Aplikasi MMSOS Penyelamat Di Saat Kecemasan - Ana Suhana

Dec 23, 2018

Aplikasi MMSOS Penyelamat Di Saat Kecemasan


Aplikasi MMSOS Penyelamat Di Saat Kecemasan | Assalamualaikum. Korang pernah dengar tentang Aplikasi MMSOS Penyelamat Di Saat Kecemasan ni? Kalau belum korang boleh baca apa yang Ana nak kongsi dengan korang tentang aplikasi yang wajib korang muat turun dalam smartphone korang. Baru sama-sama smart orang kata.
Aplikasi MMSOS
Aplikasi MMSOS 
Aplikasi MMSOS Penyelamat Di Saat Kecemasan

Hari ni walau dunia dah semakin canggih, tapi kejadian jenayah tetap tak berkurang. Malah makin canggih makin menjadi-jadi kes jenayah yang berlaku. Kalau tengok atau baca berita,  setiap hari ada je kes jenayah di sekeliling kita. Menakutkan.

Rasa takut saja tak no point juga kan. Kita kena lah juga amik langkah berjaga-jaga untuk elak dari menjadi mangsa penjenayah. Perkara paling utama jangan lupa sentiasa berdoa pada Yang Esa agar kita sentiasa diberi perlindungan dan keselamatan di mana-mana saja kita berada. Hanya Dia yang mampu memberi sebaik-baik perlindungan.

Berdoa dah buat, lepas tu kena lah ada usaha. Doa tanpa usaha tu suatu yang sia-sia. So apa usaha kita nak lindungi diri kita dari menjadi mangsa jenayah? Benda yang paling mudah yang korang boleh buat adalah dengan memuat turun Aplikasi MMSOS Penyelamat Di Saat Kecemasan. Mesti korang tertanya kan apa tu MMSOS? 
Aplikasi MMSOS
Aplikasi MMSOS 
MMSOS merupakan satu aplikasi yang dicipta oleh MM Synergy Sdn Bhd di mana aplikasi ini mempunyai ciri  “Panic Button”. Panic Button ni boleh digunakan ketika kita berhadapan dengan situasi berbahaya seperti kes ragut, rompakan, jenayah harta benda, penculikan dan lain-lain. Aplikasi ini juga bertujuan untuk membantu pihak berkuasa seperti polis dalam memastikan kadar jenayah di seluruh negara menurun dan rakyat sentiasa berasa selamat.
Aplikasi MMSOS
Aplikasi MMSOS 
Panic Button juga bukan hanya boleh digunakan ketika berlakunya kegiatan jenayah, malah di saat-saat luar jangka seperti kebakaran, sakit yang memerlukan perkhidmatan ambulan, kereta rosak di tengah jalan dan banyak lagi.
Aplikasi MMSOS
Aplikasi MMSOS 
Aplikasi MMSOS
Aplikasi MMSOS 
Boleh percaya ke aplikasi MMSOS ni?
Aplikasi MMSOS
Aplikasi MMSOS 
Aplikasi MMSOS
Aplikasi MMSOS 
Boleh korang. Korang boleh percaya dengan aplikasi MSSOS ni sebab aplikasi ini merupakan yang pertama seumpamanya di Malaysia yang bekerjasama dengan pihak ambulan, polis, bomba, hospital atau klinik. In fact aplikasi MMSOS ni dah disiarkan di rancangan tv tempatan.

Aplikasi MMSOS 24/7

Menarik tentang aplikasi MMSOS ni ialah ianya beroperasj 24/7 - 24 jam sehari & 7 hari seminggu.  Ini bermakna korang boleh menggunakan perkhidmatan yang disediakan pada bila-bila masa ketika berlakunya kecemasan.
Aplikasi MMSOS
Aplikasi MMSOS 
Nak guna aplikasi MMSOS ni pun senang. Korang hanya perlu tekan Panic Button dan tunggu team SOS Response datang ke tempat korang untuk membantu.
Aplikasi MMSOS
Aplikasi MMSOS 
Korang boleh muat turun aplikasi MMSOS secara percuma di Play Store atau Apps Store dengan klik di pautan ini ----> http://bit.ly/2mC6Y03. Lepas muat turun, korang perlu mendaftar dengan memasukkan butiran peribadi korang. Mudah je sebenarnya. Tak pening pun.

Antara kelebihan yang korang boleh nikmati bila melanggan aplikasi MMSOS ni ialah :

• Percuma ‘Personal Accident Insurance’ bernilai RM50,000
• Pemeriksaan kesihatan percuma bernilai RM365
• Diskaun 70% untuk ‘Car Tinted'
• Diskaun 40% untuk pakej percutian ke Marina Island (pakej lengkap untuk 2 orang selama 3H2M + makan)
• ‘Special rate’ untuk memperbaharui insuran kereta
• 'Special rate’ untuk penyelenggaraan keret
• Ambulance fees
• Percuma perkhidmatan 'towing'

Bagi yang ingin maklumat lanjut tentang aplikasi MMSOS, korang boleh berhubung sendiri dengan pihak MMSOS di nombor di bawah ni :


MM SYNERGY SDN BHD

No. 2, Jalan Arfah 2
Seri Kuching Business Park
Off Jalan Kuching
51200 Kuala Lumpur

📞 03-6242 4895
📞 03-6242 4895

📩 support@mmsos.my


9 comments:

  1. Bagus ni, dari aspek keselematan dan akk pun sering ke sana sini sorang2

    ReplyDelete
  2. Memang bagus MMSOS ni. Bukan setakat jaga keselamatan tapi ada bila masyarakat dalam kesusahan .Mimi dah download pun MMSOS ni

    ReplyDelete
  3. bagusnya app ni..lina pun dah download juga sebagai langkah berjaga-jaga

    ReplyDelete
  4. sebagai langkah berjaga-jaga perlu download apps ni especially kaum wanita..keselamatan perlu diutamakan

    ReplyDelete
  5. Salah satu usaha nak menyelamatkan diri di saat kecemasan dan takde sesiapa boleh diharapkan..bagus aplikasi mmsos ni!

    ReplyDelete
  6. wah bagus laa.. kena bayar tak kalau install ni

    ReplyDelete
  7. Bagus apps macam ni,tak pernah jumpa lagi selain mmsos ni

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤