WD40® Specialist™ Fast Drying Contact Cleaner | Pakar Permbersihan Barangan Elektrik Elektronik - Ana Suhana

Mar 5, 2018

WD40® Specialist™ Fast Drying Contact Cleaner | Pakar Permbersihan Barangan Elektrik Elektronik


WD40® Specialist™ Fast Drying Contact Cleaner Pakar Permbersihan Barangan Elektrik Elektronik | Assalamualaikum. Pernah tak korang terfikir macam mana nak bersihkan barang-barang elektrik dan elektronik  terutama yang sensitif tanpa perlu hantar ke specialist centre yang pastinya melibatkan kos yang mahal?
WD40® Specialist™ Fast Drying Contact Cleaner
WD40® Specialist™ Fast Drying Contact Cleaner
Samada barang-barang elektrik dan elektronik tu macam printer, copier, precision instrument seperti power drill, circuit board atau lain-lain. 
WD40® Specialist™ Fast Drying Contact Cleaner
WD40® Specialist™ Fast Drying Contact Cleaner
Korang boleh bersihkan semua tu sendiri di rumah dengan WD40® Specialist™ Fast Drying Contact Cleaner.

TAPI......

Make sure sebelum korang guna WD40® Specialist™ Fast Drying Contact Cleaner ni, korang tutup semua suis terlebih dahulu. Biarkan barang-barang tersebut terutama permukaan yang panas tu sejuk dahulu ok. Keselamatan sentiasa kena di utamakan. Ingat tu.

Lepas permukaan tu dah sejuk dan sedia untuk dibersihkan, korang hanya perlu spray je WD40® Specialist™ Fast Drying Contact Cleaner tu dan biarkan beberapa saat untuk spray tu melakukan kerja pembersihan. The magical is now happening!! Korang akan nampak yang kesan spray tu akan kering dengan cepat tanpa tinggalkan sebarang kesan.
WD40® Specialist™ Fast Drying Contact Cleaner
WD40® Specialist™ Fast Drying Contact Cleaner
WD40® Specialist™ Fast Drying Contact Cleaner sangat berkesan untuk membersihkan minyak, kekotoran, residu fluks dan pemelupawan (flux residue and condensation).

Korang boleh apply WD40® Specialist™ Fast Drying Contact Cleaner ni pada sebarang peralatan elektrik dengan keluatan dielektrik sehingga 35,000 Volt per 0.1 inci.

Korang juga boleh guna spray ni pada fuse block dan electrical connectors. Hanya perlu spray pada connector tu dan pastikan ia benar-benar bersih sebelum masukkan ia kembali ke tempatnya.
WD40® Specialist™ Fast Drying Contact Cleaner
WD40® Specialist™ Fast Drying Contact Cleaner
Senang kan dengan WD-40® Specialist™ Fast Drying Contact Cleaner ni. Spray ni bukan saja menjadikan barang-barang elektrik dan elektronik korang bersih dan tahan lebih lama, malah menjimatkan masa dan duit.

Untuk lebih tips dan info tentang penggunaan WD-40® Specialist™ Fast Drying Contact Cleaner ni atau produk lain di bawah jenama WD-40® atau WD-40® Specialist™, korang boleh layari di laman sesawang di bawah ni :



14 comments:

  1. aha tak pernah pun terfikir kena bersihkan dalaman alat elektrik tu hahaha boleh la cuba nanti

    ReplyDelete
  2. Wah senang keje ya guna produk nie Ana..

    ReplyDelete
  3. Rupanya WD-40 ni banyak produk dan setiap satu ada kegunaannya sendiri..

    ReplyDelete
  4. Ada banayk kegunaan rupanya. Kena ada di rumah ni

    ReplyDelete
  5. Husniey baru tahu banyak kegunaannya 😁
    Thanks Ana

    ReplyDelete
  6. Kalau pakai produk sebarangan boleh rosak peralatan ni

    ReplyDelete
  7. Banyak rupanya kegunaan wd40 ni ye kak ana. Lepasni bolehlah servis sendiri. Lagi jimat

    ReplyDelete
  8. rasa macam pernah pakai je barang nie..

    tapi tak tahu la pulak kat mana

    ReplyDelete
  9. Dulu tak tahu WD40 ni banyak kegunaan dan faedah. Memang berbaloi WD40 & kena ada satu.

    ReplyDelete
  10. You can help the plumber, and let him stay away from your water pipe system review green gobbler

    ReplyDelete
  11. Thanks for posting this info. I just want to let you know that I just check out your site and I find it very interesting and informative. I can't wait to read lots of your posts. See in detail

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤