Ayamas Kitchen Ready-to-Eat Kini di Pasaran - Ana Suhana

Nov 6, 2017

Ayamas Kitchen Ready-to-Eat Kini di Pasaran


Ayamas Kitchen Ready-to-Eat Kini di Pasaran | Assalamualaikum. Sabtu yang lepas Ana berpeluang untuk menghadiri Ayamas Kitchen Ready-to-Eat range Bloggers' Party bertempat di Ibu Pejabat Ayamas Kitchen, Glenmarie. Amboi bukan main lagi ber"party" bagai ye si Ana ni. Hehe. Actually bukan party apa pun tapi ianya lebih kepada sesi makan tengahari untuk memperkenalkan Ayamas Kitchen Ready-to-Eat (RTE) yang kini telah berada di pasaran tempatan.
Ayamas Kitchen Ready-to-Eat
Ayamas Kitchen Ready-to-Eat

Ayamas Kitchen Ready-to-Eat Kini di Pasaran

Kedai Ayamas adalah syarikat pertama di Malaysia yang memperkenalkan jualan produk berasaskan ayam melalui rangkaian kedai milik syarikat yang berhawa dingin iaitu Ayamas chicken boutique. Rangkaian Kedai Ayamas telah di sahkan HALAL dan mengeluarkan produk ayam berkualiti tinggi yang diproses secara bersih dan dibungkus di kilang syarikat milik sendiri. Selain dari menjual produk ayam sejuk segar, pelbagai makanan berasaskan ayam turut dikeluarkan oleh Kedai Ayamas seperti ayam panggang, set nasi, sos khas dan banyak lagi
Ayamas Kitchen Ready-to-Eat
Ayamas Kitchen Ready-to-Eat

Dan baru-baru ini, Kedai Ayamas melalui Ayamas Kitchen telah melancarkan tiga jenis produk hidangan sedia-dimakan (RTE) yang berkualiti kepada pelanggan. Dengan slogan "Mudah dan Lazat" para pelanggan dapat menikmati hidangan lengkap dengan segera. 3 jenis hidangan tersebut ialah:

1. Nasi Kandar Ayam Masala
Ayamas Kitchen Ready-to-Eat
Ayamas Kitchen Ready-to-Eat

2. Nasi Pilaf Ayam Mentega
Ayamas Kitchen Ready-to-Eat
Ayamas Kitchen Ready-to-Eat

3. Briyani Bukhara Ayam
Ayamas Kitchen Ready-to-Eat
Ayamas Kitchen Ready-to-Eat

Haruslah Ana dah rasa ketiga-tiga nasi di atas. Seriously memang sedap dan keaslian nasi tu memang terasa. And I was like WOW,WOW and WOW. Masa makan nasi Briyani Bukhara Ayam tu terus teringat nasi bukhara yang makcik Ana masak setiap kali hari raya. Lebih kurang sama rasa dia. Lepas ni kalau rindu nak makan nasi bukhara tak perlu nak balik kampung dah, buka je peti dekat rumah dah boleh rasa terus. Takde istilah kempunan bagai dah.

Apa yang menarik tentang produk Ayamas Kitchen RTE ialah setiap hidangan tu lengkap dengan lauk padanan yang sangat sesuai. Sama sebijik macam yang kita makan dekat luar tu. Contohnya macam nasi kandar ayam masala tu dalam tu ada nasi beserta dengan kuah kandar di atas nasi, ayam masala dan juga sayur kobis. Manakala untuk nasi bukhara dalam tu ada nasi briyani berserta dengan ayam kari dan acar buah. Menarik kan??

Produk Ayamas Kitchen RTE ni sangat sesuai untuk dijadikan sebagai salah satu stok makanan di rumah kerana cara dan masa penyediaannya sangat lah mudah dan cepat. Hanya 5 minit sahaja diperlukan untuk makanan ini siap di makan. Betul tu hanya 5 minit sahaja. Dan cara nak sediakan pula hanya keluarkan nasi tu dari peti, tebuk 3-4 lubang pada penutup plastik dan panaskan ke dalam microvave. In cas kalau takde microwave dekat rumah, korang boleh juga gunakan alat pengukus a.k.a steamer. Amacam mudah dan cepat kan. Dah takde alasan tak makan sebab sibuk dan sebagainya sebab Ayamas Kitchen RTE sentiasa ada untuk menyelamatkan masa emas korang tu.

Untuk ketiga-tiga menu di atas, harga jualan yang ditawarkan sangatlah murah. Memanglah berbaloi korang kalau beli produk RTE dari Ayamas Kitchen ni. Dah lah sedap, mudah dan cepat untuk disediakan pula tu. Ni Ana reveal harga setiap satu menu tu kalau korang tak percaya lah kan:


1. Nasi Kandar Ayam Masala - RM7.90
2. Nasi Pilaf Ayam Mentega - RM8.50
3. Briyani Bukhara Ayam - RM8.50

Korang kalau berminat nak mencuba keenakan produk RTE Ayamas Kitchen ni boleh lah dapatkan di semua kedai Ayamas di seluruh Malaysia. Lokasi kedai Ayamas klik SINI.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Kedai Ayamas, korang boleh layari www.kedaiayamas.my atau log masuk ke Facebook Page di Kedai Ayamas - Ayamas Roasters.






34 comments:

  1. mmg kena simpan stok ni..senang nak buat bila teringin nii

    ReplyDelete
  2. Terbaiklah xde istilah Tak pandai masak lepas ne dengan adanya produk ayamas

    ReplyDelete
  3. pack mcm ni mudah dibawa kalo yg nk travel tu kn

    ReplyDelete
  4. wah ..senang tu makanan dalam satu set memang menarik (^_^).

    ReplyDelete
  5. nak bawak travel pun senang kan.. dlm packaging macam senang..

    ReplyDelete
  6. boleh bawak travel ni..tapi tak sure selamat bawak naik flight tak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh Sal tp kena pack dlm polestrine sejuk beku. Lepas tu seal kemas2. Sampai je dekat hotel atau guesthkuse terus masukkan dalam freezer.👍😙

      Delete
  7. Harga berpatutan.. Kalau travel nie memang sesuai bawa..

    ReplyDelete
  8. Waduh waduhhh seksanya tgk time tgh puasa ni hahahaha. Nampak dapp ngat hehe

    ReplyDelete
  9. Senang la kalau malas nak masak pun , lepas ni dah ada ready to eat yg full course serba lengkap dari nasi ke lauk .

    ReplyDelete
  10. Wah... Bestnya.... Mudah dah sekarang kan... Tak perlu nak bersusah pergi cari bahan-bahan nya kan....

    ReplyDelete
  11. Sedap tak dik? akak ni cerewet sket kalau yang frozen ni selalu dalam pala otak..macam tader rase yang 'kick' sangat. Selalunya rasa masin die memang mengatasi rasa2 yang lain. Heheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Secara peribadi sedap kak produk RTE ayamas kitchen ni. Ana pun jenis yg tak kuat masin. So far takde pula rasa masin dekat semua nasi dekat atas ni. Cubalah beli satu dulu. :)

      Delete
  12. lepas ni takda istilah tak reti masak. hehehe. semua ada. just nak dengan tanak ja..

    ReplyDelete
  13. wah....macam2 ado sekarang kan...harga pun berpatutan lah...

    ReplyDelete
  14. Mudah..ringkas..cepat..sedap dan memenuhi citarasa masyarakat...tengok harga pun berpatutan tu kak...

    ReplyDelete
  15. Wow bestnya.. bolehlah buatbstok lepas ni. Mama mmg suka ayamas especially percik

    ReplyDelete
  16. mudahnya! cuma panaskan je untuk makan

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  17. wah, nanti nak try, Nampak menyelerakan btol

    ReplyDelete
  18. Keluaran Ayamas..confirm sedap ni ;)

    ReplyDelete
  19. Alahai sedapnya! teringin sungguh nak mencubanya :)

    ReplyDelete
  20. sedapnya, mudah, cepat dan nampak sedap sangaattt..

    ReplyDelete
  21. Nasiblah kat kawasan rumah ira ni takda branch ayamas kalau tak mau hari-hari beli segera hahahaha

    ReplyDelete
  22. ayamas memahami pelangan dia yang nakkan semua mudah dan cepat. bagus2. kalau jumpa nanti boleh la beli.

    ReplyDelete
  23. Bagus ada set yg macam ni.. sesuai utk org bujang macam akak

    ReplyDelete
  24. Senang bila ada yang ready to eat macam ni kan. Sedap pulak tu.

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤