Name Card Cun dari Redzney Creative Network - Ana Suhana

Oct 19, 2017

Name Card Cun dari Redzney Creative Network


Name Card Cun dari Redzney Creative Network | Assalamualaikum.  Yeahh akhirnya name card yang di tunggu sampai juga ke tangan.  Name card ni Ana design dari blogger Uyul Rosli. Ada cerita disebalik name card ni. Sebetulnya Ana memang nak tempah name card pun dari Uyul jadi Ana WhatsApp lah Uyul tanya macam mana nak buat name card tu. Tapi punyalah Ana tak perasan yang Uyul dah awal-awal message di FB Ana bagitau Ana dapat hadiah name card tu. Apa lagi terus ana check inbox. Alhamdulillah memang rezeki sungguh. Senyum sampai ke telinga malam tu. Kalau nak tau, hadiah tu sempena Ana sebagai top commentor untuk bulan Julai di blog Uyul.

Redzney Creative Network
Redzney Creative Network

Name Card  dari Redzney Creative Network


Untuk proses design name card ni Ana serah sepenuhnya pada Uyul. Bab-bab design ni memang bukan bidang Ana. Nak cakap design apa Ana nak pun Ana tak tahu. So Ana just cakap Ana nak warna hitam untuk name card tu dan just make it simple. Tak perlu nak susah-susah. Orang dah hadiahkan untuk kita, tak perlu lah nak demand bagai kan. Bersyukur apa yang ada!! Alhamdulillah sekali design je Ana dah terus suka. Memang tak leh nak nafikan yang Uyul memang hebat bab design mendesign ni. Hasil tangan dia semua cun-cun belaka. Good job dear!!

Ok kenapa Ana nak sangat name card ni?  Banyak sebab sebenarnya. Antaranya ialah:

1. Name card secara tidak langsung mewakili diri kita bila kita attend mana-mana majlis. Memang susah untuk kita terus ingat semua orang yang kita jumpa di dalam satu-satu majlis tu kan. Jadi dengan adanya name card kita boleh exchange sesama kita atau kita drop dalam box masa pendaftaran, memudahkan orang untuk kenal dan ingat kita.

2. Menunjukkan tahap profesional kita dalam bidang yang kita sedang lakukan. Bayangkan bila kita attend majlis dan bila client atau orang request name card kita, kita tak boleh nak bagi. Malu satu hal. Nanti orang akan nampak yang kita tak serius dan tak profesional pula kan.

3. Melebarkan network dan seterusnya memasarkan diri kita. Dengan name card tu, kita tak kan tahu bila orang panggil kita semula kan. Mungkin name card tu asbab ada rezeki untuk kita kan.

Jadi nampak kan kenapa kita perlu ada name card. Tapi tu pandangan peribadi Ana lah kan. Lain orang lain pandangan mereka kan. Korang kalau ada yang berhajat nak buat name card, boleh lah usher dekat media sosial Redzney Creative Network seperti di bawah. InsyAllah Uyul boleh usahakan mengikut kehendak korang semua. Bukan takat design name card, nak design bunting, photobook, flyers, custom album semua Uyul boleh buat. Nak cari photographer dekat sekitar Johor pun Uyul boleh buat tau. Senang kata complete set lah Uyul boleh bagi. Tak caya try lah tanya Uyul ye.

Redzney Creative Network
Redzney Creative Network

Laman Sesawang:

Instagram :






25 comments:

  1. cantiknya ana.....nak buat jugak la nanti

    ReplyDelete
  2. simple but nice name card ana ni..

    ReplyDelete
  3. dlu2 akak pn xde namecard tp bila pegi event PR tanya ada namecard tk..so lps2 tu buat la..aritu buat pixajoy ada free...nanti bole la kita tkr2 namecard

    ReplyDelete
  4. Cantik..simple tapi nampak wow..lagi satu kombinasi warna..

    ReplyDelete
  5. Cantik, simple and elegant la...blogger mmg kena ada biz card yg simple macam ni...jgn serabut sgt...simple macam ni nampak professional

    ReplyDelete
  6. dah dpt kad Ana aritu.. LAwa ! Hasil Redzney memang best !

    ReplyDelete
  7. Lawa. Ekskulif sangat nampak kak. Tahniah kak makin berjaya dalam dunia blog ni ira tengok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Ira. Masih baru sgt lah kak ana ni. Byk lagi nak kena belajar. Jom sama2 berjaya ❤

      Delete
  8. Memang nampak elegan kad rekaan ni

    Warna pun hitam dan emas

    Lawa

    ReplyDelete
  9. Kad nama tu sangat cantik, simple, profesional, eklusif serta elegan sangat. Terbaik kak suhana. :D

    ReplyDelete
  10. wah tahniah ye ana.. murah rezeki

    ReplyDelete
  11. dofollow blog nih.. wow tahniah, satu langkah ke hadapan, dah ada name card.. baru ada class n nampak profesional...

    ReplyDelete
  12. abe kie ada name card tp jrg bg kat org..

    ReplyDelete
  13. setuju tentang kepentingan namecard bagi blogger. lagi-lagi yang full time

    ReplyDelete
  14. Hitam itu menawan ;-)

    Suka header blog AS yang ini simple but awesome

    ReplyDelete
  15. cantik kak ana.. busyra suka warna hitam dan gold! mmg betul.. blogger mmg perlu ada namecard..

    ReplyDelete
  16. Bila baca entri tentang namecard terus teringat dah lama sis nak buat namecard..

    Suka dengan namecard Ana, cantik nampak ekslusif..

    ReplyDelete
  17. nama card bagus untuk buat bisnes...

    paling tidak memberi ingatan orang lain terhadap kita

    ReplyDelete
  18. Lawa name card Ana ni. Nampak kemas dan professional. Ekskusif sangat.

    ReplyDelete
  19. wah , seriusly simple tapi lawa nampak eksluusif , nak satu bole ? hehe

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤