Kekal Aktif dan Lincah Sepanjang Masa Dengan Anlene UHT On The Go - Ana Suhana

Sep 27, 2018

Kekal Aktif dan Lincah Sepanjang Masa Dengan Anlene UHT On The Go


Kekal Aktif dan Lincah Sepanjang Masa Dengan Anlene UHT On The Go | Assalamualaikum. Korang tau tak semakin usia meningkat kita semakin banyak kalsium dalam badan kita berkurang dan kalau di biarkan tak terjaga boleh menyebabkan tulang kita reput. Bila dah sampai tahap tu pergerakan badan kita pun terbatas.  Takut kan dengar? So hari ni Ana nak share dengan korang petua untuk Kekal Aktif dan Lincah Sepanjang Masa Dengan Anlene UHT On The Go.
Anlene UHT On The Go
Anlene UHT On The Go
Kekal Aktif dan Lincah Sepanjang Masa Dengan Anlene UHT On The Go

Bila cakap tentang kalsium untuk membina tulang yang  sihat, pastinya kita akan kaitkan dengan pengambilan susu. Ini kerana susu dan produk tenusu merupakan sumber kalsium yang terbaik. Menurut Piramid Makanan Malaysia,  kita disaran untuk mengambil 3 sajian daripada susu dan produk tenusu sehari di mana ianya bersamaan dengan 3 gelas susu atau 1 gelas susu,  1 gelas yogurt dan 1 keping keju.

Nampak mudah kan sajian di atas tapi dengan jadual keje kita yang sangat padat kemungkinan besar untuk kita skip sajian penting ini adalah sangat besar. Lagi-lagi susu bila kita perlu untuk bancuh terlebih dahulu. Mana ada masa kan? Tapi itu dulu, kini dengan adanya Anlene  UHT On The Go dalam pek  sedia diminum (ready-to-drink) ni kita boleh menikmati khasiat sepenuhnya pada bila-bila masa dan di mana juga. Hatta dalam perjalanan ke tempat kerja atau ketika sedang bekerja pun kita boleh minum.

Macam baru-baru ni Ana pergi bercuti kan. Ana selit je Anlene UHT ready-to-drink ni dalam bag pack. Memang sangat mudah dan menyenangkanSaiz pun travel-friendly. Takde dah alasan terlupa nak minum susu. Nak bercuti pun jadi happy dan boleh kekal aktif dan lincah nak berjalan ke sana sini. Takde lah kes kaki lenguh atau lutut sakit kan. Sekarang korang dah tau kan rahsia Ana kekal aktif dan lincah sepanjang masa.
Anlene UHT On The Go
Anlene UHT On The Go
Oh ya cakap tentang aktiviti berjalan, korang tahu tak yang aktiviti ini merupakan salah satu senaman yang dapat membantu menguatkan tulang selain daripada berjogging, berlari, menaiki tangga, menari, atau sukan yang memerlukan pergerakan berlari atau melompat. So start hari ni boleh lah mula bersenam balik. Tapi sebelum tu jangan lupa minum susu Anlene UHT terlebih dahulu.
Anlene UHT On The Go
Anlene UHT On The Go

Kebaikan Dalam Sekotak Anlene UHT

Ana start consume Anlene ni sejak 5-6 tahun lepas. Dan favorite flavor Ana sudah semestinya coklat. Masa tu Ana beli susu tepung coklat Anlene ni dan simpan stok di office. So setiap pagi Ana dan beberapa office mate akan bancuh susu Anlene dan mix dengan instant oat. Kira diy 2 in 1 sendiri lah. Tulang pun kuat, kolestrol pun dapat dikurangkan. Perut pun kenyang hingga lunch time.

Hari ni dengan adanya Anlene UHT On The Go dalam pek sedia diminum (ready-to-drink) dalam 2 perisa iaitu  vanilla dan coklat memudahkan lagi masa bersarapan. Macam Ana sendiri minum sekotak susu coklat Anlene ni je dah boleh kenyang dan boleh buat kerja tanpa rasa lapar. Tapi korang kalau takut tak tahan boleh je makan bersama roti atau biskut. Sure akan kenyang lama kerana susu Anlene UHT ni dapat membekalkan tenaga yang secukupnya untuk tubuh korang.
Anlene UHT On The Go
Anlene UHT On The Go
Bagaimana sekotak Anlene UHT mampu menjadikan kita kekal aktif dan lincah sepanjang masa?? Ni yang Ana suka nak kongsi dengan korang semua. Kalau korang nak tau, sekotak Anlene UHT mengandungi 50% lebih nutrien selain lebih kolagen, protein dan tinggi dengan kalsium. Kenapa penting kandungan tersebut?

✔️ Nutrien

Nutrien seperti kalsium dan Vitamin D sangat penting untuk membantu menyokong tulang yang kuat. Selain itu Magnesium dan Zink pula penting untuk mengekalkan struktur tulang walau umur semakin meningkat.

✔️ Kolagen

Tahu tak selain terkenal kerana kebaikkannya untuk merawat kulit, kolagen sebenarnya merupakan komponen utama dalam pembinaan tulang rawan. Tulang rawan yang mendapat kolagen yang secukupnya mampu menjadikan pergerakan kita lebih baik.

✔️ Protein

Siapa yang kaki gim atau ada ahli keluarga / rakan-rakan yang suka ke gim, korang mesti perasan yang dorang akan consume more Protein and Magnesium. Kenapa? Ini kerana Protein dan Magnesium sangat penting dan diperlukan oleh tubuh untuk menyokong pembinaan dan pemulihan otot badan.

Ini bermaksud kombinasi nutrien-nutrien yang penting ini dapat menjaga dan melindungi tulang, sendi dan otot agar mampu untuk bergerak bebas.
Anlene UHT On The Go
Anlene UHT On The Go
Anlene UHT On The Go
Anlene UHT On The Go
Sebab tu Ana percaya yang susu Anlene UHT mampu memberi kebaikan terhadap tulang, sendi dan otot Ana dan dan membolehkan Ana untuk melakukan apa juga aktiviti lasak tanpa sebarang kesukaran. Lagi-lagi sejak bergelar ibu, tugas semakin berat. Perlu maintain aktif dan lincah sepanjang masa.
Anlene UHT On The Go
Anlene UHT On The Go
Anlene UHT On The Go
Anlene UHT On The Go

Anlene UHT On The Go On Tour

Untuk meningkatkan kesedaran rakyat Malaysia tentang kepentingan pengambilan susu berUHT, crew Anlene telah menjelajah banyak lokasi di sekitar Lembah Klang untuk mempromosikan Anlene UHT On The Go.

Bermula pada minggu pertama, crew Anlene telah berada di 10 stesen LRT popular dengan menjual set breakfast RM1 yang mengandungi sekotak Anlene UHT bersama sebungkus roti. Sambutan yang diterima sangat menggalakan dan orang ramai teruja untuk mencuba susu Anlene UHT yang terbaru ni.
Anlene UHT On The Go
Anlene UHT On The Go
Seterusnya penjelajahan diteruskan dengan kehadiran Anlene's roving truck di sekitar Selangor dan Kuala Lumpur bagi memberi peluang kepada rakyat Malaysia untuk mencuba sampel produk Anlene yang ditawarkan.

Siri jelajah sampai ke kemuncak pada minggu berikutnya dengan kemunculan duta Anlene, Stacy Anam di Bukit Bintang. Dan Ana berkesempatan untuk ke sana untuk menyertai aktiviti melompat mengadap billboard Anlene. Selamat Ana consume Anlene UHT ni. Terasa kuat lah juga tulang masa melompat tu. Korang boleh tengok video Ana join aktiviti tu dekat bawah ni (swipe left).
Pemilihan Stacy Anam sebagai duta Anlene memang sangat tepat. Seperti yang kita tahu, Stacy satu-satunya penyanyi di Malaysia yang mampu menyanyi sambil menari dengan baik sekali. Walau telah berkahwin dan bersalin, kelincahan beliau  di atas tidak berubah. Dan salah satu rahsia beliau adalah dengan mengambil Anlene UHT setiap hari.

Jom Minum Anlene UHT Setiap Hari

Memandangkan Ana dah lama consume susu Anlene UHT ni kan, jadi Ana nak ajak korang semua untuk sama-sama join Ana menjaga dan melindungi tulang, sendi dan otot kita. Masih tak terlambat untuk korang semua amalkan minum susu ni. Better late than never. 
Anlene UHT On The Go
Anlene UHT On The Go
Kalau kata tekak korang tak boleh terima rasa susu putih tu, korang boleh opt for chocolate flavor. Serius memang sedap dan berlemak rasa dia. In fact rasa susu asli Anlene UHT ni rasa vanila tau. Lebih kurang rasa milk shake yang korang selalu order tu.

So jangan tunggu lagi, jom terjah kedai atau pasaraya berhampiran korang dan beli stok  susu Anlene UHT ni banyak-banyak. Boleh lah Kekal Aktif dan Lincah Sepanjang Masa Dengan Anlene UHT On The Go.

Maklumat lanjut tentang produk Anlene korang boleh layari website atau FB page Anlene seperti di bawah :

Website: 

Facebook: 

26 comments:

  1. PC pun minum anlene..kadang tabur atas roti makan macam tu je..tapi ni stok dah habis..belum topup lagi...moga kebaikkannya berterusan.aamin.

    ReplyDelete
  2. Baru start minum anlene...umur dh mwningkat ni kena mula minum susu untuk tulang

    ReplyDelete
  3. Oo inilah rahsia kak Ana lebih cergas. Okeh nak beli untuk stok๐Ÿ˜‰

    ReplyDelete
  4. Susu mmg bagus utk tulang kita.. Wah anlene ada perisa coklat.. Biasa tgk susu yg color putih je.. Nanti bole try.. TQ share info

    ReplyDelete
  5. Owh baru tau anlene ada perisa coklat....ok dah boleh beli dan minum...perisa coklat rasa sedap

    ReplyDelete
  6. Doktor pesan minum susu 2x sehari. Hehe susahnya nak ikut

    ReplyDelete
  7. Patutlah cergas, rupanya minum anlene..

    ReplyDelete
  8. Good product..elok sangat untuk kaki travel, untuk tulang kekal sihat aktif

    ReplyDelete
  9. rasanya macam dah lama juga stop minum susu ni lepas dah habis stok kat rumah. boleh try yg perisa coklat tu nanti sebab selalu beli yg putih je..hihi

    ReplyDelete
  10. memandangkan dah nak masuk 4 series ni dah kena mula nak jaga tulang lah..bolehlah cuba susu anlene ni nanti..

    ReplyDelete
  11. Dah ada dalam pack senang.
    tak payah bancuh2 lagi.

    ReplyDelete
  12. okey la, nak cari la nanti Anlene UHT on the go ni..macam best plak tengok ana minum..hehe

    ReplyDelete
  13. done follow;)
    nampak sedap je anlene on the go tu

    ReplyDelete
  14. wow siap ada kolagen. hari tu ada rasa juga, sedap.

    ReplyDelete
  15. Susu memang bagua especially untuk orang yang makin bertambah usia ni. Tak pernah try lagi susu anlene UHT on the go. Nak cari lah nanti. Thanks for sharing Ana ๐Ÿ˜Š

    ReplyDelete
  16. Sedap miza pun suka lagi sekarang ada pack on the go senag na bawa ke mana-mana. Yang best ada kolagen tu

    ReplyDelete
  17. Nak cuba minum juga lah susu nie nanti. Macam tertarik pulak baca entri Ana nie..

    ReplyDelete
  18. Teringat iklan Anlene. Sesuai untuk kekuatan tulangg hehehe

    ReplyDelete
  19. Dah lama ke Anlene memang ada susu kotak macam tu, atau ira je yang tak perasan atau tak pernah jumpa? Nampak macam nak try gak bila kak ana kata ada rasa macam vanila milk shake tu hehe

    ReplyDelete
  20. Anlene ni memang bagus kan, dah lama ada dekat pasaran. Ada pulak packaging yang senang nak bawa ke mana mana ni memang terbaikk!

    ReplyDelete
  21. gayat pulak akak tgk tangga tinggi2 tu. apapun anlene mmg brand yg boleh dipercayai kan

    ReplyDelete
  22. Anlene ni memang fav Marsha ni...senang pun senang nak minum.

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤