediakan beberapa botol air mineral  dan gelas. Mana tau kan masa tengah buat keje tekak kering. Grab je air dekat sebelah tu. Senang citer.

Bersebelahan dengan meja kerja tadi ada ruang untuk menonton pulak. Ada sebuah sofa 3 seater disediakan untuk korang berehat sambil tengok tv dengan selesa. Nak buat tempat tidur pun boleh sangat kot ada ahli keluarga extra ikut sekali kan. Cuma kena pakai selimut tebal lah sebab sofa tu betul-betul bawah aircond. Boleh keras kejung dibuatnya.
Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka
Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka
Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka
Dekat bawah tv pula ada kabinet tv yang panjang. Boleh simpan beg-beg kecik dalam tu. Tv channel pula tak silap Ana limited pada yang free view tu je. Ok lah kan dari takde. Ngeeee.
Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka
Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka
Dekat kawasan hujung bilik baru korang akan jumpa katil untuk beradu. Dah nama bilik pun Superior King Room so katil dia saiz king. Lebih dari muat untuk Ana 3 beranak tidur dengan selesa.
Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka
Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka
Bilik ni dari luar nampak ada balcony tapi tu hanya "dummy" balcony saja. Hanya untuk cantikkan reka bentuk bangunan hotel je. Tapi bagi Ana Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka ni memang cantik dan unik bangunan dia. Fefeeling macam dekat overseas pun ada.
Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka
Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka
Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka
Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka
Cuma bila malam, lighting tak berapa terang so hasil gambar pun tak berapa nak cun. Tapi kalau korang pandai edit sure gempak gambar korang tu.
Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka
Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka
Dekat bawah hotel ada beberapa kedai makan tapi Ana perasan semuanya untuk non muslim. Tapi ada satu kedai yang tengah femes sekarang ni dengan bubble tea dia iaitu The Alley pun ada juga dekat sini.

Lagi satu kalau korang nak tau, Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka ni terletak satu kawasan dengan Masjid Selat Melaka. Jalan kaki pun dekat. So kalau azan, memang boleh dengar lah orang kata.

Cuma ada 2 perkara yang Ana rasa orang akan rasa tak best bila stay dekat Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka. Yang pertama bilik dekat sini tak sounf proof maksudnya bila orang berjalan atau tarik beg di sepanjang koridor, kita boleh dengar dengan jelas. So agak mengganggu sedikit dekat situ especially time pagi.
Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka
Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka
Yang kedua Ana perasan lift nak naik ke bilik hanya ada 1 je. Terletak dekat hujung berdekatan dengan lobi. So kalau kata bilik korang bilik paling hujung dekat belah lagi satu, korang kena lah menapak sikit. Ok lah boleh exercise sikit kan. Hehe. Kalau korang nak senang, cari parking dekat lif. So tak lah kena jalan jauh sangat.

Last thing bagi orang Islam, kalau nak cari kedai makan korang kena keluar ke arah bandar. Tapi tak jauh pun. 5 minit dah boleh sampai dekat Mahkota Parade. Kalau takde idea nak makan mana, korang boleh ke Windmill Station ni. Dalam 7 minit je dari hotel. Ada makanan local dan western dihidangkan.

Ok lah tu je nak bebel kali ni. Overall, Ana puas hati je stay dekat Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka ni. Bilik selesa, bersih dan luas, harga murah, lokasi dekat dengan bandar Melaka dan staff friendly and helpful. Korang kalau ke Melaka dan tercari-cari hotel yang berbaloi dan selesa untuk bermalam, why not korang cuba Hotel Melaka : Riviera Suites Melaka ni. InsyaAllah puas hati.

Sep 9, 2019

Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Mendapat Sambutan Luar Biasa Komuniti Gamers Malaysia

7:12 PM 16
Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Mendapat Sambutan Luar Biasa Komuniti Gamers Malaysia

Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Mendapat Sambutan Luar Biasa Komuniti Gamers Malaysia l Assalamualaikum. Kalau sebut Dota, League of Legend, Counter Strike semua orang mesti tau kan. Hatta orang yang bukan kaki game pun pasti akan tau. Mana taknya, Ana percaya dalam setiap keluarga mesti ada sekurangnya seorang yang akan 'terjebak' main game tersebut hingga boleh menjadi profession mereka. Menarik kan? Sebab tu tak mustahil bila Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Mendapat Sambutan Luar Biasa Komuniti Gamers Malaysia.
Taiwan Excellence Esports Cup 2019
Taiwan Excellence Esports Cup 2019
Taiwan Excellence Esports Cup 2019 Mendapat Sambutan Luar Biasa Komuniti Gamers Malaysia

Siapa Taiwan Excellence? Mesti korang tertanya-tanya kan? Pada yang tak tau, Taiwan Excellence merupakan sebuah badan kerajaan yang ditubuhkan hasil kerjasama antara Taiwan External Trade Development Council (TAITRA) dan Taiwan Minitsry of Economic Affairs (MOEA) yang bertujuan untuk mengiktiraf produk-produk inovatif keluaran Taiwan ke seluruh dunia.

Seperti yang kita tau produk-produk Taiwan sangat tak asing di  negara kita di mana kebanyakkan produk inovatif Taiwan memberi memberi impak nilai terbaik. Ini kerana produk-produk Taiwan yang dieksport ke luar negara telah melalui proses yang amat tinggi dan telah diiktiraf dari sudut R&D, reka bentuk, kualiti dan juga pemasaran.

Pada tahun ni, Taiwan Excellence telah berbesar hati untuk menganjurkan kejohanan antarabangsa melalui penganjuran Taiwan Excellence Esports Cup 2019 (TEEC2019) dengan kerjasama ROG. Peringkat kelayakan LAN telah bermula sejak April lalu dan Sabtu lepas bertempat di Battle Arena Malaysia telah berlangsungnya peringkat kelayakan LAN yang ke-10 dan yang terakhir. Para pemenang dari setiap peringkat kelayakan (3 pemenang setiap satu) bakal bersaing di pentas akhir bulan Oktober yang akan datang.

Melihat kemeriahan dan sambutan yang sangat tinggi, Ana sendiri tak nak lepaskan peluang untuk menyaksikan dan memeriahkan pertandingan peringkat kelayakan terakhir tu. Honestly, ni first time Ana attend such event dan Ana boleh nampak sendiri betapa ramainya anak-anak muda Malaysia yang sangat meminati esports ni.
Taiwan Excellence Esports Cup 2019
Taiwan Excellence Esports Cup 2019
Bila Ana kata sangat ramai, maksudnya memang sangat ramai tau korang. Bayangkan lebih dari 10,000 penyertaan diterima. Dan nak jadi cerita masa peringkat kelayakan terakhir hari Sabtu lepas, penyertaan jadi over limit sampaikan pihak penganjur tak boleh nak buat apa selain terima penyertaan mereka. Siap ada yang dah join kali ke-5 lagi tau. Dahsyat tak dahsyat lah penangan esports ni di Malaysia kan. Bila lihat senario yang berlaku hari tu, baru Ana faham kenapa Kementerian Belia dan Sukan berhasrat untuk menjadikan Malaysia sebagai hab baru esports di Asia Tenggara.

Sepanjang penganjuran TEEC 2019 ni berlangsung, para peserta telah didedahkan dengan inovasi terkini Taiwan melalui perlawanan persahabatan DotA 2.
Taiwan Excellence Esports Cup 2019
Taiwan Excellence Esports Cup 2019
Taiwan Excellence Esports Cup 2019
Taiwan Excellence Esports Cup 2019
Taiwan Excellence Esports Cup 2019
Taiwan Excellence Esports Cup 2019
Selain daripada tu, para peserta dan orang ramai yang hadir pada hari tersebut turut dipersembahkan dengan komputer riba gaming ROG Strix SCAR III G531 yang menakjubkan yang menjadi impian untuk dimiliki oleh setiap gamers.
Taiwan Excellence Esports Cup 2019
Taiwan Excellence Esports Cup 2019
Serius memang sangat canggih tau korang. Mana taknya, kesemua komputer riba yang ada di pasaran Malaysia dilengkapi sepenuhnya dengan prosesor Intel Core i7 9750H, NVIDIA GeForce RTX 2070 GPU dan juga 16GB RAM dan dijual pada harga RM7,999. Confirm smooth je bila main game. Takde masalah PC slow lah, stuck lah kan. 
Taiwan Excellence Esports Cup 2019
Taiwan Excellence Esports Cup 2019
Ana sempat lah godek-godek beberapa produk lain untuk gaming dari Taiwan ni, memang best dan gempak giler. Antaranya seperti ROG Phone - Game Changer, ROG Strix Helios, ROG Strix XG32VQR dan ROG Strix Scope. Tak caya korang kena cuba try test sendiri masa di grand finale nanti. Baru korang akan faham kenapa Ana kata produk-produk inovasi Taiwan ni terbaik.
Taiwan Excellence Esports Cup 2019
Taiwan Excellence Esports Cup 2019
Taiwan Excellence Esports Cup 2019
Taiwan Excellence Esports Cup 2019
Taiwan Excellence Esports Cup 2019
Taiwan Excellence Esports Cup 2019


Taiwan Excellence Esports Cup 2019
Taiwan Excellence Esports Cup 2019
Semua canggih-canggih belaka. Memang wajib ada lah kalau korang nak libatkan diri secara aktif dalam dunia gamers ni. Alang alang nak main biar lah main secara pro terus dengan peralatan yang canggih kan. Harga pun reasonable dengan spec yang ditawarkan. No wonder produk-produk inovasi Taiwan terutama produk untuk gaming mempunyai permintaan yang sangat tinggi di Malaysia. Dan kalau korang nak tau, spec yang dijual di Malaysia lebih baik dari spec-spec yang dijual di negara lain. 

Macam Ana mention dekat atas, ROG merupakan salah satu penaja utama TEEC 2019. Menurut Jason Hsu (Pengurus Produk ROG), esports dah jadi salah satu sukan terbesar dan paling popular di seluruh dunia dari sehari ke sehari. Dan di Malaysia sendiri, bilangan peminat dan penggemar esports sentiasa meningkat pada kadar yang sangat mengagumkan. Disebabkan tu ASUS dan Republic of Gamers (ROG) berbangga untuk melibatkan diri dengan TEEC kerana mereka yakin ini boleh menggalakkan gamers untuk mendapatkan peralatan komputer yang inovatif untuk merasai pengalaman gaming yang sebenar.

Selain dari tu, wakil lokasi kejohanan iaitu Tiffani Lim (Ketua Marketing & Event Battle Arena Malaysia) berkata misi Battle Arena adalah untuk menyediakan tempat latihan bagi para gamers yang berimpian untuk memulakan karier esports mereka dengan serius.
Taiwan Excellence Esports Cup 2019
Taiwan Excellence Esports Cup 2019
Taiwan Excellence Esports Cup 2019
Taiwan Excellence Esports Cup 2019
Di Battle Arena, selain dari didedahkan dengan pengalaman esports secara profesional, para gamers juga akan dilengkapkan dengan "kemahiran e-senjata" yang diperlukan dalam membina masa depan yang cerah dalam dunia esports.

Bagi peminat esports yang terlepas untuk saksikan pertandingan peringkat kelayakan, jangan risau jangan sedih sebab korang boleh follow Ana untuk saksikan TEEC 2019 di grand finale yang akan berlangsung di Berjaya Times Square pada 11-13 Oktober 2019. Juara bagi setiap kategori game yang dipertandingkan iaitu CS:GO, DotA 2 dan League of Legends akan memenangi wang RM10,000 setiap satu. Istimewanya bagi juara kategori CS:GO, mereka akan diterbangkan ke Taiwan untuk berentap dengan wakil 4 negara lain iaitu Taiwan, Thailand, India dan Filipina.

Dan ada lagi satu berita gembira bagi peminat esports yang tak sempat nak join TEEC 2019 ni, apa kata korang join beberapa gaming subsidiari seperti Tekken 7, Sper Smash Bros, PES 2019 dan Mobile Legends: Bang Bang yang dianjurkan. Mana tau rezeki korang berpeluang untuk memenangi wang tunai bernilai RM9,000. Banyak tu. Tak salah untuk mencuba kan. 

Bagi yang berminat nak join acara gaming subsidiari ni, pendaftaran telah dibuka bermula 7 September 2019 dan make sure korang sentiasa update dengan  maklumat dan info terkini yang ada di laman sosial Taiwan Excellence.

Untuk maklumat lanjut tentang TEEC 2019 atau produk-produk inovasi terbaru Taiwan, korang boleh layari media sosial Taiwan Excellence seperti di bawah. Last but not least, jangan lupa save date untuk hadir ke grand finale TEEC 2019 next month. See u guys dekat sana ok.