Glow Gelenggang Membantu Merawati Kegatalan Kulit Secara Semulajadi - Ana Suhana

Feb 14, 2018

Glow Gelenggang Membantu Merawati Kegatalan Kulit Secara Semulajadi


Glow Gelenggang Membantu Merawati Kegatalan Kulit Secara Semulajadi | Assalamualaikum. Menurut fakta hanya 2% populasi dari penduduk di Malaysia menghidapi masalah Psoriasis dan Ana termasuk dalam peratus tersebut. Sebenarnya Psoriasis ni bukan penyakit kulit yang berbahaya pun in fact dia tak berjangkit dekat orang lain pun. So don't worry. Selalunya pesakit yang kena Psoriasis ni disebabkan faktor genetik yang menyebabkan pertumbuhan sel-sel kulit menjadi lebih cepat sekitar 2 -3 hari berbanding dengan kulit normal iaitu 21-28 hari.
Glow Gelenggang Merawati Kegatalan Kulit Secara Semulajadi
Glow Gelenggang Merawati Kegatalan Kulit Secara Semulajadi
GLOW GELENGGANG MEMBANTU MERAWATI KEGATALAN KULIT SECARA SEMULAJADI

Ana dah hidap penyakit Psoriasis ni 7 tahun yang lepas dan sejak tu memang Ana kalau boleh akan cuba pakai produk yang berasaskan BAHAN SEMULAJADI yang selamat dan bebas dari bahan-bahan kimia. Bila Ana diperkenalkan dengan Glow Gelenggang ni Ana tak lepaskan peluang untuk mencuba. Mana tau berkesan membantu mengurangi kesan gatal Psoriasis tu kan. At least kita berusaha kan orang kata.

GLOW GELENGGANG PRODUK HERBA ORGANIK

Sebelum Ana cerita tentang pengalaman Ana guna sabun dan minyak Glow Gelenggang ni, meh Ana kasi intro tentang produk ni dulu. Glow Gelenggang merupakan PRODUK HERBA ORGANIK HOMEMADE BEBAS DARI BAHAN KIMIA DAN STEROID yang membantu melegakan masalah gatal-gatal kulit dengan selamat. Bahan utama Glow Gelenggang ni ialah DAUN GELENGGANG itu sendiri di mana ianya dikenali sebagai anti kulat yang terbaik dan telah digunakan berabad lamanya oleh nenek moyang kita serta masyarakat Arab dan Eropah untuk mengatasi masalah kulit. Selain dari daun gelenggang, Glow Gelenggang juga menggunakan 5 lagi bahan semulajadi yang bagus untuk kulit iaitu:
Glow Gelenggang Merawati Kegatalan Kulit Secara Semulajadi
Glow Gelenggang Merawati Kegatalan Kulit Secara Semulajadi
HABBATUSSAUDA - bertindak untuk mengurangi radang dan mempercepatkan proses luka luar.
✅ MINYAK ARGAN - menjadikan kulit lebih halus dan licin serta menyerap dengan baik ke dalam kulit.
MINYAK ZAITUN - bertindak sebagai pelembap yang kekal lama pada kulit.
SUSU KAMBING - berfungsi untuk mencerah, melembut, melembap dan mencegah kulit dari menjadi kasar, kering dan kusam.
✅ CRYSTAL MENTHOL - bersifat antiseptik yang membantutkan pertumbuhan bakteria serta mempunyai kesan dingin bagi memberi kelegaan ke atas kulit.


SESUAI UNTUK SEMUA PERINGKAT UMUR DALAM MERAWATI MASALAH KULIT GATAL

Bagus kan bahan-bahan yang ada di dalam Glow Gelenggang ni. Oleh sebab bahan-bahan semulajadi yang digunakan, Glow Gelenggang ni SESUAI UNTUK SEMUA PERINGKAT UMUR termasuk bayi, kanak-kanak dan wanita hamil tau. Kesemua bahan tersebut mampu untuk membantu mengatasi masalah kegatalan kulit seperti :

EKZEMA
✅ PSORIASIS
✅ PANAU
✅ KUDIS BUTA
✅ KURAP
✅ BISUL
✅ KAYAP
✅ RUAM SUSU

Glow Gelenggang juga sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah RESDUNG, KULIT SENSITIF, KULIT KERING dan mereka yang INGINKAN KULIT YANG LEMBUT DAN LEMBAP.


PENGALAMAN PERIBADI MENGGUNAKAN PRODUK GLOW GELENGGANG

Kalau korang nak tau produk Glow Gelenggang ni ada 2 iaitu SABUN HERBA ORGANIK dan juga MINYAK HERBA ORGANIK. Ana dah guna kedua-dua produk ni selama 2 minggu setakat ni.
Glow Gelenggang Merawati Kegatalan Kulit Secara Semulajadi
Glow Gelenggang Merawati Kegatalan Kulit Secara Semulajadi

Mula-mula masa buka parcel ni Ana dah excited sebab Ana terbau BAU YANG SANGAT WANGI dari SABUN HERBA ORGANIK tu. Serius tau korang. Memang wangi sangat sabun tu. Bukan wangi macam pewangi tambahan tu tapi bau wangi yang semulajadi. Bau lemak-lemak butter coco pun ada,  bau lemak-lemak vanila pun ada.
Glow Gelenggang Merawati Kegatalan Kulit Secara Semulajadi
Glow Gelenggang Merawati Kegatalan Kulit Secara Semulajadi
Tu baru cerita bau. Tentang tekstur sabun pula, ada DUA TEKSTUR korang boleh rasa. Satu tekstur licin dibahagian depan sabun yang ada bentuk love tu dan satu tekstur skrub di bahagian belakang sabun.
Glow Gelenggang Merawati Kegatalan Kulit Secara Semulajadi
Glow Gelenggang Merawati Kegatalan Kulit Secara Semulajadi
Untuk sabun yang bertekstur licin Ana guna di bahagian yang mempunyai kesan-kesan luka kecil atau bahagian yang sensitif termasuk di muka supaya tidak ada rasa sakit manakala bahagian sabun yang berskrub Ana sapu di bahagian yang kasar seperti di siku dan lutut. Kalau korang perasan dekat tangan Ana yang bersabun tu ada "bendasing" warna hitam kan, haa tu lah daun gelenggang yang Ana cerita dekat atas tadi.
Glow Gelenggang Merawati Kegatalan Kulit Secara Semulajadi
Glow Gelenggang Merawati Kegatalan Kulit Secara Semulajadi
Masa Ana pakai sabun tu, Ana dapat RASA KESAN CRYSTAL MENTHOL DAN MINYAK ARGAN DAN MINYAK ZAITUN yang ada dalam sabun tu di mana kulit rasa lebih lembut dan lembap serta terasa berangin (cooling). Memang syok habis. Dah lah wangi, kulit rasa lebih lembut, licin, bersih dan sihat.
Glow Gelenggang Merawati Kegatalan Kulit Secara Semulajadi
Lepas dah mandi gunakan sabun herba organik tu, Ana akan apply MINYAK HERBA ORGANIK pula semasa kulit masih lagi basah.  Minyak herba organik ni warna dia coklat kehitaman tapi bau dia wangi sama macam bau sabun herba tu. Hanya picit sedikit dan sapu rata di bahagian yang gatal tu. Nanti korang akan perasan kulit jadi lebih lembap.
Glow Gelenggang Merawati Kegatalan Kulit Secara Semulajadi
Glow Gelenggang Merawati Kegatalan Kulit Secara Semulajadi
Macam gatal Psoriasis yang Ana hadapi ni selalunya menyebabkan kulit menjadi sangat kering dan gatal. Tapi lepas Ana sapu minyak herba ni rasa gatal tu sangat berkurang sebab kesan minyak herba tu melembapkan kulit di bahagian yang gatal tu. Sebelum tidur pun Ana akan wajib sapu minyak herba tu juga. Jadi tidur Ana lebih selesa sebab dah tak perlu terjaga kerana rasa gatal tu.

Selama 2 minggu Ana gunakan kedua-dua produk Glow Gelenggang ni Ana memang SANGAT PUAS HATI dan Alhamdulillah sangat serasi dengan kulit Ana. Ana memang recommend dekat korang yang ada masalah kulit gatal, resdung atau kulit kering untuk cuba produk Glow Gelenggang ni. Kalau anak-anak korang mengalami masalah ruam susu pun sesuai guna minyak herba organik ni tau. Nak KESAN YANG OPTIMUM GUNA 2X SEHARI.


HARGA SABUN HERBA ORGANIK DAN MINYAK HERBA ORGANIK


1. SABUN HERBA ORGANIK
✅ 1 unit SABUN HERBA - RM47
✅ 2 unit SABUN HERBA - RM70
✅ 4 unit SABUN HERBA - RM140 + percuma 1 unit SABUN HERBA

Glow Gelenggang Merawati Kegatalan Kulit Secara Semulajadi
Glow Gelenggang Merawati Kegatalan Kulit Secara Semulajadi
** 1 unit SABUN HERBA ORGANIK ni mampu tahan lebih dari sebulan tanpa perlu dipotong kecil kerana sabun herba ni tidak mudah cair dan lembik. Dan pastikan juga sabun tidak terendam dengan air dan sentiasa ditempat yang kering untuk menjaga kualitinya.


2. MINYAK HERBA ORGANIK
✅ 1 unit SABUN HERBA - RM47
✅ 2 unit SABUN HERBA - RM70
Glow Gelenggang Merawati Kegatalan Kulit Secara Semulajadi
Glow Gelenggang Merawati Kegatalan Kulit Secara Semulajadi
** MINYAK HERBA ORGANIK juga perlu disimpan di bawah suhu bilik dan elak dari terkena cahaya matahari supaya khasiatnya tidak terjejas.


3. SET SABUN DAN MINYAK HERBA ORGANIK
✅ 1 set SABUN dan MINYAK HERBA - RM70
✅ 2  set SABUN dan MINYAK  HERBA - RM140 + percuma 1 unit SABUN HERBA
Glow Gelenggang Merawati Kegatalan Kulit Secara Semulajadi
Glow Gelenggang Merawati Kegatalan Kulit Secara Semulajadi

** setiap pembelian akan mendapat FREE GIFT dari Glow Gelenggang. Best kan!!  Dan lagi best CAJ POS PERCUMA di seluruh MALAYSIA!!

Berita baik untuk pembaca blog Ana, korang boleh dapatkan DISKAUN RM10 bagi pembelian produk Glow Gelenggang dengan masukkan KOD DISKAUN : ANASUHANA10 semasa order.
Glow Gelenggang Merawati Kegatalan Kulit Secara Semulajadi
Glow Gelenggang Merawati Kegatalan Kulit Secara Semulajadi

Untuk maklumat lanjut atau untuk menempah, korang boleh layari laman sesawang atau FB Page Glow Gelenggang seperti di bawah ni:

Laman Sesawang :
GLOW GELENGGANG

FB Page :
GLOW GELENGGANG

WhatsApp :
014- 544 5951
















30 comments:

  1. Wah bestnya produk ni. Natural sgt. Bau dia pun mmg sedap Sgt kan

    ReplyDelete
  2. Herba Gelenggang memang bagus. Natural dan sesuai utk semua. Semoga produk ni mendapat perhatian semua sebab bukan senang nak cari herba ni.

    ReplyDelete
  3. tompok putih daim pun dah hilang. best sangat !

    ReplyDelete
  4. 1st time dengar daung gelenggang ni..mmg baca yang daun ni byk khasiatnya lagi2 tuk gatal2..mujur ada produk inovasi dari daun ni..senang je..sapu2 je eh..menarik..boleh rekemen kat suami yg sllu ngadu gatal2

    ReplyDelete
  5. bagus Ana product ni..akk pun pernah guna jugak..Alhamdulillah..mujarab

    ReplyDelete
  6. Ana ada Psoriasis jugak ke? TB pun ada Psoriasis.. dah lama ada.. cuma 4 tahun yang abru ni dia datang balik dan susah nak reda macam sebelum ni.. mungkin faktor umur kot.. sistem imun tak larat nak melawan serangan Psoriasis.. huhuhu.. Sabun dan minyak herba dari glow gelenggang ni bagus tau.. TB suka .. dah la baunya sedap

    ReplyDelete
  7. nak try lah untuk anak bujang hamba yg baru lepas kena chicken pox

    ReplyDelete
  8. Best nya produk ni sebab organik kan. Suka packaging dia. Nampak cute.

    ReplyDelete
  9. Mcm mna lah agaknya bau lemak2 butter coco agaknya. Rasa penasaran pulak nak tahu wangi dia mcm mna.

    P/s : amboiii Syafi kemain posing yer. Tutup periuk lah kita mcm nie 🤣😂

    ReplyDelete
  10. Ramai pulak lately ni yang share pasal glow gelenggang ni. Agaknya memang okay la kot eh sebab ramai yang share.

    ReplyDelete
  11. Memang best pakai glow gelenggang ni...muka mimi yg gatal gatal dah kurang tau Ana

    ReplyDelete
  12. Nampak best aje produk ni, boleh lah try jugak nanti.

    ReplyDelete
  13. Aww your son is so cute, the product looks great as well, I can't help but notice the packaging, so pretty, I will recommend this to those who are in need.

    ReplyDelete
  14. banyak baca review produk ni,mesti bagus kan. rasa macam nak try beli pulak

    ReplyDelete
  15. Kak Sue belum cuba lagi Ana, tapi suka bau dia. Nanti nak cuba kat Abang Tihie sebab ada naik panau kat belakang badan..

    ReplyDelete
  16. Comel pulak sabun tu sebab ada bentuk LOVE. Bagus la ada produk gini dapat menghilangkan gatal-gatal pada kulit

    ReplyDelete
  17. Baguslah Glow Gelanggang ni. Pertama kali dengar nama daun ni. Soap bar tu memang sy akan potong kecik untuk pakai. Sayang kalau pakai besar-besar macam tu. Bolehlah saya syorkan kepada kawan yang ada masalah kegatalan kulit.

    ReplyDelete
  18. i dah pakai banyak kali glow gelenggang siap buat mandian dengan buih buih dia lagi, bau pun sedap ala-ala coklat.. bila mandi tenang je fikiranku

    ReplyDelete
  19. menarik glow gelenggang ni. senang bila ada pek macam ni, tak perlu nak cari daun dia dah.

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  20. sweetnya bentuk sabun ni. paling penting ianya boleh digunakan untuk semuajenis kulit. menarik tu

    ReplyDelete
  21. selalu nampak produk ni, cantik packaging dia

    ReplyDelete
  22. Comel je packaging dia kan. Macam menarik je produk ni...boleh lah nanti cuba utk diri sendiri dan rekemen kat kawan2. Thanks ya for sharing

    ReplyDelete
  23. macam tertarik nak cuba..dah baca beberapa review kat blog-blog..

    ReplyDelete
  24. Aina guna untuk jerawat macam hilang jugak lah kak ana.

    ReplyDelete
  25. tau daun gelenggang dulu buat hilangkan panau.. skrang da canggih jadi sabun =D

    ReplyDelete
  26. amazing product you are reviewing as I can see it is not only solve the itchiness problem but also can smoother the part that has apply this oilment. Something that worth to buy and try

    Racheal

    ReplyDelete
  27. macam mmenarik, rasa nak try jugak

    ReplyDelete
  28. Packaging dia cun kak ana! Suka busyra tngok. Pink

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤