Mengemas Sempena Tahun Baru Cina Lebih Mudah dengan WD-40®! - Ana Suhana

Jan 13, 2018

Mengemas Sempena Tahun Baru Cina Lebih Mudah dengan WD-40®!


Sesuatu yang MERAH dan mengujakan akan tiba tidak lama lagi… bolehkah anda cuba menekanya? Ya, ia Tahun Baru Cina 2018!

Sudahkah anda membuat sebarang persiapan? Adakah anda serius untuk memastikan kediaman anda cukup bersedia menyambut kedatangan tahun baru yang lebih sejahtera? 

Sebelum anda memulakannya, pastikan anda mempunyai pembantu yang berguna berada di tangan anda bagi membantu anda mengatasi kerja pembersihan yang berat! Siapakah pembantu berguna itu?  

Baiklah, ini adalah antara produk-produk asas yang perlu ada di dalam senarai semak anda:

1. WD-40® Multi-Use Product (Produk Pelbagai Guna)
2. 3-In-1 Professional Air-Conditioner Cleaner (Pembersih Penghawa Dingin)
3. WD-40® SpecialistTM Fast Acting Degreaser  (Pembersih Gris)
4. Kain Pembersih / kain

Berikut adalah cara terpantas yang produk di atas boleh dilakukan untuk anda:

1. WD-40® Multi-Use Product (Produk Pelbagai Guna)

• Hebat untuk menggilap permukaan krom dan memulihkan sinaran permukaan keluli tahan karat.
• Adakah karpet anda terdapat kesan gula-gula getah? Jika ya, anda hanya perlu sembur WD-40 di atasnya, kemudian gosok sedikit dan ia akan hilang!.
• Terdapat kesan krayon di dinding? Hanya sembur dan lap dengan kain yang bersih untuk hilangkan kesan krayon tersebut.
• Dan jangan biarkan pintu yang lama hilang serinya. Hanya perlu sembur dan anda akan lihat pintu yang lama kelihatan lebih baik. 

2. 3-In-1 Professional Air-Conditioner Cleaner (Pembersih Penghawa Dingin)

Seperti nama produk ini sendiri, ia adalah pembersih penghawa dingin yang bagus. Adalah penting untuk memastikan penghawa dingin berfungi dalam keadaan yang terbaik ketika Tahun Baru Cina kerana pada hari itu biasanya cuaca agak panas berbanding cuaca biasa.

Hanya alihkan penapis dan cuci kotoran debu pada yang ada pada penapis, dan semburkan produk pada sirip penyejuk secara menegak dari kiri ke kanan bagi memastikan setiap bahagian dilitupi semburan. Biarkan sirip penyejuk selama beberapa minit untuk memastikan ejen penyejuk berfungsi dan kemudian masukkan kembali penapis. Itu sahaja! Tugas membersih anda selesai!

3. WD-40® SpecialistTM Fast Acting Degreaser  (Pembersih Gris)

Ini adalah satu  penyelesaian berasaskan air untuk menanggalkan kotoran minyak makanan, minyak, lemak, kotoran sabun dan jelaga dengan cepat tanpa meninggalkan SEBARANG kesan! Penggunaannnya cukup mudah iaitu hanya dengan menyembur pada permukaan yang perlu dan bilas dengan air. Buihnya berkuasa dengan berfungsi serta merta untuk terus menghapuskan kotoran dengan pantas. Ia cukup menakjubkan apabila kesannya boleh dilihat dalam tempoh singkat!

4. Kain Pembersih / kain

Benar,hanya padankan dengan mana-mana produk di atas. Air dan sabun adalah pilihan. 

Adakah anda benar-benar memerlukan pakar apabila anda mempunyai Produk Pelbagai Guna WD-40®?

Sudah tentu. WD-40® Specialist ™ dirumuskan untuk tugas-tugas tertentu, manakala Produk Pelbagai Guna WD-40® membantu anda menyelesaikan pelbagai pekerjaan dengan lebih mudah. Dengan kedua-duanya, anda sentiasa bersedia untuk apa-apa sahaja.

Jadi, adakah anda bersedia untuk merapikan rumah? Pasangkan muzik dan nikmatinya semasa anda berada di dalamnya! 

WD-40® mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina dan semoga diberi kegembiraan, kesihatan dan kesejahteraan kepada semua!

Untuk maklumat lanjut tentang barisan produk WD-40® yang boleh memenuhi keperluan anda, sila melayari, http://wd40.asia.


Tentang Syarikat WD-40 

Syarikat WD-40 adalah pembuat produk pelbagai guna yang sangat dipercayai, malah peralatan ini mesti ada dalam toolbox di setiap rumah seluruh dunia. Jenama Amerika ini ditubuhkan pada 1953 sebagai anti karat, pelindung anti-corrosian untuk lapisan luar Atlas Missile  (peluru berpandu) dan ia diubah kepada produk penyelesaian yang pantas bagi membersih dan melindungi, melonggarkan bahagian yang berkarat, mengusir kelembapan dan lain-lain.

Produk syarikat WD-40 sentiasa menjadi pilihan mereka yang profesional dalam bidang penyelengaraan dan amatur DIY dalam kerja-kerja mereka seperti perkakasan, industri, automotif, sukan, basikal dan jualan runcit. Hari ini WD-40®  boleh diperolehi di seluruh dunia dalam pelbagai saiz dan pelbagai rangkaian produk baru seperti WD-40® Specialist™, WD-40® BIKE dan WD-40® Specialist™ Automotive.

Rangkaian produk WD-40® boleh diperolehi di kedai-kedai perkakasan seluruh negara. Untuk maklumat lanjut tentang WD-40® , layari: www.wd40.asia.

17 comments:

  1. macam senang je..spray spray terus lap.,,tak payah guna air bagai dah kan

    ReplyDelete
  2. siapa yg tak suka perkara yg memudahkan ni kan

    ReplyDelete
  3. wah.. nak try laa utk pembersih gris tu.. mcm senang jeee

    ReplyDelete
  4. Memudahkan kerja..terserah pada diri je kan Kak Ana..

    ReplyDelete
  5. Multi use product tu pun best juga boleh hilangkan krayon di dinding, hehe...

    ReplyDelete
  6. tak tahu pulak WD40 ni ada produk untuk lantai dengan air-cond

    ReplyDelete
  7. tetiba rasa semangat nak mengemas

    ReplyDelete
  8. Boleh try ni! ^^ selamat tahun baru cina sis! *ehh awal lagi lah hahaha ^^

    ReplyDelete
  9. Memang memudahkan kerja-kerja di rumah bila guna produk nie..

    ReplyDelete
  10. Macam macam kegunaan yan ada di rumah ya

    ReplyDelete
  11. eh, WD-40 dengan aircond cleaner tu memang ada dekat rumah tapi tak tahu pulak yang wd-40 tu banyak kegunaan dia

    ReplyDelete
  12. WD 40 ni multi purpose kan kegunaan dia..ada satu kat rumah baru beli...dah guna untuk bersihkan dapur

    ReplyDelete
  13. Bagus ada WD 40 ni mcm mcm kegunaan

    ReplyDelete
  14. rumah kitorang memang wajib ada wd40 hehe brand yang sangat di percayai

    ReplyDelete
  15. X penah try lg. Tp mmg menarikk. Mudah kerja dgn wd40 ni..

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤