Nikmati Keenakan Crab Yummy Combo di Tung Yuen Chinese Restaurant, Hotel Grand BlueWave Shah Alam - Ana Suhana

Mar 8, 2018

Nikmati Keenakan Crab Yummy Combo di Tung Yuen Chinese Restaurant, Hotel Grand BlueWave Shah Alam


Nikmati Keenakan Crab Yummy Combo di Tung Yuen Chinese Restaurant, Hotel Grand BlueWave Shah Alam | Assalamualaikum. Korang suka makan ketam tak? Kalau ye kita geng. Rugi woo siapa tak makan ketam tanpa sebab. Hehe. Korang suka ketam masak apa? Ana paling favorite ketam masak sup dan ketam masak lemak. Yang lain Ana tak berapa gemar. Tapi nampaknya tidak lagi lepas ni. Ni semua gara-gara bila Ana berpeluang Nikmati Keenakan Crab Yummy Combo di Tung Yuen Chinese Restaurant, Hotel Grand BlueWave Shah Alam.
Crab Yummy Combo, Tung Yuen Chinese Restaurant
Crab Yummy Combo, Tung Yuen Chinese Restaurant
Nikmati Keenakan Crab Yummy Combo di Tung Yuen Chinese Restaurant, Hotel Grand BlueWave Shah Alam

Nak tau apa yang telah berjaya buat Ana berubah hati tentang masakan ketam ni??? Cuba korang tengok gambar dekat bawah ni. Korang rasa??
Crab Yummy Combo, Tung Yuen Chinese Restaurant
Crab Yummy Combo, Tung Yuen Chinese Restaurant
Ni lah puncanya - masakan Pan Fried Hot And Sour Mud Crab dari air tangan Chinese Chef Tung Yuen Chinese Restaurant, Chef Patrick Ng. Kalau korang yang tengok ni je pun dah boleh nampak kesedapan dia kan, apa lagi yang dapat mencuba Pan Fried Hot And Sour Mud Crab ni. Memang terbaik rasa dia i tell u. Rasa terbuai-buai kejap masa layan makan ketam ni. Mana taknya, ketam dah lah penuh dengan isi lepas tu kuah dia pula manis-manis pedas. Serius memang kick habis. Finger licking good orang kata. Tak hirau dah orang kat kiri kanan sampai kena tegur dengan rakan sebelah sebab kusyuk sangat makan.

‘Part of the secret to success in life is to eat what you like and let the food fight it out inside.’ - Mark Twain Via
Crab Yummy Combo, Tung Yuen Chinese Restaurant
Crab Yummy Combo, Tung Yuen Chinese Restaurant
Crab Yummy Combo, Tung Yuen Chinese Restaurant
Crab Yummy Combo, Tung Yuen Chinese Restaurant
Untuk Crab Yummy Combo ni, ada 2 cara masakan ketam yang korang boleh pilih  iaitu Baked Spicy Mud Crab atau Pan Fried Hot And Sour Mud Crab with Mantou yang macam Ana makan ni. Selain dari ketam sebagai menu utama, Crab Yummy Combo juga menghidangkan menu tambahan seperti :
Crab Yummy Combo, Tung Yuen Chinese Restaurant
Crab Yummy Combo, Tung Yuen Chinese Restaurant
1. Crab Meat Soup
Crab Yummy Combo, Tung Yuen Chinese Restaurant
Crab Yummy Combo, Tung Yuen Chinese Restaurant
Sup pekat yang pekat dengan perasa. Siap ada crab meat lagi dalam tu. Memula Ana takut nak try tapi lepas rasa, sedap rupanya. Nampak macam hanyir tapi serius takde langsung bau dan rasa hanyir tu. Memang terbaik.

2. Kailan with Crab Meat
Crab Yummy Combo, Tung Yuen Chinese Restaurant
Crab Yummy Combo, Tung Yuen Chinese Restaurant
Set hidangan tak kan lengkap atau tak seimbang tanpa sayur. Sayur kailan ni dimasak tidak terlalu layu untuk menjga nutrien yang ada dalam sayur tu. Ratah macam tu je pun dah sedap.

3. Yee Mee
Crab Yummy Combo, Tung Yuen Chinese Restaurant
Crab Yummy Combo, Tung Yuen Chinese Restaurant
Yee Mee digoreng dan dihidang sebagai pengganti nasi. Gerenti korang akan kenyang bila habis makan combo ni nanti.

4. Chicken Pei Pa
Crab Yummy Combo, Tung Yuen Chinese Restaurant
Crab Yummy Combo, Tung Yuen Chinese Restaurant
Nak tambah menarik lagi, combo ni didatangkan juga dengan Chicken Pei Pa. Isi ayam tu sangat lembut dan kuah dia pun sedap. Tapi kalau makan ayam tu tanpa kuah tu pun takpe sebab ayam tu dah well marinate. Antara hidangan yang menarik bagi Ana.

5. Pamelo Mango Pudding
Crab Yummy Combo, Tung Yuen Chinese Restaurant
Crab Yummy Combo, Tung Yuen Chinese Restaurant
Untuk pencuci mulut, Pamelo Mango Pudding akan dihidangkan. Serius Ana jatuh cinta dengan puding mangga ni. Tekstur puding tu sangat lembut dan rasa segar je bila lalu kat dalam mulut. Nak lagi best dalam puding tu siap ada buah mangga dan buah limau bali lagi. Sedap tau korang. Masa Ana taip ni pun masih terbayang kesedapan puding mangga ni.

Untuk kesemua hidangan yang Ana senaraikan dekat atas ni, harga yang ditawarkan hanyalah RM95 seorang (min 5 orang semeja). Berbaloi kan dengan apa yang bakal korang makan tu. Untuk yang beragama Islam jangan risau. Tung Yuen Chinese Restaurant ni telah diiktiraf halal oleh JAKIM.

Jangan lepaskan peluang untuk Nikmati Keenakan Crab Yummy Combo di Tung Yuen Chinese Restaurant, Hotel Grand BlueWave Shah Alam kerana combo ni hanya available dari 1 Mac hingga 30 April 2018 sahaja. Jangan sampai melepas tau.

Bagi yang berminat untuk mencuba Keenakan Crab Yummy Combo di Tung Yuen Chinese Restaurant, Hotel Grand BlueWave Shah Alam ni korang boleh membuat tempahan dengan hubungi nombor yang tertera di bawah ini :

Tung Yuen Chinese Restaurant :
03-5511 8811 ext. 2616

Telemarketing Dept :
03-5511 8811 ext. 2724

Hari :
Isnin - Ahad

Waktu :
11.30 pagi - 2.30 petang
6.30 petang - 10.30 malam


Laman Sesawang :

Facebook :

Instagram :

34 comments:

  1. Ana ni nak kena babap ni...pagi- pagi tayang ketam..dah la akak dari semalam craving ketam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fuhh semua nampak menyelerakan sangat ni, lagi lagi ketam tu :)

      Delete
  2. Memang sedap....terliur kita 🀣

    ReplyDelete
  3. Alamak, nampak sedap ketam tu, tengahari ni rasa nak makan ketam plak aduhhh

    ReplyDelete
  4. fuhhhh...menggoda sungguh...haishhhh...haha

    ReplyDelete
  5. Aduhhhh...semua ketam ehhh...sedapnyaaaa...favourite tuuuyy...nak gakkk

    ReplyDelete
  6. Kepelbagaian menu berasaskan ketam ya kak Ana....PC suka ketam..tak kisah masak apa...sebab memang suka..

    ReplyDelete
  7. Aduh duh duh sedapnya crab tu.. nak msk sndiri mcm tu tak reti..

    ReplyDelete
  8. Kak Ana ni comel lah!!! heheh >_< ketam tu pulak nampak sedap semacam hahah...

    ReplyDelete
  9. Semua nampak sedap k.ana, terliur kita taw.

    ReplyDelete
  10. Semua sedap Ana, desert pun lain dari yang lain kan..

    ReplyDelete
  11. teringinnya chinese food macam ni nampak sedap sangat.selalu makan dekat satu kedai chinese muslim tu memang tempat fav

    ReplyDelete
  12. Fuhhh, meleleh air liur tengok ketam tu.ni kalau ajak suami pergi try kompem tak tolaknya.. okeylah ada pengiktirafan dari JAKIM pun

    ReplyDelete
  13. Merah menyala ketam tuh Ana...nampak menyelerakan

    ReplyDelete
  14. ana, sedap nyer !!!
    hadoi lah. boleh terlupa kisah diet ni ha ha ha.
    ketam ni memang feveret aida la. tapi tak pernah masak sendiri. tak brape reti! ha ha ha...
    sup tu, OMG. sedap nyer kalau dpt hirup panas-panas.

    ReplyDelete
  15. Ya Allah semua menu tu pebret akak, chilli crab, mantou. fried yee mee, crabmet soup, kailan with crabmeat and the dessert.. ooohhh mango sago

    Kat GrandBlueWave Shah Alam ya restoran Tung Yuen ni..
    baik2 :)

    Thank you for sharing
    Cara Nak Buat Duit Dengan Blog Walaupun Orang Tak Membeli Apa2 Dari Kita


    ReplyDelete
  16. Rose salah seorang penggemar ketam! Selalunya makan yang goreng bercili dan masak kemak cili api jer.
    Aihhh tengok gambar-gambar makanan dekat sini, dah terliur dah.

    ReplyDelete
  17. OMG....dahla from a week ago i have been craving for crab this post just made me even more devastated...T.T but at least now i know where to go and hunt for crabs...

    ReplyDelete
  18. sebagai peminat ketam, saya betul2 tergoda dengan gambar gambar ketam kat atas

    ReplyDelete
  19. Mmmn banyak nau pilihan makanan dia, pamelo manggo puding tu looks very tempting and delicious, nak kena book utk makan soon ni.

    ReplyDelete
  20. Liez suka fatty crab.klau dpt mkn dgn fried mantou lg best.. liez tgk yee mee pun dh terliur.. nak sikittttt

    ReplyDelete
  21. Aduhhh sedapnyaa nampak semua makanan kat siniiii! Qeela mmg suka makan crab nii, bestnyaa kalau dpt try makan semua nii hehe! Kot ada rezeki nanti nk try lah sini hehe thanks for sharing! πŸ‘πŸΏπŸ˜

    ReplyDelete
  22. Ketam dia.... pergggghhhh nampak menyelerakan kot.. kena try nie... shah alam je.. .kira dekat gak nie

    ReplyDelete
  23. Mengncm nya tengok gambar ketam tu. Kita ni dah la suk makan ketam. Memng nk ken pergi cari lh mcm ni

    ReplyDelete
  24. Fuhhh mengancam betul ia punya ketam tu. Sedapnya!! Nak kena pergi cari ni

    ReplyDelete
  25. My God...silap lah baca entry ni tengah-tengah malam...now kelaparan pulak..huhuhu. Sis memang hantu gan crab ni...aduhaiii sedapnyalah makan gan mantau bun tu

    ReplyDelete
  26. The Crab dishes look nice and delicious. I like the chicken pei pa and Mango pudding too. They serve halal and tempting Chinese Cuisine

    ReplyDelete
  27. OMG!!!! ketam masak macam ini la yang kita nak makam, so tempted to try now and the restaurant is near my aunt's house boleh juga ajak dia makan sama. Thanks for the intro.

    ReplyDelete
  28. Amboi....sedapnya tgk ketam besar2, jelous kita tgk byk menu yg sedap2 gitu

    ReplyDelete
  29. These experts deal with all the adornment procedure, as well as make your eatery charming.chatterbox hummelstown pa

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤