Femingra Membantu Merawati Masalah Ketidakseimbangan Hormon - Ana Suhana

Feb 9, 2018

Femingra Membantu Merawati Masalah Ketidakseimbangan Hormon


Femingra Membantu Merawati Masalah Ketidakseimbangan Hormon | Assalamualaikum. Sejak umur dah masuk 30an ni kan, Ana perasan badan Ana cepat sangat lesu dan penat. Berbanding dengan dulu memang jauh beza. Asal lepas isyak je mula lah tak larat nak buat apa dah. Kadang tu bila dah penat sangat dengan kerja yang tak habis-habis, mula lah nak moody dan stress sana sini. Kadang tu cepat rasa nak marah. Korang ada tak rasa yang sama??
FEMINGRA MEMBANTU MERAWATI MASALAH KETIDAKSEIMBANGAN HORMON 

Orang kata bila kita ni dalam keadaan stress dan moody, kita akan mengalami masalah ketidakseimbangan hormon dalam badan. Korang tau tak ketidakseimbangan hormon akan menyebabkan kesan seperti haid tidak teratur sekaligus menyebabkan kesukaran untuk hamil, jerawat yang kronik, kesukaran untuk tidur, masalah berkaitan memori seperti pelupa, masalah usus seperti kembung perut dan masalah pencernaan, mood berterusan tidak stabil, keletihan yang berterusan serta bagi wanita yang dah berkahwin akan menyebabkan kekurangan libido. Dan jika masalah ini tidak dirawat akan menyebabkan keadaan yang lebih teruk. Takut kan?? 

Baru-baru ni Ana diperkenalkan dengan satu produk untuk membantu mengatasi masalah yang sering dihadapi oleh para wanita termasuk Ana - FEMINGRA. Antara manfaat utama FEMINGRA ialah  untuk meningkatkan tahap kesuburan wanita, merawati masalah ketidakseimbangan hormon dan mengeratkan hubungan suami isteri.

DIFORMULASI DARI BAHAN ORGANIK BERMUTU TINGGI

Untuk pengetahuan korang, FEMINGRA diformulasi dari 100% bahan organik berkepekatan tinggi dan tanpa bahan kimia serta diperkaya dengan teknologi MPPT (Micro Pine Pollen Technology). Kesemua bahan-bahan yang digunakan adalah HALAL dan mendapat sijil dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).
Kombinasi bahan-bahan organik yang digunakan diyakini dapat membantu memelihara dan memulihkan kesihatan dalaman wanita seawal seminggu penggunaan. Bahan-bahan organik yang digunakan ialah:

1. Pine Pollen 
+ Mengandungi 8 jenis asid amino penting 
+ Trend terkini dalam Superfood 
+ Agen anti penuaan 
+ Pemulihan keinginan seksual 
+ Menyeimbangkan hormon 
+ Mengembalikan stamina & kecergasan 
+ Mencegah penyakit 

2. Buah Markisa
+ Kaya dengan nutrisi, mineral & vitamin 
+ Tinggi kandungan antioksida 
+ Membantu meningkatkan peredaran darah 
+ Melancarkan pencernaan 
+ Merangsang sistem imun tubuh 
+ Memperkuatkan tulang 

3. Horny Goat Weed (Epimedium) 
+ Merangsang libido & daya seksual wanita 
+ Menggalakkan aliran darah 
+ Membantu mengimbangi hormon semasa PMS atau menopause 
+ Mengandungi icariin yang membantu mengurangkan gejala menopause 

4. Akar Maca
+ Afrodisiak yang hebat 
+ Mengimbangi hormon seks 
+ Meningkatkan keinginan seksual 
+ Melaraskan gejala menopause seperti panas badan, gangguan tidur, berpeluh ketika malam, dan kemurungan 
+ Perangsang kesuburan wanita 

5. Manjakani
+ Mengetatkan tisu dalaman wanita 
+ Menegangkan kulit 
+ Terbaik untuk faraj atau prolaps rahim, gejala pendarahan rahim tidak normal, masalah keputihan dan lendiran tidak normal di dalam faraj 
+ Menghapuskan bau di kawasan kemaluan 
+ Membantu menegangkan payudara 6. Habbatus Sauda 
+ Membantu mengawal pendarahan haid 
+ Mengawal intensiti kitaran bulanan 
+ Mengurangkan masalah penghadaman 
+ Pelembap yang baik untuk kulit & rambut 
+ Mempunyai ciri-ciri anti-radang 
+ Sangat tinggi antioksidan 

6. Tribulus Terrestris
+ Meningkatkan prestasi seksual dan sensitiviti wanita 
+ Mengurangkan gejala menopause seperti panas badan, kemurungan dan ketidakstabilan emosi 
+ Mengawal insomnia, tekanan darah tinggi, cepat marah, dan kehilangan minat seksual 

7. Pueraria Mirifica
+ Melegakan gejala menopause 
+ Merangsang nafsu seks 
+ Meningkatkan kelembapan faraj 
+ Meningkatkan saiz payudara 
+ Menggalakkan penghasilan kolagen
+ Memberi kesan awet muda

KEISTIMEWAAN DAN KHASIAT FEMINGRA
Dengan pengambilan satu sachet sehari, korang akan dapat rasa kesan seawal seminggu penggunaan di mana teknologi MPPT yang digunakan bertindak pantas menyerap segala khasiat ke dalam tubuh. Antara keistimewaan dan khasiat lain FEMINGRA ialah:

1. FEMINGRA kaya dengan nutrisi, mineral dan kandungan vitamin termasuk anti-oksidan.

2. FEMINGRA melancarkan sistem pencernaan dan membantu meningkatkan peredaran darah.

3. FEMINGRA bertindak sebagai makanan tambahan unggul untuk anti-penuaan, keseimbangan hormon serta meningkatkan kesuburan.

4. FEMINGRA membantu mengawal pendarahan dan intensiti kitaran bulanan serta mengatasi masalah penghadaman.

5. FEMINGRA meningkatkan stamina dan daya tahan semulajadi, mengurangkan tekanan serta mengawal insomia.

6. FEMINGRA dapat melegakan gejala menopaus, melembapkan kulit serta menggalakkan penghasilan kolagen semulajadi tubuh.

7. FEMINGRA membantu mengetatkan tisu dalaman wanita serta mengelakkan pendarahan rahim, keputihan dan lendiran abnormal.

CARA MENGAMBILAN FEMINGRA

1. Bancuh sepeket FEMINGRA dengan 120ml air suam atau sejuk.

2. Minum sekali sehari pada waktu pagi atau tengahari. Sebaiknya pada waktu pagi semasa perut kosong bagi mempercepatkan proses penyerapan FEMINGRA ke dalam tubuh.

3. Tidak digalakkan untuk minum pada waktu malam.

TESTIMONI PENGGUNA FEMINGRA

Rata-rata kawan-kawan Ana yang dah consume FEMINGRA ni memang nampak kesannya. Ada antara mereka yang dah berbulan tak datang haid akhirnya asbab amal FEMINGRA dia datang haid semula. Bukan main suka lagi dia. Ana dulu pun selalu susah datang bulan. Kesannya emosi kita jadi tak stabil tau sebab hormon tak seimbang tu lah.
A post shared by Ana Suhana (@suhanashohairi) on
Macam Ana, sejak amal FEMINGRA ni Ana perasan badan Ana lebih bertenaga dan tak mudah letih seperti sebelum ni. Lepas isyak pun masih boleh sambung buat kerja yang tertangguh. Badan pun rasa lebih ringan. Rasa FEMINGRA ni pula tak macam rasa jamu sangat. Rasa dia lebih kepada rasa buah markisa tu. InsyaAllah korang boleh minum punya. Don't worry.




Berdasarkan testimoni dekat atas ni, boleh dikatakan yang FEMINGRA sangat sesuai bagi wanita berkahwin yang mengalami masalah kesuburan, hormon tidak stabil dan yang mengalami masalah libido yang semakin rendah. Wanita yang belum berkahwin pun boleh amalkan FEMINGRA kerana khasiatnya yang baik untuk kesihatan dalaman. Namun perlu diingatkan bagi wanita yang sedang hamil, menyusu bayi atau yang sedang menjalani rawatan kesihatan, seeloknya dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu.

Bagi yang berminat nak mencuba atau ingin maklumat lanjut tentang FEMINGRA ni, korang layari laman sesawang dan socmed seperti di bawah ni:

Harga :
RM150 (NP : RM169)

Laman Sesawang :

Facebook :

Instagram :

Emel :

Tel :
012-326 3304

37 comments:

  1. Banyak khasiatnya ni kak Ana..ada juga bahan-bahan yang baru pertama kali PC tengok dan dengar..moga manfaatnya dapat dirasai..agar tubuh menjadi sihat dan bertenaga...amin.

    ReplyDelete
  2. Menarik... Betul lah tuh.. kadang-kadang lepas solat Isyak, badan memang letih.. Rasa nak tidur je cepat3x.. Tu yang emosi pun tak stabil

    ReplyDelete
  3. Hormon tak seimbang boleh buat moody satu hari! heheh Hana jenis yg akan makan benda2 manis kalau nak stabilkan hormon.haahaha! lepas tu confirm terus hyper semacam!! heee ^^

    ReplyDelete
  4. Wah, macam best ja ni utk seimbangkan hormon. Hormon tak seimbang blh kacau mood 1 hari, hihi.

    ReplyDelete
  5. Wah mmg best lah fungsi femingra ni kan. Sesuai utk Kita perempuan

    ReplyDelete
  6. terima kasih share pasal produk Femingra. Illy rasa nak suggest kat adik illy lah. Dia memang Doctor sah kan alami PCOS hormone unstable. Mana tau better ke kan.. yang penting usaha :)

    ReplyDelete
  7. Hormon yang tidak seimbang secara tidak langsung memberi impak tidak baik untuk kesihatan. Baik untuk Kita jaga kesihatan diri dari mendapat penyakit.

    ReplyDelete
  8. bab k**** tu penting tu hehehe. Jaga dalaman wanita . Akk pun nak kena jaga balik dah ni bdn

    ReplyDelete
  9. Banyak betul khasiatnya..SA dh minum dan rasa segar je badan..kena teruskan consume baru dapat result yg bagus kan?

    ReplyDelete
  10. Hormon tak seimbang ni la selalunya masalah most woman kan.. mcm mcm produk dipasaran tp belom tentu serasi. harus cuba ni

    ReplyDelete
  11. Banyaknya bahan yang dia gunakan dalam penghasilan femingra ni. Masalah ketidakseimbangan hormon ni memang antara salah satu masalah yang selalu dihidapi oleh kaum hawa.

    ReplyDelete
  12. bagus khasiat2 dalam produk nih

    ReplyDelete
  13. Banyak khasiat Femingra ni kan. Memang banyak masalah kalau hormon tak stabil ni. Siap yang sedang mengalami masalah ni boleh lah cuba. Yang pasti, ada kelulusan KKM.

    ReplyDelete
  14. Banyak ingredient natural.. Should b a great product and safe to consume..

    ReplyDelete
  15. Ohhh boleh lah kita belikan untuk adik dan mak kita hehehe sebab kita tak boleh minum wakakaka firstime tengok buah manjakani hehehehehe....

    ReplyDelete
  16. byk blog juga aida baca tentang ni.
    and komen yg sama, skang byk produk. utk sihat. utk cantik.
    kena pandai pilih.
    ana consume dah brape lama? kesannya dlm brape lama?
    memang ana maintain ye? aida now takde minum pe pe.
    just stop few months ago.

    ReplyDelete
  17. Wah bgus nya, menarik entri ni terasa dah boleh start prepare what to have sejk meningkat usia.

    ReplyDelete
  18. Umur2 dah meningkat ni..mmg mencari supplement utk hormon sb dh tak balance dah..hehehe. Banyak sgt kat pasaran sampai tak tahu mana yg nak pilih. Nanti sis survey2 Femingra ni tgok cam mana..rview mcm mana..kalau ok boleh lah cuba

    ReplyDelete
  19. bahan yang ada seperti manjakani tu, sebenarnya memang bagus untuk kesihatan rahim. I suka produk yang tanpa gula tapi efektif untuk badan lebih lebih lagi yang dah beranak anak 2 orang

    ReplyDelete
  20. Rasa dia macam mana ye? Sebab tak dapat nak bayangkan ada banyak bahan macam manjakani dan markisa semua tu.

    ReplyDelete
  21. nice sangat penerangan bahan-bahan dalam produk ni, baru tahu dan nampak rupa dalamnya :D

    ReplyDelete
  22. Zmn skrg mmg kena amik suplemen khas untuk kulit. Bagi nampak lebih anjalnfan kekal awet muda

    ReplyDelete
  23. Barang kali sape sape yg tak subur tu boleh lah cuba minum produk ni kut kut ada rezeki kan...

    ReplyDelete
  24. Wowww.. pekat gak eh air dia. Yang oenting banyak kelebihan dia. Paling best sebab ada kandungan buah markisa tu haaa

    ReplyDelete
  25. Bonde dah cuba minum Femingra.. rasa memang sedap.. tak pahit macam jamu tu, bagus untuk kesihatan dalaman wanita. Moga Ana istiqamah minum femingra yea

    ReplyDelete
  26. menariknya utk org perempuan nih...mmg selalu hormon tak seimbang..mmg nk kena cuba juga ni..

    ReplyDelete
  27. Rasa dia macam mana kak? Teringin nak cuba ni sebab saya memang ada masalah period tak teratur.

    ReplyDelete
  28. khasiatnya sangat bagus kak ana.. memang sesiapa yg ada masalah hormon patut cuba.. InshaAllah dapat pulihkan.

    ReplyDelete
  29. bahan-bahan yang digunakan bagus-bagus..
    semoga dapat membantu mereka yang menghadapi masalah hormon..

    ReplyDelete
  30. Banyak kelebihan produk ini rupanya..
    Wow sangat.. Rasa nak mencuba.. 😍😍

    ReplyDelete
  31. Femingra ni memang bagus, menggunakan bahan bahan organik semua :)

    ReplyDelete
  32. Ana, makin bersewi2 luar dalam lepas amalkan femingra ni.. ;)

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤