DJarilicious Catering - Pakej Katering Lengkap, Murah dan Sedap di Lembah Klang - Ana Suhana

May 5, 2018

DJarilicious Catering - Pakej Katering Lengkap, Murah dan Sedap di Lembah Klang


DJarilicious Catering - Pakej Katering Lengkap, Murah dan Sedap di Lembah Klang l Assalamualaikum. Baru-baru ni adik Ana telah melangsungkan majlis pertunangan. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Semingu sebelum majlis kami adik-beradik dah mula sibuk melakukan persiapan majlis tersebut. Walau hanya majlis kecil-kecilan tapi nak lah semuanya nampak sempurna kan termasuklah bab menu yang akan dihidang.
DJarilicious Catering
DJarilicious Catering
DJarilicious Catering - Pakej Katering Lengkap, Murah dan Sedap di Lembah Klang

Macam majlis-majlis kami adik-beradik sebelum ni, semua menu akan dimasak sendiri oleh mak Ana dan dibantu kami adik beradik  dan jiran tetangga. Lepas je selesai majlis masing-masing kepenatan terutama mak. Kemudian kami decide next majlis kita guna katering je. Senang cerita. Tapi nak lah cari katering bukan senang. Kena lah pilih yang betul-betul dipercayai dan berbaloi kan. Sabtu lepas kami dapat ada satu katering; DJarilicious Catering - Pakej Katering Lengkap, Murah dan Sedap di Lembah Klang menganjurkan open day. Apa lagi kami adik beradik pakat serbu nak tengok sendiri apa yang ada pada hari tu.

Open day yang berlangsung Sabtu lepas di Kajang Perdana merupakan majlis anjuran DJari Artz dalam mempromosikan perkhidmatan yang ditawarkan termasuklah aktiviti food tasting. Penting tau food tasting ni korang. Masa ni lah korang boleh nilai sendiri kualiti dan rasa makanan yang akan menjadi perkara penting pada majlis korang nanti. Sebab tu kena survey dengan sebaik mungkin.

Beruntungnya kami jadi antara yang terawal hari tu sebab dapat layanan istimewa dari Puan Shida, pemilik DJarilicious Catering. Sementara orang tak ramai lagi, Ana sempat lah berborak dengan beliau. Menurut Puan Shida,  ramai yang dah amik pakej katering sekarang ni sebab memudahkan kerja kenduri. Kalau rewang sesama orang kampung, last-last nanti tuan rumah juga yang pening sebab lepas selesai rewang masing-masing balik rumah. Tinggal lah anak-beranak tuan rumah nak handle semuanya. Memang betul semua tu sebab Ana pun dah berpengalaman macam macam tu. 

Untuk pengetahuan semua, Djarilicious Catering berpengalaman mengendalikan katering majlis perkahwinan dan katering korporat sejak 2009. Dan kebanyakkan pelanggan yang telah berurusan dengan DJarilicious Catering sangat berpuas hati dengan perkhidmatan dan makanan yang dihidang. Cakap pasal makanan, jom kita ke bab food tasting pula.

Pada hari tu, terdapat lebih dari 10 jenis menu dihidangkan kepada para tetamu yang hadir. Dan menu-menu tersebut merupakan menu favorite kebanyakan pelanggan DJarilicious Catering. Antaranya ialah menu wajib iaitu ayam masak merah, ayam goreng rempah, daging masak hitam, dhalca sayur, daging kuzi, masak lemak cili api nangka dengan perut, dowry tempura dengan sos lemon, gulai ikan masin dengan terung, sambal sotong, acar buah dan banyak lagi.
DJarilicious Catering
DJarilicious Catering
- Ayam Goreng Rempah
DJarilicious Catering
DJarilicious Catering
- Masak Lemak Cili Api Nangka dengan Perut
DJarilicious Catering
DJarilicious Catering
- Gulai Ikan Masin dengan Terung
DJarilicious Catering
DJarilicious Catering
- Acar Buah
DJarilicious Catering
DJarilicious Catering
- Daging Kuzi
Dalam banyak-banyak menu tu Ana paling tertarik dengan dowry tempura dengan sos lemon. Jarang nak jumpa menu dowry tempura macam ni. Selalu paling yang selalu kita akan jumpa dowry masak sweet sour kan so macam dah biasa sangat. Rasa dowry tempura dengan sos lemon ni memang sedap sangat. 2 kali kot Ana buat muka tak malu tambah. Makan macam tu je dah sedap tau. Lagi terasa semua perasa dalam menu tu. Nak nak lagi Ana sejenis yang suka masakan yang masam-masam. Memang tak muak langsung. Daging masak hitam pun sama sedap. Daging lembut dan cukup bumbu semua. Adik-adik Ana suka juga dengan sambal sotong tu. Pedas dia terangkat. Makan dengan nasi putih je dah sedap. Memang puas hati sangat dengan menu-menu yang dihidang. Cukup rasa semuanya.
DJarilicious Catering
DJarilicious Catering
DJarilicious Catering
DJarilicious Catering
- Daging Masak Hitam
DJarilicious Catering
DJarilicious Catering
- Dowry Tempura dengan Sos Lemon
DJarilicious Catering
DJarilicious Catering
- Sambal Sotong
Tak cukup dengan menu utama, menu sampingan seperti pencuci mulut pun disediakan. Senang kata macam pergi kenduri kahwin yan sebenar. Ada brownies, ada fruit tart, ada sandwich, ada pelbagai jenis kek, ada cream puff, puding semua ada. Pencuci mulut ni didatangkan khas oleh vendor DJarilicious Catering iaitu Mior Dessert dari Shah Alam. 
DJarilicious Catering
DJarilicious Catering
DJarilicious Catering
DJarilicious Catering
DJarilicious Catering
DJarilicious Catering
DJarilicious Catering
DJarilicious Catering
Makan dah sedap dan semua pun kekenyangan kepuasan, moh ler kita tengok pakej-pakej yang di tawarkan. Terdapat beberapa pakej yang Ana sempat tengok. Pakej dari jamuan kecil-kecilan seperti jamuan buka puasa atau open house raya untuk 100 pax sehingga lah ke pakej katering dewan untuk 1,000 pax. Harga pakej pula bermula dari RM1,990 hingga RM26,600.
DJarilicious Catering
DJarilicious Catering
DJarilicious Catering
DJarilicious Catering
DJarilicious Catering
DJarilicious Catering
DJarilicious Catering
DJarilicious Catering
DJarilicious Catering
DJarilicious Catering
Mesti korang rasa RM26,600 tu mahal kan. Tapi kalau korang nak tau harga pakej tu dah termasuk harga kerusi meja, hiasan dewan, kelengkapan pengantin beserta ekap, PA system, fotographer dan makanan pengantin serta para tetamu. Haaa mahal ke murah?? Murah kan. Kalau amik asing-asing mau lebih dari tu harga dia. Bagi Ana lagi senang amik dari satu tempat je, senang nak manage. Kalau amik asing-asing takut ada je yang tercicir. Tak ke haru majlis korang nanti. Pilih je yang mana bersesuaian dengan bajet korang.
DJarilicious Catering
DJarilicious Catering
DJarilicious Catering
DJarilicious Catering
Kalau korang ada sebarang pertanyaan atau nak berbincang tentang bajet (quotation) pun boleh. Korang jumpa je Puan Shida. Beliau sedia membantu dengan senang hati. Maklumat untuk berhubung dengan Puan Shida atau DJarilicious Catering seperti di bawah :

Telefon  :
016-232 8532 (Sham)
016-920 8532 (Amy)
016-660 8532 (Farhan)
016-905 8532 (Cida)
03-830 1711 (Pejabat)

Laman Sesawang :

Facebook :

Instagram :


28 comments:

  1. Rawlins suka ada perkhidmatan setempat sebegini - memudahkan semua bakal pasangan mempelai untuk menguruskan majlis mereka. Good job DJarilicious Catering

    ReplyDelete
  2. alahai sukanya! suka pergi wedding sebab lauk dia sedap haha bolehla try nanti katering ni

    ReplyDelete
  3. Nampak sedapnya semua menu terutama ayam goreng berempah tu. Ai nak survey lagi lah catering ni. Mana tau boleh booke untuk adik nak kahwin nanti kan.

    ReplyDelete
  4. Bagi PC berpatutan la kak Ana....kalau tengok pakej tu...ok sangat...

    ReplyDelete
  5. wahhh sangat berpatutan dengan harga pakej yang ditawarkan ye Kak Ana. yelahh, betul apa yang Kak Ana cakap, rewang2 nie akhirnya akan membuatkan tuan rumah pening nak kemas2 balik. ambil catering je mudah. dorg yang uruskan semua. tuan rumah xdelah pening. ruginya terlepas event nie. xp xde rezeki nak datang. anyway, semoga tuan caterer, Pn Shida, terus maju dalam berbusiness !

    ReplyDelete
  6. Wah menu dia pergh kecur air liur. Reasonable ni untuk mereka yang sedang mencari tempahan catering especially nak raya ke kahwin kan.

    ReplyDelete
  7. perghhhh
    ada sambal sotong tu
    best nya

    ReplyDelete
  8. Sedapnya tengok menu dia terutama acar buah tu dah lama rasanya tak join kenduri orang kahwin.sedara mara kenduri pun tak dapat join sebab busy tsktsk

    ReplyDelete
  9. serius.. menu-menu dia nampak sedap-sedap belaka terutamanya Ayam Goreng Rempah tu.. menarik je rupa dia.. lepas tu tengok susunan teratur je semuanya.. Baju penagntin tu dari djari catering gak ke.. cantikk

    ReplyDelete
  10. yaallah kenapa sedap sangat menu dia ni.....bolehlah ambik katering ni klu nak buat majlis nnt

    ReplyDelete
  11. Masih terasa lagi kesedapan makanan kat sini hehehehe pakej yang mereka tawarkan pun ada promosi tapi pada hari open day tu lah kita nak buat majlis tapi tak ada sapa2 nak jadi pasangan wakakakakka..

    ReplyDelete
  12. miza pun dah plan dengan EE nak pakai catering jew nanti untuk cik qilah n afiq. eh macam awal sangat kan. Tapi bila pikir tak salah miza buat saving awal-awal untuk anak

    ReplyDelete
  13. Acar buah dan ayam goreng berempah tu sangat menggoda. Suka dengan konsep ala one stop centre ni. Tak perlu fikir itu ini dah. Bagus perkongsian ni. Akan di war-warkan.

    ReplyDelete
  14. Semua menu nampak sedap. Catering yang sudah lama bertapak nampak kukuh syarikatnya pasti orang akan pilih.

    ReplyDelete
  15. Serius skrg dh mudah.. cari pakej perkahwinan bukan saja nak murah tapi yang penting lengkap dan tip top.. zaman sekarang cuma sedialan duit dan tahu2 dah siap. Uiisshhh tgk foods dia pun dh teriur

    ReplyDelete
  16. Adik beradik semua dah kahwin. InshaAllah Ema akan warwarkan kepada sesiapa yang tengah cari katering untuk majlis-majlis.

    ReplyDelete
  17. Banyaknya menu dia ana. Package dia pun berbaloi kalau ambil. Menarik dan mudah untuk bakal pengantin ni..

    ReplyDelete
  18. Wow banyaknya pilihan dan harga pakej2 pun berpatutan. Senang nak ikut bajet. Kalau bella terjumpa pakej ni sebelum kahwin haritu, boleh jugak consider DJarlicious Catering ni

    ReplyDelete
  19. Selamat bertunang kepada adik kak Ana ^^ Nice review as always! <3

    ReplyDelete
  20. Sekarang nak bukan kata nak kahwin je dah mudah.. Nak buat jamuan raya atau buka puasa pun senang..

    ReplyDelete
  21. Sedap btul tgok lauk pauk dia.. Aduhai lama x makan nasi kenduri.. Sedapnye rindu nak makan nasi pengantin hihi

    ReplyDelete
  22. senangkan bila dah ada konsep ni..all in one...blh dapatkan di satu tempat. jadi tak perlu pening kepala..takut bajet tak cukup dsbnya...sbb harga yg ditawarkan kat sini jauh lebih berbaloi

    ReplyDelete
  23. Kalau lia prefer catering lagi sebab memudahkan kerja dan tak penat mengemas lepas kenduri. Family dan saudara just santai rehatkan diri semasa majlis je. hehe Djarilicious ni pakej serba lengkap untuk banyak majlis keramaian dan kenduri. Memang berbaloi.

    ReplyDelete
  24. Btul tu, nak cari katering yg betul-betul bagus bukan senang. Kena survey banyak pihak. Tapi djarilicious ni nampak macam bagus gak servis dia

    ReplyDelete
  25. ya Allah, nampak menyelerakan lah makanan tu semuaaa

    ReplyDelete
  26. sedapnya tngok lauk dia kak Ana. Menyelerakan lagi-lagi pencuci mulut

    ReplyDelete
  27. Senang ada perkhidmatan cam gini, semua dalam satu. Makna semua diaorg yang uruskan dari makanan hinggalah ke pakaian. Memang org zaman sekarang ni tak suka renyah2..semua nak senang dan cepat..janji pitis ada..hehehe.

    ReplyDelete
  28. Acara kantor maupun acara keluarga baik untuk menggunakan jasa katering yah agar tak perlu repot di rumah buat masak. Solusi katering adaah tepat karen simple.

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤