Printcious - Gudang Hadiah Eksklusif Buat Teristimewa - Ana Suhana

Nov 29, 2017

Printcious - Gudang Hadiah Eksklusif Buat Teristimewa


Printcious - Gudang Hadiah Eksklusif Buat Teristimewa | Assalamualaikum. Musim cuti sekolah ni confirm banyak undangan majlis perkahwinan kan. Al-maklumlah dah jadi trend dekat Malaysia ni asal cuti sekolah je berlumba-lumba orang nak buat kendiri kahwin. Tapi tak boleh nak buat apa. Masa cuti sekolah ni lah masa yang semua saudara mara boleh berkumpul bersama. Dan selalunya ibu bapa yang bekerja akan plan untuk apply cuti masa cuti sekolah ni juga untuk sama-sama menikmati cuti bersama sekeluarga.
printcious
Printcious
Printcious - Gudang Hadiah Eksklusif Buat Teristimewa 

Bila sebut pasal majlis perkahwinan ni tak syok rasanya kalau kita datang dengan tangan kosong kan. Lagi-lagi kalau majlis tu majlis saudara mara dan kenalan rapat. At least nak ada bawa something special and unique untuk mereka kan sebagai tanda ingatan. Bila masuk bab hadiah mula lah kita pening tak tahu nak bagi apa. Tapi sekarang dengan Printcious - Precious Gifts From Your Heart korang dah tak perlu nak serabut kepala. Banyak pilihan hadiah yang sangat menarik untuk di pilih.

Tak terhad untuk hadiah perkahwinan saja, hadiah untuk sambutan hari jadi dan juga sambutan Krismas pada 25 Disember 2017 yang akan datang ni pun korang boleh create dekat Printcious ni. Serius semua hadiah-hadiah yang ada semuanya cantik dan nampak sangat eksklusif. Confirm tak kan sama dengan hadiah orang lain sebab kita design sendiri kan hadiah tersebut. Yang penting hadiah tersebut boleh ikut bajet kita. Dan yang bestnya Printcious selalu mengadakan tawaran hebat yang sangat berbaloi. Dah lah barang berkualiti dapat pula penjimatan berganda. Untung kan!!! Rugi tau kalau tak beli dengan Printcious ni. Ana dah 2 kali beli dengan Printcious tau. Salah satu nya Ana dah cerita di entri INI. Kalau tak berkualiti Ana tak promote tauuuu. Jom tengok apa yang ada dekat Printcious ni.

1. CUSHION (SQUARE)

Bantal boleh menjadikan suasana sesebuah rumah menjadi lebih ceria dan indah. Bantal yang lembut  dan mempunyai sentimental value mampu menjadi peneman setia seseorang. Sarung bantal ini boleh di cetak di kedua-dua bahagian dengan teknik sublimation yang membuatkan bantal terssbut nampak mahal dan kemas.

2. CERAMIC TILES

Jubin seramik di Printcious diperbuat daripada bahan berkualiti tinggi, di jamin tahan lasak dan terdapat di dalam 2 saiz. Pemilihan jubin seramik sebagai pengganti frame gambar sesuai untuk menimbulkan gaya minimalis dan advance.

3. MUGS

Tahu tak yang sweet message yang kita cetak di atas mug untuk dihadiahkan buat seseorang yang istimewa boleh membuat orang tersebut rasa dihargai dan diingati.

4. PUZZLES

Ramai di antara kita yang suka bermain jigsaw puzzles. Jadi tidak ada yang lebih menggembirakan daripada berkumpul dan spend masa dengan keluarga membina jigsaw puzzles sambil menggamit memori indah yang dicipta bersama dahulu.

5. CANVAS

Kenapa perlu print gambar dan bingkaikan mengikut gaya lama.jika sekarang kita boleh print di atas canvas yang lebih mempunyai nilai estetik dan nampak lebih eksklusif untuk mengabadikan kenangan yang indah.

6. MOUSEPADS

Meja kerja kini tidak kelihatan kosong dan membosankan dengan adanya mousepads yang dihiasi dengan gambar-gambar yang menarik. Ini juga boleh menaikkan semangat untuk bekerja dengan kata-kata motivasi yang dicetak di atas mousepads tersebut.

7. KEYCHAINS


8. MINI TEES

9. APRON

Menarik kan barang-barang yang ada di Printcious ni. Ada yang korang dah berkenan ke? Kalau dah ada meh Ana ajar cara nak customise hadiah-hadiah yang korang nak tu ikut kreativiti masing-masing. Hanya beberapa langkah mudah je.

1. Pilih hadiah yang korang berkenan.



2) Pilih saiz dan tekan customize it untuk proses uploading and editing.


3) Pilih tab image untuk upload gambar.

4) Upload gambar yang korang nak. Korang boleh pilih nak upload gambar samada dari galeri komputer atau pun dari laman sosial korang. Lepas gambar di upload, korang boleh design untuk masukkan text atau gambar lain mengikut kreativiti korang. Dah habis edit semua, pilih gambar tadi dan tekan insert. Kemudian tekan done supaya artwork korang tadi di save ke dalam server.

5) Ni proses terakhir sebelum add to cart. Kalau korang nak beli aksesori sekali, bolehlah tekan pada gambar aksesori tersebut. Dan seterusnya proceed to add to cart.


6) Hadiah korang ready untuk di proses selepas pembayaran di buat. Pembayaran pula boleh dibuat melalui cash deposit, online transfer atau debit / credit card. 



Senang je kan nak create hadiah dekat Printcious ni. Yang pasti semua barang-barang yang dijual di sini berkualiti dan memang sesuai untuk dijadikan hadiah buat yang tersayang. Yang nak buat delivery suprise pun boleh sebab hadiah-hadiah tersebut dibalut kemas dan kotak Printcious itself dah sedia cantik tau. Ana dah 2 kali beli korang bila pula? Untuk maklumat lanjut korang boleh ke sosial media Printcious di bawah ni:

15 comments:

  1. ada tgk rmi juga blogger tempah dr printcious..ada yg tempah cushion ada gmbr tu cute juga

    ReplyDelete
  2. Pernah dapat hadiah dari princious. Best

    ReplyDelete
  3. Gifts From Your Heart memang sesuai sangat2 sebab kita boleh sumbang idea ikut apa yg diingini untuk insan-insan yang khas..

    ReplyDelete
  4. Rambang mata tgk barang2 dekat printcious

    ReplyDelete
  5. happy designing Ana..mrs pip dah banyak benda grab kat printcious ni.
    hehe, ni nak tambah lagi , maybe nak buat coaster pula.

    ReplyDelete
  6. Shipping ada mahal sikit tapi so far..sooo good lah!

    ReplyDelete
  7. macam2 boleh create dgn printicious ni ye, bestnya

    ReplyDelete
  8. wahhh bestnya printious ni. Macam-macam DIY gift ada...

    ReplyDelete
  9. dah lama tau nak buat hadiah dengan printious ni....nak diy sendiri nnt...

    ReplyDelete
  10. banyak pilihan ya Printcious ni. Belum pernah try order lagi walaupun dah dengar banyak kali. Tapi memang menarik. Eksklusif gitewww :)

    ReplyDelete
  11. Menarik jugak ni kalau nak bagi hadiah kat orangkan, banyak pilihan tu. Sekali lalu nampak mcm leceh nak buatnya, tapi kena cuba dululah kan Ana baru tau leceh ke idok hihi...

    ReplyDelete
  12. Thanks share! memang tengah cari nak buat untuk parents.

    ReplyDelete
  13. Semua jenis hadiah boleh di custom made di printcious.. Menarik sangat!

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤