Bella Booo - Produk Bayi Berasaskan Minyak Kelapa Dara - Ana Suhana

Apr 10, 2018

Bella Booo - Produk Bayi Berasaskan Minyak Kelapa Dara


Bella Booo - Produk Bayi Berasaskan Minyak Kelapa Dara | Assalamualaikum. Baru-baru ni Ana berpeluang untuk join majlis pelancaran Bella Booo - Produk Bayi Berasaskan Minyak Kelapa Dara di MIHAS, MITEC bersama beberapa rakan blogger yang lain. Ana sangat teruja untuk mengenali produk Bella Booo ni dengan lebih dekat lagi. 
Bella Booo
Bella Booo
Bella Booo - Produk Bayi Berasaskan Minyak Kelapa Dara

Sungguh tak di sangka rupanya Bella Booo merupakan produk terbaru usahawan muda yang sangat Ana kagumi iaitu Belle Alyahya - founder jubah Bella Amara. Nak jadi cerita Ana memang peminat jubah BA sejak 4 tahun lepas. Dari jubah Belle beralih ke bidang kosmetik kemudian invent baju renang muslimah yang sangat patuh syariah dan kini Belle memgambil langkah berani dengan memperkenalkan Bella Booo  - Produk Bayi Berasaskan Minyak Kelapa Dara. Ana tertanya-tanya juga apa yang membuatkan Belle mewujudkan label Bella Booo ni kan. Ini jawapan Belle :

Bella Booo ditubuhkan pada tahun 2017 oleh sekumpulan ibu bapa yang bersemangat mencipta produk bayi yang semata-mata diformulasi dari bahan semulajadi yang sangat sempurna dan sesuai untuk semua jenis kulit bayi sangat fragile dan sensitif.

Produk Bayi Bella Booo
Bella Booo
Bella Booo
Seperti yang kita tahu, kulit bayi sangat sensitif dan halus. Penggunaan produk-produk yang mengandungi bahan-bahan kimia boleh memberi kesan yang tidak baik pada jangka masa panjang serta menjadikan kulit bayi semakin teruk terutama pada bayi yang mempunyai masalah eczema.

Prihatin dengan masalah yang sering dihadapi oleh ibu bapa, Bella Booo memperkenalkan 3 produk bayi berasakan minyak kelapa dara yang dapat membantu mengatasi masalah kulit bayi sensitif.

1. Bella Booo Baby Oil (RM29 -50ml)
Bella Booo
Bella Booo
Bella Booo Baby Oil dihasilkan dari pati minyak asli (natural EO) tanpa bahan kimia dan tanpa menthol untuk memberi kesan menenangkan serta tidak merengsakan kulit bayi. Bella Booo Baby Oil berfungsi sebagai minyak urut yang baik bagi melegakan kembung dan sakit perut. Bella Booo Baby Oil juga membantu ibu bapa menangani masalah kolic pada bayi.

2. Bella Booo Baby Powder (RM19 - 50g)
Bella Booo
Bella Booo
Bella Booo Baby Powder menggunakan pati minyak lavender dan diperkaya dengan minyak kelapa dara untuk memberi kelembapan serta membantu melegakan iritasi dan juga ruam pada kulit bayi dan kanak-kanak. Bella Booo Baby Powder juga dihasilkan menggunakan kaolin yang sangat baik untuk kulit. Tidak seperti bedak bayi yang lain, Bella Booo Baby Powder adalah Talcum Free.

3. Bella Booo Head to Toe ( RM29 - 225ml)
Bella Booo
Bella Booo
Bella Booo Head to Toe mempunyai haruman vanila dan oren yang sangat wangi dan memberi kesan segar. Diformulasi dari pati minyak asli tanpa pewangi tiruan, Bella Booo Head to Toe berfungsi untuk melembap dan mencegah kulit dari kering serta sangat lembut untuk newborn dan bayi.

5 Keistimewaan Produk Bayi Bella Booo

1. Bahan Semulajadi Tanpa Bahan Kimia
Bella booo
Bella Booo
Produk bayi Bella Booo hanya menggunakan bahan semulajadi seperti minyak kelapa dara dan pati minya asli ( natural EO) dalam produk bayi yang dihasilkan. Kesemua produk bayi tersebut adalah bebas dari bahan kimia, bebas paraben dan  bebas sls. Jadi iainya selamat untuk digunakan ke atas bayi yang baru lahir dan bayi yang mengalami masalah kulit eczema.

2. Tiga Fungsi Utama

Oleh kerana bahan-bahan yang digunakan adalah dari pati minyak asli dan ekstrak asli, produk Bella Booo berfungsi untuk melegakan, membersih dan melembapkan semua jenis kulit bayi dan kanak-kanak tanpa memberi sebarang kesan sampingan.

3. Botol yang Menarik
Bella booo
Bella Booo
Produk bayi Bella Booo direka dengan sangat menarik dan comel sesuai untuk dijadikan hadiah kepada ahli keluarga atau sahabat handai yang baru menimang cahaya mata. Tak perlu nak pening cari hadiah apa yang sesuai kerana produk Bella Booo merupakan antara barang wajib ada untuk kegunaan seharian. Saiz botol yang kecil mudah di bawah ke mana saja terutama ketika melancong atau bercuti dan tidak memakan ruang yang besar.

4. Sesuai untuk Seisi Keluarga

Walaupun Bella Booo direka khas untuk kegunaan bayi, tapi ianya boleh digunakan untuk seisi keluarga terutama Baby Oil dan Baby Powder. Baby Oil mampu melegakan ketidakselesaan perut manakala baby powder membantu mengurangkan iritasi dan ruam pada kulit.

5. Mendapat kelulusan KKM 
Bella booo
Bella Booo
Ibu bapa jangan risau atau ragu-ragu dengan produk Bella Booo kerana ketiga-tiga produk tersebut telah mendapat kelulusan SSM dan mempunyai nombor notifikasi KKM seperti berikut :

NOT180103715K - Bella Booo Baby Oil
NOT180104099K - Bella Booo Baby Powder
NOT180103716K - Bella Booo Head to Toe

Produk bayi Bella Booo juga adalah halal.

Bella Booo
Bella Booo
Selain dari 3 produk bayi di atas,  Bella Booo juga turut mengeluarkan colouring storybook with stickes untuk tujuan pendidikan kanak-kanak.  Kalau korang tengok IG Bella Booo, korang akan nampak banyak siri pendidikan dikongsi seperti teka teki, cerita pengembaraan 5 sahabat (Ruby The Bunny,  Rafi The Giraffe, Eddy The Elephant, Vivi The Duck dan Buzz The Bee) dan lain-lain. Pada masa akan datang, siri pendidikan tersebut akan dibukukan untuk dipasarkan. Menarik kan.
Bella Booo
Bella Booo

Pada yang berminat untuk mencuba Bella Booo - Produk Bayi Berasaskan Minyak Kelapa Dara ni,  korang boleh dapatkan melalui ejen-ejen berdaftar atau order melalui socmed Bella Booo seperti di bawah ni:

Laman Sesawang :

Instagram :

Facebook :











27 comments:

  1. menarik ni ana.. product baby berasaskan minyak kelapa dara dan EO.. dijamin selamat utk anak2 tanpa bahan kimia kan.. risau nak pakaikan anak sebarangan takut kulit sensitif kan..

    ReplyDelete
  2. Makin banyak pilihan produk untuk baby.. Bagus..

    ReplyDelete
  3. Bella ni apesal la comel sangat..keluarkan product pun comel..bukan budak je suka..mak budak pun suka tgok botol comel2 tu

    ReplyDelete
  4. cute bella ni..kecik molek orgnya...ni ada produk baby plak..die pn tgh pregnant

    ReplyDelete
  5. Bella Booo...dengar dan sebut pun dah comel kak Ana....ada daya tarikkannya yang tersendiri..

    ReplyDelete
  6. comeil jew packing botol bella booo. Harga pun mampu milik boleh miza belikan untuk anak-anak

    ReplyDelete
  7. Salam blog walking dari Maznee sis Ana. Bagus minyak kelapa dara

    ReplyDelete
  8. produk dari kelapa dara memang bagus

    ReplyDelete
  9. cantiknya packaging dia ana....nak grab jugalah utk anak2

    ReplyDelete
  10. Comellnyaaaa produk ni!! :3
    .
    Thank u for the review kak Ana <3

    ReplyDelete
  11. Comel sangat, boleh guna untuk sekeluarga lagi ya Ana. Nak cuba lah nanti..

    ReplyDelete
  12. Kenapa lah comel sangat..dah lah packaging cute..nak guna sayang

    ReplyDelete
  13. packagingnye sangat comel... mudah nak dibawa kemana2

    ReplyDelete
  14. comel packaging dia..kalau anak akk tgk mmg confirm dia nk jugak

    ReplyDelete
  15. Comel je packaging.. bagus mereka juga fikirkan makanan minda anak-anak

    ReplyDelete
  16. Nama pun dah menarik Bella Boo. Botol pun colourful & menarik untuk parent dan kanak2. Yang paling bahan semulajadi.

    ReplyDelete
  17. Comelnya packaging dia. Paling suka mandian head to toe tu. Senang kalau travel xpayah bawa botol banyak2

    ReplyDelete
  18. comelnya packaging dia kan...orang tu pun comel jugak...mesti anak suka produk ni

    ReplyDelete
  19. Ana, comelnya pakaging dia. Nanti nak cuba

    ReplyDelete
  20. comel packaging dia! Tak sangka dari clothing line Bela kembang sampai ke product baby pulak. Bagusnya

    ReplyDelete
  21. Bagus Bella ni, dari butik, ke spa then ada produk bby lak. memang pemikiran usahawan dia ni :)
    botol dia comel sgt

    ReplyDelete
  22. Penting skrg kita guna product organic mcm bella boo. Too much chemical dlm product2 bagi sekarang

    ReplyDelete
  23. Banyak produk baby yang bebas dari bahan kimia sekarang ni. Suka packaging nya. Cute sangat.

    ReplyDelete
  24. comelnya packaging diaaaa. suka tngokk

    ReplyDelete
  25. Terima kasih infonya gan.
    Lumayan buat nambah elmu.

    Gema Parfum
    Minyak wangi pria terfavorit.

    ----------

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤