Hi-Tea Hari Krismas Serendah RM55 Hanya di Summit Hotel Subang USJ - Ana Suhana

Dec 17, 2018

Hi-Tea Hari Krismas Serendah RM55 Hanya di Summit Hotel Subang USJ


Hi-Tea Hari Krismas Serendah RM55 Hanya di Summit Hotel Subang USJ l Assalamualaikum. Next week penganut agama Kristian akan menyambut Hari Krismas. Dan Malaysia akan bercuti umum sekali lagi. Best kan. Maybe ada antara kita yang mempunyai family atau kawan-kawan yang menyambut perayaan ni kan. Nak treat something special untuk dorang? Apa kata korang bawa dorang menikmati Hi-Tea Hari Krismas Serendah RM55 Hanya di Summit Hotel Subang USJ. Nak makan-makan sempena Tahun Baru 2019 pun boleh. Tak semesti sempena Krismas je.
Summit Hotel Subang USJ
Summit Hotel Subang USJ
Hi-Tea Hari Krismas Serendah RM55 Hanya di Summit Hotel Subang USJ

Antara banyak-banyak bufet Krismas yang Ana hadiri, bufet di Oceania Buffet Restaurant, Summit Hotel Subang USJ yang paling terendah setakat ni untuk area berdekatan dengan KL. Walaupun murah tapi menu yang dihidangkan semuanya menarik dan pasti korang akan tersenyum kegembiraan semasa melangkah keluar dari hotel ni. So pada yang terasa nak belanja family atau kawan-kawan makan, ni lah pilihan yang terbaik. Murah dan sedap.

Baca juga : Pakej Perkahwinan di Summit Hotel Subang USJ

Menu untuk bufet Hari Krismas ni bakal menghidangkan menu antarabangsa dan juga tempatan untuk memenuhi selera semua tetamu yang makan di sini. Namun menu istimewa sempena Hari Krismas tetap tak dilupakan. Yang penting semuanya HALAL.
Summit Hotel Subang USJ
Summit Hotel Subang USJ
Antara signature dish untuk Hari Krismas kali ni ialah Chef Sakysa's Roasted Turkey, Lamb and Beef. Korang pilih mana-mana yang korang suka. Nak rasa semua pun dipersilakan. Janji jangan membazir wokey. Hehe. Jangan lupa padankan menu tadi dengan signature baked mashed potatoes with cheese untuk rasa yang lebih memikat. Ana dah rasa roasted beef dan lamb dekat sini. So far kena dengan selera Ana. Tekstur daging lembut dan juicy. Enak dimakan macam tu je.
Summit Hotel Subang USJ
Summit Hotel Subang USJ
Bagi peminat seafood pula, korang wajib cuba Fresh Seafood on Ice ni. Ada udang, mussels, clams dan banyak lagi. Semuanya segar dan masa makan terasa manis isi seafood tu. Kalau Ana suka macam tu je. Perah lemon sikit lepas tu makan terus. Sedap. Macam makan sushi je pun rasa dia. Korang yang tak pernah makan, cuba lah sekali nanti.

Kalau korang yang sejenis tekak makanan Malaysia jangan risau sebab ada banyak menu tempatan popular yang korang boleh makan dekat sini. Antara menu tempatan yang ada ialah rendang daging, kacang panjang goreng, mee goreng, nasi goreng, nasi herba, ayam masak merah, mee bersup dan butter oats prawn.
Summit Hotel Subang USJ
Summit Hotel Subang USJ
Summit Hotel Subang USJ
Summit Hotel Subang USJ
Summit Hotel Subang USJ
Summit Hotel Subang USJ
Summit Hotel Subang USJ
Summit Hotel Subang USJ
Summit Hotel Subang USJ
Summit Hotel Subang USJ
Untuk menu ala Barat korang boleh cuba fish finger, meat ball baked, cream of potato with bread, sandwiches, pasta dan  banyak lagi.
Summit Hotel Subang USJ
Summit Hotel Subang USJ
Summit Hotel Subang USJ
Summit Hotel Subang USJ
Summit Hotel Subang USJ
Summit Hotel Subang USJ
Oh ya, menu untuk apperizer dan dessert pun tak kurang hebatnya. Ada pelbagai manisan seperti kek, puding, buah-buahan, salad dan ABC untuk melengkapkan menu bufet korang. Semuanya sesedap rasa. Ana paling suka puding roti dekat sini. Siap bertambah-tambah u olls. Hehe.
Summit Hotel Subang USJ
Summit Hotel Subang USJ
Summit Hotel Subang USJ
Summit Hotel Subang USJ
Summit Hotel Subang USJ
Summit Hotel Subang USJ
Summit Hotel Subang USJ
Summit Hotel Subang USJ
Bagi yang bawa anak-anak makan dekat sini, ada live entertainment untuk menghiburkan mereka seperti magic sho ws, clown with ballon sculpturing dan juga real-life superhero pada 22, 23, 25, 29 dan 30 Disember 2018. So kalau korang nak bawa anak-anak makan dekat sini make sure pilih mana-mana dari 5 tarikh tersebut. Mesti anak-anak korang akan terhibur.

Memandangkan harga yang ditawarkan sangat murah, for sure meja akan cepat penuh kan. So kalau korang berminat nak berHi-Tea dekat sini, atau korang perlukan maklumlat lanjut tentang bufet yang ditawarkan, korang boleh hubungi nombor di bawah ni.

Special Hi-Tea for Christmas
Harga : RM55 (dewasa) / RM38 (kanak-kanak)
Tempat : Oceania Buffet Restauran
Tarikh : 22 Disember 2018 - 1 Januari 2019
Masa : 12 tengahari - 4 petang
Telefon : 03-8023 3000 ext 3021

29 comments:

  1. Murah hat ni, bos akk tgk cari tpt nak makan sempena new year. tp, xsure dorang nak makan mana

    ReplyDelete
  2. sedapnya semua makanan tu. rm55 berbaloi la kan

    ReplyDelete
  3. Allahuuu.. tak makan malam lagi nih lepastu tengok pula makanan2 best ni! hahahhaa

    ReplyDelete
  4. uish kak tengok lauk2 dia sedap betul.. Lama tak mkn hidangan mcm ni

    ReplyDelete
  5. Murahnya! Makanan pon best². Berbaloi sungguh RM55 tu. Macam² boleh makan. Gerenti puas hati. Punah harapan nak kurus kalau mcm ni. Hahaah murah nau! Cx makan shellout pon dah RM55 ntk family. Itu shellout je tau. Ini kemain banjir dgn pelbagai makanan. Berbaloi dan terbaik! Paling penting is halal

    ReplyDelete
  6. Belum lagi berkesempatan makan di Summit Hotel Subang USJ ni.. nampak menyelerakan semua menu2 dia.. kalau makan dengan famili ni memang bertambah2 agaknya.. hehe

    ReplyDelete
  7. Berbaloi harga dan menu yang ditawarkan.. Puas hati makan..

    ReplyDelete
  8. Menu hi tea dah meriah macam ni.. Hebatt.. Dessert paling memukau tu 😍

    ReplyDelete
  9. so many food to choose from.. i think this hi tea is quite worthy.. the price is affordable.. great to eat in summit hotel..

    ReplyDelete
  10. Rata rata peopke write on Christmas buffet. The buffet spread look awesome delicious. Variety food too. The price cheaper too.

    ReplyDelete
  11. Kat Malaysia mmg tiap kali musim perayaan ada promosi buffet. Untung la kita byk kaum byk perayaan. Hahaha. Meriah betul menu-menu dia tu kan.

    ReplyDelete
  12. the price is really quite affordable compare to all other restaurants or hotels. given the market condition, i think it's good to go here to avoid burning a hole in the pocket! haha

    How to deal with markets ups and downs?

    ReplyDelete
  13. Murahnya harga pakej tu. Menunya pun nampak menarik - boleh bawa satu keluarga tanpa risau pasal bayaran kan. Tempat lain mau beratus ringgit seorang ye tak

    ReplyDelete
  14. Nampak menyelerakan sunggu menu high tea for chrismats dari usj hotel. Harga pun sgt mampu milik. Tgok udang fresh tu terus rasa lapar. hehehe

    ReplyDelete
  15. baru je kawan kak laili tanya tentang makan-makan krismas untuk ofis dia. boleh bagitau kat summit hotel ni :)

    ReplyDelete
  16. Lahai.. Murahnya. Boleh la krismas ni bawak family datang makan kat sini. .Sama-sama sambut krismas.. Menu pulak tu bermacam-macam, memang berbaloi
    Sangat laa

    ReplyDelete
  17. alaaa dekat jer dengan kita,...best jugak menunya yang penting halal walaupun bukan perayaan kita...inilah masa nak rasa pelbagai hidangan pelbagai kaum di malaysia...harga pun berbaloi setaraf dengan makanan yang dihidangkan....

    ReplyDelete
  18. For only RM55 this buffet is really worth it! Can't wait to bring my family and friends over to try this out.

    ReplyDelete
  19. murah sangat ni..dah la banyak pilihan menu makanan. Ni kalu buat gathering company habiskan bajet elok jugak. Tambah lagi dekat dengan office area subang jaya tu. terliur baca entri berselang dengan gambar makanan sedap-sedap.

    ReplyDelete
  20. Makanan High Tea dah boleh kenyang macam makan tengahari jer kat sini harga pun sangat murah yer nak banding dengan hotel lain bestnya nak try lah kalau ada bawa kawan-kawan jom sapa nak join hehehehe..

    ReplyDelete
  21. Kalau datang sini for sure akan makan seafood dia punya dulu sebab tak selalu makan kan. Harga dia not bad jugak eh

    ReplyDelete
  22. Wahh bukan senang nak dapat harga hitea krismas murah cam ni. Nanti bolehlah sis bawak mak angkat sis yg celebrate krismas makan kat sini

    ReplyDelete
  23. sedapnya semua makanan tu ondeeeeeeeeeee.. terliur kakak kat sini haa..

    ReplyDelete
  24. Amboi hi tea pun banyak betul variety dia. Jimat. Kalau khai ni cukup makan sehari je dah kenyang.tq Tau sebab share terliur pula hahaha

    ReplyDelete
  25. Wow.. Murah nya..makanan pun not bad kannn.. .kalau dekat dah lama ajak husband serbu ni.. Tpi jauh la pulakkkk

    ReplyDelete
  26. Murah sangat, makanan pun baanyak.. Semua boleh makan.. Wah siap ade rendang.. Hehehe. .Bagusla.. Ala lapar pulak.. Hari krostmas tajyah masak, makan sini je senang kan. .Hehee

    ReplyDelete
  27. Meriah betul hidangan hi tea die... Lapar pulak tengok..walhal baru lepas lunch..haha

    ReplyDelete
  28. nampak menyelerakan, harga pun berpadanan

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤