14 Days Challenge with Eucerin® ProAcne Solution A.I. Clearing Treatment - Sayonara Miss Jerawat - Ana Suhana

Mar 30, 2018

14 Days Challenge with Eucerin® ProAcne Solution A.I. Clearing Treatment - Sayonara Miss Jerawat


14 Days Challenge with Eucerin® ProAcne Solution A.I. Clearing Treatment - Sayonara Miss Jerawat| Assalamualaikum. Bila sebut tentang jerawat mula lah tak keruan dibuatnya. Kadang tu sampai pening tak tahu macam mana lagi nak hadapi masalah jerawat ni. Macam-macam produk dah cuba tapi masih tak selesai-selesai juga. Tapi sekarang korang boleh try Eucerin® ProAcne Solution A.I. Clearing Treatment. Sebabnya Ana dah sahut 14 Days Challenge with Eucerin® ProAcne Solution A.I. Clearing Treatment dan kesannya memang tip top.
14 Days Challenge with Eucerin ProAcne Solution A.I. Clearing Treatment
14 Days Challenge with Eucerin® ProAcne Solution A.I. Clearing Treatment
14 Days Challenge with Eucerin® ProAcne Solution A.I. Clearing Treatment - Sayonara Miss Jerawat

Mesti korang tengok muka Ana ok je kan. Tak nampak pun jerawat dekat sekeliling muka tu. Haaa..Tu yang korang tak tau. Ana sebenarnya ada je maslaah jerawat yang tersembunyi. Kalau setakat dekat muka ada lah sebiji dua yang tumbuh dekat bahagian dagu tu. Tu pun kecik je dan tak berapa nak nampak. Tapi yang dekat bahagian yang tersembunyi tu yang agak "kritikal" iaitu di sekitar bahagian telinga.



A post shared by Ana Suhana (@suhanashohairi) on
Kalau korang tengok gambar bawah ni ialah jerawat jenis JERAWAT KOMEDON iaitu jerawat yang merujuk kepada bintik hitam, bintik putih dan bintik kecil yang biasanya tumbuh di bahagian dahi dan dagu kesan dari perubahan hormon.
14 Days Challenge with Eucerin ProAcne Solution A.I. Clearing Treatment
Hari Pertama : Sebiji jerawat tumbuh dekat bahagian tengah dagu
Bulan ni 2 biji sekali dia tumbuh dengan jayanya. Berjiran pula tu. Sebelum-sebelum ni Ana akan biarkan je jerawat tu kecut sendiri tapi ia akan mengambil masa yang agak lama nak hilang. Tak best  lah kan.

Cara Atasi Masalah Jerawat

So macam mana nak hilangkan masalah jerawat ni? Ada beberapa cara nak sebenarnya korang boleh guna nak atasi masalah ni. Antaranya ialah :

1. Pes Serbuk Kunyit

Ambil sesudu serbuk kunyit dan titis sedikit air dan kemudian sapu pada jerawat. Memang akan rasa pedih sedikit lepas sapu pes ni.

2. Jus Lemon 

Ambil perahan air lemon ke atas kapas bersih dan kemudian tekap pada jerawat selama 20 minit. Lakukan 2-3 kali sehari. Yang ni lagi lah pedih sebabnya air lemon tu kan berasid sifat so bila kena jerawat tahan jer lah.

3.  Wap Panas

Tekap muka pada wap air panas selamat beberapa minit. Kadang ada orang tak selesa dan rasa sesak nafas guna cara ni.

4. Serbuk Kayu Manis

Bancuh 2 sudu serbuk kayu manis dengan madu atau perahan lemon dan sapu pada jerawat. Ni pun sama akan rasa pedih juga.

5. Eucerin® ProAcne Solution A.I. Clearing Treatment

Cara paling mudah dan berkesan dan bagi Ana tidak memedihkan pun. Tak perlu nak bancuh, perah, berwap sebagainya. Jimat masa dan tenaga. Berdasarkan pengalaman Ana menggunakan Eucerin® ProAcne Solution A.I. Clearing Treatment  ni selama 14 hari, Ana nampak dalam 3-4 hari je jerawat komedon dah mula kecut. Yang tinggal hanya kesan jerawat yang semakin pudar. Amazing sangat kan. Yang bestnya kulit jadi lebih sihat dan lembap. Selalu bahagian yang berjerawat tu bila dia kecut akan nampak kulit tu kering kan. Tapi dengan Eucerin® ProAcne Solution A.I. Clearing Treatment ni Ana perasan masalah kulit kering dah takde sebabnya produk ni bertindak sebagai pelembap yang sangat baik untuk kulit berjerawat.
14 Days Challenge with Eucerin ProAcne Solution A.I. Clearing Treatment
Hari ke-4 : Jerawat yang hari pertama dah kecut & naik pula jerawat baru di bahagian bawah dagu

14 Days Challenge with Eucerin ProAcne Solution A.I. Clearing Treatment
Hari ke-7 : Jerawat pertama totally kecut, hanya tinggal kesan parut. Jerawat yang baru mula mengecut. 

Hari ke-14 : Kedua-dua jerawat telah kecut sepenuhnya. Tinggal kesan parut yang semakin pudar je.  Yeahh!! 

Tu baru bab jerawat yang kecik. Ni Ana nak cerita bab sekumpulan jerawat besar yang kerap tumbuh di bahagian telinga Ana. Punca jerawat ni ialah FAKTOR KETURUNAN sebab ayah Ana pun alami masalah yang sama. Kalau saiz dia kecik ok lah kan. Ni jenis yang besar dan keras pula tu. Kena pula jerawat tu tumbuh kat atas  cuping telinga, sengsara juga lah sebab Ana pakai cermin mata kan. Bila batang cermin mata tu tertekan jerawat tu, sakit lah juga.

Jerawat besar dan keras ni selalu dalam sebulan juga dia nak kecut. Pernah sekali tu lebih dari sebulan. So bila Ana dapat Eucerin® ProAcne Solution A.I. Clearing Treatment ni Ana rasa macam was-was juga boleh ke dia kecutkan jerawat besar ni kan. Lepas Ana apply dalam masa seminggu jerawat-jerawat besar dan keras tu semakin kecut. Memang ketara perubahan dia lepas apply secara konsisten Eucerin® ProAcne Solution A.I. Clearing Treatment ni. Memang Ana happy sangat dengan kesan dia dan Ana recommend kat korang yang ada masalah jerawat untuk cuba Eucerin® ProAcne Solution A.I. Clearing Treatment ni.

Bagaimana Eucerin® ProAcne Solution A.I. Clearing Treatment Berfungsi?

Mesti korang tertanya bagaimana Eucerin® ProAcne Solution A.I. Clearing Treatment ni berfungsi sampai boleh kecutkan jerawat dengan berkesan kan?

Untuk pengetahuan korang, Eucerin® ProAcne Solution A.I. Clearing Treatment  ni berfungsi dengan MENYUBURKAN KULIT SERTA MENGHAPUSKAN JERAWAT SECATA LEMBUT tanpa mengeringkan kulit.  Kesan dengan penggunaan yang konsisten iaitu pada SETIAP MALAM dapat menjadikan kulit lebih halus dan dapat mengurangkan bekas parut jerawat dengan berkesan.

Eucerin® ProAcne Solution A.I. Clearing Treatment  juga berfungsi sebagai PELEMBAP untuk kulit berminyak dan berjerawat di mana ianya telah direka dan diuji khas untuk MEMBERSIHKAN PORI yang tersumbat sekaligus dapat MENGURANG DAN MENGHALANG kemunculan jerawat.

Eucerin® ProAcne Solution A.I. Clearing Treatment  Diformulasi Dari Bahan-Bahan Aktif

Eucerin® ProAcne Solution A.I. Clearing Treatment ini diformulasi dari bahan-bahan aktif yang berkesan dalam mengurangkan jerawat komedon dalam masa 14 hari sahaja tanpa mengeringkan kulit. Bahan-bahan aktif tersebut juga dapat mengawal kerengsaan serta menjadikan kulit lebih licin dan sihat.

1. 10% Hydroxy Complex

Kombinasi 3 ejen pengelupasan yang berkuasa tinggi iaitu AHA (asid glikolik), BHA (asid salisilik)  dan PHA (gluconolactone)  yang membantu memperbaharui permukaan kulit, memberishkan pori,  mengurangkan bakteria penyebab jerawat dan menanggalkan sel kulit mati.

2. Licochalcone A

Bahan anti radang yang mengurangkan kerengsaan dan membantu mengurangkan kemerahan pada kulit

3. Dexpanthenol

Pelembap yang terhasil dari vitamin B5 yang mengekalkan kandungan air dalam wajah untuk meningkatkan daya tahan kulit dan melindunginya daripada sebarang pencemaran.

So pada yang masih tercari-cari produk untuk mengatasi masalah jerawat dengan berkesan, apa kata korang try Eucerin® ProAcne Solution A.I. Clearing Treatment ni. Sebenarnya ada banyak lagi produk di bawah Eucerin® ProAcne Solution Range ni yang boleh korang cuba.
Untuk maklumat lanjut tentang produk penjagaan muka ProAcne ni korang boleh layari link di  bawah ni :



37 comments:

  1. I want to try to have the 14-days challenge too. Hopefully my skin will looks better.

    ReplyDelete
  2. good to have this tube size easy to go anywhere. I also have acne that need to apply this. Easy to apply and nightly use before go sleep. I see diff on your pics too

    ReplyDelete
  3. nampak lah perbezaan selepas 2 minggu ana pakai. muka pun makin flawlwss

    ReplyDelete
  4. Seronok kan kak ana bila dah jerawat tu dah hilang. Memang best sangat eucerin ni.

    ReplyDelete
  5. Salah satu jenama yang popular di pasaran untuk masalah jerawat

    ReplyDelete
  6. jenama yang tidak asing lagi untuk say bye to jerawat. Mudah remaja dulu miza pernah pakai memang berkesan

    ReplyDelete
  7. Menariknya produk Eucerin ni.mampu menyah jerawat dalam masa yang singkat..lepas ni takdelah jerawat senang nak menempel di muka

    ReplyDelete
  8. Suka Eucerin...cepat je surut jerawat...kulit pun terjaga dan tak kering...asal ada je jerawat kecik ke besar ke akak mesti tepek Eucerin...rimas kalau ada jerawat ni

    ReplyDelete
  9. Brand yang saya belum pernah pakai lagi, apa nak buat jerawat dah lama tak naik di muka selepas naik 3 series

    ReplyDelete
  10. eucerin ni memang bagus untk muka berminyak dan jerawat..ciktom pun pakai cleanser dia..best..muka rasa kurang berminyak..

    ReplyDelete
  11. Memang sungguh kena pi cari produk ni kat farmasi. Anak remaja ni ada masalah jerawat. Kena try produk yang bagus nak menghapuskan jerawat.

    ReplyDelete
  12. ana. byk plak review pasal produk ni. sgt menarik perhatian aida.
    aida akan try produk ni kalau2 la produk yg baru aje aida belikan utk Nurin tak menjadik.
    nurin ada masalah pimple tau, ana. risau aida. sian Nurin.
    dia plak dok asrama kan. tau ajer la, ana...

    ReplyDelete
  13. Banyak nya feedback positif utk produk nie. Kak Ana review sy jadi bertambah yakin nak cuba. Muka nie semakin ewahh jerawat naik. Nak2 cuaca x menentu skrg nie. Lagilah bertambah2 jerawat timbul.

    ReplyDelete
  14. 2 minggu tu lama sebenarnya kan, tp kalau nak kulit cantik mmg kena consistent. Beauty is pain kata orang. Best ni pakai utk jerawat 2 minggu dah hilang

    ReplyDelete
  15. tahniah atas perubahan yang beralaku, lepas ni sis bertambah yakin tanpa jerawat. bgus betul produk ni, macam nak cuba.

    ReplyDelete
  16. Best lah produk ni. Nampak perubahan sebelum dan selepas. Ramai juga yang dah cuba & berpuas hati dengan kesannya.

    ReplyDelete
  17. Eucerin memang beat sangat.jerawat cepat kecut dan hilang kan Ana. mimi pakai pun rasa seronok je.jerawat segan nak tumbuh dah

    ReplyDelete
  18. Bila muka tiba2 tumbuh jerawat.. Mmg menjadi kerisauan utk kaum wanita.. Nmpk nya produk ni berkesan bila tgk gambar seblum dan selepas tu.. Akak dlu pernh juga alami muka naik jerawat.. Mmg risau sgt.. Nasibaik skarang dh ok cumanya tgal kesan parut je la

    ReplyDelete
  19. amboi ramai betul blogger yang review product ni. masyuk! hehe

    ReplyDelete
  20. Haaa....best guna product eucerin ni, kak jer yg tak guna sbb bagi can kat anak saudara yg nak mencubanya

    ReplyDelete
  21. Caa tradisional tu mmg bagus tu..tp sejak ade ibat jerawat ni, dah x yh dah guna yg cara lama..yg letak kunyit tu huhu nak menangis jap..pedih jgk..lagi2 ade lemon..perghhh

    ReplyDelete
  22. Wahh makin cun lepas challenge accepted hehe :3 Ni kalau Hana try memang habislah habitat jerawat kat pelosok muka Hana ni muahaha >_<
    .
    Thanks for the review kak Ana <3

    ReplyDelete
  23. Tq for the tips hehehe boleh lah try tips2 kat atas. Dannn selitkkan produk ni ye hikhikhik.

    ReplyDelete
  24. wahhhh mana nampak jerawat ana langsung pun .... thanks kongsi tips kat atas, memang kunyit pun salah satu bahan yang sangat bagus kecutkan jerawat..... selalu tempek tu la tapi dah ada eucerin tempek dia je kat jerawat besar ni hehehe

    ReplyDelete
  25. Eucerin ni mmg best..Anis pakai dia punya face mist je so far.. hehe

    ReplyDelete
  26. hilang terus, boleh try jugak lepas ni sebab banyak positive review

    ReplyDelete
  27. Memang best pakai ni sebab tak keringkan kulit...dia cuma keringkan jerawat n pudarkan scar..mmg bagus

    ReplyDelete
  28. Wah menakjubkan kesannya ya..
    Berminat pula nak try eucerin 😍

    ReplyDelete
  29. Memang best Eucerin ProACNE ni...sangat berkesan..k.sal pun dah try

    ReplyDelete
  30. Ramai yg dh guna dan nampak berkesan utk semua jenis kulit kan..nnt boleh la beli utk the girls yg dok kt Uni..sbb asyik tumbuh cik jerawat je je hehe

    ReplyDelete
  31. Bulan ni pun jerawat datang berjemaah jugak sobs :') tak beli pun lagi eucerin ni, tgok ramai dah guna nak try juga hehe

    ReplyDelete
  32. Menarik pula baca entri Ana nie, nanti boleh carikan untuk anak teruna Kak Sue kadang ada juga naik jerawat gatal kat muka Abang tu.. ehehe..

    ReplyDelete
  33. Best eucerin A.I. Clearing Treatment ni. Cepat je jerawat kecut. Parut pun hilang.

    ReplyDelete
  34. Aryssa pun tengah banyak jerawat sekarang ni bolehlah belikan dia ni untuk cuba.

    ReplyDelete
  35. bestnya xde jerawat dah. Terbaiklah Eucerine

    ReplyDelete
  36. wah ramai ni berkempen hilangkan jerawat bersama Eucerine ni. Nak cuba juga nak kulit bebas jerawat.

    www.liahasty.com

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤