Jom DIY Hadiah buat Tersayang dengan Printcious - Diary of Ana Suhana

Jul 29, 2017

Jom DIY Hadiah buat Tersayang dengan Printcious


Jom DIY Hadiah buat Tersayang dengan Printcious l Assalamualaikum. Korang selalu tak menghadapi masalah bila nak beli hadiah untuk someone special? Ye lah, kalau boleh mestilah korang nak hadiah tu lain dari yang lain dan tidak cliche kan. Kalau ye, Printcious is your hero sebabnya dengan Printcious korang boleh DIY a.k.a reka sendiri hadiah mengikut citarasa korang. Best kan!



Precious Gifts From Your Heart

Printcious merupakan satu platform terbaik bagi mereka yang sukakan kelainan dalam memberi hadiah buat yang tersayang kerana Printcious percaya "Giving with Art is Giving with Heart". Di sini terdapat pelbagai jenis produk untuk di pilih mengikut jenis occasion dan jantina si penerima. Antara hadiah-hadiah yang korang boleh pilih dan design sendiri ialah mug, baju T, bantal, cushion, canvas, mouse pad, dan banyak lagi. Paling best hadiah-hadiah ni semuanya sangat bersesuaian untuk dijadikan hadiah samada untuk hadiah perkahwinan, ulangtahun, majlis graduasi dan banyak lagi. Malah produk di Printcious juga sesuai untuk dijadikan special gift dalam corporate event. Senang kata, produk-produk di sini tak tertumpu pada satu jantina atau kumpulan je.

Jom DIY Hadiah buat Tersayang dengan PrintCious

Kenapa perlu pilih Printcious sebagai online shopping gift korang? Sebabnya selain dari menawarkan pelbagai produk yang sangat menarik, proses untuk design hadiah di Printcious ni juga teramatlah senang. Hanya dengan beberapa langkah mudah hadiah tersebut siap untuk di proses oleh pihak Printcious dan seterusnya di pos ke alamat si penerima.



1) Pilih produk yang menjadi pilihan korang.
2) Pilih saiz dan tekan customize it untuk proses uploading and editing.

3) Pilih tab image untuk upload gambar.

4) Upload gambar yang korang nak. Korang boleh pilih nak upload gambar samada dari galeri komputer atau pun dari laman sosial korang. Lepas gambar di upload, korang boleh design untuk masukkan text atau gambar lain mengikut kreativiti korang. Dah habis edit semua, pilih gambar tadi dan tekan insert. Kemudian tekan done supaya artwork korang tadi di save ke dalam server.

5) Ni proses terakhir sebelum add to cart. Kalau korang nak beli aksesori sekali, bolehlah tekan pada gambar aksesori tersebut. Dan seterusnya proceed to add to cart.

6) Hadiah korang ready untuk di proses selepas pembayaran di buat. Pembayaran pula boleh dibuat melalui cash deposit, online transfer atau debit / credit card. 


Kelebihan di PrintCious

1) Printcious menawarkan kualiti produk dan perkhidmatan yang terbaik. Rata-rata pelanggan sangat berpuas hati dengan barang yang di terima.

2) Korang layak untuk dapat kos penghantaran percuma (terhad pada West Malaysia sahaja) bagi pembelian melebihi RM70 dalam satu resit. Penghantaran hadiah-hadiah korang di jamin selamat melalui perkhidmatan Pos Laju, SkyNet dan Ninja Van. 

3)  Potongan harga istimewa melalui belian dengan belian (purchase with purchase) bagi pembelian melebihi RM80 dalam satu resit. Memang berbaloi-baloi tau.

Jadi apa tunggu apa, jangan lepaskan peluang untuk DIY hadiah dekat Printcious. Bersempena dengan Friendship's Day ni ada diskaun  sehingga 30% menanti korang. Untuk maklumat lanjut korang boleh lah terjah laman sosial Printcious di bawah ni :




21 comments:

  1. mudahnya skarang :D macam2 service ada kan hihihi

    ReplyDelete
  2. Serius cun kak kalau buat canvas tu, tak payah susah nak cari kedai. Sekarang semua hujung jari je.

    ReplyDelete
  3. Simple nya and best dapat design sendiri. Not too expensive too.

    ReplyDelete
  4. Harus bookmark website printcious ni Ana, next time LZ boleh guna..
    Harga pun agak murah.. Mudah betul sekarang semua di hujung jari..
    Good info, I like..

    ReplyDelete
  5. Ini salah satu cara tunjuk kreativiti pada yang tersayang kan Sis..

    ReplyDelete
  6. boleh design sendiri... kreatif..

    ReplyDelete
  7. wahhh/..ni orang yang kreatif jer yang pandai design lawa2 ni semua..

    ReplyDelete
  8. Kreatifnya..senang nak bg hadiah mcm ni...klik2 je kan..

    ReplyDelete
  9. Senang dah sekarang kan Ana šŸ˜Š

    ReplyDelete
  10. Seronok kalau boleh DIY hadiah buat yang tersayang

    ReplyDelete
  11. wahhh lengkap dengan step step sekali. terbaik kak ana :D

    ReplyDelete
  12. kreatifnya... macam2 blh jadi.. comel-comel pilak tu

    ReplyDelete
  13. Wah...bagus la printcious ni...lina ingat nak buat la satu hadiah utk anak lina sempena birthday dia minggu dpn nnt..

    ReplyDelete
  14. Bestnyaa; Unik sungguhh printcious ni..

    ReplyDelete
  15. Bestnya dapat hadiah lain dari yang lain. So special šŸ˜šŸ˜

    ReplyDelete
  16. Tudiaa..kalau macam ni punya senang, org yg x kreatif macam AS pon boleh create design cantik2 šŸ˜

    ReplyDelete
  17. Puas sbb dpt design sendiri. Hihi...

    ReplyDelete
  18. huwaaaa menarik.. nk kene buat jugak ni...

    ReplyDelete

Yang kurik itu kendi
Yang merah itu saga
Yang molek itu budi
Yang indah itu bahasa

Terima kasih pada yang sudi tinggalkan jejak di sini. InsyaAllah Ana akan membalas kunjungan anda semua ❤