McFlurry Horlicks vs McFlurry Oreo - Ana Suhana

Nov 16, 2017

McFlurry Horlicks vs McFlurry Oreo


McFlurry Horlicks vs McFlurry Oreo | Assalamualaikum. Hari ni nak buat entri simple je sebab idea macam tersekat sehari dua ni. Tak tahu nak karang mende rasanya. Padahal banyak je entri tertunggak tak tun tuang dalam draft box tu. Haha. Mesti kak SA marah sebab ada perkataan tak tun tuang dalam entri ni. Dia annoyed sungguh dengan lagu tak tun tuang ni. Ana pun tak suka juga tapi dah tertulis. Lariiiiii...
McFlurry Horlicks
McFlurry Horlicks

McFlurry Horlicks vs McFlurry Oreo

On the way balik dari VR Lab sempat singgah Melawati Mall untuk lunch. Macam biasa lunch di Restoran Sopoong. Favorite restoran Ana sekeluarga. Dah lunch tu tetiba pulak teringin nak makan eskrem McD. Bajet macam pencuci mulut kononnya. Singgah lah kami anak beranak berdrive thru di Taman Melati. Sekali amik ko punya panjang beratur. Redah jer lah beratur berjemaah. McFlurry punya pasal kan. Dah lah McFlurry Durian sebelum ni tak sempat nak merasa. Huhu.
McFlurry Horlicks
McFlurry Horlicks

Dapat je McFlurry Horlicks tu tak tunggu dah. Terus makan masa tu jugak. Tengok dalam cup tu memang banyak serbuk dan flakes horlicks dia letak. Memang meriah. Terasa nikmatnya dapat makan eskrem masa hari tengah panas tu. Syafi pun tak nak kalah. Habis daddy dia punya eskrem dia bantai. 
McFlurry Oreo
McFlurry Oreo

Sebelum ada McFlurry Durian, Horlicks, Hershey dan banyak lagi, McFlurry Orea ialah eskrem terawal diperkenalkan dan sampai hari ni McFlurry Orea sentiasa ada dalam menu. Ana peminat setia McFlurry Oreo ni selain dari Sunday Choc. Kira McFlurry Oreo ni eksrem lejen lah dekat McD ni. Ada yang suka juga McFlurry Oreo?? Sep sikit.

Ok bila dan cuba dua-dua eskrem ni Ana boleh simpulkan yang Ana lagi suka eksrem McFlurry Orea sebab rasa Oreo bila makan dengan eskrem vanilla lagi terasa dia punya kesedapan tu. Kira oreo dan vanilla sangat serasi lah orang kata. Masing-masing ada rasa yang kuat dan tidak menenggelamkan rasa antara satu sama lain. Amboi poyo pula ayat. Bila eskrem vanilla campur dengan horlicks, rasa horlicks tu agak tenggelam sebab rasa eksrem vanilla tu lagi kuat. Pencinta Horlicks macam Ana mesti rasa tak puas bila rasa lemak Horlicks tu tak berapa nak kick. Tapi tu pendapat Ana lah. Mungkin korang suka je eskrem McFlurry Horlicks tu kan. Lepas ni McD nak keluarkan eskrem McFlurry apa pula ye??


Kisah di sebalik eksrem McFlurrry:

Masa tengah gigih beratur tu, elok je turn kami nak masuk dekat lorong drive thru tu boleh pulak ada satu kereta ni baik punya potong que. Dia ingat gap yang kitorang buat tu untuk dia potong que agaknya. Memang slumber habis. Takde rasa bersalah langsung. Angkat tangan pun tak. Buta gamaknya tak nampak kereta banyak beratur belakang. Ni memnag spesis beruk makye tak reti nak hormat orang. Order bukan main banyak. Siap bayar pakai kad. Memang slumber giler . Siap boleh turun alih tempat duduk lagi. Kurang di ajar manusia ni. En Suami apa lagi marah bukan main. Sempat lah dia buka tingkap marah manusia biadap tu tapi manusia buat tak tahu je. Bila ngadu dekat kaunter tu dia kata ni dah biada En. Manusia spesis ni memang melambak dekat sini. Sabar je lah. Marah sungguh ni.




32 comments:

  1. tk pernh try yg horlicks..yg oreo suka, durian pn suka..nmpk menarik gk horlicks

    ReplyDelete
  2. Patut tersedak..ada orang sebut nama kita rupanya...sabar jer la...Mc Flurry fav sepanjang masa...sedap giler...

    ReplyDelete
  3. hmmmm...ntah kenapa lina tak suka makan aiskrim....faktor umur barangkali....haha

    ReplyDelete
  4. McFlurry horlick lom rasa lagi.. yg durian aritu pun x sempat rasa dah sold out.. hahaaha

    ReplyDelete
  5. Dah cuba jugak mcflurry horlick tu tapi x de la plak letak mcm flake tu, serbuk horlick ada la,, tapi mcm manis sikit huu

    ReplyDelete
  6. miza setia dengan McFlurry Oreo jugak yang lain2 tu macam iklan jew hehe

    ReplyDelete
  7. mesti mama suka mcflurry horlick. alahai sedap

    ReplyDelete
  8. Nani suka dua dua. Hahah. Horlicks pun sedaap

    ReplyDelete
  9. kita suka mr flurry juga, tak tun tuang ....tak tun tuang hehehe.
    Dhia suka yang Oreo tak tun tuang #taktuntuang hehehe

    ReplyDelete
  10. Sedapnyaa..panas2 makan mcflurry ni.

    ReplyDelete
  11. tak tun tuang..tak tun tuang....eeeiiii..geram sggh ngan org yg potong q....mslhnya kt drive tru pun bole potong ke...hmmmm...

    mcflurry nyum..nyum...sgt sedappp

    ReplyDelete
  12. eloknya org mcm ni tunjal je kepala dia.. bongok sangat takde adap.. elok la kat negara jepun tu semua benda kena beratur kan..

    ReplyDelete
  13. Lama dah tak makan mcflury nih tapi yang oreo tu sedap, yg horlicks tak penah rasa lagi

    ReplyDelete
  14. Nikmatnya...geram pulak tengok horlicks tu...tapi betul la kak Ana..vanilla bila match dengan horlicks...horlicks tak boleh dinikmati sebab vanilla tu ada kekuatan rasa yang tersendiri..PC tak cuba lagi McFlurry Horlicks ni..tp pernah cuba makan aiskrim perisa vanilla (beli aiskrim)taburkan horlicks kat rumah...kuikuikui..

    ReplyDelete
  15. marah. kalau mek pun same. memang mek jerkah jugak. mek pun dh try mcflurry nestum ni. rase dia lebih manis. oreo just nice dngn VANILLA tu

    ReplyDelete
  16. Mc flurry oreo tu all time favorite ai.

    ReplyDelete
  17. Wah.. Gambaran kesedapan rasa mc flurry oreo tu buat ira rasa terliur la.. Haha.. Mmg best mkn aiskrim ni waktu cuaca panas kan.. Ira da lama x mkn mc flurry, tak pernah lg try perisa2 yg baru.. Hihi..
    Dgn manusia yg mcm tu, mmg kita yg kene bnykkan bersabar kan..

    ReplyDelete
  18. Banyak gak horlicks tu. Reen beli baru ni,skit je dia letak

    reen pun akan bengang kalau ada yg ptong line mcm tu.huhu

    ReplyDelete
  19. sye mkn dah. sedap. tapi kawan2 semua suka yg oreo lagi. saya ok je yang ni sebab rasa vanila dgn susu horlick

    ReplyDelete
  20. eh melampaunya buat macamtu, orang lain pun beratur jugak haihhhh

    ReplyDelete
  21. suka jgak mc flurry oreo. sedap sangat. eh ana, orang macam tu doakan je dibalas macam dia buat kat orang lain jgak. baru dia akan rasa langit tinggi ke rendah. kat dunia boleh lah nak berlagak.

    ReplyDelete
  22. tak dpt rasa lg.. nnti kena try ni.. mcflurry oreo mmg jd fevret busyra. sedap sngt!

    ReplyDelete
  23. mcm mcm jenis aiskrim sekrang ni kat McD ...
    apapun mcflurry orea mrs pip suka.

    ReplyDelete
  24. Adoi.. Sha memang cukup tak suka dengan manusia yang main potong-potong que ini.. Sungguh tidak beradab sopan.. Orang lain pun rushing juga,.. Beratur jelah.. Sengal punya manusia..

    ReplyDelete
  25. Better buat sendiri ana

    Hehe

    Bukan susah pun

    Oreo dan horlicks tu nak letak boleh pun tak pe

    ReplyDelete
  26. tiap kali p mcd ju xperna order dessert even tekak nak sangat rasa ! hukhuk
    kuatkn hati pantang makan sejuk2

    ReplyDelete
  27. Kak Ana sajaaaaa tau kasi close up mcflurry horlick tu 😭 tetibaaa tekak meronta nak jugak aihhhhh

    ReplyDelete
  28. Kak Sue belum sempat rasa lagi yang nie, nak kena pergi rasa juga nie Ana..

    ReplyDelete
  29. serius tak pernah try horlick punya lg

    ReplyDelete
  30. Macam macam bahan campur dalam mc fluri ya

    Hmmm

    Lepas ni letak apa agaknya

    ReplyDelete
  31. tak rasa lagi aiskrim durian tu..sellau kalau beli aiskrim mcd memnag pilih oreo..sedp

    ReplyDelete
  32. Mc flurry oreo sedap .. tapi manis sikit . Mc flurry horlicks ccl belum pernah cuba

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤