Aplikasi SIHAF SADAQAT Memudahkan Urusan Menempah dan Bersedekah - Ana Suhana

May 2, 2018

Aplikasi SIHAF SADAQAT Memudahkan Urusan Menempah dan Bersedekah


Aplikasi SIHAF SADAQAT Memudahkan Urusan Menempah dan Bersedekah | Assalamulaikum. Hujung tahun lepas Ana ada kongsi dengan korang tentang majlis Pembukaan Sihaf Arabic Restaurant di Shah Alam. Baru beberapa bulan beroperasi, Sihaf Arabic Restaurant telah melangkah maju ke depan dengan mencipta Aplikasi SIHAF SADAQAT Memudahkan Urusan Menempah dan Bersedekah.
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant 
Aplikasi SIHAF SADAQAT Memudahkan Urusan Menempah dan Bersedekah

Bertempat di sihaf Arabic Restaurant pada 24 April yang lepas, telah berlangsung nya majlis pelancaran SIHAF SADAQAT dan juga doa selamat dengan di hadiri tetamu-tetamu VIP dan rakan-rakan perniagaan.
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant 
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant 
Apa sebenarnya kegunaan aplikasi SIHAF SADAQAT ni kan?  Meh Ana kongsi dengan terperinci tentang aplikasi ni. Tapi sebelum tu korang boleh muat turun aplikasi SIHAF SADAQAT secara PERCUMA di Google Play Store atau Apple Store. Jangan risau tentang data sebab tak besar pun saiz aplikasi ni. Sekejap je dah selesai muat turun.

Bila dah selesai muat turun, korang kena daftar masuk terlebih dahulu sebelum boleh menggunakan perkhidmatan yang ada dalam aplikasi SIHAF SADAQAT. korang boleh daftar masuk melalui akaun Google, Facebook, Twitter atau buat akaun baru. Nak mudah guna je akaun Google bagi yang muat turun melalui Google Play Store tu.
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant 
Seperti yang korang boleh nampak, ada 2 fungsi utama aplikasi SIHAF SADAQAT ni iaitu satu untuk MENEMPAH BUFET RAMADAN dan lagi satu untuk BERSEDEKAH.

1. MENEMPAH BUFET RAMADAN
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant 
Aplikasi SIHAF SADAQAT dapat memudahkan urusan para pelanggan untuk menempah bufet Ramadan hanya dengan beberapa klik sahaja. Apa yang korang perlu buat hanya masukkan jumlah tempahan, isi maklumat terperinci seperti yang diminta dan kemudian buat pembayaran. Pembayaran boleh dibuat melalui pembayaran atas talian, PFX atau melalui kaunter di 7Eleven.

Istimewa menempah bufet Ramadan melalui aplikasi SIHAF SADAQAT ni ialah korang hanya perlu bayar sebanyak RM29 seorang bagi dewasa manakala RM19 seorang bagi kanak-kanak berumur 5-12 tahun berbanding dengan harga walk in iaitu RM49. Banyak kan boleh jimat. Kalau beli voucher pun tak sejimat harga di aplikasi SIHAF SADAQAT ni kerana harga EARLY BIRD  voucher ialah RM39 dan boleh di beli sehingga 5 Mei 2018 saja.
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant 
Bila cakap pasal bufet Ramadan, pelbagai menu negara Arab bakal disajikan kepada para pelanggan sepanjang bulan puasa nanti. Memang sangat bebaloi lah dengan harga yang kita bayar. Ada nasi Arab ayam, nasi Arab kambing, nasi buluh, pemanis mulut baklava, pelbagai salad Arab, roti Arab dan banyak lagi.
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant 
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant 
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant 
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant 
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant 
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant 
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant 
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant 
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant 
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant 
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant 
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant 
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant 
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant 
Ana paling suka makan nasi Arab dengan masakan kambing ala kuah kari. Memang terbaik. Isi kambing bukan main lembut. Kunyak sikit dah boleh telan. Lagi sedap dari kambing bakar sebab kadang kambing bakar agak kering kan.

2. BERSEDEKAH
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant 
Selain dari membuat tempahan untuk berbuka di Sihaf Arabic Restaurant, aplikasi SIHAF SADAQAT juga membolehkan korang untuk melakukan sedekah dengan mengirim kan menu-menu yang ada di aplikasi tersebut kepada sesiapa yang korang nak kirimkan. Boleh jadi untuk ibu bapa, adik beradik, kawan pejabat, masjid atau surau-surau, rumah kebajikan dan banyak lagi.
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant
SIHAF SADAQAT Sihaf Arabic Restaurant 
Cara dia mudah saja. Korang hanya perlu pilih mana-mana menu yang korang nak, masukkan kuantiti tempahan, isi kan details seperti yang diminta dan kemudian buat pembayaran. As simple as that. Korang boleh pilih samada nak self collect atau ingin pihak Sihaf membuat penghantaran bagi pihak korang.

Nak tempah untuk diri sendiri pun boleh. Kalau kata korang malas nak keluar atau tak sanggup nak bersesak atas jalan raya, korang boleh je tempah menu berbuka dengan aplikasi ni dan pihak Sihaf akan hantar makanan tu sampai depan pintu rumah korang. Giler senang kan.

So apa tunggu lagi. Cepat-cepat lah muat turun aplikasi SIHAT SADAQAT ni dah boleh mula buat tempahan untuk bulan puasa yang bakal menjelang beberapa hari lagi je ni. Kenapa nak susahkan diri kalau dengan aplikasi SIHAF SADAQAT boleh memudahkan urusan seharian korang dan juga memberi penjimatan yang tinggi. Selamat menempah semua.

Muat Turun Link :
Google Play Store
Apple Store

Alamat :
B-LG-1, Shop Lot Vista Alam
Jalan Ikhtisas
Seksyen 14
40000 Shah Alam
Selangor

Telefon:
011-1111 0500






15 comments:

  1. Moga murah rezeki pihak Sihaf.. Bagus betul siap ada apps

    ReplyDelete
  2. Wah mudah sangat ada aplikasi Sihaf nih Ana.bolehbterus tempah online jer kan

    ReplyDelete
  3. Bagus inisiatif mcm ni. Lelagi bln mulia ni. Nak ajak asben dtg sini lah nt. Xjauh dr rmah mak

    ReplyDelete
  4. wah siap ada apps la....bagus sangat2 ni...

    ReplyDelete
  5. Mudah ada apps mcm ni. Moga murah rezeki pihak Sihaf.. Semoga dipermudahkan semuanya. Menu sedap2 lah.

    ReplyDelete
  6. bagus sihaf menyediakan aplikasi macam ni nak buar oder senanglah he he he

    ReplyDelete
  7. nice sharing ana.
    oo kat shah alam je ye.

    ReplyDelete
  8. Mcm2 cara bagi membolehkan kita bersedekah skrg.

    ReplyDelete
  9. menarik cara sihaf sadaqat nak buatkan org ramai prihatin nak bersedekah ...

    ReplyDelete
  10. Bagusnya.. mudah nak bersedekah skrg ni ye Ana. Hanya dihujung jari..

    ReplyDelete
  11. Bagus kan ada apps macam nie, mudah keje pahala pun dapat..

    ReplyDelete
  12. wahhhh siap ada apps lagi! Makanan semua nampak sedap :D

    ReplyDelete
  13. mudah lepas ni bila ada app macam tu.

    ReplyDelete
  14. Wah mudah ya kak dgn aplikasi ni. Inisiatif terbaik sempena bulan ramadhan yg mulia.inshaallah, boleh cuba nanti.

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤